Той харесва мъже, но защо ме принуждават да спирам контакт с него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Той харесва мъже, но защо ме принуждават да спирам контакт с него?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1126 пъти
Здравейте, момче на 17 съм. Наскоро родителите ми разбраха, че най-добрият ми приятел е с хомосексуални наклонности. Сега не ми позволяват да излизаме, защото си мислят, че сексуалната ми ориентация ще се промени, ако продължаваме да общуваме. Логиката им е брутална, защото той може да си пада по същия пол, но защо това трябва да го определя като човек? Винаги съм го подкрепял, защото да обичаш е фундаментално право. Но родителите ми си държат на своето и не знам как да им обясня, че няма да стана гей, заради него...? Не знам дали това е най-подходящото място за обсъждане на подобни проблеми, но ми трябва съвет. Как да убедя родителите си, че хомосексуалните личности са хора? Знам, че темата за някои ще е абсурдна, но ще ме разберете, ако човек, който ви е като брат, се окаже жертва на обществените предразсъдъци. С него израснах, той ми е като брат, а родителите ми поставят пропаст между нас. Те направиха всичко възможно да не се виждаме (с него учим в различни училища), мислят че ще поема 'по грешен път'... Наистина не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 09ec188117
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Представи си следната ситуация.
Искате да излизате... Къде ще отидете? В бар/дискотека с предимно гейове или хетеро? Ако сте в нормална дискотека ще ти бъде ли приятно той да се мляска с друг мъж и ти да си наоколо? Не знам, може и да не те "направи гей", което е възможно все пак!
Отделно, че като се разбере, че е гей и ти автоматично ставаш гей, защото се движиш с него и ще те подиграват, а и някой прякор може да ти излезе, от който няма да можеш да се отървеш.
Ти си решаваш все пак какво искаш!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 896ea1208d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Здравей, съжалявам, че си поставен в такова положение от родителите си. Вече не си малък, почти на 18 си и те е редно да те оставят ти да избираш с кого ще общуваш. Моят съвет е да се опиташ да говориш с тях като с големи хора. Да им обясниш, че имаш глава на раменете си и че след като досега не си проявил признаци на влечения по същия пол, то тогава означава, че няма и да проявиш, дори и 100 гея да са ти приятели.
В никакъв случай не се карайте. От опит знам, че започне ли да се излива адреналин, разговора може да отиде извън всякакви граници, да се стигне до насилие и т. н.
Ще ти дам следния пример. При моето поколение и след него до една определена година ( след това доколкото разбирам нещата някак са се променили) всеки тийнейджър гледаше порно с приятелите си и всички мастурбираха заедно. Това никога не е било нито странно, нито ненормално. Правил съм го с брат си, братовчед си, най-добрия си приятел и т. н.
Само аз останах с предпочитания и към двата пола и до ден днешен имам контакти и с двата пола, нищо, че съм женен.
Та това, което искам да кажа е, че не всички от приятелите ми са станали хомосексуални или бисексуални.
Т. е и ти няма да станеш гей, ако приятела ти е гей.
Не знам в какво се изразява живота ти, но ако спортуваш и изпитваш тръпка като гледаш други момчета голи под душа, то тогава може да се замислиш, че това ти носи вълнение. Ако не ти носи, няма никаква опасност да станеш с влечение към другия пол.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e3848e672d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Слушай си родителите, да го духат педалите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dc9f921356
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами просто не обръщай внимание на родителите си. Едва ли ще си променят възгледите. Явно са с закоравели предразсъдъци и в такъв случай, ако изобщо се променят, това би станало след много време, години. Пък ти скоро ще си пълнолетен и родителите ти няма да имат право да ти забраняват да поддържаш контакт с него. Не се занимавай да убеждаваш родителите си, а подкрепяй твоя приятел. Толкова ли няма начин да се виждате? Родителите ти през цялото време ли те следят? Съмнявам се. Той ли ти е единствения приятел? Ако имаш други приятели е лесно, просто се възползваш от излизането с другите за да се видиш и с него.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b73dbf0edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Млади момко вашите не ги е страх че ще просвириш на тромпета му, проблемът им е че на това момче е нямало кой да му наложи контрол да не разпространява информация от долните си гащи, което ще повлияе на всеки който му е близък. Въобще не им пука той с кого си ляга, проблемът им е че е развял чаршафа си и се е постарал всички да разберът какво е правил под тях, това е тъпото.
По принцип всички майки на деца са правили свирка на мъжа си и после са целували децата си, обаче без да обявяват на всеослушание среднощните си действия, обявяването прави отвръщението, дано разбираш.
Ето никой хетеро не мрази Мариус Куркински, защото той не ни занимава с действията под чаршафите си, а само с труда си затова го уважаваме.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8737e4f1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 2, не съм автора, но ми направи впечатление това, което каза, че по твое време момчетата сте се събирали да гледате порно и да лъскате заедно. Малко ми е странно, може би защото съм от по-младото поколение (на 21 съм). Интересно ми е ти на колко си години. Не се обиждай, не те съдя в никакъв случай, но това няколко момчета да седят в една стая, да са си извадили паламарките и да лъскат един пред друг ми звучи малко гейско. Иначе всички казват, че на времето не е имало много гейове и децата са били държани под строг контрол, толкова строг, че да се събират да лъскат заедно. Интересно ще ми е да отговориш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8580854539
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Казвам ти го от опит. Придобит със мъка. Ако искаш слушай.
Гей се става по три начина - най-често - с прекалена близост от майката, smouldering love. Фройд още го е описал, но не е много в крак със политиката в днешно време. Вторият процент, около 3-5% въобще от гейовете са станали такива по рождение, на тях си им личи от малки. И гретият процент, който знам от опит, разговор със мои приятели. Някой приятел ги е посветил. Всеки човек има бисексуални наклонности като дете, но с пубертета се приучава на определена ориентация, която се втвърдява с опита. Ако го правиш с момче или с момиче, трупаш определен опит, който ти влияе в бъдещето.

Сега, не е редно да те ограничават, но също така и те имат нещо пред вид, предполагам искат да мине този период при двама ви, после надали ще ви ограничават да се виждате.

Как се срещнахте, ако сте от различни училища?

Също, знаеш ли колко се е профанизирало значението на думата "най-добър приятел"? Казвам ти го от горчив опит по темата, за жалост. В днешно време като чуеш "най-добър приятел", не знаеш какво да разбираш. И нямам пред вид интимни неща единствено, говорим си че момче, което е малко по-голямо от теб говори пред мен за "най-добрия си приятел" доста обидни неща зад гърба му. Без да спира да го нарича "най-добър приятел". Хайде, да е единичен случай, но не е - имам и друг такъв опит, "най-добър приятел" който очевидно изпитва ревност към своят приятел и го остави сам в планината, да се оправя.

И пак от опит. Бъди убеден, че твоят най-добър
приятел те харесва и затова е способен да ти даде толкова искрено приятелство.

М31

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 38746fd70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Някои от коментарите тук са от хора като родителите ти. Тъжно е колко сме ограничени. А на теб голямо браво, че подкрепяш приятеля си през цялото време, защото живеем в общество, в което огромна част от гейовете не среща разбиране, крие се и няма с кого да сподели. Ясно е, че няма да се заразиш с "гейство" и не знам какво е в главата на вашите, но скоро ще си на 18 и ако заживееш самостоятелно, мнението им няма да има никаква тежест. Можеш спокойно да им го напомниш в разговор, както и да им обясниш, че твоето отношение към този приятел няма да се промени точно защото ти е истински приятел.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 861c095534
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   За съжаление много родители ограничават децата си поради собствените си предразсъдъци и изградена и затвърдена циничност в годините.
Не знам как можеш да им кажеш именно това- че са си техни предразсъдъци, тяхна циничност, може би недоверие в техните собствени идентичности, зависимост от общественото мнение.
И те така внедряват у децата си собствените си ограничения.
Можеш да опиташ пак с разговори, а можеш и просто да им кимаш като да си съгласен с техните комплекси, но да следваш собствените си още чисти емоции и поглед към света.
Ето това си ти "Винаги съм го подкрепял, защото да обичаш е фундаментално право" - свободен, без комплекси, съответно нужди да налагат и променяш други заради твоите си нужди, липси и ограничения. Така ще си и с всичко останало в живота ако не те пречупят и наложат своята циничност родителите ти.
Твоите родители са точно обратното на това. Отнемат твоето свободно право заради техни си комплекси и страхове.
Как ще ги накараш да го разберат... и аз не знам, такива хора са закостенели. Може би с помощта на психолог ако въобще допускат някой да им покаже как мисли и чувства свободният човек.
При всички положения не могат да ти забранят да имаш приятел, не могат да ти забранят контакт с този или който и да е друг приятел.
Просто трябва да не отстъпваш пред техните... комплекси.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 09ec188117
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Тука като чета мнението на либералите и ми се повръща!
Сещам се и за една приказка - "Тежките времена раждат силни мъже. Силните мъже раждат лесни времена. Лесните времена раждат слаби мъже. Слабите мъже раждат трудни времена. "
Та и те така.... След 20 години, когато всичката тая либераст*я придобие чудовищно-извратен мащаб ще са необходими силни мъже с дисциплина, твърдост и решителност, за да си дойде всичко на мястото!
За съжаление сигурно в момента това звучи доста "хард" за някои от четящите, но си е самата истина!

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dc9f921356
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Някои от коментиращите тук живеят в средновековието. Мислят че гейовете са едва ли не извънземни и ако имаш контакт с тях, ще се заразиш от гейство

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 896ea1208d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Отоварям на номер 6!
Изобщо нищо не ме обижда, на 34 съм. Ами ние бяхме 4 момчета от квартала, които бяхме неразделни. Брат ми е с 3 години по голям от мен. Тъй като сме спали заедно той ме научи да си бия чекии около може би 5 клас нз. Така двамата си мастурбирахме на разни списания на баща ни. След това и братовчед ми даде списания и така тримата си мастурбирахме. Та да се върна на момчетата. И с тях почнахме да си споделяме за чикиите, кой се празни вече, кой какво -що. Единия каза, че имат порно касета в тях и тхй като техните отсъстваха доста се събрахме да я гледаме 4-мата. Вече бяхме към 7-8 клас сигурно. И 4-мата бяхме вече яко възмажали, окосмени, пенисите ни бяха порастнали. Отначало си лъскахме всеки отделно, но от любопитсво сме си лъскали и един на друг и сме свършвали заедно. Трябва да вметна, че и 4- мата сме надарени, на възраст около 15 бяхме напълно развити. Все още не се занимавахме с момичета. Но това с порното беше класика. На село лятото сме се събирали около 20 момчета да гледаме някоя касета на гости на някой. На различнка възраст.
Тогава нямаше още интернет вкъщи и нямахме компютри. Всяко нещо го научавахме от опита на живо. Имало е моменти в които от яка възбуда сме се правили, че единия е жена и го ближе на другия и обратното. Гледахме от порното и практикувахме. Да, гейско е, ама тогава не знаехме, за съществуването на гейове. Кой да ни каже, единственото за което сме знаели е секс между мъж и жена. И понеже знаехме, че всички от обкръжението ни го правят не ни се струваше странно.
Даже сега се сещам, че се качвахме на покрива на блока и се празнехме върху прането на хората, дето са го простряли на терасите си.
Просто беше част от пубертета. Ето сега се сещам друга случка. Отиваме на море на лагер в Кранево - не се познаваме почти никой с никой и първата вечер излизаме на плажа, 10 момчета, един казва айде да лъскаме и всички се събличаме голи и лъскаме.
Просто наистина в ония години не беше нито табу, нито странно, нито се знаеше какво е гей и т. н.
Дори дядо ми ( Бог да го прости) ми е казвал, че са правили същите неща със съучениците си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 04700961b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, благодаря за отговора. Понеже беше откровен, сега и аз ще ти кажа нещо. Независимо, че всички казват, че моето поколение имаме достъп до интернат и разбираме нещата по отрано, при мен лично не беше така. Ти казваш, че си се научил на чекии от 5 клас, а аз ги открих чак в 7 клас и то по чиста случайност. Родителите ми са малко консервативни и никога не са говорили с мен на теми като секс, полюции, гаджета и т. н. Аз от друга страна бях и много срамежлив, неконтактен и нямах почти никакви приятели в тая възраст и съответно и с приятели не съм говорил за чекии, изпразване и т. н. Чувах съучениците ми как си говорят за тия неща, ама аз все разсъждавах "това са глупости, как не ги е гнус да говорят за това". Просто такава представа си бях изградил от вкъщи, защото нашите никога не са ми говорили за това, винаги беше тема табу. Дори и баща ми не дойде един път да ми каже, ей вече си юноша, ела да поговорим, да ти обясня някои неща, към които сигурно вече имаш интерес - не, никога това не се случи.
И така една вечер съдбата ме изненада. Спомням си, че беше Великден, годината трябва да е била 2015 (бях 7 клас). Вечерта си легнах и се сетих, че по-рано същия ден гледах един филм и даваха една много яка какичка по бански. Почнах да си я представям и да я пречупвам през погледа на тинейджърския си нагон. Изведнъж усетих, че пениса ми се надървя обаче много повече от преди. Спомням си, че бях легнал по корем, демек пениса ми беше притиснат от тялото ми към леглото. И тогава се започна - получих първия си оргазъм. Спомням си, че беше малко болезнено, поне аз така го усетих, имах чувството, че пениса ми е станал толкова голям, че ще се спука. И така се изпразних за пръв път, а дори не осъзнавах какво се е случило. Даже се стреснах, помислих, че съм си направил нещо лошо на инструмента. Станах от леглото, включих лампата, събух гащите и погледнах вътре - що да видя, някаква бяла лепкава течност - аз дори не знаех, че това се казва сперма, помислих, че сигурно съм си наранил пениса и бялата течност, която беше изтекла, сигурно е гной или нещо подобно. Даже си мислех дали да не отида и да кажа на наще да ме водят в бърза помощ, ама срама надделя и не посмях да им кажа. След няколко дни се престраших да погледна в нета какво пише и така разбрах, че изтеклата от мен бяла течност, не е гной, ами е сперма и служи за оплождане и е нормално на моята възраст това да се случи. След няколко дни се престраших и реших да го повторя, ама тоя път аз сам да си го направя, а не случайно като първия път. Отидох в тоалетната, събух се и почнах да си мачкам члена и изведнъж усетих, че пак се възбуждам, получих ерекция и се изпразних в тоалетната. Този път вече не усетих болка, като предният път, а изпитах удоволствие. След това започнах редовно да си бия чекии и така. Мисълта ми е, че нямаше кой да ми обясни, нито приятели, нито родители, всичко трябваше аз сам да си го разбирам. По-късно към 9-10 клас почнах повече да се социализирам, намерих си приятели и те ми казаха, че са почнали да лъскат още в 5 или най-късно в шести клас. Може би ако бях по-контактен и имах приятели в 5 клас, най-вероятно щях да разбера от тях и да открия това чудо на природата, наречено чекия, още в 5 клас, като тях, а нямаше да чакам случайността да ме покоси чак в седми клас.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8580854539
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Абе. Дали това табуизиране, лепване на етикети "гей" в днешно време на всичко по-странно не води до обратният ефект?

И аз съм чувал, че преди развититето на интернет е било нормално момчетата като се съберат да се опознаят интимно по такъв начин, някъде в група на по видеокасета. Да си бият чекии. Е, сега това е табу - ако си биеш заедно с друг, си "гей". И тъкмо защото става забранено, разбирай - дефицитно, ценно, и момчетата станаха любопитни да бъдат "гейове", да пробват.

Сещам се и друга частичка от пъзела - думата "гей" и въобще термина, че някой е "гей", "хомосексуален", обратен, е от 70тте години! От секусалната революция. Идеята, че може да имаш една сексуална ориентация. Във документален филм на ББС за Лондон стана ясно, че през 50тте години не е имало такава идея. Имало е хомосексуализъм от векове разбира се, но идеята за принадлежност към някакъв етикет, страхът да не би да се окажеш, че си "болен" от този етикет - това всъщност раздухва проблемът, в това че човек се обърква, започва да се разпитва. Дали случайно не съм, т. н. - и това разсъждаване е По-вредно, ставаш жертва на своята си представа.

Пък отношенията мъж-жена, обратно, се профанизираха, станаха едва ли не - банални, изгубиха все едно от уникалността си, от ценността си. Нали всеки се старае да се покаже колко повече се отличава от другите. Е, сега много от хората след мен са масово "отличаващи се", една маса от изключителни, тълпа уникални.

Не искам да звуча обидно, просто се питам. Понеже имам чувството, повече приятели са дъс сходни наклонности.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 896ea1208d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 16, страхотни разсъждения, поздрави! Интересно ми е на каква възраст си? След като си чувал, а не си практикувал биенето на чикии с приятели, явно си под 30. Btw, номер 13 съм.
Има много логика в разсъжденията ти. Реално аз мисля, че тъй като сексуалното опознаване поне при мъжете ( за жените не знам как е) ставаше в детска възраст именно по изложения от мен начин и незнанието ни, че има такова нещо гей, хомо и т. н. е довело да това да се оженим, въпреки, че сме правили т. нар гей неща. И също така е вярно, че поради навлизането на интернет и популяризирането ( за Бг става въпрос) на гейовете и откритото говорене по темата ме докара до това да продължа забавлението ми с мъже. Въпреки, че не ми се случва често, не е изключено да загледам някой мъжкар в басейна или фитнеса. Сега не знам, това, че не бих се загледал по някое женствено гейче дали е извинение, но наистина не е по вкуса ми шаренията, гримовете и обескосмените тела. И да си кажа, след като съм захванал темата - за секс си имам жена, за чикии ми трябва мъж.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3467bc1f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И аз съм гей но на 29, виж сега приятелю нормално е да си гей. И аз на 17 имах съмнения че съм обратен но се разбра истината

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker