Как да си намеря приятел?... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да си намеря приятел?...
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 8134 пъти
Здравейте аз съм момиче на 16 години (1995). От 2006 година живея в Англия. Идвах си в България Април от 2 до 3 седмици и Август за цял месец. От 2 години започнах да си идвам само Авгyст заради разходите и краткия престой понеже Април ми е великденската отпyска и както казах че тя е само 2 седмици и понеже пътувам почти цял ден до България няма смисъл.

По принцип англичаните не харесват чужденците и всичко това се дължи на една коварна дискриминация, и точно защото за тях съм чужденка, аз не съм третирана на равно между техния приятелски кръг. Не се разбирам с англичаните като цяло. Няма нито едно момче, с което да се разбирам и общувам. Камоли пък да му стана гадже. Общо взето с нито едно момче в Англия не мога да се сприятеля, защото са много студени по характер и дори няма момчета, които да са яки по тела или сладки/красиви в лица.
Виждала съм много пълни момчета на възрастова грyпа от 14 до 16 години и там е проблема, че не ги интересyва и се предават.

Момичетата в Англия и те са на същия принцип-просто казват не ми пyка с най-голямо спокойствие и се мислят за слаби. Също така момчетата в Англия са много лигави и се държат точно като бебета, което много ме дразни и понякога вбесява. Има момчета, които се правят на жени, с женски прически, имат походката на жена, дори някои от тях имат женски жестове като цяло. Дори и да не са насочени по женски начин пак ще имат коса до връта и тази се сплесква на една страна и става все едно, че е ударен с тиган в главата-в смисъл, че няма да се постреже нормално да прилича на спретнато момче ами ходи като хулиган.

Точно това ме кара да не изпитвам нищо към английския тип момчета. От както съм заминала да живея в Англия аз не съм престанала да проявявам единствен интерес към българската среда. Винаги ще бъде така. Много пъти се опитвам да им покажа колко са евтини за мен и че са нищо пред българската нация. Това е нещо, което не могат да разберат от доста време, и за това започнах да ги игнорирам и да постъпвам деликатно.

От доста време вече ги отбягвам по всеки възможен начин само и само да нямам триене с тях.., защото както казах, че съм абсолютно обидена, че единствената среда, която на мен ми допада най-много е българската. Знам че честността съществува винаги в българските сърца и знам, че това няма да се промени в някои хора. Аз и без това нямам намерение да ходя с англичанин, защото имам огромното желание да общувам с приятеля ми на моя роден език.

Реших да ви споделя всичко това, защото се надявам и разчитам на вашите разумни съвети. Моля ви не пишете нищо от рода на-ти само 1 път в годината си идваш в България, или пък от рода на-какъв е смисъла след като няма да се виждате много често. Нито едно от изредените дори и подобни да няма. Не знам, ако трябва ще си взема английската диплома и ще се върна в България да видя какво е положението относно кризата, но най-вече да си намеря сладyра. Аз съм сигyрна, че има начини, но какви са-не знам и тук се нуждая от вашата помощ.

За това бих Ви споделила следните въпроси:

1. Как да си намеря приятел, който да е българин в България?
2. Къде се намират готините красиви български момчета?
3. Кога? в смисъл има ли значение по кое време на годината?
4. Момчета на каква възраст бихте ми предложили (95 съм) И защо?
5. Кое от двете? Как и защо? се случва най често: случайно ти се пада едно момче ей така или търсиш да си намериш момчето?
6. Подходящи начини за намиране на момчета от горепосочената от Вас възраст (въпрос 4) и защо?
7. Кой градове са популярни за българските красиви момчета?
8. А какво ще кажете за българите навън (извън България) чувала съм, че има доста българи в Испания и че доста ходят там. В момента както знам има доста българи, които отиват на вън да живеят заради кризата.

Според мен най-популярните държави където българите отиват да живеят (имигрират) са: Испания, Италия Англия, Германия, (може би Америка), Гърция и това са според мен, но аз си мисля, че на първо място е Испания-Вие какво ще кажете?
9. Поставете се на мое място. Какво бихте направили, как бихте я решили тази сутба? И Защо?

Бих направила всичко за да си намеря човека, който наистина ще ми допадне като приятел (е естествено първо само като приятел и след това с течение на времето и опознанството може да се получи нещо като например повече от приятелство), защото това ще ми даде шанса да обичам, които шанс много искам!

Надявам се да съм Ви дала достатъчно информация да Ви олесня в съветите и предложенията. Ако има нещо неясно, питайте! :))

Съвети, предложения колкото се може повече. Ако искате може да коментирате по между си кое ще бъде по разумно и кое не. Аз също ще се включвам в дискусията да помагам :))

Благодаря Ви много за вниманието да прочетете моята съдба. Надявам се, че ще видя слънцето във вашите съвети. До скоро! :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2cd93567a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз живея в Испания, но гаджето ми е румънец. Не си падам по испанци нито по българи. Испанците са добри хорица, не са изобщо расисти, но някак си не се чувствам удобно с испанец, защото съм им в държавата и трябва да им говоря на езика. А имам доста акцент. :D Българите са ми много противни. Всички някви тъпи чалгари или пък надути. Ръмънците са супер забавни и пекани. Според мене не ти трябва гадже в България, защото няма да се виждате почти никога. Намери си някой в Англия. Толкова ли не познаваш никакви българи? А, ако не са българи, може и чужденци да са. Какво толкова. Само англичани ли познаваш? Ако е така, потърси в някой форум за българи в Англия или де да знам. И така се запознай. Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9cc0fceeee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е..и повърхностната дето си. Само красавци, а ?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9422d540d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   А ти красива ли си?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c4fbd2d36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, мило момиче. Надявам се родителите, които искат също да разрушат живота на децата си, взимайки ги в „бяла държава“ четат това.
Аз познавам много деца като теб, само че в Германия. Единственият, който успя да постигне нещо в живота се сети да замине за гимназията в България, където да израстне с хора, които не го дискреминират.
Нека прочетат хората, които вярват, че за децата им особено Англия може да се окаже добра страна.

За дискреминацията си права, но това е само сред нисшите класи на обществото - хората които описа, които посещават ДЪРЖАВНИТЕ училища. Който може да си позволи хубаво училище /не са това българските гастарбайтери/ в Англия, той не е такъв /прост и ненормален/, но ти до такива англичани няма да имаш контакт. Напротив, не се събирай с тях, рискуваш да станеш същата „кифла“, не се събирай много и с български емигранти - сред тях има доста също толкова зле, колкото са англичаните, с които живеят.

Правилно си се насочила към връщане в България и опит за следване там. Не искам да те плаша, но с твоето държавно английско образование, може да ти дойде нагорнище. Добре е, че поне доста годинки си била на училище в България, за да си грамотен човек.

Къде да си търсиш момче-българин - В ИНТЕРНЕТ. Само тази възможност ти остава. НЕ ТЪРСИ ДРУГИ ЕМИГРАНТИ, ЩЕ СЕ ВКАРАШ В СТРАШЕН ФИЛМ / носят същата обремененост като теб, сега не знаеш, но това подтискане и изолирване в училище те е обременило психически/, търси български момчета, които са ИЗРАСТНАЛИ В БЪЛГАРИЯ. Не ги търси по външност. Тук интернет е добро средство, защото можете да комуницирате по скайп, да си споделяте и да се опознете.
Сега не знаеш, но ТИ СИ ЧУЖДЕНЕЦ В БЪЛГАРИЯ. Когато се прибереш по-дълго, ще почнеш да осъзнаваш, че много неща се случват, които ти не разбираш - почва се от ходенето по институции /здравна книжка, здравна карта, документи, осигуровки... данъци... адресна регистрация /, през това, как да си намериш жилище, как да се запишеш и да кандидатстваш в университет....
Вярно, знаеш английски език, или си мислиш, че го знаеш, но като ти тупнат някакви кандидат-студентски изпити, ще облещиш очи.
Все пак те съветвам да се прибереш в България - само там можеш да натрупаш САМОЧУВСТВИЕ, да бъдеш нормален човек... не говоря тук за момчета, за връзки, а просто в ежедневието - след 3-6 месеца аклиматизация, ще се чувстваш толкова щастлива в България, че няма да си спомняш лошото, което ви е изгонило някога. Хората са усмихнати, отворени към чужденци дори, няма класова дискреминация - беден и богат могат да седят на една маса, защото са приятели - няма въпроси за пройзход, за акцент /аз имам акцент на български, но никой не смее да ме закача/....

Казвам ти, ще се родиш!
Ще откриеш хиляди възможности, които българите не виждат, ще имаш хиляди предимства, но ТРЯБВА да се излекуваш първо от смачканото самочувствие... от чувството, което имаш в момента, което твоите родители никога няма да разберат, защото са израстнали в държавата си!

А, момчето... момчето е лесна работа, просто сега е важно да завършиш - не знам как е, но без завършен 12 клас не можеш да следваш никъде. Мисли, след 10-ти клас, ако може да се върнеш в България и да завършиш последните два, ако ли не може, тогава 12 клас в Англия, но ще ти е по-трудно. Освен това с английската диплома ще те третират като чужденец - само платено обучение, и то по най-скъпата тарифа. Така и трябва - родителите на другите деца са плащали данъци у нас, твоите не са, а българските университети се издържат предимно от държавна субсидия, не от 10 000 паунда такси...Изобщо, образованието в България, Русия, Германия, Австрия, Скандинавието е ДОСТЪПНО за всички класи, което не може да се каже за това в Кралството, Испания, Гърция, Италия и т.н.


Успех ти желая, знам какво ти е, защото имам приятели като теб - само завърналото се да учи в България момче стана пилот и сега е много добре платен. От останалите деца нищо не стана, не искам да те плаша. И това в Германия, където ВСИЧКИ - и богати, и бедни ходят в едно и също училище, където имаш хиляда пъти повече шансове да изплуваш, отколкото в Англия.
Най-зле за чужденци е именно в Англия, както и в Испания, Италия и Гърция - трябвате им само за нискоквалифицираната работа. Дори простите англичани не искат да си имат взимане-даване с вас, защото сте white trash, защото им взимате работните места, защото се чувстват застрашени, защото сте различни!
Успех
А.

П.П. Аз емигрирах сама, без родители, когато бях завършила вече гимназия в България. Дискреминирали са ме само прости хора, никой в университета например не ме е дискреминирал. Средната класа е винаги ОК, образована, отворена за чужденци, пътуваща. Бедните и простите клонят към расизъм и дискреминация - отчасти и в България е така, но като българин не си застрашен. Не се занимавай с румънци и други източно-европейци, освен с българи, които познаваш. Можеш да се вкараш в страхотни филми. Не вярвай на обещанията на араби, турци, черни африканци - искат само гражданството. Страни и от англичаните white trash, ще те завлекат в криминални неща, наркотици...търси начин да се върнеш в България, дори да е без родителите ти! Ще се почувастваш лека и свободна!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 74069c7648
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Казваш образованието в Скандинавието е достъпно. Но стандарта на живот там, доколкото знам, излиза доста солено...

Харесват ми коментарите на А. Нищо лично към нея, но към авторката:
Да си дойдеш в България- това ще бъде най-голямата ти грешка НАЙ. Помни ми думите само това ще ти кажа

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 50cbbd04a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   А, няма ли да престанеш да пишеш по всички теми едно и също.
Много си ми интересна, ти защо по дяволите не остана в България да учиш висше?
И недей ми разправя, че в България няма дискриминация към българите. Ако нямаш пари, където и да си, особено в България, никой не ти обръща внимание.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c392c32d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Най-лесният начин - спри да търсиш!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c4fbd2d36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много просто, 8 - защото преди почти 10 години ситуацията беше друга, а и защото бях любопитна, упорита и исках да видя повече от света.
Днес работя за българска фирма, но пътувам много. Мечтата ми същност беше да завърша на Запад и да се върна с това образование и знание у нас. Стана, макар че ми отне повечко време, отколкото бях си мислила, да не говорим за нерви и усилия.
Държа да кажа, че не съм отишла в чужбина като черноработник, а за да уча. Бях и черноработник, за да си плащам образованието, имах и такси в университета от 600 евро на семестър, което за мен тогава не беше малко, защото нямах мама и тати да ми пращат парички. Но наред с нискоквалифицираната работа съм работила паралелно и в мултинационален концерн, била съм всеки ден в университета с децата на „по-добрите“ 10% - имала съм съвсем друг социален статус от един нискоквалифициран гастарбайтер и неговото семейство, живяла съм в хубави квартали и не съм била дискреминирана.

Честно обаче, ако бях по-мъдра, имах някой, който да ми даде съвет - бих завършила в България бакалавър, после магистър на Запад - но тогава нито бяхме в ЕС, нито се признаваше нашето образование там. Чак 2007-2009 чрез т. н. Болоня процеси имаме стандартизиране на висшето в ЕС.
...
Както и да е. Смея да говоря за Англия, защото имам поглед към тази страна и близки там /подобни на семейството на авторката/.
За Скандинавието - често съм там, имам много колеги, който там са учили /и учат/ - стига с този стандарт, където и да си, заплатата ти я изяждат разходите /които са огромни действително/, просто имах предвид, че нямат такси (или не толкова големи), че всички слоеве на обществото имат достъп до образование. Това е важното - този шанс да постигнеш повече от родителите си, което в Англия го няма. Работническо семейство значи - лош квартал, лошо държавно училище - работник, ако си намери работа. Не гледате ли телевизия? Тези безредици не бяха случайни!

Съгласна съм, че бедния човек е „дискреминиран“, това е положението НАВСЯКЪДЕ, не само у нас. Равни сме пред закона, но не пред икономиката - в капитализма всеки според възможностите и способностите му и възможностите му, не според потребностите - те са безгранични и без това. Ужасна система, но няма по-добра измислена.
Аз съм за социалното пазарно стопанство в немскоезичните страни, Бенелукс, но за това трябва първо съзнание да вкарваш 60-80% от заплатата си в държавния бюджет и държавата после да го дава на „дискреминираните“. Защо не? Ако печелиш достатачно, защо не?
В България това никога не може да стане, заради култура и манталитет. У нас никога е нямало социална държава, още от Турско робство всеки се е спасявал по единично - затова пък - предприемчивият, специалистът, признавам - роденият с по-големи възможности (ментални и физически).... имат повече от спечеленото....всеки гледа да вземе нещо за себе си, за семейството си - апартаментче, да построи къщичка - немецът не притежава нищо - всичко дава на държавата, а тя на „бедните“, за да няма „дискреминирани“. Но дали вие сте навити да живеете на този принцип - който работи дава на този, който НЕ ИСКА да работи?

В Англия е екстремно - там богатите не плащат данъци, средната класа и бедните работници биват точени, за да има за.... „безработните“. И нашите емигранти се бъхтят за троха хляб по фабриките, дори 25 паунда за... кралицата им отдържат и за какво?

Пак са най-бедните и НАЙ-ДИСКРЕМИНИРАНИТЕ. Богатите имат пари за хубави училища и университети и се възпройзвеждат, бедните раждат бедни, за да работят по фабриките /съучениците на нашата авторка едва ли ще запишат в Оксфорд/.

На дискреминираните в България българи мога да кажа, че малко им остана - след 01. 01. 2014 трудовите пазари на Западна Европа се отварят за вас.
Заповядайте! Много успех в „бялото общество на равни и недискреминирани хора, където парите се берат направо от дърветата“.
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d822811e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Браво на А. Щастлив съм да виждам подобни интелигентни и обосновани мнения. Пожелавам ти всичко най-хубаво и успехи. Личи си, че си Голям човек.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c4fbd2d36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мерси, 11, за съжаление интелигентното и обосновано мнение е заради патила, опит и много, много труд и учене.... Едва ли хората, за които е предназначен постинга ми ще го разберат. Това е трагедията на хората, за които говоря в последния си абзац. За сега могат да мрънкат и хулят държавата си на трапезата с луканка и шопска, придружени с ракийка, за това, как са ощетени отвсякъде... но от 1. 01. 2014 няма да имат оправдание - мрънкането и оплакването ще са безпочвени - ще са свободни да щъкат свободно като работна сила из Европата, дори да цоцкат социални помощи, докато съответните правителства не се усетят / тук Англия е все още идеална, дори за шише водка ще стига.... на ден! /.
Успех и много, много щастие в този див, див Запад на безплатните подаръци, безялатното ядене и дядо Коледа с лице на МеркелСаркози - само вас ви чакат!

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e692e7f9ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако си в голям град пробвай да се завъртиш около българската общност може дори да има нещо като българско училище или нещо подобно и там ще си намериш среда.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bd3f68e3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   След тия няколко въпроса, които си задала ми се струва, че само един конкурс те оправя - без да се сърдиш! съжалявам, но това си бяха серия тъпи върпоси. ама колко годишни е удачно, ама кои градове са най-популярни ама не знам си какво ти! момиче стегни се! доколкото разбрах излизаш в компания на българи. ако не искаш с някой от тях ами покрай тях няма ли как да се запознаеш и с нови такива. говориш нещо за Испания, Италия, Гърция .... нали не искаш връзка от разстояние (поне аз така разбрах)?! с един испанец, италианец или грък няма ли да е пак връзка от разстояние?! в твоя случай не знам какво друго да ти кажа. остава ти интернет !!! въпреки, че не съм много ЗА този тип връзки... но все пак ти си знаеш!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a11cd20050
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   aз, харесвам, едно, момиче много е красиво.

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 81a74fc15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   ИМА едно готино момче със сини очи, ръса коса, и голчм бритон много е сладук

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c345716e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Авторке как се разви животът ти?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker