Нямам никаква свобода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нямам никаква свобода
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 713 пъти
Момиче, на 16 години от Варна
Живея само с баба ми, баща ми почина преди 7 години, а майка ми е в чужбина, с друго семейство, но не за това пиша. Баба ми не ми дава никаква свобода, не ми дава да излизам, да си пиша с приятели, да говоря по телефона с някой друг освен нея, загубих всичките си познати
Не ми дава да си взимам неща от магазина, не дава никакви джобни, води ме и ме чака пред училище, купува ми дрехите...
Винаги, когато заговоря за проблема тя сменя темата или започва да крещи как знае кое е най-добро за мен.
Та искам да попитам за съвети, какво да правя? Винаги съм била с отличен успех в училище, винаги за пример не виждам повод да се държи така...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: ef816bef0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Нямаш избор, на нейна издръжка си. Като завършиш, работи, живей самостоятелно и си купувай каквото си искаш, говори си с когото поискаш. Жената иска да те предпази, доколкото може, от лошите хора в живота. Изолацията не е много разумен метод, но работи. Ако не го правеше, можеше да си поредната ученичка с аборт на 15 или нещо подобно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3aeb5fff84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   В голям морски град си. Започни да работиш от това или другото лято в някое заведение и се отдели. Поведението на баба ти създава травми за цял живот.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0395b90695
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Учи сега яката, още 2 годинки, даже сиг 1, 5г, ако сега си на 16. На 18 кандидатстваш хубава специалност, с този си успех, за който си учила. И познай - учиш си, изнасяш се от вас на квартира и се раждаш!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e74154dd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Обсди се на майка си и й обясни ситуацията. Майка ти е абдикирала напълно от ролята си на родител. Как може да зареже дъщеря си в България и да си има друго семейство в чужбина. При положение, че баща ти е починал, тя ти е единственият родител. Щях да я оправдая, ако бяха разведени с баща ти и той беше още жив, че може новият й мъж да се дразни от бившия, но ситуацията е коренно различна.
Майка ти постъпва безотговорно и егоистично.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5034a79fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Баба ти има малко стари представи за възпитанието. Говори с майка си, да поговори с баба ти. А и устискай още 2 години и си намери работа и квартира. Ако можеш също замини за държавата, в която е майка ти или пък да учиш в друг град. Успех.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dd721937fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Обърни се към майка си, говори и с някой друг роднина и потърси помощ и разбиране от тях. Баба ти не ти мисли лошото, но е прекалено строга и трябва да обясниш на някого, че това не ти помага, а само ти пречи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 87c3883f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Напълно те разбирам. Баба ти ти мисли доброто (въпреки че го изразява по много гаден начин). Погледни го от хубавата страна. След две години ще започнеш работа и ще се изнесеш. Щом си я търпяла през всичкото това време, ще можеш да я поизтърпиш още 2 години.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: db53930cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Баба ти в стремежа си да те предпази от лошото влияние доста прекалява. Не е нормално 16 г. момиче да не излиза с приятели. Поговори с класната и с училищния психолог, ако не директно се оплачи на Закрила на детето. Това не е нормално трябва незабавно да бъдеш изведена от тази отровна обстановка!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d9a589e0bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Баба ти е от различно поколение и няма представлява как да се справи с грижите за тийнеджър в 21 век и понеже те обича и не иска да пострадат си мисли, че сато те заключи и изолира ще те предпази от всичко, което не разбира и според нея е заплаха. Разбира се, това не е решение, защото след 2 години ще си на 18 и ще трябва сама да се бориш с живота, а ще си напълно непоготвена, но не знам дали баба ти ще го разбере, че прекалените и грижи не са добре за теб. Не знам, ти я познаваш, опитай се да говориш с нея спокойно, кажи и колко си и благодарна за всичко, което прави за теб, колко много цениш и уважаваш мнението й и как дори и след 18 винаги ще се вслушваш в съветите й и дано се усети, че само сред 2 години ще си напълно независима и започне поне лека полека да ти дава малко свобода с цел да те подготви за живота. Дано подейства! А ако не, говори с училищния пкихолог и помоли за помощ. Колкото и да са добри намеренияй, това, което прави не е ок, така че време е да промени нещата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker