Как да си стъпя на краката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да си стъпя на краката?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 2662 пъти
Здравейте!

Аз съм едно момиче на 14 и в момента преживявам доста труден период от живота си. Цялото лято имах много проблеми с момчета. Преди около месец тръгнахме с едно момче. Нещата при нас станаха доста спонтанно и мислех, че той е сериозен с мен, говорили сме много затова, но ме заряза преди около седмица.

Много плаках и страдах, защото той знаеше, че и без това страдам много напоследък и му имах безусловно доверие. Рисунки, музика и т.н. и т.н. Попринцип аз съм много чувствителна и ранима и ЗНАМ, че трябва да се променя, защото това започва да се превръща в сериозен проблем.

И знам, че не е до това дали ще си върна гаджето или не, а е в нещо друго... Някак допускам чувствата ми да станат прекалено силни, а често момчетата са напълно неподходящи. Това момче ми беше първото сериозно гадже и просто не мога да забравя лесно прегръдките, целувките, а също и предателството му...

Преди него обичах дълго друго момче и пак много трудно преживях нещата. Имам нужда да се отърся, да намеря нещо интересно, да остана за малко сама със себе си, без момчета и чувства... Да съм си отново аз, и не във вечната депресия... Но някак всичко върви на бързи обороти без спирачки...
Моля ви дайте ми някакви съвети как да си стъпя на краката и да изляза от всичко това... Много благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: c5bd80f363
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Направо по темата. Имаш нужда от свое време, да се отърсиш от всичко, от момчета, от приятели, от живота, от проблемите?? Намери своето призвание. Опитай с рисуване, отиди в парка. Остани сама поне за час на ден. Помисли за хубавите неща. Не само за момчета, и както ли не. Просто кажи си, днес 1 час ще отделя само за мене си. И го направи.

Но не се затваряй в себе си. Просто отдели време и намери нещо да правиш, което те отърсва от всичко останало. Което ти харесва. Слушането на музика също е вариант. В момента си на 14. Още навлизаш в отношенията с момчетата и тепърва ще срещаш много, които ще те разочароват.

Трябва да знаеш това. Понякога, и хората които ни обичат, ни нараняват, без да искат. Напоследък си преживяла много неща. Вече си сред големите хора. Ежедневни проблеми те тормозят. Това е нормално. Просто опитай се да не влагаш толкова чувство. Всеки човек е чувствителен и раним, просто повечето или не го показват, или са се научили със времето добре да го крият, и да го преживяват по други начини. Има хора като теб, които преживяват нещата много по-силно. И най-вече вътрешно. Опитват се да водят хармония със самите себе си, но започва да не се получава както при теб. Това е от натрупване на прекалено много неща, за които да се притесняваш. Кажи си..това не е толкова важно..отива в грава не ме интересува. Това ще почака и т.н.

За да не бъдеш толкова често наранявана, не избързвай с преценката на хората. Изчакай да ги опознаеш малко. Със времето ще се научиш да ги разпознаваш само с един поглед, за техните намерения и мисли. Ще намериш и сродна душа. Но всичко това изисква търпение и спокойствие.

Друго занимание, което може да те оотърси временно от момчетата и всичките неща в главата ти, примерно, може да започнеш да пишеш стихчета. Не е трудно. В началото може да започнеш да записваш мислите си. Това също помага, да намираш решение за различните проблеми. Записвай мислите си, или само това което смяташ за важно. Опитай се да напишеш някакви рими. Всичко това ще те отърси от проблемите и ежедневието.

И не забравяй, че вече не си дете. Започнала си да мислиш, като една млада госпожица. Трябва да разбереш, че за в бъдеще ще има много неща, за които ще зе притесняваш и терзаеш. Просто намери правилната хармония. За кое да се притесняваш и за кое не. Хоби или спорт също ще ти помогне. Съвсем нормално е за възрастта ти да изпитваш различни чувства, и дори понякога да не знаеш, какво точно чувстваш, или да се чувстваш объркана. Поговори с своя близка приятелка и всичко ще мине. Поздрави, надявам се да съм ти помогнал, поне малко.:)""Малкия".

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1cdc64beff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ж29: Изисква се много кураж, стабилна психика, цели, стабилни и непрестъпни собствени принципи, непрестанен стремеж към целите. Щом ги постигнеш, поздравяваш сама себе си и продължаваш - поставяш си нови цели и така...

Постарай се да развише поведенчески реакции - Да поставяш разумна граница, докато общуваш с някого. Не бива да се предоверяваш, да споделяш ВСИЧКО с някого, когото не си изпитала подобаващо. Умишлено създавай предпоставки и ситуации (уж неволни), за да изпиташ "жертвата". Не бива всеки да се рови в живота ти, тъй като точно така ще те наранява...

Това, което ти се е случило, и на мен, и на много жени, и на теб ще се случва МНОГОКРАТНО. Важното е да излезеш с гордо вдигната глава от цялаат ситуация, да осъзнаеш, че ти също си човек, че имаш право на по-добър живот, на по-добър човек до себе си. Този не е нито първият, нито последният на този свят. И така продължаваш напред.
Отдай се на образованието. Образованието - подценявано и хулено, все още си остава най-същественото при реализирането в живота.

Постарай се да научиш поне английски език. МНОГО ще ти е нужен. Дори повече от майчиния български език, за съжаление... Всеки друг език ще ти е житейски бонус.
Намери си хобита - спортове, тренировки по народни или джаз танци, разходки с родителите, брат или сестра, приятелите или домашния любимец, рисуване, кръстословици,книжки, защо не и гоблени.

Постарай се да общуваш МНОГО, но не се отдавай на обществени каузи. Общувай, излизай, забавлявай се, но не влизай в инициативни комитети, в ръководства на неправителствени организации. Там МНОГО хора правят пари на чужд гръб. Същото се отанся и до религиозните и "здравословните" секти.

Регистрирай се в сайтове за запознанства. Комуникирай с месеци, преди да се срещнеш с някого. Опознай го.
Общувай, но винаги помни и имай реална пердстава коя си ти, какви цели имаш, как ще ги постигнеш.

Приятелски те съветвам, НИКОГА не се предоверявай на приятели. Такива не съществуват! Единственото, което съществува, са взаимни интереси. Днес си приятел с един, утре с друг.

Търси любовта, но не на всяка цена. И знай, че обикновено най-свестните мъже/жени са най-незабелижими, най-скромни и живеят с достойнство.
УСПЕХ!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 138fc470ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Все още сте деца, прекалено млади сте за връзки. Това е хубаво да сте си просто приятели, но това да се задълбочавате и да се опитвате да сте като възрастните - просто нямате достатъчно житейски опит. Учи си уроците, гледай си живота, а човекът, с когото ще се вземете ще се разбере кой ще е от само себе си с времето...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5417e2c737
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря много на всички ви за коментарите. Мисля, че сте прави.

До номер 1: Да, попринцип се занимавам рисуване и поезия, но понякога сякаш това още повече ме задълбава в проблема. Сега пробвам със спорт и много искам да се занимавам с танци, от малка се интересувам. Говоренето с приятели наистина помага, сякаш когато виждаш разбирането в чуждите очи, това те успокоява, мисълта, че на някого му пука за тебе.

До номер 2: Аз все пак си оставам с надеждата, че някъде по света има истински приятели. И да, истина е, че понякога избързвам с преценката на хората и също, че когато ме наранят започвам да цикля на едно място, а не трябва. иначе осъзнавам, че образованието е много важно, но понякога просто проблемите те завладяват, и телом учиш, а духом си някъде другаде...

До номер 3: Да, вярно е, страшно много се избързва, но аз не съм от тези момичета, които един ден са с един, а на следващия ден с друг... Аз наистина ценя и уважавам момчето, с което бях и на този етап осъзнавам, че отношенията ни няма как да са както са при възрастните и не се и опитвам да ги направя такива.

Благодаря много на всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker