Въображаем свят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Въображаем свят
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1672 пъти
Здравейте! Още откакто съм ученичка, завършвам с отличиен успех. Е, тази година (завърших 6. клас) завърших с 6.00. Точно поради тази причина всички деца ме отбягват. Смятат ме за зубърка, бележкарка, аутсайдерка, и подобни. Нямам приятели точно поради тази причина. Преполагам, сте забелязали, че децата не обичат двойкаджиите, но още по-малко обичат и отличниците. (Сякаш ревнуват). И точно защото нямам такива живея във въображаем свят. В истинския ме интересуват само семейството ми, здравето ми и образованито ми. Във въображаемия ми свят обаче си въобразявам как играя с анимационни герои, които са ми любими от детството(някои и от сега). С тях преживяваме куп приключения, смеем се, учим заедно и така нататък. Дори имам въображаемо гадже. (любим герой от едно аниме). И може би ще ми кажете, че за да си реша проблема, не трябва да уча толкова много. Не става, хора! Аз просто съм си супер ученолюбива. И не ме интересува, че нямам приятели(не вярвам, че съществуват в реялния живот истински). Просто ви казах всичко, за да разберете защо живея във въображаем свят. Но въпросът ми е :Дали според вас това е нормално, и ако не е, как мога да го преоделя(само, моля, не ми пишете да не уча толкова, просто е невъзможно)?
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5564818b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не е нормално, има много ученолюбиви деца, които си имат приятели. Хората около теб са прости. Намери си по-умни приятели, които разсъждават като теб - запиши се в някакъв клуб по интереси в твоето училище или близко читалище. Въображаемите светове могат да ти докарат някакви проблеми с общуването или дори психична болест след време.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: edf920f452
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не го мисли, ти си 6ти клас, фокусирай се върху 7ми, замисли се с какво искаш да се занимавай в бъдеще и влез в елитна паралелка след 7ми клас. Оттам - рестарт, имаш нови хора, нови шансове, ще бъдеш готова за това и ще се възползваш. :) Дерзай !

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 0a54bd191a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Учи и не обръщай внимание на повърхностните си връстници, които ти се подиграват за това. Ако ти е самотно, се опитай да си намериш по- зрели приятели, които те вдъхновяват и радват, а не ти завиждат и не ти се подиграват за усърдието ти. Разбира се, връзката със семейството ти също е важна.
Мечтай си и развивай въображението си- това е нещо хубаво, но в определени граници. Ако усетиш, че този свят контролира теб, а не ти- него, отърси се от представите си и прави нещо друго- спортувай, говори със семейството си, пей- но във всеки случай трябва да се разсееш с нещо. Ако това е само добавка към живота ти, няма лошо, даже може да се занимаваш с писане на разкази, книги. Просто развивай своята креативност, а не я използвай само като отдушник, защото тези светове може да са много красиви, но не са истински.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 31869ab0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бих предпочела детето ми да е като теб, отколкото да се чуди по кой ъгъл да пуши цигари и да се занимава със съмнителни неща по улиците. Съсредоточи се над ученето, защото това много ще ти улесни живота по-нататък. Казвам го като жена на 25 години. Всички днес търсят лесното , но истината е, че лесно няма и ако искаш да живееш добре се иска яко учене и натискане, дисциплина. Ако създадеш тези навици от малка, после ще ти е много по-лесно на зряла възраст. Колкото до приятелите, ако няма в твоя клас други по-ученолюбиви деца, то виж в съседните класове в училището ти. Друго за което се сещам е да ходиш по олимпиади, понеже там са съсредоточени деца със сходни интереси и обикновено са по-умните там - Може да намериш приятелчета.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 005166cfb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Все пак си помисли, дали оценките са единствената причина.
От много залягане над учебниците, не остава време за срещи с приятели, човек губи увереност в социалните си контакти и често в желанието си да научи всичко, развива дребнав нрав, а някои отличници си позволяват да омаловажават уменията и постиженията на другите.
Имахме такъв случай с една София от класа на дъщеря ми/ също сега завършиха 6 клас/, която се държа безкрайно арогантно и завистливо, виждайки че дъщеря ми е направи проект, за който тя нямаше нужните знания и умения да нсправи, защото те не се придобиват в училище. Не беше в състояние да проумее, че друг може нещо, която тя не. Започнаха обвинения в чата, че това дете от 6 клас не можело да го направи, позволи си дори да промени името на дъщеря ми, държа се грозно и отблъскващо.
Друг проблем с отличниците е, че много от тях пренебрегват спорта заради залягането над учебниците. Разбира се, не всички, но е ужасно да видиш момиче на 12-13 години, чиито крака изглеждат като пълнени кренвирши, защото няма никакви мускули и не спортува.
Като някога преучващо дете отличник, мога да кажа, че съм пропуснала много ценни за живота умения от твърде много четене на художествена литература и залягане над учебниците, с чиито липси трябваше да се препоря през студентските си години. да 70 % от задължителния учебен материал в училище, е абсолютно излишен в живота. Хубаво е да си ученолюбив, но е добре да се фокусираш върху конкретни таланти и умения, които да развиваш. Това, което най-много ни липсва в живота е време, затова не бива да го пилеем във всички посоки.В различни клубове по интереси и спорт може да срещнеш приятели, с които да си подхождате.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5121a34488
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Студент първи курс и като ми е скучно и аз отивам в моя въображаем свят. Начин да се разсееш от проблемите си и не виждам нищо грешно. Проблема е по-скоро, че нямаш приятели, знам, че понякога е трудно да си намериш, но опитай. Някой деца от квартала ти или се запуши на някой спорт, за да ти е по-лесно с откриването на приятели и определено не спирай да учиш, за да те харесат съучениците ти, не прави тази грешка!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 53423f797a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Споко и аз съм така споко и аз имам въображаем свят от малка а вече съм на 23год.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 24bb3c08fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Като възрастен човек ще ти кажа че въобще не си далеч от истината че няма приятели в реалния свят, но трябва в някакъв момент когато пораснеш да създадеш социални контакти защото каквото и образование да имаш без правилните контакти няма да успееш да се реализираш. Още си много малка и си стой при семейството

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1931dc2da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В моят клас, имаше 5 пълни отличнички. Само едната беше малко недолюбвана, макар, че наистина заслужаваше шестиците си, защото е много умна. На никого не е хрумвало да се държи с другите 4 зле с тях. Е да, бяха си и красавици, но и те получаваха напълно заслужени шестици. Може да не ти се вярва, но след време, ще замениш сегашните герои, с някое реално момче, или мъж. Никой няма да ти казва да не учиш. Колкото и различни от теб да ти се струват, опитай се да се сближиш с някое момиче. Може дори да е от друг клас. Може дори да не харесваш всичко което прави. Не трябва всички да мислят, че не си от тази планета. Знам, че да излезеш от зоната си на комфорт е много трудно, но още по-трудно е да си като хапано пате.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b2bf55eecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Аз съм по същия начин. Веднага трябва да се отърсиш, иначе ще станеш като мен. Знаеш ли колко ми попречи това? Живях в измислен свят години наред. Бях герой там. Имах си въображаеми приятели и любим. Вместо истински. Разигравах цели филми, книги. Ужас. И си пропилях младостта. Сега съм асоциална. Запиши се в сайтове за запознанства, говори с родители и психолог. Дано не е късно. Намали филми и книги, излизай навън, запиши се на хоби. Навярно си интроверт, или с депресия. Или си просто асоциална. Не искам да те плаша, но може да си шизоид, или дори социопат. Така, че взимай се в ръце навреме! Сега си още малка, имаш време. Ако беше на 20 , нещата щяха да са много сериозни... Живей си живота. Аз не съм социопат, но се докарах дотук от простотия. Може би е просто социална тревожност.
Иначе аз си живеех във въображаем свят от кк се помня. Това говори за богато въображение. Може сори да си гений, знае ли човек?
Извинявам се за грешките!

La Diabla

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5fb3ae8160
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Лично аз много те харесвам, и съм готин, всъщност няма приятели, познати са с които не си в неприятелски отношения. Наричаме ги приятели.
Така е в бг, само мишки и мишкари има.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 48b158a875
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Браво, че учиш и си умна. Утре твоите съученици ще са строители и продавачки. А ти ще си им шеф. Тогава ще разберат някои неща от живота. Моят съвет е или да се преместиш в училище, което повечето деца учат усилено. Или да се запишеш на някакъв клуб - по математика, по ези;ци и пр. Там ще срещнеш хора като теб и може да си намериш приятели. Успех.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 512d007284
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не бих ти писала да спреш да учиш. Образованието е важно и доста. Въображението според мен също е доста важно и човек е добре да го развива. Опитай се да видиш да комуникираш с другите деца или ппне с едно избери си по дистанцирано дете и започни някакъв разговпр примерно за предмет, които харесваш и така. Другия вариант е извън класни занимания или когато имаш гизическо да отидеш при другите и да играеш с тях и да започнеш разговор. Може и да грешиш, че другите не те харесват просто се опитай да говориш с един от връстниците или да седнеш до някого в час.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6e156747bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Просто си по интелигентна от останалите. Нормално е, да не можете да си намерите общи приказки и да те отбягват и завиждат. В живота успяват хората, като тебе. ;) Знам го, защото и аз съм различен, но по други критерии. Аз също обичах да уча, но не в училище. Докато другите си късаха гъзовете в училище да учат, аз развивах собствен бизнес. Само да ти кажа- ще имаш моменти, в които ще искаш да си, като останалите, ще се чувстваш не на място, ненормална дори, но повярвай ми- СТРУВА СИ и след време ще го осъзнаеш, когато видиш къде са Те и къде си ТИ. Пожелавам ти много успехи. Това с въображаемия свят- всеки го има, но идеята е да принесеш духовното в материално с малка промяна в мисленето. Надявам се да разбереш какво имам предвид някой ден :), насочи се и в тази насока! Успех с ученето и не си давай целия живот в нещо, което няма да ти вади добри доходи и в един момент, да те направи независима и човек, на когото може да се разчита! Успех! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker