Колко пари ще ми трябват? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Колко пари ще ми трябват?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3495 пъти
Здравейте, скоро ставам на 18. Въпросите са ми няколко и се надявам да ми помогнете. Няма да се обяснявам защо, как, къде и т. н., за да не ви губя времето.
В момента съм със слаб английски и нищо повече.
Искам да науча много добре английски и немски. Мисля, че най-добре би било с курсове.

Също така смятам да започна и шофьорски.
Ако може да ми кажете колко пари ще ми трябват за курсовете, барабар с документи и всичко, което си трябва, защото не разбирам, а и няма кой да ми обясни.
Събрала съм някакви пари засега и така.
Колко пари ще ми трябват за курсове по английски ниво B2 или С1?
Трябва ли за ниво В2 по немски да премина през другите нива- наистина не ми е ясно и не мога да намеря информация?
Колко месеца продължават?

Ще съм благодарна на всякаква информация и най вече ме интересува дали ще ми стигнат парите/малко са, но ги събирам цяла вечност/. Или ще трябва да се откажа от едното, или от двете, знам ли:((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7fe479ed8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти - за шофьорските си подготви към 600-650 лв. за горе-долу хубав курс. минимум.

За езиците, не те разбирам. На мен не ми е струвало нищо, само учебниците. Пиши каква гимназия си посещавала. Ще те разочаровам, но знанието не се купува с пари, а с четене.
Не знам, какво е това В2, но по немски има тест DAF и DSH, който се приемат за вход за университет, а и за сертификат при работодател. Самите тестове да ги направиш не е скъпо (виж в страницата на Гьоте институт), за английски има едни на Кеймбридж сертификати, както и познатия TOEFL, но просто и всички сертификати да имаш, и 100 курса да знаеш - език се учи с учене + комуникация с хора на този език. Има хора, които знаят перфектно езици, а нямат сертификати и нива, но като седнат почват да ти говорят. Може и много пари да пръснеш, може и николко, зависи от теб.
Не бива да са ти самоцел езиците.
Също не препоръчвам да учиш паралелно няколко, научи ти английски като хората, после може и немски - от една езикова група са, бърка се.
Аз първо немски научих като втори майчин, после английски. На курсове съм ходила малко само по немски, и то от скука... четене вкъщи му е майката.
Препоръчвам много четене на книги на езика, преводи по собствена инициатива, упражнения по граматика, блъскане на думи. Ако нямаш желание и талант, колкото и курса да посетиш, колкото и учителки да ти висят на главата, няма хвайда!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cb4336aa20
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно не съм съгласен с №1!
Колкото и да учиш сам, е необходимо да те оцени, да ти види грешките някои преподавател. Много хора знаят добре езици без да са посещавали курсове - така е. Последните обаче знаят само т. н. уличен език, те често не могат да напишат едно писмо или да говорят на акадамичен език с по - сложни термини. Сертификатът ти е 100 % необходим, не става само разговорно, освен ако не си на конкурс за барбан или пиколо. Всеки сам може да научи основните неща от книги, дискове и упражнения. Но е необходимо и да можеш да се изказваш по - задълбочено, да се пишат документи на високо ниво. Ако се направи тест на хора научили сами езика и на други, притежаващи например cambridge proficiency, ясно е кой ще знае повече думи, стилове на писане, граматически похвати и т. н.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 409512052f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1, благодаря ти. Доста инфо ми даде.
Естествено, че искам да уча заради знанията и имам желание, ако нямах за какво ми е да правя всичко това. Въпроса е, че обмислям да кандидатствам в чужбина и затова ги искам и сертификатите, за да действам. А си мислех, че е по-добрият вариант курс, отколкото друго. Отлично знам, че езика на място и с хора, говорещи него, се учи най добре. Но нямам такава възможност. Сама да уча вкъщи-нищо няма да науча със сигурност.
Завършила съм средно специално и не съм учила английски в училище. Знам го от филмите и музиката.
Значи аз в момента съм ниво А2, сама ли да се готвя за В2 - възможно ли е-незнам. Ако си начинаещ -да, ама тука вече е сложничко.
Другото много важно, което исках да питам-ти ми отговори вече, защото се чудих дали да не ги запиша едновременно, но вече разбрах че не трябва. Благодаря ти. Явно обаче няма да карам шоф. курс- мислих, че е към 300 най много:(...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7fe479ed8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2., моят опит дори е обратен...

На немски познавам хора с всички сертификати, идват в университета, не знаят, какво им говори професорът.
На английски пък разбирам и пиша, но не мога да говоря добре, защото не съм общувала. Нямам сертификати на английски, но си върша работата, взимала съм си изпити НА АКАДЕМИЧЕН ЕЗИК, при които и въпросите, и отговорите са на английски, не знам „уличен английски“, не общувам с англоговорящи - дипломна работа писах на английски - имала съм в училище малко, никакви курсове, но много труд, много четене на книги, много граматики, много упражнения с микрофон и мъки....е, предимсто ми беше, че знаех немски перфектно, защото той ми беше като основа и като методика, и като граматика и за много думички...
За учителите имам собствено мнение - искат да си вземат паричките...Грешките и сама мога да си видя, всяка граматика си има отговори + примери.
На немски БЕЗ КУРСОВЕ изкарах тяхна матура по немски език - много по-сложна и от DAF и от другите глупости....Като ми трябва човек с език, не гледам сертификатите, а сядам да си пия кафето с него и му чета мейлите...не е толкова сложно.
За университет трябват сертификати само, но ако не знаеш езика - си аут! А познавам такива хора - със сертификат и НЕ ЗНАЯТ ЕЗИКА! Ако искаш да знаеш добре езика - налягай книгите, всякаква литература и вестници + отиди в страната като детегледачка или нещо подобно...не на студентска бригада ...За САЩ, Канада, Нова Зенландия и Австралия има чудесни програми, за Европа не го препоръчвам този варянт.
...
На авторката мога да кажа, че първите 2-3 нива може и сама да си ги мине, но честно - как мислиш за 1 година да се подготвиш за кандидатстване с английски В ЧУЖБИНА, без да си учила език в училище? Ти методика нямаш, да тук курсовете могат да ти помогнат, но трябват хилядарки - минимум 3 пъти в седмицата.
Освен това, имаш само 300 лв и познания по езика от телевизор и ...музика?
Как става това?
В англоговорящите страни образованието е страшно скъпо. Без толкова пари, както и с възможност за работа+учене на английски остава Скандинавието...
И аз съм тръгнала с 40 евро в джоба, но работих първо 1-2 години, преди да почна да уча висше, отидох ЗНАЕЙКИ ЕЗИКА ПЕРФЕКТНО. На твоята възраст вече на пробната матура бях изкарала 6-тица. Не ми признаха навремето средното - икономическа гимназия - и ме накараха техните матури да правя, още една годинка отиде ....сега поне ти е признато образованието и не ти трябват визи.

Едно ще те посъветвам - не ми се сърди, но само ще си изгубиш времето. Аз, ако бях на твое място, бих записала в Бг-то БАКАЛАВЪР - бих завършила с Отличие и бих имала време, за да си науча като бял човек английски. После записвам МАГИСТРАТУРА в бяла страна - ТЯ Е В ЦЯЛА ЕВРОПА САМИ НА АНГЛИЙСКИ!!!! (така може и в Германия, Италия, Испания......бла-бла да кажем с английски да кандидатстваш - пускаш си документите навсякъде + кандидатстваш за стипендия). Воала!

Аз така бих сторила, ако се бях родила 10 г. по-късно!
....съветче, съветче - гледай да запишеш в Бг-то хубава специалност, ако ще да е в ПУТКА университет, на Запад всичките наши университети са п..ка.., но поне ще можеш да работиш и да си изкараш отлични оценки...Много странно, но само Варненския Свободен Университет и може би НБУ работят с ECTS точки, което позволява на техните възпитаници по средата на следването си да си се прехвърлят където си искат в ЕС и им се ПРИЗНАВАТ ВСИЧКИ ИЗПИТИ, в УНСС съм сигурна, че не са сертифицирани по ЕСТS, СРАМ.
...ти си знаеш, но просто дай газ в някаква посока, остава малко време и за кандидатстване в нашите университети!!!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6d465d3e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най - добре ще го научиш, ако учиш английска или немска филология, повярвай, ама перфе! А ако искаш дас го научиш перфе разговорно отиди в съответната държава. Курсовете подготвят, но не чак толкова... Да речем от 1 до 5 - 2 и половина...

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 43ff726e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ако си от София виж това - http://dc.bau.bg/

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d277382c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5., не бих посъветвала авторката да учи филология - просто е магистратура, а после?
След 5 години учене, ще знае езика, но нищо повече. Има достатачно безработни филолози. Номерът на китайката е да си специалист в дадена област + да знаеш поне един английски, а съжалявам - език се учи и извън университета, а цели 5 години да натискаш учебниците, четейки Шекспир, едва ли ще ти помогне в живота.
Освен това, филолозите знаят и говоримо езика, не е нужно да ходела в държавата - те имат специални лаборатории, в които ги мъчат да говорят. Но какъв смисъл от цялото мъчилище - ще дойде някой с дебели дипломи от някой ТУ, УНСС или дори ПУТКА, който е правил един-два курса и ще ти вземе работното място.
Дори за преводач ще предпочетат мен, която говори без акцент жив език. Просто в живота филологията не трябва... имат си немците един лав „безхлебно изкуство“ - т. е. хубаво е да го учиш, интересно е, но после не можеш да си изкарваш хляба с него. - е ТОЙ, хлябът, е по-голям от всичко!
А.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker