Страх от хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх от хората
преди: 11 месеца, 26 дни, прочетена 909 пъти
Знам колко абсурдно звучи, но имам страх от хората. Тоест искам да общувам с колкото се може повече хора, но ме е страх, че може да ме наранят (психически). Лично аз се страхувам от психическата болка много повече от физическата. Защото както са казали хората:Лоша рана заздравява, лоша дума не се забравя. И аз съм много злопаметна. Помня всички емоционални травми, които са ми причинявали хората. Хората, които ме нараниха по този начин, ме накараха да се страхувам от всички хора. И хем искам да общувам, хем ме е страх. Как да преборя този страх от хората. Наясно съм, че не всички са такива, но аз вече не знам от кого какво да очаквам. Дори и от приятелите си се страхувам. Моля за помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 25 дни
hash: cd3cb9a12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Намери си среда, там ще откриеш хора, с които да общуваш, преценявай, кои допускаш близо до теб, търси точни, има такива.

 
  ...
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: 5782a220ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Аз имам същия проблем. Вече не понясам хората. Толко много хора са ме наранявали психически. Съоченици, роднини, приятели, колеги. Който има травми знае колко е трудно да си излекуваш травмите и да се чустваш като нормален човек със самочуствие. В един момент срещнах човек който си мислех че е различен от другите. Той се усмиваше изглеждаже добър, приятелски настроен имаше чар. И тамън имах надеждата, че този човек е различен и хоп той се оказа манипулативен, пасивно агресивен, човек със маска. Сега дори не искам и приятелства, защото някакси спрях да вярвам, че добрите хора съществуват. Може и това да не е вярно. Можеби наистина има добри обичливи хора, които не ти мислят злото. Аз просто не съм имал късмета да ги срещна. Съжалявам не знам какъв добър съвет да дам. Можеби въпреки всичко продълавай да вярваш, че съществуват добри хора, колкото и да е трудно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: af9859ccca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От авторката до номер 2:Все едно двамата сме живеели един и същ живот. Аз вярвам, че има добри хора, но не вярвам, че ще ги намеря.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: 262d3217e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ами естествена реакция, трябва да се страхуваш. Човекът е най-големият хищник на тая планета. Няма друго същество от което да трябва да се страхуваш повече. Примерно някои хора имат страх от паяци, мишки... Това е типичен ирационален страх, по-скоро отвращение. И наистина е добре да работиш с психилог. Но да се страхуваш от хората е рационален страх, няма как да те "излекуват" според мен.

Това обаче не значи, че трябва да се поддаваш на страховете си... Примерно изучавай хората които работят с опасни животни като тигри, крокодили. Трябва да познаваш животното, да му четеш знаците, мотивите, да си нащрег. Вярно, това е лесното на животните, че те дават знаци, предвидими са, открити. Има хора които са много по-опасни - знаят как да симулират, правят ти се на приятели... Но... и техните номера ще научиш, стига да искаш. Повечето просто харесват да бъдат баламосвани, не че е толкова трудно да отсееш мошенниците според мен.

 
  ...
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: b84be195fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И мен ме е страх от същото, а съм здрав прав мъж. Всеки като че ли иска да ми навреди, да ми е гадно, малка шепа хора искат да съм добре. Всички други ме гърбят със задачи непосилни за мен (наречи ме луд но съм бърнаутнал от всички простотии). И така.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: b84be195fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Нормално да те е страх, мен всеки почти ме гледа лошо навън (дори в сънищата ми ме атакуват почти постоянно). Към другите имат повече толеранс, разбиране (общо към себеподобните им, нахаканите и наглите). Един вид наглеците, нечистите души и хората с изкуствено самочувствие са толерирани от почти всички и имат приятелства и всичко, а ние интелигентните можещите и добрите винаги обираме пешкира. Добре дошъл в БЪЛГАРИЯ човек, неслучайно 100 пъти съм мислил за емиграция. Ама пусто не става в моя случай, а и е много трудно начинание.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: ba9b26e44f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много са малко добрите и морални хора. Повечето са истинско зло. Просто трябва да се научим да се пазим от тях.

 
  ...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 72ba89dafb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей, Авторке!

Пише ти човек с богат житейски опит, надявам се да ти помогна!

Виж сега, и аз съм имал много страхове в живота си и ще ти кажа какво е решението? Да не се страхуваш, а смело да се изправиш срещу страховете си като призоваваш Бога на помощ и постепенно ще ги преодолееш!

Относно хората - грешиш! Хората не са лоши! Всеки човек е създаден от Бога с безсмъртна душа и е наш ближен, наш брат!
Просто във всеки човек има и добро и лошо, които са в непрестанна борба помежду си.

И хората, които са черногледи виждат в другите предимно лошото.
А хора като мен, които са позитивни и добронамерени - виждат в хората главно доброто, а лошото бързо забравят и прощават!

Това че си злопаметна - не е добро! Трябва да се бориш с него и да го премахнеш от себе си! Трябва да бъдеш добра, великодушна и да прощаваш на всички!

И знай, че човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Ти си млада, здрава и права девойка! Нямаш причини да се страхуваш и отчайваш!

Знаеш ли, има хора в много по-тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца. Давам връзка към този уникален филм, казва се Форпост.

https://www. youtube. com/watch? v=29xuxhFueJg

Изгледай го непременно!

А за страховете си - не се тревожи! С Божията помощ ще ги преодолееш!
Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живем в мир и любов.

Пиши, ако имаш някакви въпроси!


Странник

 
  ...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 460864627a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Малко или много хората усещат какво държиш в себе си.
Когато вътре си пълен със страх не само че ставаш мишена, но и не можеш да се отпуснеш да бъдеш себе си и да се изразиш. Спираш да си в момента и мислиш, чувстваш.
Страхът винаги идва от някакви лични несигурности без значение дали те са обективни и обосновани или просто илюзии.
Не знам в твоя случай кое от двете е- ако е първото от теб зависи да ги промениш, ако е второто просто трябва да ги оставиш, защото иначе се превръщат в реалност.
Всеки има страхове с които се бори, просто някой са по добри да ги крият от други :)
Помни го това, когато си сред други хора. Те не са по-страшни от теб.
И помни, че някой може да те нарани само, ако ти му позволиш.
Близките ти хора могат по-лесно да те наранят естествено, затова внимавай кой ти е близък.
Според мен се пускай свободно по разни места, запознавай се с всякакви хора.
Дори и да се изложиш няколко пъти или кажеш нещо тъпо- не го мисли много. Всеки е ставал за смях. Ще свикнеш и не само, че ще ти олекне, но ще свикнеш да си себе си.
Бъди себе си, но не тръгвай напред с омраза в теб. Така нищо няма да стане.
Бъди позитивна и ще ти е приятно с другите и на тях също.
Явно си от по-чувствителните хора, което всъщност е супер, не е слабост.
Лошите преживявания, които си имала са уроци и ще те направят по-силна.
Тръгни оттук- помисли върху тях обективно без да се плашиш или да се ядосваш, че така са се държали. Виж дали ти се случва едно и също нещо всеки път или ситуациите са напълно различни.
После излизай с другите не с мисълта, че ще те наранят, а че ще се забавлявате.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker