Нов телефон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нов телефон
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1221 пъти
Здравейте :) Имам проблем на 15 години съм и всички мои приятели имат най-новите телефони. Моите родители имат пари, но не желаят да ми купят новият iPhone 14. Казват, че няма да го пазя и след месец ще го счупя. Как да ги накарам да ми го вземат и да ги убедя, че ще го пазя. Отличничка съм в училище и винаги се справям добре и си пазя нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: b678fa2243
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Започни да поставяш удивителен знак след поздрава "Здравейте! ", научи и правилата за препинателните знаци, кога се пише пълен член и прочее. Може би тогава родителите ти ще са една идея по-спокойни, че посещението ти в училище не е напразно.

Ако се съгласят да ти купят нов телефон, но не им се дават твърде много пари, нека тогава ти вземат Samsung Galaxy S22 Plus, който снима малко по-добре от доста по-скъпата отхапана ябълка (особено привечер), но е по-достъпен като цена. Ако ти е необходим по-малък размер и не ти е пречка по-малката издръжливост на батерията, може да се насочиш и към малкия Galaxy S22. Моделите на iPhone се славят с ужасен жълт оттенък в снимките, които не са на ярка слънчева светлина (разбирай: всичко привечер или нощем), прекалено изкуствено изостряне на изображението, недостоверни пренаситени цветове и загуба на подробности в сенчестите части от кадъра.

Ако ти трябва отхапана ябълка само заради гъзарията и "да не останеш по-назад" от останалите около теб, смени средата си или просто се примири, че в живота си следваш не своите желания, а очакванията на другите. А твърдението ти, че приятелите ти имат "най-новите" телефони не уточнява дали се касае за най-новите модели от най-високия клас или най-новите китайски евтинджоси. В случай, че самочувствието ти силно зависи от това да имаш какъвто и да било iPhone (болестно състояние при много заблудени жени), то най-достъпен си остава iPhone SE, но после да не ревеш, че повечето хора около теб имат телефони с по-хубави екрани, камери, батерии и т. н.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 14b16cba8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   И за какво ти е тоя боклук? Кажи да ти вземат едно Xiaomi, Samsung, Nokia, Huawei за половината пари и готово. Не мога да разбера как ще давате 2-4000 лева за телефон....

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 90d730f4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Оф, сегашните тийнеджъри много сте разглезени и сте се самозабравили. Като почнете да ревете за телефон, па за дрехи, па за плейстейшъни... всичко искате да е най-новия модел защото видиш ли, Сульо и Пульо имали най-модерните джаджи и ако не сте като тях, ще се чувствате изостанали. Изостанали ли сте, ама с узряването. Никакво чувство за отговорност нямате! Майка ти и баща ти да не би да имат печатница за пари вкъщи? Какво означава това "имат пари"? Това че според теб имат пари не означава, че трябва да ги пръскат за глупости. Тези пари може за друго да са им нужно или просто да желаят да ги спестят. Няма какво да прави ученичка с един айфон последен модел. Този вид телефон е за хора, които сериозно се занимават с фотография. Те реално биха го оценили и биха се възползвали от предимствата на камерата му. Този телефон не е за да си правиш селфита в тоалетната. Има редица други телефони които струват 3 пъти по-малко и са също така функционални. Твоето не е проблем, а е тъп каприз. Вече не си бебе и родителите ти не са длъжни да ти угаждат на глупавите прищявки. Голям праз че останалите имат, а ти нямаш. Какво като си отличничка? Това не означава че имаш право да очакваш някакви награди от страна на родителите ти. Добрите оценки на теб ще ти служат по-нататък, ти за себе си тряжва да се стараеш.
Ако толкова искаш да си модерна, вземи и се хвани някъде на работа през уикендите. Като спестиш твои собствени пари си ги харчи както пожелаеш. Аз на 15 години като бях започнах почасова работа. От родителите ми и стотинка не съм искала за дрехи или телефон. Сама си купих телефон и сама си го плащах. И изобщо не съм се лигавила да искам подаръци за добрите оценки.
Започни да се държиш като зрял човек, а не да се лигавиш за глупости.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ba86e8a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Това да ти е проблема, че нямаш последния модел iPhone. Хората имат истински проблеми. Вземи да се стягаш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a06a00703d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Щото знаят, че го искаш за да се правиш на голямата работа. Аз ако ти бях баща щях да ти взема Нокия, ей тъй да ти е гадно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4edd34108c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Авторке, хората преди мен вече са ти отговорили достатъчно ясно и точно. Недей да мрънкаш за глупости, това твоето не е проблем, а прищявка. Бъди благодарна за телефона, който вече имаш, знаеш ли колко деца има, които нямат пари за храна, за дрехи, а ти си се загрижила, че телефонът ти не е последен модел. И моят телефон вече е на 3 години, с леко пукнат дисплей е, и какво от това, нали ми върши работа. На твоята възраст телефон ти трябва само за да се обадиш на родителите си и да им кажеш "Жива съм, здрава съм, свърших училище за днес и се прибирам". Знаеш ли колко деца в Африка гладуват и родителите им не могат да си позволят нищо. За тези деца твоят живот е лукс, а ти мрънкаш за глупости. Един ден, когато сама започнеш да си изкарваш парите, ще започнеш малко повече да ги цениш и няма да искаш да ги харчиш за това и онова. Стегни се!
М 21

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0507c93809
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Виж сега, казвам ти го като жена на 23. До скоро и аз исках винаги последните модели телефони, лаптопи, дори и си ги купувах. Всяка година най-новото и най-хубавото. Ама като позагубиш няколко човека, които наистина си обичала дали някой от семейството ти ще почине, дали момчета, в които си влюбена ще те отрежат, ще осъзнаеш, че има по-важни неща от вещите.

Родителите ти правят добре, че не ти купуват простотиите, дето искаш. Аз като майка също не бих купувала лигавщини на детето си. Всеки смартфон снима, можеш да се обаждаш, можеш да гледаш видеа и да се разсейваш. И ако видя, че пише глупости по сайтовете ще му плесна един шамар и да си ляга да спи.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cfc6f9c698
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравей, авторке! Аз съм съгласна с другите коментиращи, че не ти е нужен нов модел телефон, и искам само да допълня, че думите им ще правят по- добро впечатление, ако се изказват малко по- сдържано. За теб смартфонът не е простотия и вероятно само ще се ядосаш, като прочетеш коментарите. Защо обаче другите смятат така? Ти искаш нов телефон, за да бъдеш като другите, а няма нужда да се съобразяваш с връстниците си. Ако те не те харесват, защото не се водиш по новите моди, значи все още не са достатъчно зрели, за да осъзнаят, че човек трябва да бъде оценяван по качествата и поведението си. Ако развиеш естествено самочувствие и покажеш на другите, че се гордееш с ума, упоритостта и независимостта си, ще привличаш към себе си правилните хора. Пожелавам ти късмет!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a1e1f68f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   И ние на купуваме на децата си всяка модерна джаджа, която излезе на пазара. Реално с новия телефон ще правиш същото, което и със стария, просто искаш да демонстрираш престиж с него. Това е ненужна показност, вече са ти обяснили.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 60d80e95c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   iPhone 14 струва около 2000 лева и това е много спрямо българските стандарти. Вашите трябва да плащат сметките за ток, вода, телефони и други и отделно да ти дават джобни и един такъв телефон би натоварил семейния бюджет.
Няма, как да ги убедиш да ти купят iPhone 14.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a26b8c64f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ако само се страхуват да не го счупиш има гаранция от 1 година, ако счупиш нещо по него ти го заменят безплатно, даже може и да я удължиш, също си купи mobilfox калъф, много са здрави аз съм си изпускал телефона най-малко 10 пъти ( говоря за по-сериозни изпускания) и нищо му няма.
А ти какъв телефон имаш сега ако е 12 или 13 няма нужда да си купуваш 14 защото няма почти никаква разлика, ако си купиш 14 pro той е много по-хубав прави хубави снимки и батерията е издръжлива. Надявам се да съм помогнал.

Поздрави.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a26b8c64f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 5 късмет децата ти да те обичат и уважават, те ей така ще те мразят, да ти е гадно….

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3eddc76aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Вземи работи, спечели свои пари за да знаеш цената и тогава имай притенции. Това е простотията на днешното поколение само дай Спечели, знай цената на парите и тогава друго ще мислиш

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 919db1b128
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Интересно защо са ви айфони? Толкова ли искате да подражавате на другите и да се правите на каквито не сте и не трябва да сте, че сте готови да минете на айфон? Ужас. До къде я докарахме?
Имал съм само един айфон (7-ца) и това беше едно от най-лошите решения, които съм взимал някога.
Според мен, за да имаш айфон, трябва да си преуспял човек и най-вече да можеш да си го позволиш, тъй като са доста скъпи (пример - един Айфон 15 про макс 1тб струва колкото една запазена Голф 4-ка). Иначе някак си не върви да си от семейство тип "средна класа" и вашите да се бъхтят, за да ти купят Айфон.
Щом толкова искаш някакъв хубав телефон си вземи Samsung S-серия или някое Xiaomi, дори и Redmi имат хубави модели. Ако някой държи на теб ще те приеме такава, каквато си, независимо от това какъв телефон имаш.

М17

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker