Какъв е смисълът на живота? - Семейство, дом, любов.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какъв е смисълът на живота? - Семейство, дом, любов..
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3812 пъти
Здравейте :) Аз съм едно 15-годишно момиче с доста
по-различни разбирания за смисъла на живота.

Знам, че е хубаво за някои да ходят по партита, разголени момичета да има, алкохол да се лее.. И аз опитах едно зрънце от тия неща, но дотам, осъзнах,че не е правилно. Взеха по-големи от мен да ми предлагат неща, потребни за доста леки момичета и аз се погнусих.

Даже станах срамежливка, ходя на училище да си взема уроците, поне за мен това е смисъла на ходенето на училище. Трябва ли да ходя супермодерна на училище, за да съм готина и с голямо самочувствие? Знам отговора, но все пак не на всички им е ясно, че живота не е това - дрешки, празни приказки приказки, поредното гадже, което скоро ще зарежеш, спиралка и тем подобни. Аз съм против тия неща.

Представям си един ден с моя обичан съпруг и децата ми живеем в мир и любов. Единствено и само за мен това е важно в живота. Освен това трябва да вярваме по-силно в Бог и да се стремим към добро. И да побеждаваме мързела като си учим уроците, ха-ха.

Е, и на мен ми се иска да излизам повече да разходки с приятели - в парк, насам-натам, да играем шах, ако щете. Имам една приятелка и още 2 далече от мен. Не излизам много. От момчетата пък ме хваща срам, много. Не знам защо, спортувала съм спортове, имам добър външен вид, но уви.

Това е щото един съученик ме бъзикаше и наистина чувстваше омраза към мен по други причини. Оттогава момчетата за мен са нервни пубертети с празни глави и пълни.. да не казвам! Явно обща черта.

Харесвам да говоря с по-големи хора за важни неща. Винаги искам да се сприятелявам с много по-умни от мен, ако е обратното просто ми идва до гуша. Свикнала съм в класа ми само глупости да гледам и слушам!
п.с.: Чакам отговори и мнения! ..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: c13f59f965
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евала!!! Гордей се със себе си.. Малко останахте свястните...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 33da59a812
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво!
Аз харесвам такива момичета като теб!
За съжаление познавам само едно ...

И споко, ще си намериш момче което да те цени! Има време!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2e881366d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ж29: Поздравления, Момиче! Продължавай в същия дух и за напред. Дух на борец, на войн... Спазвайки принципите си, ще стигнеш далеч. МНОГО далеч, повярвай ми! Не отстъпвай нито за миг от тях!

"Приятелите" е много измамно понятие. Запомни, че приятели са хора, които имат взаимен интерес един от друг. Щом той свърши или приключи, до там е с приятелството...

Поддържането на външния вид е добре, но не в крайности.
Образованието е най-важното нещо в живота на младежа. Едва след това идва всичко останало. Иначе рискуваш да си подритвана изстревалка някой ден.

Срамежливост, но с мярка. Бъди по-уверена в себе си. Ти не си по-различна от всички останали. Че с какво те те превъзхождат?! Постави си за задача да гледаш хората в очите, докато говориш. Така печелиш доверие и уважение, така си по-убедителна. МНОГО е трудно, но не е невъзможно...
Поздравления! Ти си от Изчезващите индивиди.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c64e9c99be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази история съм я чел преди 3 години.... тц тц тц

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1fbf133381
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много ми хареса написаното от теб. Браво! Супер си.

Преди 10 години, обаче не мислех така-опитах от всичко хубаво и лошо. Сега си седнах на гъза, защото се наживях и съм опитала от всичко. Съучениците, които мислеха като теб и учиха допоследно, без да се занимават с купони и момчета, сега са пълни боклуци-наркомани, курви, постоянно по дискотеките, зарязали кой работа, кой висшето си образование, кой детето си... Сега се сетиха да живеят...
И се питам кое е по-добре? И като се огледам хората където се наживяхме като по-малки сега сме добре... другите...

Но ти продължавай в същият дух:)

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 216569a4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да не би да си зодия Рак? А иначе ти си много над разбирането на своите съученици. Стреми се да си постоянна в мисленето и в делата си. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e6ca98243b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Бъди по-самоуверена, по-отворена към живота. И аз бях като теб (разликата е, че съм от другия пол), но откакто спрях да се притеснявам какво ще кажа или ако направя нещо другите как ще го възприемат, от тогава съм много добре. Усещам как живота ми се нарежда. Направи го и ти! Ще си намериш и приятел и ще си щастлива ;)

Казвам ти го от опит :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d84ca54993
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Стига с тоя "бог" бе, аман !!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 60124e2be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Продължавай в същия дух! :)
Искрено се радвам на такива хора като теб, защото както каза номер 1 "малко останаха свясните"!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9a198bb380
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 9, и аз това казвам, ама не - бог та бог. Ама нали знаеш, ние обичаме да си говорим с клишета до втръсване и да си мислим, че казваме нещо велико, само защото са го казали още 1000 човека (примерно).

Иначе животът няма конкретен, общовалиден за всички, смисъл. Всеки сам намира смисъла в нещата, които го правят щастлив и го карат да върви напред. За едни е семейството, за други е финансовата стабилност, за трети е забавлението и т.н.

Смисълът е да изживеем скапания живот така, както сметнем за добре, стига с това да не вредим на друг. Но като цяло животът няма смисъл. Просто ние си намираме някакви по-важни за нас си неща и казваме, че те са смисълът.
Ж25

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: db7133c231
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката: Благодаря ви (на всички)

Номер 3, от изчезващите индивиди съм, зная .. и за този дух на войн съм чувала от един много мъдър човек, който ми каза, че и ''и сам, войнът е войн, но със стеснителността си няма да успееш''. Това беше треньорът ми по лека атлетика .. беше .. за жалост преди, но сега не е.

Номер 5, аз не съм нещо по средата, имам различни наклонности. Всъщност си мечтая за нещо тихо, спокойно, мъдро дори. Кой знае какъв човек ще съм след 10 години примерно!

Ха-ха, номер 7, ми аз съм зодия Телец, но асцендента ми е Рак, така че беше близко.

Желая ти успех, номер 8 и дано да дойде и при мен тази промяна.

Номер 13, как така ''като цяло животът няма смисъл''.. Не съм съгласна с теб !

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9a198bb380
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Авторке, номер 13 съм. Я ми кажи кой е смисълът на живота? Кажи ми кое е нещото, което е общовалидно като смисъл на човешкия живот. И на живота като цяло. Това е един кръговрат - раждаш се, стремиш се към нещо, тормозиш се, образоваш се, работиш, остаряваш и накрая умираш (или умираш, без да остарееш). И какъв е смисъла? Да оставиш нещо след себе си, ще кажат някои. Да, ама нали и това, което оставим след себе си някога ще се изгуби (деца, произведения на изкуството и пр.). Нищо не е вечно. Всичко е подвластно на промяната. И какво излиза, че всеки сам си намира нещо, което да нарече смисъл на своя живот. Но е индивидуално. Няма такова нещо като "смисъла на живота", а има "смисъла на моя живот". Прочети малко философия и ще го проумееш. Още древните мислители са казали, че смисъла на живота е да го изживееш. А как - това си е твоя грижа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: db7133c231
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Смисълът е да сме духовни същества или поне да се стремим да бъдем такива !!! Номер 14 ;)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1acc7a1cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   „Представям си един ден с моя обичан съпруг и децата ми живеем в мир и любов. Единствено и само за мен това е важно в живота.“

Когато порастнеш ще разбереш, че който е съсредоточен само върху този „смисъл на живота“ накрая завършва с две деца на 30...разведена.
Успех

....и между другото, прочети написаното. За разлика от горните, аз не те поздравявам за нагласата ти, а те съжалявам. Ти имаш сериозен проблем при общуването си с момчета и изобщо с хора и се опитваш зад фалшив морал да прекриеш този си недостатък и дори да го изкараш достойнство. Помисли върху това - коя си ти и каква си в очите на другите? Печелиш ли от „добродетелите си“ или преди всичко си вредиш и откъсваш от реалния свят, реалните пробеми, реалните цели, различни от семейната академия... иначе, всички искаме семейство и деца, но е стряскащо, когато една 15-годишна го е превърнала в смисал на живота си, страшно е да се изолирваш, защото другите били „леки“ и ненормални...

А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f0407e9a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Съгласен със 17 за повечето от това, което е казал/а. Разбираш ли, както нея, има 15 годишни момичета, на които не им харесва едно нещо, решават че е тъпо и грешно, и се правят на.. велики да речем. За това всички скачат към клишето "омъжена с деца" и си го слагат като фикс идея, и после до една година я захвърлят. Тя не се оплаква че не може да говори с момчетата, защотото я е срам, а се оплаква защото ЕДНО момче се е държало лошо с нея, и тя както повечето на нейната възраст веднага решават "Оттогава момчетата за мен са нервни пубертети с празни глави и пълни.. да не казвам! Явно обща черта. ". Това толкова пъти съм го чувал вече че не мога да повярвам че те дори не се осъзнават какви глупости приказват. Точно както 17 каза, тя се крие зад фалшив морал. Няма нищо похвално в коментара й, освен че може би се е осъзнала малко. Типично 15 годишно момиченце е. Има още много да учи.

-Death_Blade ^

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4683ce5060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Страхотно мислене нещо умно от един малък човек браво Ще ми е приятно да общуваме.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7e122fde1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аман, адаш...

Хора, вразумете се...

Аз съм момче на 15 г. и мога да ти кажа, че какво ли не виждам и не видях, под каква ли критика не съм бил, но успях да запазя себе си...

Както ТЕ не разбират нас, така и ние не разбираме тях! Различна логика имаме... Те май не разбират, че няма да живеем вечно на този свят, че прашинка няма да може да вземем със себе си, и че всичко подминава. Има живот след смъртта, не се ли чудиш ти къде ще идеш, къде принадлежиш, а, в ада или в Рая ще отидеш, когато умреш?

Няма да се учудя, авторКЕ, ако си от интровертен тип хора, ако не е така, много съжалявам. Но мисля, че съм прав...

Нямам думи, има ли смисъл да наливам масло в огъня!
Просто никога не се предавай, бъди винаги такава, каквото си. Заставай зад себе си, решенията, изборите и принципите си, - обстоявай ги до край.

---

Нещо извън темата. Видях, че си казала, по близо до Бога, и след това как няколко коментара бяха зашеметени.

Ще кажа накратко, (едничката истина).

Бог е един, царят на царете, Богът на боговете! Той е Исус Христос. Знайте, че не с науката, а с вярване ще наследим Божието царство. Единственият начин за да станеш Негов, Той да заживее в теб и чрез теб да изявява себе си, то е покаянието. Чрез покаянието сте новородени в Христа, следващата стъпка е кръщението...

Чудя се как да ви убедя, че това е единствената истина - протестанството, но просто няма как. Вие как мислите, че кризата е случайна? НЕ! Синът на сатана- антихриста ще дойде на земята именно чрез политиката. В последните времена за най-битовите неща ще трябва да имаш числото 666 на ръката някъде или на челото. Ако го нямаш, няма да може да пазаруваш, нищо въобще! Приемете едничката истина, докато е късно. Приятели, аз съм загрижен за вас. Приемете Бог докато е рано, че после няма да имате този шанс...

Това е от мен :)

Цеко*

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d1347f5272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Предполагам, че се имаш за много важна личност, открояваща се от останалите си връстници с интелекта си, щом така претенциозно се изказваш и имаш такава категорична позиция за живота, но ще ти кажа само едно-със този начин на мислене, ще си останеш стара мома! А що се отнася до смисъла на живота-няма такъв, защото какво и да правим, всичко потъва във бездната на вечността!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 15 дни
hash: b0973de104
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Поклон пред теб!!
Ако се познавахме, още от сега ти казвам : Щяхме да станем неразделни.
Ти мислиш по абсолютно същия начин като мен!
Между другото и аз съм на 15 и се радвам, че си осъзнала всичко това.
I wish you the best of luck, my friend!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ad1c877092
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Аз съм същата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker