Не я понасям тази лигла! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не я понасям тази лигла!
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1799 пъти
Здравейте момиче съм на 17 имам по-малка сестра на 15, която ме ВЛУДЯВА! Непрекъснато ми говори и не само на мен ами и на всички, пита, споделя ми само някакви неща, които мен не ме интересуват и иска и аз да и споделям, само пита и иска всичко да знае. Срам ме е от нея, държи се като дете, винаги се глези и са я глезили само защото е с проблеми и всичко правят вместо нея а тя нищо не прави, нито може да готви нито нищо. В училище и там трудно се справя, аз също не съм перфектна ама се справям много по-добре от нея и затова мен ме обичат и ме хвалят повече а тя е тъпа и има само 3ки и тук таме някоя четворка или петица. Когато съм с приятелки не я искам покрай мен защото ще и е скучно и ще занимава всички и ще ме излага.... Баба ми все ми казва защо не я взимам, ами как да я взема, тя е като дете и ако сме на площадка примерно само ще се люлее като някоя малка пикла.... Много ме дразни и че когато съм вкъщи все идва при нас и започва да пита приятелите ми разни неща: Здравей, как си и така, когато тя води приятелка аз само подминавам и ги игнорирам, не може ли и тя да го прави. Много ме дразни.... Много говори и на почивката и там не спря. Аз си говоря по телефона а тя само мрънка че искала да спи... Много ме дразни моля ви кажете ми какво да правя, защото вече и аз не знам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: ede38301e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ако е с някакви проблеми, може би изостава с развитието си, за да се държи като дете. Но по-скоро се държи като дете човек, който не разбира, че сестра му е с проблеми и не я социализира. И освен като дете, и като злобен възрастен. За един приятел казвам...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 72bb83f4b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Явно таиш много негативни емоции и това е зле и за теб, и за сестра ти. Разбирам, че се чувстваш много зле, защото се притесняваш тя да не те изложи, а и те дразни, макар и не умишлено. Важни са намеренията ѝ- тя пита теб и приятелките ти разни неща, защото иска да бъде мила. Ще ти предложа две неща:
1. Трябва да се справиш с това, което те дразни у нея. Учтиво ѝ обясни, че в момента искаш да си сама/ с приятелките си или не ти се говори за това, за което тя те пита. Това обаче не трябва да се случва постоянно и да няма никакво общуване между вас.
2. Повярвай ми, можете да излезете от този порочен кръг и да станете близки. Ти смяташ сестра си за враг, но тя иска да знае повече за теб, може някой път да се опита да ти даде съвет или да ти помогне, въпреки че е по- малка. Може да не подхожда правилно, но се опитва да е мила с теб. Може да е по- незряла, но е още на 15 и има време да порасне на акъл, а пък и ще се научи да готви. Ако правите заедно неща, които са приятни и на двете ви, ще имате възможност да заздравите отношенията си, да намерите общи шеги, теми за разговор. Сестра ти ти говори за неща, които не са ти интересни, но понякога може да обсъждате и грижите, и мечтите си, да намерите път една към друга. Няма да е лесно да промените поведението си, но те убеждавам, че ще си струва. Ти си по- голямата ѝ сестра, за нея си пример за подражание и иска да е по- близо до теб, няма лоши намерения. Щом смяташ, че е разглезена, говори с нея за това, което е добре да промени у себе си, например за оценките в училище. Покажи ѝ колко е важно да се развива и да учи нови неща и тя ще откликне. Може да ѝ помагаш с някои неща, а тя ще ти бъде благодарна и ще ти отвърне със същото. Няма нищо лошо в това, че обича да се люлее понякога- аз ще започна единадесети клас следващия месец и от време на време сядам на някоя люлка, но това не ме прави незряла. Срамно би било, ако сестра ти мисли лошо някому, а тя просто иска да запази детското в себе си и обича да се люлее. Разбира се, трябва да обръща внимание и на сериозни неща- да учи, да създава и поддържа силни връзки, да мисли за бъдещето си. Засега явно не знае как да го направи, но ти можеш да я напътстваш, а и тя ще се опитва да те усмихва, когато си тъжна. Постарай се, говори открито за чувствата си и не се срамувай от тях, след известно време може да си много по- близка със сестра си и това ще е добре и за двете ви. Вече няма да ѝ се дразниш и ще се освободиш от този товар, а и тя няма да се чувства необичана, отхвърлена, както може би е сега. И двете ще имате още един доверен човек, когото обичате.
Вероятно ще те обсипят с хейт, но недей да се ядосваш или да отвръщаш със същото. Тук има много хора, които пишат грубости, но често го правят, защото мислят, че авторът на историята се държи незряло и несправедливо. Ако ти се стараеш да промениш ситуацията към по- добро, няма от какво да те е срам.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c8bd8e8b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз като гледам все едно 13 годишна, страшно незряла лигла пише. Помагай и, опитай се да я научиш, не виждам от какво да те е срам, като се държиш враждебно става по-зле.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f50be0bece
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Щях да напиша нещо, ама ще се въздържа. Всеки като прочете това би се досетил.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: eb4ed5a0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Единственото, което търси сестра ти е близост с теб. Явно е любопитно и обичливо дете, но с прекомерна нужда от внимание.
Ако и ти беше обичлива, щях да ти предложа да си имате вашето време заедно, разходка с почерпка, кино, дори просто у дома да и отделящ по половин- един час ей така да си говорите нещо или заедно да си сготвите нещо. А после да и кажеш, че сега ще бъдеш с приятелите си като тактично, но твърдо очертаеш граници, които тя да не преминава.
Но тъй- като ти не си нито обичлива, нито деликатна, усеща се злобата ти към нея, бих ти препоръчала да говориш с родителите ви и да поискаш тяхното съдействие за поставяне на граници в отношенията и времето заедно със сестра ти. Надявам се, че те поне ще реагират адекватно и ще намерят начин да пренасочат вниманието и енергията на малката в друга, по- позитивна за нея насока.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5482aea7a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виж какви неща пишеш за сестра си. Ами ако тя ги види какво ли ще си каже. Ако наистина ги види успешно ще се справиш с това да я разкараш...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b4d343ff55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Каквато и да е тя ти е сестра и вие сте една кръв ! Засрами се вместо да си и пример в живота и опора в трудни моменти ти я отблъскваш. Не се ли замисли, че поне за малко, че ако поел ти проявяваше разбиране към нея и и помагаше нещата можеха и да са по - различни? Утре ако лигличките, с които дружиш те зарежат тя ще ти бъде опората така да знаеш, момиченце!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4256a28981
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Поздравления за номер 2, аз щях да напиша нещо подобно, но не толкова дълго и подробно, защото нямам това дар слово или просто не си давам зор :) Искам да допълня нещо! Мило момиче, много е важно да бъдете в добри отношения почти винаги, защото това ще ти е един от най близките хора в живота. Ако вашето дразнене и лоши чувства продължават прекалено дълго, може да стане навик и да се отчуждите, което ще доведе лоши отношения в бъдеще. Бъди по търпелива и хладнокръвна! Успех!
М. И.
Мъж 34

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0e257a9d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ми след година ставаш на 18. Започни работа, изнеси се и така сестра ти няма да е около тебе.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 72bb83f4b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторке, какво стана? Говори ли със сестра си?

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f74e61c24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, какъв проблем има сестра ти? Ако би искала да споделиш естествено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker