Не мога да се науча да шофирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се науча да шофирам
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1452 пъти
Здравейте! Момче на 19 години съм и както се вижда от заглавието все още нямам шофьорска книжка, за съжаление. Не мога да се науча и това си е. Вече всичките ми приятели и хора на моята възраст като цяло имат книжки, даже и момичетата, а само аз нямам и направо ме е срам от себе си. С баща ми сме ходили на една писта извън града, за да ме учи да шофирам (по мое желание) и аз все правя нещо не както трябва, при което баща ми се нервира и почва да ми вика и да ми крещи и аз така като ми вика още повече се изнервям и правя още по-тъпи грешки. Забелязал съм, че сякаш на мен ми липсва усет или реакция ли не знам как да се изразя, още от малък съм си такъв, винаги ми е било трудно да се концентрирам и трудно си задържам вниманието над нещо, постоянно съм разсеян и колкото и да опитвам не става! Вече почвам да се отчайвам, вчера като ходихме с баща ми на пистата и той пак ми се развика и накрая се ядоса, излезе от колата, затръшна вратата и ми каза "Нищо не става от тебе".
Направо не мога да повярвам, че ми е толкова трудно да се науча да карам една шибана кола. Всичките ми приятели си изкараха книжките още миналата година в 12 клас, само аз не си изкарах и буквално умирам от срам, че винаги трябва да разчитам на някой приятел или на баща ми да ме закара до някъде щото аз нямам книжка. Имах един съученик, който беше много зле 4 пъти го късаха на листовките и два пъти го късаха на кормуването, но ето сега вече даже и той има книжка. Само аз нямам, даже и момичетата вече имат. Кажете как да постъпя, защото това, че нямам книжка ми накърнява достойнството.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 53a3fa7d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Така дядо ми викаше и на мен: Аре, бе, да те уча да караш, викам, не искам, защото съм нервен и не търпя некой измекяр да ми вика на главата. Каза ми, че няма да ми крещи и излъга. Казах му, че ако още веднъж ми се изкрещи ще му паднат ченетата и слязох. Уби ми се желанието да карам и квото и да било. Аз не понасям да ми крещят на главата.

Гаро

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e61e3c2d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Защо да те е срам? Не всеки го бива за шофьор.
Аз съм момиче и имам уникална способност за концентрация, но нарочно не съм си изкарала книжка, защото не искам да шофирам, не мога да си го причинявам това с целия гаден стрес по пътищата-ужасно е просто, има всякакви селяни по пътищата-псуват, крещят през прозорците, има и случаи на пребити хора, то не е най-големия проблем да си изкараш книжка-ами, като я вземеш и както лесно губиш концентрация, ако НЕ дай си Боже се случи да блъснеш и убиеш някой човек? ! Това е страшното-миг невнимание и може да се превърнеш в нечий убиец, може да блъснеш друга кола и да убиеш няколко души наведнъж и ти можеш да се пребиеш така.
Кажи на баща си, че не искаш да си изкарваш книжка и толкова! Замисли се-че Съдбата ти дава знаци, че може би е по-добре да не си изкарваш книжка. Няма от какво да те е срам, има много хора без шофьорски книжки-това е постоянен стрес-после кола трябва да си купиш, ако караш чужда кола, на баща си примерно-после, ако някъде я удариш-ще те пребие, ще ти крещи и пари ще ти иска за поправка. Отделно-ако си имаш своя кола един ден-ами пак сума ти пари за гориво, за поправки и т. н., това ли искаш? ! Стрес на пътя, разходи по колата, и цялата олелия, защото другите имали, а ти -нямаш книжка-чудо голямо, не трябва това да те тревожи. Хубаво-няма да можеш сам да се закараш някъде си, но можеш да вървиш, ако е далече-има влакове, автобуси, таксита, колелета, градски транспорт и т. н.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4c8dfc1551
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не знам какво да те посъветвам, защото аз като цяло нямах проблеми с научаването - е скъсаха ме първия път на листовките, но беше защото се излигавих и не учих, а като си седнах на гъза втория път ги взех почти без грешки, май имах само 1 или 2. Единственото, което се сещам е да продължаваш да се опитваш, ходи с баща ти или, ако с него не се разбираш с него карай някой от приятелите ти да те научи. Даже, примерно питай приятелите ти и, ако никой не се съгласи, АКО имаш възможност им предложи и някви пари там примерно 50-100 лева знам ли и да те понаучат. Предполагам с приятели ще се научиш по-лесно отколкото с баща ти, защото и аз си спомням, че с баща ми най ми беше тегаво, все ми се караше, нервираше се и направо не го издържах и затова карах и с него, но и с вуйчо и с чичо, дедо и т. н. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cf22d64f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не всеки има вроден усет за МПС, има хора, които от години имат книжка, всеки ден шофират, но не могат да карат.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 88a6332cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От Автора: Номер 2, разбирам гледната ти точка, но разликата между нас е, че ти си момиче, а аз съм момче и за мен е срамно да съм мъж и да нямам книжка. Не случайно казах, че това ми накърнява достойнството. Много ме е срам, че съм мъж и нямам книжка. Докато за жената книжката е просто аксесоар, за мъжа книжката е част от достойнството му. Ето ще ти дам един пример. Да речем, че утре се запозная с някоя мацка и я харесам. Как да я поканя на среща, като нито имам с какво да я взема от тях, нито имам с какво да я закарам обратно. Все пак не съм тинейджър, че да я заведа пеша до сладкарницата или на барчето в парка. Като й кажа, че нямам книжка, считай, че автоматично ме е отрязала. Просто не мисля, че е оправдано като мъж да нямам книжка, затова ме е срам.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5f912804fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Само баща ти ли те "обучава" да шофираш? !
Ако искаш да се научиш да шофираш, трябва да започнеш да ходиш на курсове по кормуване. Баща ти дори и да е добър шофьор, не значи, че е добър инструктор.
По принцип инструкторът ти обяснява кое как е, защо се изпълнява дадената маневра и тн.
С някакъв си полигон никой не е станал шофьор. Има си методология. Първо на полигон или някое друго ненаселено място, после градско се кара, дори може и нощтни обиколки.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d52c458be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   1. Баща ти те стресира и явно, не става за учител. За това, говори с него, когато е спокоен, че така не ти помага, а още повече те обърква.
2. Ако преди не си карал кола и нямаш опит, е нормално да си като пиле в кълчища.
3. Повече тренировки. Преди това, се нахрани, пийни едно кафенце и малко вода и заминаваш на полигона.
4. За липсата на концентрация не знам какво да кажа. Нужна е много за шофирането, бъди внимателен.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e61e3c2d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От н. 2 до автора, Да, реално това си помислих, че може да е основната причина за тревога и срам, но предполагам, защото не съм някоя кифла и за мен няма значение дали момче, с което се срещам има или няма шофьорска книжка. За мен е важно да не се държи, като селски мачо и да не е някой инфантилен охлюв.
Щом човека е свестен, не би трябвало да има значение шофьорската книжка или пък- дали е с по-малко пари.
Важна е причината поради, която нямаш книжка, ако кажеш някой ден на някое момиче, с което се срещаш, че нямаш шофьорска книжка, защото не си могъл да научиш пътните знаци, правилата на движение-листовките, тогава може да има повод за тревога, че може да те помисли за глупав, но ако кажеш, че нямаш книжка, защото си прекалено разсеян-това е друго нещо. Лично аз бих го счела това, че си поел вид отговорност-да не си изкарваш книжка, защото поради лесна разсеяност, някой може да пострада така.
Разбирам, че мъжете имат друг вид мислене за някои неща, но повярвай, има и красиви, интелигентни и забавни момичета, които не са капризни, като някои кифли и не мислят само за пари, коли и кой къде може да ги изведе и какъв подарък да им купи.
Важно е лично за себе си да прецениш как се чувстваш, ако не се чувстваш добре покрай целия процес по изкарването на шофьорска книжка-просто не го прави, никога недей да правиш нещо, само заради това, какво щели другите да си помислят, дали ще те одобрят или не.
Аз съм крайна индивидуалистка-никога не се влияя от чуждо мнение, винаги съм имала стабилно самочувствие и гордост и по ирония-аз все гледам да се изолирам някак в своя си свят, общителна съм, но не си падам по това-цял един ден да съм сред други хора-изцеждат ми енергията ха ха, но въпреки, че се старая всеячески да се изолирам-все разни хора искат да станат приятели с мен, за съжаление- момчета, мъже, други цели са им в главите... , не можели да ми бъдат просто приятели, защото били влюбени в мен. Далеч са от представата за истинска обич, но както и да е.
Това, което ти казвам е-да слушаш Вътрешният си глас, без значение мнението на околните. Да държиш да те харесват какъвто си, да ценят характера ти, човека -който си, а не дали имаш шофьорска книжка за да ги закараш някъде.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5b9acbf940
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе проблемът ти е че очакваш баща ти който не е инструктор да те научи, а той след като не е инструктор очаква от теб да се сетиш нещо което не ти е обяснил и се нервира защо не си постъпил както той си мисли.
Съветът ми е първо си вземи един учебник за какдидат шофьор и го прочети няколко пъти опитай да разбереш, какво са написали вътре. После се запиши на курс сам, прикрий от инструктора че си ходил с баща си на полигон и започни всичко от начало. Вземането на листовките си е зубрене, от там нататък ако трябва си плати повече часове по кормуване, но нека инструктор да ти обърне повече внимание.
С крещене и затръшване на вратите на автомобил шофьор не се става, можеш да станеш добър само със старание и четене

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 046b390ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Като гледам е проблемът е с баща ти. Защо не те запише на курсове, там би трябвало да те научат и да ти обяснят нормално. Няма как да се родиш с тези навици, нали трябва да ги добиеш. Не слушай ж*ни като номер 8, те едно говорят, правят друго.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ff984248a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора, 9, помолих баща ми да ме научи, защото всичките ми приятели са ги учили първо бащите им и след това са тръгнали на курсове, демек като са отишли на курсове вече са имали някаква предварителна подготовка и нагласа. Просто баща ми е много нервен и винаги гледа да ми вика и да ме соли и това ме изнервя още повече.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b80b020c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Говори с него, защото няма да ти помогне, като ти крещи. По- добре се запиши на курс, но не се отказвай. Ще се научиш!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 38d960d8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Поработи върху концентрацията си и намали времето, което прекараваш на телефона.
Медитацията, спорт, правилно хранене и четене на книги ще ти помогнат!
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8d19779118
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Момче съм в 20те, съгласен съм с номер 2. Въпросът е обаче такъв. Ако момче не иска да става шофьор? Знам хубаво е да можеш да караш семейството един ден но с всичките новини по пътищата в БГ и ако аз самия не се чувствам добър шофьор.. та затова разбирам номер 2.

Момичетата винаги искат момчето да може да шофира иначе ставаш задръстеняк!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker