Не успявам да се справя с всичко! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не успявам да се справя с всичко!
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3357 пъти
Здравейте!
Момиче съм в 8 клас. Проблемът ми е, че всичко, което трябва да върша ме изморявам, не успявам да се справя. Идва ми да пратя всичко по дяволите. Какво имам предвид?
Влязох в елитно училище, където работата не е шега и се учи много. Аз не се справям с математиката. Много ми е трудно, няма кой да ми обясни. Ходя и на курсове по немски. Това е най-шибания език. Ужасяващо е. Уча по 1-2 часа, постоянно си повтарям думи, пиша ги и пак не ги запомням. Когато учителката ме попита се обърквам с английския и нищо не казвам.

Не мога да си доспя, апък сега ме включват и в спортния отбор на училището. Вкъщи също ми е натоварено и си имам проблеми. Всички очакват да се справя с всичко, а когато не успея се разочероват много. Просто не ми стига времето, уморявам се. Апък и аз си имам някакви мисли и терзания. Не, не се занимавам с момчета и глупости. Просто не знам как ще продължавам така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: deaceb62fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е гадно

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6a39ac72de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, познато ми е.. Моят съвет е да опиташ да правиш нещата с желание.. Знам, че ти е трудно, но когато искаш нещо и имаш реалната воля да го постигнеш става по-лесно.. Все пак самата ти си искала да влезеш в елитна гимназия и си знаела какво те очаква..

Припомни си, че за да се постигне каквото и да е, се иска труд и упоритост.. За нещата които не разбираш може да попиташ за консултации по предмета или направо си питай в часа.. Какво се притесняваш..

А за останалите неща, които са ти на главата, преценявай за кое си струва да се терзаеш и за кое не.. И последно от мен.. ако човек иска нещо винаги намира време, аз ходя на актьорско майсторство, волейбол, пеене, уроци по китара, тенис и и плуване.. Вярвай ми не е лесно, но човек рано или късно се научава да балансира.. Дано съм помогнала : )))

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8340b7656c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей, мило момиче.
Аз преподавам български език и литература точно на осмокласници, реално живея с техните тревоги, но и щастливи мигове. :)

Училището, в което преподавам, е също елитно и се учи много. Децата имат часове от 8.00 до 15.00. Виждам ги, че на моменти изнемогват с написаването на домашните, в научаването на уроците и се опитвам да помогна.

Първо, спри да формулираш проблема като "Не успявам да се справя с всичко", огледай се, виж съучениците ти по същия начин ли се чувстват, поговори, ако имаш близък измежду тях. Тоест - не се опитвай да решаваш проблема сама. Говори със съучениците си, с учител, на когото чувстваш, че можеш да имаш доверие, срещни се дори с училищния психолог.

Но в никакъв случай не премълчавай проблема и не се опитвай да се справяш сама. Защото не си.
С теб съм и ти желая успех! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8be60cb093
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, миличка!
Аз съм жена на 22 години и имам същият проблем. Нямам сили да се справя с всичко, нито времето ми стига, нито силите. Немога да смогна с домакинска работа, грижи по външният вид, учене, работа.... С нищо немога да се справя. Прекъснах образованието и съм безработна вече. Нямам сили да стана от леглото и компютъра. Ако се чудиш как ми минава ежедневието:

Спане до 10. Излежаване пред тв до 13ч. Ставам, моткам се, опитвам се да си оправя стаята, но дори немога да се концентрирам и съсредоточа кое къде да оставя и зарязвам. Казвам си ще изляза, започвам да се оправя, оп, чакай да си почина, а стана 17ч. Ами то къде да излизам вече-ще седна да си събера мислите. Ще се поровя в нета, а стана 22 ч. Ще вляза в Сподели, ще зяпам и ще заспя мечтаейки, че следващият ден ще имам силите да се справя с ежедневието. Първоначално си мислих, че е мълзел, но не е. Просто искаш да се движиш, но неможеш.

Вчера ревах с глас, защото искам да свърша толкова неща, а немога да стана да си измия зъбите само. Нервите почват да избиват в мозъка, защото не изразходвам никаква енергия. И всеки ден става по-зле. Силата ми идва към 17 ч., сякаш тогава се събуждам, но точно тогава се прибират останалите членове на семейството, а ние живеем по двама в две малки стаи една до друга и единия пусне тв, другия музика, третия се опитва да говори телефона, но не се получава, да не говорим че не може да се чете в такава обстановка. Въобще ужас. Нямам сили да работя и да се изнеса сама на квартира, просто немога:(
Мисля, че е болест. Може би от щитовидната жлеза нещо. нЗ

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b86bc34655
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Добре, защо като знаеш, че не си добра с някои предмети си влезнала в елитно училище? То че е трудно е, но пък преди това трябва да си сигурна какво да избереш. Нямате ли в училището някакви консултации по математика? Ако има ходи, да ти обеснят нещата или пък допълнителни уроци с някой учител всяка седмица. А по немски просто не се разсейвай в час, можеш да помолиш г-жата да ти обясни пак нещата.

Лягай си по-рано, за да можеш да се наспиваш на човек му трябват може би около 8-9 часа, за да се наспи. Иначе ако не можеш след училище ако си първа смяна примерно си лягай за около час-два при мен попринцип действа!

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 52a136866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нормално. Ти правиш всичко, за да отговориш на очакванията на другите, не заради своите таланти и интереси. Според мен, трябва да говириш сериозно с родителите им. Не го приемай като личен провал, просто трябва самата ти да кажеш, какво искаш. Ако не е тази гимназия, кажи го сега, преди да е станало прекалено късно.

За немския мога да кажа, че го надценяваш - учи се. Проблемът е, че двата езика са от една езикова група, бъркат се. Аз първо научих перфектно единият език, после се захванах с другия и ми беше лесно, но при теб...,може да нямаш талант. Но дълго няма да изкараш така, поговори обезателно с вашите, не си виновна за нищо. Успех
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f2102a35a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към 4: Моля те, говори с психиатър. Не психолог, не невролог и не психотерапевт. Поискай от личния си лекар направление и отиди на психиатър. Личния ти лекар ще те насочи към кого, аз също мога да те насоча, но не искам, този сайт не предполага включването на подобна информация. Това, което ти се случва, е поправимо и то доста бързо. Не се плаши и не се притеснявай. Просто ме послушай... Няма да съжаляваш.

Освен това не си в състояние сама да направиш усилието да започнеш да вършиш каквото и да било. Това не се определя от личната ти воля в точно този момент. ти имаш нужда от помощ. Всичко, което описваш, е класика в жанра. Само посети нужния специалист.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b66e254100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Истината е, че се справяш, но не си даваш сметка за това. Не се притеснявай ако се чувстваш напрегната седни поговори с вашите, възможно е хората да са заети и в началото да не ти обърнат внимание, но ти не реагирай гневно, а спокойно им обясни че наистина имаш проблем и ги молиш за техния съвет. Бъди сигурна, че ще те разберат. Истината е, че човек колкото повече се доближава до активната си възраст от 18 до 60г. ангажиментите му толкова повече растат.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1f412789c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хейй, и аз съм така, само че съм в 9 клас.
Тренирам здраво лека атлетика, а с даскалото не се връзва. Освен всичко до училище вървя по половин час на отиване... а аз не ходя само до там. Гледам да се справя. но накрая заспивам над учебника.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 062e32d91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така първо не съм съгласна с Номер 6!!! Какво излиза-при първата трудност в живота и айде да сменим училището... Е да ама не става така.

Към авторката: повярвай ми тепърва ти предстоят далеч по-трудни неща в живота. И фактът че от 8ми клас ще се научиш да се справяш с трудности може само да ти бъде от полза. А не като тези от кварталните училища, дето я отидат-я не на даскало и после като станат на 20 и животът им се струва сложен и непоносим. По-добре сега да имаш малко зор, ама после да си силна психически и да имаш навици за учене. Стъпка по стъпка, първо училище, после студенство, после работа и тн.

Не се напрягай толкова, не е нужно да си най-добрата във всичко. Просто да си малко над средното и да има поне едно нещо в тоя живот, в което да ти върви и всико ще е 6:).
Айде успехи ти желая и давай малко по-ведро! Съветите на 2 и 3 са доста добри, послушай ги:)
Ginger

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8be60cb093
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   4 съм, 7 какво имаш предвид, плашиш ме. Моля те кажи по конкретно само ме насочи какво заболяване може да е, аз ще преценя какво да направя. Не искам на психо:(((

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker