Тъпото акне!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тъпото акне!!!
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1499 пъти
Здравейте!
Момиче съм на почти четиринайсет. Не бих казала, че имам тежко акне - даже напротив, но въпреки това се дразня. Най-много се дразня, защото отделям време за кожата си, мия я с измивен гел сутрин и вечер, мажа с хидраниращ крем, крем за пъпки и най-важното - почти никога не се гримирам, мноого рядко си слагам фон дьо тен (когато имам много пъпки). Особено пъпчасвам преди цикъл (което е нормално), но много се ядосвам защо всичките м4 приятелки и съученички, които се гримират и не си поддържан кожата колкото мен нямат абсолятно никакви пъпки. Моята кожа е много светла и това я предразполлага, но най-добрата ми приятелка е с цвят като моя и кожата й е перфектна. Не само по лицето (където е минимално), имам и по деколтето малки червени и две-три по врата. Имам и по гърба малко, и от време на време (мисля, че заради кола маската) по ръцете и краката. В никакъв случай не казвам, че положението ми е тежко, затова и не съм отишла на дерматолог, но защо никой друг няма като мен пъпки? Те са по-развити от мен дори! Много се чудя и ще съм благодарна за съвети как да премахна акнето или защо само аз съм така! Благодаря Ви, че отделихте време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: fd1dece023
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ще ти обърна повече внимание дано и други деца го прочетат
Първо се замисли какво е пъпка и защо излиза тя? Има ли смисъл да лекуваш външно пъпка, при условие че причината за нейното появяване не е външна, а вътрешна. Трябва да лекуваш тялото вътрешно за да не излизат въобще. Правилно си се насочила към не полагане на грим, спри обаче и кремовете и геловете, чистата вода е напълно достатъчна за миене на кожа на лице, ако то не е гримирано и нарочно омазнено. Ако си имала пъпки преди да започнеш да използваш тези продукти, добре знаеш, че пъпките не са намалели след като ползваш продуктите.
Защо тийновете имат акне?
Акнето е реакция на организма, която дава сигнали, че нещо не е наред. Тийнежърите ползват прекалено често джънк фууд, ядат прекалено често пакетирани храни, хранят се с зеленчуци пръскани с много пестициди и хербициди, хранят се с индустриално отглеждано месо, пушат или стоят в стаи с цигарен дим, пият и се хранят от пластмасови чаши, бутилки и прибори и доставят на тялото си да се бори с много други отрови, че и лекарства пият ей така все едно приеманата химия е нищо. Всичко изброено допринася за натрупването на естрогени в тялото и затормозяване на младия черен дроб и чести възпаления навсякъде в тялото, като симтом се появяват пъпки, по лицето и горната част на гръден кош.
Какъв е изхода? Започваш много да внимаваш какво ядеш, минаваш на избрани продукти от изброените, каквото обичаш на корем: ябълки, моркови, зеле, маруля с зелен лук, варени картофи, ориз, боб, леща, варено жито, просо, плодове според сезона, такива които са озрели на слънце. Никакви краставици, домати до началото на юли. Забраняваш си зеленчуци или плодове отгледани в оранжерия, по добре от консерва от колкото от парник, зеленчукова супа от зеленуци консервирани в буркани перфектно.
Всички видове храна в опаковка ги забравяш: кроасан, всякакви снаксове, сухи пасти, вафли, кексчета и всичко пакетирано на порции, дори брускети забрави. Намали приема на прясно мляко и месо до минимум и внимавай със сиренето и кашкавал, намали ги. Кисело мляко може. Целта е да помогнеш на тялото ти да се изчисти от натрупана отрова, да му доставяш по малко отрови за да успее да изчисти натрупаните.
Най важен е приема на вода, количеството за ден е 30 милилитра за 1кг твое тегло, или ако тежиш 50кг по 30 мл това прави за ден 1,5 литра вода и още поне 400мл чай от лайка, може и охладен и овкусен с други билки или лимон и мед, както ти харесва. Всякакви други течности отказваш, без безалкохолно, без сокове, без бутилирани в пластмаса или кенчета напитки, без кафе, без капучино, без мокачино или фрапе, без енергийни напитки.
Ако спазваш стриктно за 4-5 дни ще усетиш разликата, а след 10 ще забравиш за пъпките. Ако намалиш и стреса още по бързо. На тялото му трябва чиста храна, достатъчно вода, добър сън, спокойствие и движение, за да се излекува само. Няма нужда от фармацевтика за лечение на пъпки.

Различното при приятелките ти най вероятно е тяхната храна в домовете им и повечето движение, родителите им готвят по чиста храна, по био или от баба на село, с по малко месо, приемат по често плодове и зеленчуци според сезона. Ако през другото време се хранят с чиста храна един събуей не може да събори черния дроб, но ако по принцип се храниш с болкуци, една пица и пъпките са на лице.
Замисли се виждала ли си циганче с акне? Това е защото по често ядат боб, леща и редовно се хранят с манджа, а рядко с хамбургер, ядат мекица вместо кроасан и се движат, ходят много пеш.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2be08adfd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   ЗДРАВЕЙ ! Единственото лекарство което НАИСТИНА лекува акнето и го унищожава това е БЕНЗОИЛ ПЕРОКСИД. Вземи си от америка или канада по интернет през иБей примерно 5 или 10 процента такъв крем, струва няколко долара. една тубичка ще ти стигне докато си загубиш девствеността! (майтап) Преди да го сложиш си хидратирай добре лицето за да може да попие. Ако вземеш 10 процента или по голяма концентрация, препоръчвам да го 'разредиш' лекичко с обикновен неутрален крем Nivea. след като попие и изхъхне от лицето ти може да намажеш само крем Нивеа и да разтриеш за да попие останалото. след това просто се измива с вода. (примерно след половин час като е изсъхнало или ако ще излизаш някъде). И внимаваш да не попадне в очите, ако попадне просто измий обилно с вода.

в българистанските фалшиви аптеки продават фалшиви лекарства които не лекуват акнето, ами само подтискат симптомите.

като младеж имах и аз такива проблеми.

другото е редовно пери чаршафи и калъфки на възглавници, не си пипай лицето с мръсни ръце (пипай само като се мажеш с лекарството и след това мий ръцете обилно с много сапун и вода. защото акнето е заразно и се пренася на други области на тялото.

Успех!

-NightWing

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fe9fd3ab3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   На 14 да слагаш фон дьо тен е гаранция за кожни проблеми цял живот. Акнето не се лекува с гелове, а с диета. Трябва да избереш - добър външен вид или любимите ти гнусотии, от които на тялото ти му се повръща.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 61b2a5b627
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От авторката: Балгодаря Ви! Номер 1, майка ми винаги готви с домашни преодуки, качествена и разнообразна храна, не е пържена, не е мазна. Не пия газирано, не ям вредно, ям често и по малко -едва 40 кг съм! Но благодаря все пак, ако се задълбочи ще посетя дерматолог

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 587846e1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 1, чудесен съвет! Аз за жалост не съм на 14, далеч повече са, но съм се борила с този проблем, за жалост нямаше кой да ми каже наготово какво да правя и защо съм така. Авторке, ако отидеш на дерматолог и ти изпишат кортикостероид много добре се замисли дали да го ползваш. Настоявай за продукти, които не съдържат кортикостероиди. Поне това. Бих ти препоръчала да спреш за известно време млечните продукти, всякакви и виж дали ще има ефект. Причината ти да имаш пъпки, а твои приятелки не, може да се корени в непоносимост към храна, която ти имаш, а те не. Обичайните заподозрени като възпалителни храни са на първо място краве мляко, после глутен. Не прави драстични диети обаче, тъй като сега растеш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 57934e43dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравеййй...когато започнах да чета историята ти сякаш видях себе си. И аз съм почти на 14 и съм с акне, което имам от 3 години горе-долу. Моите съученички също нямат акне и имат страшно чиста кожа и много им завиждам. Започнах да ходя на дерматолог, защото в един момент цялото ми чело се беше "изприщило", а бузите с белези. Преди дерматолога съм ползвала всякакви методи от типа на мед с сода, спирт с антибиотик, специални лекарства, но не си харчи парите на вятъра, защото не знаеш кое как ще ти подейства. Не се влияй от интернет, но лично на мен ми помагат, но или след време пак си излизат, или много бавно се махат пъпките. Най-важното, което трябва да знаеш е,че това е напълно нормално на нашата възраст и не си сама в това и е по-хубаво да ти излезнат в пубертета от колкото, когато станеш на 20 или 30. Аз мойте белези и пъпки не ги прикривам с грим, предпочитам да съм естествена пък когато минат. Знам,че може на моменти да не се харесваш изобщо и да мразиш лицето си,но и това ще отмине. Дерматологът ми изписа разни неща, най-хубавото е на биотрейд Acne Out: 3 стъпки мини продукти в кутия
За два дни челото ми се изчисти. Около 12лв, но са мини продукти и смятай,че ще ти свършат в рамките на около 3 дни като трябва да се слага и сутрин и вечер, другото, което си взех е на avene гел и концентрат, те са по-скъпички затова се консултирай с дерматолог, за да види дали имаш нужда, но ако наистина не е нещо сериозно не ходи. Приемай се такава каквато си. Очаквам мнението ти

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fd1dece023
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   От 1
Авторке домашни продукти твърдиш? Имате си голяма зеленчукова градина, доите козата и подквасвате млякото, не купувате, браво много добре. А колко пъти седмично ядеш боб яхния и супа от леща? Думите качествена храна, най много ме притесняват, защото днешни времена онова което ти казват че е качствено съвсем не отговаря на нужното качество. Разбира се че всеки ще си рекламира че дава качествено, че майка му готви качествено, но..... тийновете имат пъпки защото майките им не готват качествено. Питай фирма КФС колко им е качествена храната, и сертификати ще ти изкарат да видиш, черно на бяло, че техните панирани крила са качествени и здравословни.
Ако майка ти готви поне веднъж седмично боб яхния и ако готви 5 пъти семично зеленчукова супа поне една от варива (грах или леща), ако готви с месо на 15 дни веднъж, ако у вас не се купува сладкиши и шоколад а за десерт хапвате по една хапка плод, това може да се нарече "качествена храна", но защо ли толкова много се съмнявам, да е така. Може би защото детето у вас е слаботелесно за възрастта си и се оплаква от пъпки? Според лекарски данни в дебелите книги здраво момиче на 14 трябва да тежи между 48 и 58кг и да е високо 155-163 см, влизаш ли в тези граници.
Щом си решила че дерматолог може да реши твоя проблем, аз нямам против, и дерматолозите трябва да печелят пари, фармацевтиката също, аз исках да помогна, без да се тровиш с лекарства и химични кремове, но все пак пъпките са по твоето лице, аз пъпки нямам, намажи ги с кортикоиден крем който ще ти предпише дерматолога и после се справяй със страничните ефекти.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 61b2a5b627
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Авторката: Благодаря, ще пробвам с диета. Но за всеки случай, номер 6, има ли резултат от продуктите?
Преди 3 дни бях на гениколог и тя ми изписа две неща - хомеопатични и билки, тъй като ,,яйцничите ми били много продуктивни” и си мисля, че акнето може да се дължи и на високата хормоналност. Благодаря, надявам се да се оправи!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: c4b43a2699
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм на 15 само че, моя проблем не е така простичък за жалост. Мисля да отида на дерматолог в скоро време защото на мен нищо не ми помага С ДИЕТА СЪЩО НЕ СТАНА! И като се има предвид че сладко рядо ям защото ми става лошо причини за акне няма съдейки по написаното от номер 7. Също до номер 7 ако може да ми каже от къде я е намерил/а тази информация за килограмите и височината,че нещо не се връзва: Момиче на 15 висока едва 150 и тежи 40кг. Е извинете много но за мен не е нормално някое момиче с едва 5см по-висока от мен да тежи 47кг но все пак това е мое мнение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: fd1dece023
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   А гинеколога каза ли ти на какво се дължи високата хормоналност?
Ако искаш аз ще ти кажа, дължи се на прекалено честото ядене на месо, което е промишлено произведено, особенно пилешкото. Дават смески (храна) на кокошките носачки в които има химикал, който да подтиква яйчниците на кокошката да бъдат по продуктивни, за да снасят повече яйца. Познай кой яде месото и яйцата в които има отлагания от химикала? Прекрасни дюнери стават от месото, нали?
За да растът бързо и да снасят по често на пилетата в пилчарниците се дават много хормони и подтикваши производството на хормони препарати, когато ядеш месото и яйцата, те са препълнени с тези вещества. Дори и месото което приемате да си го отглеждате сами на село, ако храните животните с купена смес за животни (смески за носачки) и в нея има доволно количество от препарати за подсилване на хормонална производителност. Затова съветът ми беше да ядете месо на две седмици веднъж! Не съм веган, много обичам месо, но има кой да ми го отглежда, затова ям по често.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 587846e1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Деца, вслушайте се в номер 7, 10. Не ви го казва с лошо. Всичко, за което говори, е напълно вярно. Храната ни трови, много е трудно вече да се намери чиста храна. Но това, което можете да направите е да се стараете да стоите далеч от боклучава храна. От тази, която е откровено вредна. Особено пакетираната храна. Всичко, което в силно преработено ще товари организма ви. Казвам ви го като човек, който дълги години се е борил с акне, съответно дерматолози, мазила и така нататък. Оправих се с диета. Всъщност се оказа много просто, но за жалост на мен преди години нямаше кой да ми го каже и не подозирах откъде идва проблема. Проблемите с кожата са проблеми вътре в организма, а кожата е просто видната част. И обикновено не страда само тя, с времето се наслагват и други болежки. Така че грижете се за себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: fd1dece023
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До 9
Няма как да ти снимам книгите тук, но във всеки сайт за тегло при децата има таблици и пише колко трябва да са тежки и високи на каква възраст от 0 до 18г според пола им, обикновенно таблиците са към края на статиите Виж:
https://topdom.org/rast-e-teglo-pri-detsata/

https://www.zdrave.org/25688/тегло-ръст-възраст-дете-бебе-таблица/

https://bg.koshachek.com/articles/tablica-za-razvitie-na-tegloto-i-rsta-na-deteto-3.html

Това на 15г дете да му става лошо от малко сладко е много притеснителен проблем, на които трябва да обърнеш сериозно внимание, на 15г би трябвало да можеш да изядеш 10 лъжици Нутела или 500мл сладолед, без проблем и това да те успокоява, когато си тъжна, а не да ти става лошо (разбира се не е здравословно някой да яде 10 лъжици нутела наведнъж, просто дадох пример).
Не мога да дам диагноза разбира се, особенно без пълни кръвни изследвания, но ако ти бях родител щях веднага да ти пусна изледвания на урина за кетон и да потърся нивата на захар в кръвта няколко пъти през деня. Обърни си внимание не е нормално да ти става лошо от сладко! Само на диабетиците им става лошо от сладко!
Причините за акне не са само сладкото, така че прочети и другите ми коментари 1 и 10.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5601ca0395
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И ако повечето неща, които казваше номер 1, бяха верни, щеше да е супер, ама не е.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e5384cecae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Купи си скинорен и ще забравиш акнето.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 82bbeaf237
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   1, ти така ли правиш след голяма нужда? Чиста вода и си готов/а? Така ли изобщо се миеш? Без сапун, без нищо? Такива хора като теб дори не трябва да дават съвети, защото е опасно за околните.
Причините за акне са различни и само в някои случаи храната има значение и то при хранителна непоносимост. Само тогава ограничаването на определени храни може да помогне. Защото, номер 1, ако полезното хапване или по- скоро липсата му беше причината за акне, то поне половината хора трябваше да го имат, при условие че поне половината хора се хранят наздравословно. Това не се случва. Защо ли? Защото първопричините за акне са хормонален дисбаланс и генетично предразположение. Един дисбаланс на андрогенните хормони, които контролират себумната регулация, може да причини по- засилено мастно отделяне и от там - запушване на порите. Другото са наследствена предразположеност, ако единият от родителите е имал акнеична кожа. Ако и двамата са имали акне, то шансът детето им също да има това заболяване, е 75%. А акнеичната кожа много често е мазна. Мазната кожа по структура е с по- широки пори, които по- лесно се запушват и провокират появата на комедони, а от там - образуване на пъпки. Така, че често акнето е провокирано от генетичните характеристики, които няма как да се променят с полезно хапване. Подобно малоумно твърдение е също толкова малоумно, колкото че можеш да си промениш цвета на очите с полезно хапване.

Аз съм с проблемна кожа от 11- годишна и съм пробвала, както кремчета, така и диетки (месеци наред) и нищо не ми реши проблема, тъй като моята кожа е мазна, а мазните кожи по принцип са склонни към акне, а да не говорим че и двамата ми родителите са го имали. Номер 1, не можеш да се правиш на дерматолог и да ставаш такива малоумни и опасни съвети на авторката като да си мие лицето само с вода, особено в замърсената среда, в която повечето хора живеят, да не говорим че и водата на повечето места не е много чиста. Ако тя е с мазна кожа, такъв глупав съвет не само няма да и помогне, ами ще и докара още повече проблеми, защото порите й ще се запушат и ще образуват още повече пъпки.
Да се спрат кремовете и геловете също е много тъп съвет. За проблемите ми от над 10 години с акнето съм имала периоди, в които съм спирала всякаква козметика и е ставало по- зле, тъй като акнеичната кожа, но и не само тя, има нужда от грижи, а козметиката за акне е точно насочена към такива проблеми. Някой беше писал по- голе за бензоил пероксид.
Когато аз започнах да нося фон дьо тен, което беше три години след появата ми на акне, кожата ми се подобри, тъй като фон дьо тените имат антибактериално действие, а също изграждат бариерна защита от цялата мизерия. Когато фон дьо тенът се сложи на сутрин на добре почистено лице и вечер отново се изчисти, проблем не би следвало да има, но всяка кожа е строго специфична и може да реагира различно! Днешната генерация козметика ИЗБЯГВА запушването на порите, особено тази за мазна кожа.

Съветвам авторката да ходи в месеца поне два пъти на козметик и да отиде на добър дерматолог , както и да си пусне хормонални изследвания, а не да вярва на чели- недочели индивиди със съмнителна хигиена като номер 1! Не се правете на лекари!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: f0c8722cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не зная защо някои скочиха срещу написаното то номер 1, след като е самата истина и действително всичката излизаща през пъпките и обривите мастна слуз всъщност не идва от нищото, а това е естествен процес, при който тялото се избавя от вече натрупани в него отрови. Някои хора са по-предразположени към това, но във всички случаи се касае за някакъв вид усложнение с черния дроб, произтичащи от вредни за тялото на съответния човек химически съставки, съдържащи се в някоя храна и/или напитка, която е редовно приемана и така постоянно трови организма.

Не вярвайте на всичко, което ви съветват кожните специалисти, защото те може и да са зубрили за кожата в университета по време на следването си, но повечето от тях не знаят и дори отричат за вредното въздействие на храните и напитките, както и отричат кожните усложнения да са следствие от увреден черен дроб. Те търсят причината в повърхността, в кожата, а не вътре в тялото, откъдето идват тези мастни образувания. Някои дерматолози са направо яростни противници на тази истина и като магаре на мост се инатят, че решението е единствено в разни химически мазила и лекарства за кожата. Ако човек не изчисти тялото си от отровите, ако не направи постъпки да промени хранителния си режим и да премахне от менюто си вредните храни и напитки, няма как да очаква проблемите му с кожата да се решат просто с някакви си лекарства.
Познавам няколко такива човека с проблеми с акне и обриви по лицето и/или тялото, на които съм казвал как да намалят пораженията по кожата си, но те - вместо да си вземат поука и поне да пробват за кратко - нервно и инатливо отказват и напук продължават да се тъпчат в средни храни и да пият газирани напитки, които унищожават още повече и без това увредения им черен дроб. После мрънкат, че проблемът все си стои при тях. Е, как да е иначе, като нямат волята да променят нещата и очакват промяна наготово, докато те самите продължават да се тровят все по стария начин!

Друга причина за трайното оставане на обривите и акнето по кожата се крие в нередовната смяна на калъфките на възглавницата и завивката, както и на чаршафа. Желателно е да се сменят с нови не по-късно от всяка трета употреба, т.е. поне два пъти седмично. Не само в калъфките, а и в самите матраци постепенно се натрупват вредни микроорганизми, които възпаляват човешката кожа по време на сън. Това са основно домашните акари, но също така и множество други микроби.
Вреда носят и много от съвременните китайски столове от изкуствена кожа тип "директорски", чиято повърхност е обработена с отровни вещества, явяващи се алергени за кожата при повечето хора. Това засяга най-вече гърба на хората, особено през лятото, когато тялото на стоящия на стола човек се спарва и става още по-податливо на влиянието на тези химикали.

Трета причина за кожните усложнения с обриви се корени в прекомерната употреба на грим (основно при жените) и средства против изпотяване, които най-често се нанасят под мишниците. Човешката кожа има нужда да диша и да отделя натрупалите се в тялото отрови, изхвърляйки ги чрез потта, като обикновено това се случва именно през кожата на лицето и мишниците, а също и областта между около половия орган и дупето. Когато се употребяват грим и/или средства против изпотяване, те трайно запушват порите на кожата и организмът не е в състояние да се избави от тях по естествен начин. Затова то започва да се поти на други места и в допълнение се образуват обриви с подкожна слуз, която не е могла да излезе през обичайните потни жлези през мишниците и лицето.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 68970b100d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До 1 - говориш пълни глупости, заповядай в моето населено място и мога да ти изредя на живо пред теб десетки цигани с акне. Само не ми започвай с "научни статии" и разни подправени/фалшиви статистики.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6cfdcd1db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Колко глупости изчетох в коментарите...

Авторке, не бой се. На 23 съм, преди 3 години имах ужасно акне, но като казвам ужасно, имам предвид наистина такова, не можех да излизам от нас, толкова беше гадно. Пробвах сама да го лекувам, то не беше чоплене, АкнеАут, Здраве серията за акне, розова вода, маски и глупости. Нищо не помогна, само си влоших нещата с толкова много химии. И как си реших проблема? Ами много просто. Отидох на дерматолог :) Виждам, че гинекологът е изписал главно билки. Сега ще ти обясня защо е решил така, а не нещо по-сериозно.
Ти си на 13, в разгара на пубертета си, тялото ти прелива и бушува от хормоните. И не, не е защото тъпчат пилето с хормони, или поне не само!! Хора, вие класики не четете ли?? Хората и през 18ти век са имали акне! Това е заради нещо, наречено ПУБЕРТЕТ. Вземете се образовайте малко, моля ви се, дайте по-сериозно. Та, вероятно лекарят е решил, че това са нормални неща, ти сама каза, че не е някакво болестно състояние, поради което е предписал лекарства на билкова основа, а не хормони или антибиотик. Слушай стриктно какво те е посъветвал. Яйчниците ти не са продуктивни защото ядеш пиле от магазина......а защото се развиваш. Те хората понеже не са имали активни яйчници на 13 през 16ти век, да речем...но кой да си ползва мозъка, дай да вярваме на конспирации. Както и да е. По темата.
Да, може да ограничиш мазничкото, шоколада и малко млякото. Но когато е на хормонална основа, диетата няма да направи чудеса. Аз си взимах медикаментите, предписани ми от ЛЕКАР (дори няма да ги назова, защото вещите "специалисти" веднага ще ме линчуват). Сега кожата ми е чистичка, мекичка, ям си и мазно, и сладко, не съм първа манекенка, мекичка съм си, но се гордея с хубава кожа (доказателство, че не е нужно да си на салати, вода и спортна диета, за да имаш топ кожа. Разбира се, прекрасно е да се грижиш за себе си, но да не се прехвърля вината за пъпките само на храната, ако обичате), нямам никакви проблеми с пъпки и подобни. Е, само преди цикъл, но това си го знаем, майка ми е на 50 и също пъпчасва преди да й дойде :) Това са то женските хормони.
Изводът - слушай си лекаря, повечко вода, повечко търпение и по-малко четене на глупости в нета :) Скоро ще си забравила за този проблем, ще видиш!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker