Нещастна съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нещастна съм!
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3518 пъти
Здравейте! На 13 години, от София, искам да споделя с някой моято история в момента се намирам в Германия и наще мислят да останем тука за доста далго време имам и сестра близначка та така първо наще дойдоха тук в Германия след 1 месец взеха и мене при тях и след два сестра ми. Наистина мразя тази държава за мене България е най-великата най-прекрасната, всички хора които обичам са в Българиа , а тука си нямам никой! Всички приятели ми липсват ужасно много, както и аз на тях, те самите ми го казват, майка ми е бременна в 4 месец бременна, една вечер като си говорех с приятеля си тя започна да се дразни с мене да ме псува и така.. и аз станах от компа излязох от скайпа си и тя седна и искаше паролата на скайпа ми и аз и казах, че няма да и го дам тя ми удари един много силен шамар и аз се ударих главата на стената и аз станах и и казах да не ме удря повече и че няма да и дам паролата, тя ми каза "така ли"? И аз и казх да пак ме удари и баща ми скочи от масата кадето той ядеше и викаше на майка ми да спре аз отидох набарзо до кухнята и взех един голям нож штях да си срежа вените баща ми ме спря и майка ми кат видя просто ме преби от бой, хвана ме за гърлото щеше да ме удоши събори ме на земята започна да ме рита в корема болеше ме адски много после аз избягах в тоалетната и плаках много после тя дойде и започна да ме преграща не се нуждаех от това след това погледнах се в огледалото и видяях, че цялото ми гърло е в рани от ноктите и как може такова нещо нали е бременна както и да е мина вече стана един месец, но наистина тя доста се промени като дойде в тая проклета държава проклинам Германия проклинам я аз такъв бой НИКОГА не съм яла в България!!! Кара ми се за безмислени неща за които аз даже си нямам понятие не издържам вече наистина имам нужда да споделя с някой ;( пък немога имам сестра, но каквото и да й кажа тя отива и изпява всичко на наще ;( ;( помогнете ми кажете ми какво да направч не искам повече в тази държава охххх божичко не издържамм ; ( плаче ми се, споделя ми се абсолутно нищо немога да направч дайте ми събети как да преодолея всичко това! ;( ;( ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 14376e5ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш ли роднини в България, при които да останеш? Ако да, помоли ваще и им разкажи това, което разказа на нас. А причината за държанието на майка ти най-вероятно е че имате някакви проблеми, затова и сте отишли в Германия, но не иска да те товари с тях..

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да бе, Германия е виновна, че майка ти се държи така. Да не мислиш, че ако се върнете ще се държи по-добре. Майка ти може да се държи така, заради бременноста, не и заради Германия. Съчувствам ти с такава майка.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 3 да ти.... на глупавите съвети...
Не заблуждавай детето, че тук ще е по-добре... Приятелите са до време.
Там те чака по-добър живот, но тебе носталгията здраво те тресе. Помни ми думите -ще се върнеш и след седмица-две максимум ще съжаляваш горчиво!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cd91f378cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Грешиш 5, върнала съм се вече от 6 месеца и си прекарвам чудесно, първите 2 седмици бяха трудни - аклиматизация, не познаваш никой /не идвам от града, в който сега живея/. След 2-тата седмица усещаш, колко е готинко, имаш много нови приятели. Не ме е тресяла никога носталгията, между другото. И в Германия ми е било добре, работата ми е свързана с много пътуване, и в другите държави ми е добре /е пътувам само из ЕС и САЩ, не из Африка.../

Германия напуснах веднага след завършването си, не заради немците - чудесни хора, била съм винаги там асоциализирана, но познавам доста дечица като авторката, които не са. Отишла съм там с език и 6 годинки повече от авторката и без майка-истреичка да ме бие.
Един възрастен, които знае езика и съзнателно е направил избора си е едно нещо, съвсем друго е детенеце като авторката. Имах такова приятелче, идваше и ми плачеше, какво да го правя? Биха го в училище, майката на ВСЯКА ЦЕНА искала да остане в Германия, а детето? Тормоз отвсякъде, хем живееха в добър квартал и ходеше в добро училище. Всички родители бяха забранили децата им да се виждат след училище с „българчето“. Хем него по-малко го бяха домъкнали - на 10 беше, сега знам само, че е пред изключване от гимназията.
Имам друг познат, чиято майка се оказала по-дълновидна и го пратила да учи в английска гимназия в България. Момчето така се амбициало, че научило английски с американски акцент.... за да се върне в Германия, да ч... а германските момичета като американец, а сутринта да им каже на чист немски, че е била с българин. Онази, разбира се, цял ден в банята. Като му омръзна тази идиотщина се върна и учи за пилот у нас. Сега е много добре платен пилот.

Не са виновни немците, виновни са българските родители. Не може да домъкнеш един подрастващ в чужда държава и без език и да мислиш, че ще се получи. Познавам много български семейства, все академици, които си раждат там децата, пращат ги на градина и ПРОБЛЕМИ НЯМАТ. Но никой нормален родител не домъква детето си някъде, не го бие и тормози. Като родител първо трябва във всяко твое решение да е БЛАГОТО НА ДЕТЕТО, после идва материалното.
И да ви кажа, и в Германия не растат парите по дърветата, трябва яко бачкане, а като си видиш фиша - 50 евро за „ Спомагателен Фонд за подпомагане на бившите ГДР-провинции“, 8% за църквата, поне 250 евро за здравни /жена/, следва пенсионно, социални, за безработица, накрая до 50% от доходът ти отиват на вятъра. Още толкова внася работодателя - говори се там за „двойна заплата“. Пенсията за младото поколение ще е по-малка един ден от бъгларската, защото българите нямат заеми, а онези трупат заеми, за да плащат бакиите на хрантутници като гърците. Как да не те е яд? Немецът работи, плаща си надъците, а една маса народ е на бозката на социалната им държава.

Работиш си в България, към 40% от дохода ОБЩО отиват за държавата, дори 7, 5% в частен пенсионен фонд, имаш си собствено жилище, не плащаш наеми, застраховката за колата ти е 140 лв., каското ПЪЛНО не повече от 1500 лв., ток плащаш 50 лв. /с климатик/.... няма база за сравнение!
И най-вече, детето ти живее като бял човек и никой не го обижда и бие в училище....

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, няма да се занимавам с теб, защото си се взела твърде насериозно за съжаление. Е, поне ти си вярваш:)
Има си статистики, има факти, когато фактите говорят, Боговете мълчат.
Не си мисли, че само ти си била в Германия и си много компетентна, защото не си.
България е на първите места по всичко лошо. И на последните по всичко хубаво. Факт

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 404741b471
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   О, боже! Номер 3 от тебе чух доста глупости бих минала и без твоето мнение и не ходя в училище за бавно развиващи а в съвсем нормално само да те информирам и благодаря на другите

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Германците и всички останали чужденци идват в България, за да харчат натрупаните си/не в България/пари. Те могат да си позволят да живеят тук.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 43854c692a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   А номер9 ти с какви пари си купи собствената къща? с тези спечелените през годините когато си работила в Германия или сега през тези 6 месеца от когато си в България си ги напечелила? или си теглила кредит? живота в България в момента е ад ти просто не виждаш-ставаш от леглото и се качваш в немската си кола без да се огледаш за мизерията около теб. Не само ромите ровят в кофите вече, не само циганките просят вече. Това е ужасен факт, не ти го казвам за да споря с теб, отварям ти очите. Цените на някои услуги може да са по-евтини в сравнение с тези на другите държави, но пък тяхният стандарт на живот е много над нашия и заплащането им също. затова бягат хората извън бг щото тия 270 лв мин, заплата какво да си платят по-напред с нея, а не всички са имали възможността и средства да учат. то не че и има смисъл де да се учи, знаеш ли колко завършили педагожки бачкат като сервитьорки и колко икономистки продават кренвирши в кварталната бакалия понеже са вишистки и имат образование и работа има да се реализират, пък да не ти разправям за другите, които са безработни или постоянно им бавят заплатите. Щастливка си, че не си от ощетените и засегнатите. къде има една приказка "ситият на гладният не вярва"дано никога не бъдеш от страната на гладния

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Браво на 13

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   14, първо на минус казва дошла, после вика свежи пари от Германия донесла... и тя не се слуша милата сама си противоречи. Казва на авторката, че щяла да учи с бавноразвиващи и нищо нямала да научи, а тя самата се върнала с много знания от Германия... :D
Животът бая си е взел от теб, мила. Мислиш си, че всичко знаеш, добре че е сайта да си покажеш знанията и да пишеш по 1000000 реда с глупости.
Много се повтаряш - за яслите го чета за 3 път, а за парите по дърветата стана банална- пишеш го в половината теми, достатъчно. Стой си в твоя град, щом там растат пари по дърветата:)

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Хаха, поредните глупости. Чак Кенеди ми цитира, съвземи се и стига си спамила темите:)
Самосъжаление -незнам само кой се самосъжалява, защото аз се чувствам много добре. Не съм нито в България, нито в Германия. Явно ти сама се опитваш да се убедиш, че си нещо, но освободи ни от безполезното си присъствие.
И от какъв зор авторката ще ти дава обяснения. Ти не си добре, обаче- трябва да ограничават такива хора до сайта:)
И тъй като по-умният отстъпва няма да отговарям на безумните ти изказвания, защото не помагаме на авторката с тях:)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 301f2a275c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Към номер 17 мисля, че ти казах че мога и без твоето мнение и аз ходя в училище вече от 2 седмици сори но няма такав който за толкова кратко време да научи езика а и не съм на зор да те карам да ми вярваш : )

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1ac7051090
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Авторке, ако на училището ти пише Sonderschule, Hauptschule.... ако можеш да го прочетеш де, значи съм била права. От там излизат само „интелекти“. 100% смятате само с елка и още сте в час по немски на номинатива.
Хайде, успех в новата ти родина. Родителите ти действително искат да ти осигурят „добро бъдеще“... „добри“ са и възпитателните им методи.
За мен ти нямаш вина, но ти не го разбра това. Не съм имала предвид, че си проста, не си, но ЩЕ ТЕ направят такава в училището ти, в това съм сигурна. Посъветвах те да направиш всичко възможно, за да се върнеш в България, ти решаваш. Ти решаваш, дали ще търпиш тормоза вкъщи, дали ще ходиш на това училище, дали ще си защитаваш интересите. Не си вече малка, добре дошла в света на възрастните. Трагичното е, че решението точно сега, на тази крехка възраст, ще определи развоя на целия ти живот.
Успех ти желая. ....

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 301f2a275c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Не : ) пише Oberschule :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 301f2a275c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Първо родителите сами казаха, че ще бъдем тук само 2 години и след това ще се върнем, макар, че аз много не им вярвам и имам 3 братовчедки тука едната научи езика за 6 месеца и другите две за 1 година и сега са си много добре по-добре са били тук от колкото в България! И споко поддържам връзка с приятелите си

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1ac7051090
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Ами тогава какъв ти е проблемът?
Радвам се, че ти харесва в обершулето, защо не - не може всички да учат висше.
Трябват на Германия и работници.
Съветвам те да не бързаш със заключенията, направи ги след 10 годинки, както го сторих аз.
Успех с езика и немците.
П.П. сигурно сте семейство вундеркинди. На мен ми трябваха 5 години по 13 часа седмично в гимназията, за да науча езика на Гьоте. Сигурно бебето на майка ти ще се роди направо двуезично. Не се чудя, че е изперкала жената, може да ? говори вече на немски в корема!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9dc937ad43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От 13 към 14 аз жертва и неоправдана лично себе си не се изкарвам. Но да ти кажа държавата е длъжна да осигури на всеки жител на България достоен, нормален и спокоен живот. Както ние -жителите сме длъжни и си плащаме данъците, ддс-то, сметките и всички гадости които се измислят всеки ден за пълнене на държавната хазна така и държавата трябва да си изпълнява задълженията към нас. Но не-нито бг жителят живее в родината си спокойно, нито пък нормално, а камо ли достойно защото институциите в бг те смачкват. Българина не е мързелив, но има ли файда да се трепеш за тоя къде духа и затова повечето търсят спасение в чужбина. както и ти си постъпила явно. Ето ти един пример за безхаберието на държавата към гражданите им-моята майка работеше 17 години в държавен тъкачен цех, после 7 години гълта отровите в едно държавно предприятие за редки метали само чакаше да чукне годините които се изисква за да се пенсионира поне втора категория. Но неее-не и достигало стаж, добре следващото правителство въведе някакви си точки-на майка ми отново не и достига-трябвало да си плати за тия години и точки, които не и стигали тогава можело да кандидатства за пенсия. Ето ти и друг пример-свекървата на сестра ми е от Русия -там е завършила обучението си като ядрен инженер, свекърът и е със същата специалност завършва в Бг, в последствие и двамата работят в Бг, но свекървата и така и не получава бг гражданство и продължава да се води руски гражданин и съответно осигуровките и текат в Русия и идва момента когато и двамата се пенсионират. Тя като руски инженер живеещ в България получава 650 лв изплащани от Русия, а свекърът и български гражданин, живеещ в България със същото образование и повече години стаж от съпругата си получава 300 лв месечна пенсия е ся как българина да се чувства доволен, спокоен, щастлив и да има самочувствие, че живее в най-прекрасната страна в целия свят справедливо ли е и кажи как да не се чувстваш "неоправдан"... Както ние самите носим отговорност за живота си, така и държавата носи отговорност за нас и спокойствието ни. Не виждаш просяци-заповядай в Пловдив, мини през пешеходния мост, разходи се към църквата "св. Иван Рилски", мини през закътаните улички на някой булевард, поспри се, когато някоя леля те спре и ти се изреве, че е болна от диабет и и трябват 5 лв да и бият инжекция, защото не може да си го позволи, пенсията не стига за такива удоволствия, а дъщеря и е безработна педагожка и не може да си намери работа защото работя няма, може и късмет да извадиш някоя отчаяна жена на около 35 години да те спре със снимка и епикриза на детенцето и което се нуждае от трансплантация на бъбрек в чужбина и тя няма пари щото я "мързи" да работи нали се сещаш... Тежък е живота тук ще го разбереш с времето...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: efdeeec8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Почакай да навършиш 18 години и тогава се връщай тук и така ще можеш да се оправиш и ще знаеш немски. :)
Погледни на престоя си в Германия положително.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1324964444
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   32, милсех да не се меся,обаче не издържах. Германия е такава държава, плащаш си и съответно ти връща нещо в замяна. България не е такава държава, плащаш си, не ти се дава нищо в замяна, не си плащаш и си от малцинството, дава ти се всичко. Кенеди добре го е казал това,но не забравяй какви са условията на живот там. И не мисля,че българския народ е в състояние да даде още нещо. Виж очите на хората, glasig, да си видялла такива очи някъде?
Германия ти взима 40% от дохода, но като отидеш на лекар плащаш веднъж на 3 месеца 10 евро и от там нанатък може да застанеш пред лекаря и да му кажеш дупчи ме. Безработните държавата им осигурява жилище, покрива разходите по него и храна. Това се прави с данъците, пътищата се ремонтират качествено,а не е дупка до дупка. В Германия ходяна токове без проблем, в България си съсипвам обувките.
Айде стига защитава нашите държавници. Достатъчно правим за тях,че и предостатъчно. Или как ще нааречеш възможността на всичките да си изпратят децата да учат на запад в най-добрите университети, и докато ти и аз се трепем да си платим следването,те се радват на живота? Плюс вилите им и колите им. В България просто липсват прослойките и има само две възможностти: или си много богат или си изключително беден. Нямаш никакви възможности, а ако решиш да развиеш бизнес, ще си плащаш като поп за всякакви глупости,докато не останеш на минус. Такива неща като субсидии няма.
Айде сега спри се, разбтрахме,че ти се чувстваш добре, прави каквото можеш за държавата, и се обади като ти писне да те изтискват от всякъде.

Лола

П.П. Имаше една изповед на мъж,който беше решил да се върне в България и да развие бизнес със семейството си и така се беше отчаял... И той внася свежи пари,нали се сещаш.(Пари,които би трябвало да подппомогнат развиването на икономиката)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1324964444
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   35: "За просяците - Берлин е пълен с тях". Не само Берлин е пълен с тях, но те не просят защото нямат, а просят ей така. На една приятелка и се е случвало просяк да и занесе чисто нова уредба и да ? каже да я скрие, защото иначе нямада му дават стотинки. Германия никой не е оставила без покрив и гладен, това е. В България 80% от народа е гладен.
Кой колко внася, мен не ме интересува, важното е да видя аз какво получавам на фиша си на края и да знам колко АЗ съм платила.
"Омръзна ми да бъда AOK-Schwein за немската здравна система. Тези 10 евро на квартал ми излезнаха през носа - сложили са ми някаква пластмасова пломба, от там гънгрена, искаха да ми изкарват зъба, за да си продадат зъбен инплант за 3000 евро. "
Съжелявам, че си попаднала на кофти заболекар, но когато в България отидеш в спешното, защототе охапало кучер и е по време на коледните празници, и тая на рецепцията ти каже: Като сте от Габрово какво правите тук и аз не мога да ви пусна да ви сложат имунизация, защото това не е опасно за живота ви, а пред теб пуснат семейство цигани, защото детето си е навехнало крака, пак ще говорим. На мен такова нещо в Германия не ми се е случвало.
"Ако и немците не бяха въвели Harz IV, до ден днешен щяха да хрантутят 5 милиона не искащи да работят" Чакай, чакай, това е социална помощ, тази социална помощ хрантути точно тея дето не сиакт да работят. Сори мацка, ама иманемци с деситилетия си получават Хатц 4. Ти остави, ами то има и не знам още колко други помощи, включително ?berbr?ckungshilfe, Wohngeld и бла бла. И това не са помощи от по 25 лв на месец.
"В момента ми избиват идеи за ЕС-субсидий - не било икономически обосновано и било морално неприемливо. " Странно, а ние в университета си говорим, че при развиващи се нови технологии, чиито разходи са страшно високии не могат да бъдат покрити от клиента, е хубаво да има субсидии, така че да може да се развие технологията. Но какво ли са знае ли моите професори, пу не ги е срам, да ме лъжат така.
"държавата ми била длъжна, държавата това и онова. Немците ми го избиха това от главата. " Странно аз и тук имам други наблюдения. Те немците не протестират за всяко повишение на каквото и да е било, нали? а не чакай, обратното беше.
"Писна ми да ме изстискват отвсякъде. Затова се върнах в България, където не можеш да носиш токове, където можеш да караш само джип.... и си живея добре. " Изтискването тепърва започва, честито. Подкуп на едните, подкуп на другите, не се притеснявай, тепърва почва изтискването.
Лола
П. П. Може да продължаваш да цитираш, но не забрявай колко много тези хора са направили за родината си и народа си и продължават да правят, а нашите пордължават да лапат и изтискват. И като край, пак ще повторп, виж очите на българите и виж очите на немците... кои са по-измъчени?

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cda6ba3995
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Подкрепям Лола. 32, кажи ми какво, по дяволите, да правя още за тази държава, плащам си всички данъци, такси, осигуровки и т. н., пазя чисто, не крада, не убивам, не грабя, не руша. Знам какви са ми задълженията като гражданин, знам, обаче, и какви права имам. Аз не си нарушавам задълженията, защо тогава правата ми биват нарушавани и трябва ли да се примиря с това, защото и в други държави било така. Аз не искам държавата да ме хрантути, аз искам да получавам адекватно обслужване от ВСИЧКИ държавни служители, на които АЗ плащам заплатите. През последната година един път ми се наложи да посетя лекар, поискаха ми пари, макар да съм здравно осигурена. Един път ми се наложи да се обърна към полицията- не се отзоваха, нищо не можели да направят за мен. Хах! Ако аз кажа следващият път на клиентите си, сори, не мога нищо да направя за вас, ще имам ли аз приход, от който да отделя за данъци??

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9dc937ad43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Ами 32 и лекарите в бг вече се изучиха и са европейци. личи ти че не си живяла тук дълго време. Сега работят на принципа или плащаш веднага или умираш. Преди 6 месеца се наложи да оперират баща ми-лекарят беше пределно ясен или 600 лв веднага или няма операция. Кво е това ама нямам пари, ама ще гледаме след операцията да съберем парите не и не или плащаш или умираш.. И не е единичен случай повярвай. Нормален живот означава да работиш, да получаваш заплата, която да ти е достатъчна за да не мислиш вечер като си легнеш откъде да намериш още 60 лв(о да вече и учебниците за учениците след 7 клас са с пари и то от няколко години е така) че да купиш учебник по история на детето си в 10 клас, утре последните ти 5 лв какво да ги правиш-да купиш хляб или да ги дадеш на детето си, защото в училище събират парички за ремонт, тъй като държавната хазна не отпуска, а се налага. Казваш не всички си плащали данъците, което звучи наистина абсурдно защото идва време и съответните учреждения си ги търсят тия парички, имаш ли да даваш не можеш да се скриеш. знаеш ли колко е грозно разведена жена с 16 годишен син от село да стоят на студено цяла зима, щото държавната социална институция решава да не и отпусне помощ в размер на 1 тон въглища заради 5-те циганета на бай мангал. И да държавата е виновна, не защото не ни засипва с пари, а защото не осигурява почва за развитие за печалба на тези пари.. Ние сме си виновни едва тогава когато имаш условия, имаш перспектива за развитие на доходен бизнес а не предприемаш нищо... И какво според теб са длъжни да правят жителите опа извинявай гражданите за своята държава, че тя да разцъфне?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Подкрепям Лола във всяко едно отношение!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e05a9e485
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Лола, не исках да пиша повече тук, но не мога да поправя неточността за Harz IV. ТОВА НЕ Е СОЦИЯЛНА ПОМОЩ и не се получава от десетки години, поради простата причина, че самата идея е от 2003, прилага се от 2004 г. - значи не може да получават от десетки години Harz IV, защото системата я е нямало.
Харца подчертавам - не е социална помощ. Социална помощ има в Австрия, но до колкото знам, и там вече се говори да последват примера на Германия. Harz IV е помощ при безработица. Има разлика. При чистата социална помощ не си длъжен да работиш, при Харц, ако откажеш да работиш, ти намалят помощта до минимума за живот. Разбира се, никой не иска в Германия някой да умира от глад, макар че не е рядкост, родители „хрантутници“ на държавата да оставят децата си да умират от глад и да ги намират по фризерите.... Но това е друга тема. В момента има двойно по-малко от тези люде в сравнение с 2003 в Германия, което показва, че Харц си е свършил работата.
Не знам, какво учиш и какво си учила, но поне сред школата, на която аз съм възпитаник, думата „субсидия“ не е добра дума. Изрично имам напътствия от инвеститорите, чиито средства управлявам, да не кандидатствам за никакви субсидии - държавни или от ЕС.
Подкуп не ни е искан и знаят, че няма да платим.

Споделям отчасти опита на 37. Попадала съм на много немърливи и неучтиви държавни служители, час по-късно пък те посреща някаква супер точна жена и си решаваш проблема. Свикнах с повечко време за такива работи.
Заради дреболия викнах полицията /понемчен манталитет/, веднага се отзоваха.
Линейката за баба е дошла за 10 мин. /миналия ден/, минало е всичко през номер 112, много учтиви са били към майка ми. Пари не са искани.
...
Иначе, от бюрократи можеш да си патиш навсякъде - в Kreisverwaltungsreferat /където навремето ни подновяваха визите/ си беше на късмет - аз все се измъквах, защото съм търпелива и учтива, но имам приятели, които ги екстрадирваха за глупости, макар че бяха студенти. Един мой познат отнесе глоба от немското КАТ... от 8000 евро!
Нае си адвокат - няма глоба. Заяли са се просто, защото не говорил много добре немски за глупости.

Съжалявам - аз мисля, че всеки има право, ако почнеш да търсиш частни случаи, ще измъкнеш за всяка теза „доказателство“. Вярвам само на Евростат и на баланса на фирмата.

Но пак ви казвам - свободни хора сме - кеф ти тук, кеф ти там. Защо да хаби човек енергия, сили и нерви, когато има място, където знае, че е по-добре?

Успех!

П.П. Споделям мнението на 38, тази действителност съм я живяла лично, оправили сме се и без въглищта за „бай мангал“, работихме по нивите цяло лято /и децата/и сами си изкарахме пари за въглища. Имах съученици, които работеха и повече.Не сме стояли на студено, освен в училище. Била съм по-малка от 16 г. като брах ягоди за 1лв. на час на 32 градуса жега. Който не е брал, не знае какво натоварване е това.
...
38, харесва ми как разсъждаваш - Какво да направим - ами първо, да отидем да гласуваме - второ, хора като теб биха могли да се кандидатират сами. Това е демокрацията.
Аз подкрепям и всяка проява на протест - трябва да излезнем, да чупим и да палим, може би. Участвам във всеки протест, чиято кауза подкрепям, и в Германия така беше - там нищо не постигнахме, между другото, но е важно да си гражданин и да се АНГАЖИРАШ АКТИВНО с проблемите на обществото си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1324964444
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   40: и двете сме прави за Хартц4 :"Hartz IV mit Wirkung ab 1. Januar 2005
Viertes Gesetz f?r moderne Dienstleistungen am Arbeitsmarkt[6]
Zusammenf?hrung von Arbeitslosenhilfe und Sozialhilfe (Hilfe zum Lebensunterhalt) f?r Erwerbsf?hige zum Arbeitslosengeld II ". Може и да не се изхранват деситилетия от тази помощ, но има и е имало и други социални помощи, които споменах по-горе.
"Не знам, какво учиш и какво си учила, но поне сред школата, на която аз съм възпитаник, думата „субсидия“ не е добра дума. Изрично имам напътствия от инвеститорите, чиито средства управлявам, да не кандидатствам за никакви субсидии - държавни или от ЕС. "
ПОмисли моля те логично, защо според твоите инвеститори субсидия е лоша думаи пак ще си говорим. Обяснението всъщност е много просто, но за целта трябва да умееш да погледнеш едно нещо от различни страни и тъй като си следвала икономика, би трябвало да го можеш това, иначе язък ти и за дипломата.
Българският народ се вдига и гласува, де да имаше резултати само... но това е друга тема.
Лола

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e05a9e485
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Лола, специално за ЕС субсидията цяла презентация направих - НЕ. Не можело да работим така.
Всяка фирма си има философия, така и нашата. Никога не са разчитали на готови пари и са прави хората. Създават се грешни стимули и грешен подход и начин на работа. Трябва да сме в състояние да оцелеем и без тях. Точка.
Иначе - няма какво да се лъжем, 2/3 от бизнесите в света не оцеляват и година. Посъветвах и мъжът, на комуто не е провървяло в България да закрие фирмата си. Дано да ме е послушал. Лошо няма, може да ти се случи навсякъде.
При нас нещата стоят добре, колкото и да е странно, точно заради условията, създадени от държавата в България - само лошата инфраструктура е проблем, но пък в си намерихме място за дейността си с много добра инфраструктура - като Планината не идва при Мохамед, Мохамед отива при планината!

Надявам се това да е краят на началото, не може да бъде началото на края, защото сме млада пазарна икономика - няма на какво да сложим край!
Има много шансове, много рискове, но е чудесно!
Пожелавам на всеки икономист такова неизорано поле за действие - едно е теорията, друго е практиката!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   По въпросът за гласуването, А., като изключим, че ти най-вероятно ще гласуваш за Росен П. Имам наблюденията, че той вече е набелязан за президент и не виждам защо въобще се провеждат тези избори, като е ясно че той ще спечели. За съжаление масата хора/не всички, но мнозинството/гласуват за него по 2 причини:1защото е симпатичен. 2заради приликата с Първанов. Аз мисля, че е по-добре да гласуват само поне малко компетентни хора, които да не гласуват просто по симпатии. Защото вчера и днес следя подробно предаванията на живо с кандидат президентите, еми извинете, но той ми направи ужасно лошо впечатление. Гледаше да е в конфликт през цялото време с останалите и не се слушаше какво говори, на моменти беше много фалшив, а аз съм като детектор на лъжата в живота и тези не ми минават. Но повечето българи ще гласуват за него. Повечето българи дори не са гледали предаванията вчера и днес. Това не е ли безумие.
От кандидатите изключително добро впечатление ми направиха другите двама - Кунева и Калфин. Представиха се много добре и бих се радвала, който и от тях да спечели, като изключим че битката е изгубена вече.
Знам, че темата не е изборите, но така и така тя отдавна не се спазва и реших да си кажа мнението и аз. И на мен ми е симпатичен Росен, но оставам симпатиите на страна, защото това не е достатъчно за един президент.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e05a9e485
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   43, поздравления, че следиш дебатите...аз също. Не съм решила за кого да гласувам...
Следя и пресата и днес си играх с едни комикси, моят е станала най-гледаната, много ми е смешно. http://www.dnevnik.bg/comix/002636/
Преди 8 години се скарах с нашите, защото ги мързеше да ходят да гласуват, аз бях на 17. Тогава се хванах на бас с тях, че до края на живота си ще гласувам на всички избори, на които имам право. И спазвам този си принцип - заради принципа и защото вярвам в демокрацията.
За пръв път ще гласувам на българска територия и на български местни избори, очаквам доста спънки, сменено ми е местожителство+лична карта. На предишните избори пък ни пречиха в Германия да гласуваме, но пак гласувах. Не съм избирала ГЕРБ, между другото никога.
Иначе, най-вероятно ще е този път за Плевнелиев, защото се идентифицирам с него и според мен е честен човек. Може и да греша, но така нося отговорността си като гражданин. Гласувала съм за Първанов, просто за да не стане Сидеров президент.
За Калфин имам положително мнение, но не мога да гласувам повече за БСП, Първанов ме разочарова достатачно. Кунева...не знам. Не съм решила.
Поздравявам всеки, който упражни правото си на глас. Много хора са се жертвали, за да го имаме. За България е важно, както и за децата ни - какъв пример сме за тях?
За мен винаги е било ясно, че ние полагаме основите за едно по-добро бъдеще. Нашето поколение ще обере калая, но все някой трябва да го стори.
Гласувайте, няма значение за кого!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 60a3f6360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   43 значи гледай предаването на кошлуков по тв 7 вчера има го в нета и тогава говори за кунева заради нея квотите ни за земеделски продукций са ниски имаме квота за лен и коноп само 48 тона а за круши нямаме знаеш ли в бг круши не растът. От квотата зависи производството и маркетинга на земеделската продукция.
П. П Извинявам се но се ядосвам като видя че и тук за президети се говори и се агитира не агитирам за никой затова се надявам коментара ми да бъде побликуван

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 60a3f6360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Бих гласувал за светльо с удоволствие само и само изброените от вас да не са президенти.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e05a9e485
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   45, благодаря ти. И аз нямам добро мнение за нея. Имам конкретни причини, но нямам доказателства и не мога да злепоставям никого. Радвам се на политическата дискусия тук, защото все повече се убеждавам, че си е заслужавало да се върна. На българите още им пука за това, което ще се случи и се случва с Родината. Това ми стига. Мерси отново, ще намеря задължително видеото!
... иначе, не намирам коментарите тук за агитация, просто всеки си казва мнението. В спора се ражда истината.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 43854c692a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Тия избори са смешна история.не ходя да гласувам,мое право си е това нали е демокрация.Пък с моя или без моя глас все тая ще е.Нито съм пристрастна към някоя партия че после да ме яд че моят фаворит не е спечелил.ще ходя да гласувам,когато започне някаква промяна към по-добро,когато повярвам,че не всичко е омайни приказки,а се върши нещо най-накрая.Ягоди не съм брала,но от училище и сега вече след работа от оранжериите пролет и лято години наред не съм излизала.И в последните години и това замря...земеделието..и то не от мързел,а познай защо

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 60a3f6360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Пак съм № 45 от 20 години ходя на море в Черноморец Плевнелиев преди 4-5 години построй вилата си на скалата под която от 20 години си берем мида уж не е позволено да се строй на скалата до морето но за него може. тази година пак бях там не е приятно да гледаш как за някой може за други не.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e05a9e485
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   49, сигурен ли си в това? Ако е така, много ще съм разочарована от него, особено ако няма други вили там и за него е само изключението.
48, интересно мнение, но според мен има доста поле за размисъл - хем в подкрепа на демокрацията, хем се лишава от правото на глас. От друга гледна точка - това също е глас, в полза на фаворита.

„ще ходя да гласувам, когато започне някаква промяна към по-добро, когато повярвам, че не всичко е омайни приказки“

Но нали като не гласуваме и не поемаме отговорността си като граждани, няма как да стане тази промяна. Ето, аз гласувах за Първанов и тогава му вярвах, автоматично придобивам правото да го критизирам и изобличавам, защото е предал ЛИЧНО доверието ми. Мисля, че гласувалият има по-голяма мотивация да контролира, да ПРОТЕСТИРА ако щете с-у избрания от него, защото се чувства и лично отговорен... и подигран.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3cd19f26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Да, определено не е агитация. По-скоро исках да кажа, че да, хубаво е да се гласува, но нека гласуват хора, които имат поне бегла представа за кого гласуват и защо. Това исках да кажа. Не съм гледала предаването от тв7, възможно е да е така, както казваш, немога да коментирам. Мога да коментирам само това, което съм видяла и чула с ушите си. Честно казано, ако трябва да съм искрена, аз бях за Волен по начало.
Незнам защо, но никога на избори не печели "моят човек".
Когато САЩ трябваше да избира между Буш и Обама, аз бях за Буш и т. н.
Това малко ме обезсърчава, но пак ще гласувам.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 60a3f6360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Аз 49 Съм Съвсем сигурен, няма други вили, първите най-близки са на около километър навътре в сушата към селото, щом ходим с кола до скалите смятай, пътят до там е черен но вилата е луксозна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e05a9e485
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Не знам, ще си помисля.
Иначе, изборите не са състезание, гласувай, пък каквото стане... демокрацията е право на мнозинството, не е много справедливо, но няма по-справедливо измислено...За Сидеров просто не гласувах, защото има много лош имидж и щеше да ни бележат като страна на „национал-социалисти“, а аз по-толерантни към чужденците от българите, не знам.

Лола, между другото - за субсидийте, тъкмо дават по Шпигел ТВ за това, как местното правителство на Niedersachsen е субсидирало... с милиони.... пълни измамници, които са строили уж птицеферми, после крадат парите, палят каквото уж са построили, за да си заличат следите, заплашват доставчици, за да не говорят.... Не се чудя и мая, че моите немци не искаше да се чува за субсидии.
Последствията - няма такива.
Само хората от селцето си протестират... Където се намеси държавата в икономиката, винаги става мазало.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1324964444
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   53 мислех, че сме приключили темата. сама каза, че няма смисъл да вадим единични случаи, за да доказваме каквото и да е било, но щом искаш: сусидии позволяват поставянето на първите слънчеви генератори върху покривите на сградите. Инвестицията е успешна. Казах ти да си помислиш защо твоите инвеститпри не искат, като нарочно ползвах думата инвеститпри, белким се сетиш, ясък ти и за дипломата и за следването.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e05a9e485
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Лола, права си - единичният случай нищо не казва за реалността, но ми стана странно просто, че сега точно това показаха по ТВ-то... често си мисля за разни теми и информацията по тях ме преследва.
Иначе, има неща, които не зависят от мен. Аз бях за кандидатстване по програми, имаме право и не ме оставиха дори да довърша. Става дума не за хора с „язък за дипломата“, а за доктори по BWL, не можеш да спориш с тях.
Практиката ще покаже...
И в моя университет са се отричали субсидийте. Признавам, че по мое време бяха залитнали доста по американската доктрина.... но и представителите на най-консервативното немско училище също решиха да не кандидатстваме за субсидии. Това е положението. Аз слушам и изпълнявам. Важното е да върви бизнесът, да падат печалби, да излизат сметките - да има за НАП-а, за нас и за служителите, да доставчиците, за техните служители.... По веригата сме се навързали доста.
Никой не се занимава със субсидии, успяваме и без тях. Конкуренцията... няма я за сега, надяваме се да дойде, това е по-важно - да има движение.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1324964444
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Ние сме говорили по въпроса и аз го приемам така, като една възможност, със сигурност не единствената и най-правилната, но е възможност. Пак подчертавам думата инвеститори, и те оставям. Това е последният ми коментар по тази тема. Помисли си и за конкуренцията... явно сме учени на страшно различни неща.
Лола

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9f1c6525ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   Извинете, но аз искам да ми дадете съвети как да накарам наще да се върнем в БГ не разбирам и с нищо не ми помага това което пишете... ; ( : (

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker