Знаете ли колко е гадно да се чувстваш в тежест на семейството си... постоянно да те обиждат и да ти казват, че ти нещо не правиш за този дом? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Знаете ли колко е гадно да се чувстваш в тежест на семейството си... постоянно да те обиждат и да ти казват, че ти нещо не правиш за този дом?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3472 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години и... няма да пиша сега измисляна история, а наистина ми трябва вашето мнение, защото не знам вече какво да правя! : (( Значи имам майка, , баща и сестра.. но в последно време мама и татко започнаха да се държат много зле с мен! Понеже сестра ми е малка ( на 6 години ) и винаги ме клюкари на баща ми.. винаги ми се карат.. даже и понякога са ме били ( тати ). Знаете ли колко е гадно да се чувстваш в тежест на семейството си... постоянно да те обиждат и да ти казват, че ти нещо не правиш за този дом...!

Често казано много се карам и с майка ми..! Тя никога не е била за мен истинска майка, която да ми дава напътствия в живота и да ми помага... аз за всяко нещо ВИНАГИ съм питала приятели и странични хора, и това ужасно много ме наранява! А сега, тати ще излиза в отпуска... а по принцип баща ми е по цял ден на работа.. и тогава ми е спокойно вкъщи.. но сега като знам че ще е в отпуска просто не знам... когато той си е в къщи майка ми почва още повече да се заяжда ии.. :@ познайте пак кои е черната овца...!? Много пъти съм си мислила да сложа край на този ужасен живот.. може би тогава всичко ще се оправи.. но не мога... не ми стиска да го направя.... , , не че не ми стиска, но мисля за това как ще се почувстват роднините ми, които ме обичат и приятелите ми..!! ПРОСТО НЕ МОГА. КОЛКОТО И ДА ГО ИСКАМ! Искам да заспя и повече да не се събудя... не искам да живея така!! Моля ви кажете ми какво да правя.. как да обясня на родителите ми че това тяхното държание изобщо не ми харесва.... как да се спре всичко това, защото ако това не спре, наистина аз ще си посегна на живота! Извинявам се за правописните грешки... и ще съм ви много благодарна ако ми дадете някои съвет.. защото просто така НЕ СЕ ЖИВЕЕ!! ; (((....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4ab19fffb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жалко, че се чувтстваш така, че са ти посягали. Далеч съм мисълта, че не си дразнител в тази възраст /пуберитет/, но никой родител няма право да бие детето си.
Ще те посъветвам да си малко артист - не им отвръщай, винаги се съгласявай привидно с тях /но ти си имай свое мнение/, като ти кажат - направи това и онова го прави, учи и докарвай добри оценки по възможност.
Не стои много вкъщи - запиши се на разни спортове, ЗИП-ове, СИП-ове, до дупка използвай тези възможности.
.... Просто трябва да избуташ следващите 4 годинки. Но 18 не можеш да работиш, не можеш да живееш самостоятелно. Като станеш на 18 си намери работа /нискоквалифицирана някаква/ и като получиш първите парички, се изнеси. Може да останеш дори в този град, но ще живееш както и където си искаш.
Съсредоточи се НЕ върху мисълта за самоубийството, а върху мисълта за този ден, в който ще си събереш една чанта, те ще се приберат от работа и теб няма да те има. Представи си лицата им... Хе-хе.
Хайде, гледай по-положително на живота, сега започва, предстоят ти най-готинките неща - пътувания, партита, гаджета, нови приятели, просто ще изпуснеш много, ако сега направиш някоя глупост!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e05a0dc589
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ей момиче, я по-оптимистично просто си в пубертета сега в организма ти се изливат хормони и това те кара да изпитваш различни чувства още повече на фона на това време което е вън. Не се притеснявай и майка ти и баща ти те обичат и то много повече от колкото предполагаш и винаги ще е така колкото и абсурдно да ти звучат думите ми. Опитай се да се държиш добре с тях примерно измий чиниите, почисти в къщи за да може майката ти като се прибера каталясала от работа да види че си свършила нещо вместо нея това при всички случаи ще я зарадва макар, че е възможно да не го покаже. Няма ненужни хора на този свят ама това го разбрах едва сега когато съм на 40+г. имам три деца две от които с проблеми слава богу не нелечими. Когато бях на твоите години почти бях откачил от учене за изпитите за гимназия като си помисля колко тежко ми беше тогава, а сега с каква лекота споделям този опит... Ако имате психолог в училището сподели с него той ще ти помогне много по качествено от нас тука. Ако ти е все пак много тежко тук и сега то набери в нета "съветите на майка тереза" или нещо такова за нея и ще ти излезе един списък от прости истини сентенции които ще ти дадат опора ДАВАЙ СМЕЛО НАПРЕД.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 48c4313ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мислила ли си дали нямаш и ти поне малко вина?
Помагаш ли въобще за нещо?
на колко години си и за какво те клюкари малката? Ако е за това, че пушиш или се друсаш е нормално да ти се карат....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ab45dad3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Коментарите над моят са напълно верни, но на дали ще им повярваш точно сега, затова аз като дете/тинейджърка, ще ти споделя малко.
Значи при мен е същото, години наред, с изключение че брат ми е на 2 години. Чистя си стаята, чистя и из хола, пускам прахосмукачка, ако имам време и мия чинии. Не че майка ми не ги мие и всичко е на моите рамене, просто е нещо като неписан мирен договор за добро съжителство. Естествено има вечни кавги, има уникални издънки от моя страна, трябва да гледам брат ми и като 7-мокласничка да уча на отлично ниво. ( Може и да се целя високо за гимназия, ама си струва да се опита)
Та накратко, напълно разбирам какво е да правиш много, да даваш всичко от себе си, да не бъде оценено и накрая да има приказки от рода, че не вършиш абсолютно никаква работа. Да ти викат за маловажни неща ( защо якето е на дивана, а не в гардероба? ! ) и в крайна сметка се ядосваш, отчайваш, от хормоните може и да ревнеш, мислиш си че си черната овца.
Е да ама не е точно така, макар всичко вие сте едно семейство, викат ти и ти викаш и има спорове, нормално е. Ако отидеш при майка ти превита от болка и кажеш, , искам на лекар! " няма да ти обърне внимание ли? Напротив!
Стегни се, аз в тези моменти когато ми е втръснало си мисля само и единствено че всичко което правя е ЗА ДА МОЖЕ НЯКОЙ ДЕН ДА СЪМ ДОБРЕ! Да отчайвала съм се и съм се оплаквала и съм се тръшкала и съм зарязвала всичко, после промених начина на мислене. Да, очевидно проблемът си беше лично мой. Сега не мисля за това колко ми е зле, а за това колко по-добре ще е ако от сега си наредя живота. Уча се на все повече нови неща всеки ден и се гордея със всичко това, знам че си струва. Да сега ми е ужасно но всичко се връща, сега съм на дъното в йерархията, а някой ден ще съм на върха.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4ab19fffb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Браво, момичета.
4, мисля, че съм чела твоя история тук и се радвам, че хвана кормилото на живота си в свои ръце.
И аз бях някога като вас. Сестра ми не пипваше вкъщи, аз го обирах...Оказа се, че всичко научено ми трябваше в последствие, сега пък си върша домакинската работа и по-добра от мен за мъжа ми няма - и му е чисто, и му е подредено, и яденето ми му е любимо...Хвали ме навсякъде, имам си мой дом (дори са два), обазвела съм си по мой вкус. АЗ СЪМ СИ ГОСПОДАРКА.
Не разчитам на никого.
Учете, момичета, учете....това е най-важното в момента и не се карайте с вашите - с тях на глава не може да излезнете. Аз като се чувствах неразбрана хващах учебници, книги и учих с още по-голяма мотивация. Представях си само как си подбирам куфара и напускам, как се оправям сама и не трябва да се съобразявам с никого!
Сега съм на върха - не ви делят много годинки от него. Само с четене става и пестене на енергия за важните неща в живота.
...сестра ми...ами тя си постави за цел да ? вършил мъжът домакинска работа, да ? помагал в домакинството...сега е с пълен баламурник, няма работа, въпреки, че са в чужбина, тя го издържа.
Изводът - ами учете се и на труд у дома, учете се всичко сами да си правите, за да имате един ден свои си дом и да можете да си хвърляте якетата където искате!
Вярвам във вас!
....4. - не ти пречи това, че гледаш братчето си, не знаеш, кога ще ти потрябват тези умения!
Аз трябваше да гледам племенниче, после се оказа, че с домакинска работа и с гледане на дечица си изкарах страшно сладки пари по време на следването си - помислете си, в големите градове хората плащат доста добре някой да им погледа детенцето, да им помогне с домакинството!
Това може да стане начин да почнеш някъде независим живот. Една моя съученичка в София си изкара цялото следване, чистейки огромната къща на някакъв богаташ - имаше си ключ, когато иска си ходи, ходи на университет, взима изпити, дори на техните пари пращаше! Всяко умение ви е необходимо в живота, няма унизителна работа!!!!!
А.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9c5da2d137
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Мила, надявам се нещата да се подобрят при вас. Опитай да поговорите, кажи им какво чувстваш. Знам, че е трудно и думите излизат трудно, но е добре според мен да се изяснят нещата. Попитай с какво можеш да допринесеш. Мисли за бъдещето и какво искаш да бъде то. Учи, следвай (задочно ако трябва). Можеш и да подработваш в някой магазин, когато пораснеш докато учиш, след това да си намериш хубава работа, човек от когото ще получаваш подкрепа и в последствие с когото ще създадеш свое семейство. Има още толкова неща в живота, които трябва да се видят. Пожелавам ти щастлив живот!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker