Променям се! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Променям се!
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 2579 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18 години. Винаги съм била много ученолюбиво и интелигентно момиче, но от 2 години насам, всички ми повтарят, че в мен има някаква промяна (един вид деградирарам). Когато всеки ден го чувам, естествено се вбесявам, защото давам много от себе си, за да имам добри оценки).

Питам се дали не се ядосвам, защото това е вярно и съм се превърнала в нещо, което до преди това съм мразила. Или просто трябва да се радвам, че не съм същия скучен човек, а съм по- разкрепостена.

Днес дори класната каза на мама, че съм кръшкачка и че влизам в часовете със закъснение. Стана ми много неприятно. Непрекъснато се обвинявам за промяната в себе си. Благодаря предварително! :):):)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: b8bb56de74
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Растеш, нормално е да се променяш.
Всъщност по-странни са ми хората, които на 18 не са си позволили едно закъснение, бягане от час или нещо подобно. Ако това ти е деградирането, нямаш проблем реално.

И аз последните една-две години в училище се бях поотпуснала, въпреки че от дете съм си била "примерно момиче". И истината е, че за по-голямата част от съучениците си останах докрай примерна - тази деградация, за която говориш, си я усещаш само ти и някоя случайна скучаеща учителка.

При мен основното беше, че много започнах да се разсейвам, да не ми се занимава с училищните работи, да го давам някак по-ларж, по-студентски, по-спокойно като цяло. Не съм изпитвала нужда да обикалям дискотеките например, но пък все си намирах повод за излизания, скатаване и т.н. И въпреки това - успях да вляза желаната специалност.

Просто самата обстановка вече сме я надраснали, с всичките училищни ограничения. Да си на 18 и да се водиш по звънец дразни, нормално е. А и освен това наред с ученето, ако до този момент си била примерна и изпълнителна, сега вече ти идват нови приоритети - да откриваш себе си, да откриваш другите, да се развиваш многостранно като личност, въобще да опознаваш света като възрастен човек. Край с точно разпределеното време и с подредения живот на децата.

Стига всичко да е в някакви що-годе разумни граници и да не си тръгнала да пропадашбуквално - наркотици и други подобни, мисля че промяната за която говориш е едно от очакваните и необходими неща в живота.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7141fc3342
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един път се живее, граби с пълни шепи от живота и да не те интересува хорското мнение. Угодия на хората няма. Угаждай само на себе си!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 943aa68042
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако се чусвташ неудобно и буквално чустваш че нещо в теб се променя, може да предприемеш дори нова промяна, такава каквато на теб ти харесва.

Например, ако се чувствам страшно уморена и сутрин не ми се става и не ми се ходи никъде, значи искам да си осигуря достатъчно време да си отпочина качествено, да се наспя, след това да не бързам за никъде, да си закуся много бавно и да си хапна каквото на мен ми се яде, а не каквото се намира в шкафа. Но не знам при теб какво се случва - това първо да откриеш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ff6996aa69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може би се променяш към по-лошо. Затова така ти казват. По-добре бъди себе си. Аз съм почти колкото теб и продължавам да съм си старото примерно момче. Защо се променяш? Помъчи се да се върнеш към истинската си същност. Тогава ще се чувстваш по-добре и никой нищо няма да ти казва.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5a0e78d23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   1 е права. Все пак, опитай се да бъдеш по-точна в час. Аз тези номера си ги позволявах, но чак в университета и то не редовно. Тогава най-късно всички се разхайтват... ама и професорите си закъсняваха.... тогава може, сега ти е твърде рано. Идвай навреме за час, учи за хубави оценки и това ти стига. Разхайтванто тебе чака, няма да ти избяга, но се прави в унито. За съжаление, после пак има стягане в първата работа и чак като шеф, можеш да си „разхайтан“... но пак само привидно, иначе - съжалявам, но който се отпуска в живота, нищо не постига. Избирай - или днес кеф и лайф, или утре пари и кариера. Който учи, той ще сполучи - банално, но факт. А дали ще си разхайтана или не, това зависи от теб самата и е волево, за разлика от цвят на кожа, месторождение и т. н.
А.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker