Тормоз в училище и на улицата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тормоз в училище и на улицата
преди: 11 месеца, 9 дни, прочетена 1038 пъти
Аз съм 8 клас и непрекъснато ме тормозят. Има момче от друг клас, който е по-голям от мен и просто ме тормози без причина, идва в нашата класна стая само за да ме тормози конкретно... Какво да правя? Вече казах на учителите, те го предупредиха и той спря да ме тормози за седмица-две и пак пак на същото. Седя си насред час и си преговарям по български, а той идва без причина, взима ми учебника и раницата и ги хвърля през прозореца. Това се случва всеки ден... Случвало се е да ме види навън на улицата и да ме гони и да ме бие без причина, аз нищо не му правя, не го обиждам, дори не го поглеждам, а той постоянно ме тормози... Кажете ми какво да правя, защото ми писна вече, страхувам се дори да изляза от къщи, защото ме е страх от него. Не мога да го набия, защото е 3 пъти по-голям от мен, няма как да стане да го победя чисто физически... Какво да правя, как да говоря с него, че поне да ме остави на мира?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 53f90344c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Накарай баща ти на напише оплакване до директора.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: d6c9e23239
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Вариантите са 2. Единия е да го набееш. Другия е да извикаш майка ти или баща ти в училище и да говорят с директора на училището. Директора да извика момчето което те тормози и да му изнесат вашите лекция и директора, че не трябва да те тормози иначе ще бъде изключен.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: e13b4897d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Просто поредният случай от безбройните такива в следствие на това, че живеем в държава без елементарен ред за нищо и никъде. Българите просто не искат държавата им да е добре. Такава е цялата почва на България, съученикът ти е едва началото с което ще се сблъскваш. Тъп и жалък народ. Казали му били учителките. Баси ташакът. Ако бяхме нормална страна в училищата щеше да има силни стимули върху учениците да докладват за всякакви нередности които правят другите, всико да се наблюдава как се развиват като възпитание и такива като тоя бастун щяха да бъдат наказвани и изхвърляни моментално, както и родителите им глобявани за дето са неспособни да въздпитават деца, а правят деца, които са в тежест на обществото. Сякаш някой трябва да им носи творенията на гърба си и да ги търпи.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: d962c3295c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Повикай баща си или по-голям брат, ако имаш, или приятел, който е по-голям, братовчед някой и да дойде в училище, и агресивно да го заплаши с думи тоя скапан нахалник-да разбере, че ако още веднъж се заяде с теб-има кой да те защити или най-малкото-поне родителите му ще бъдат уведомени за това. Съгласна съм с коментар 1, да кажеш и на директора за това.
Също така-препоръчвам ти да си купиш онлайн някакъв лютив спрей-струват по 8, 50 -10 лв. -хубави, качествени лютиви спрейове за самозащита. Купи си един, да си имаш при нужда.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 6c6dd6c7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако живееше в нормална държава, трябваше да отидеш и оплачеш на директората, и ако не, родителите ти да се оплачат и да съдят училището. Обаче тъй като живееш в България, и тук получават субсидии за всеки галфон, треперят да не го загубят. Много добре ги знаят тия копеленца, но освен забежка, наистина друго няма...

Тъй че фитнес, някакъв боен спорт, ама от тези истинските - борба, бокс, не някое айкидо... и това е начинът... Защото после ще разбереш, че и проблеми с момичетата имаш, защото те ще тръгнат с биячите, а такива като теб ще презират. В джунгла си се родил моето момче... с приказки не стават нещата. И аз съм бил с такива като ученик. Двама, трима, повтаряли година-две, една глава над теб, надали ще успееш да ги набиеш, но поне виждаш какъв е живота и за какво да се подготвяш...

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: f7c2066074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей!

Понеже съм минал по този път мога да те разбера много добре. И мен ме тормозиха в даскало точно около 8 клас, после в края на 10ти началото на 11ти клас се хванах да тренирам бойни изкуства и всичко се промени!

Даже не се е налагало да се бия. Респектът, който излъчваш когато си подготвен и готов да се защитиш ще накара повечето такива комплексари да се откажат и да си търсят друга жертва.

Най-важното е да не бъдеш жертва. Агресорите търсят някой с проблеми в семейството или слаба психика и започват точно върху него да издевателстват..

Честно казано ако става въпрос за София много ми се иска да ти помогна.

Даже няма да го заплашвам или бия въпросния отворко.. само ще го викна настрани да си поговорим за няколко минути насаме. После ще се откаже да те тормози.

За съжаление модератора едва ли ще даде да се публикуват тук лични данни, но ако става въпрос за София пробвай да оставиш един имейл като коментар и ще те потърся, за да видим с какво мога да помогна!

Успех и пак ти поватарям - НЕ бъди жертва, трябва да си силен и твърд!

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: a581d84c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Братле и мен ме тормозеха, сега съм на 28, 20 кг отгоре, тренирам и имам самочувствието, че мога да се справя.
Погледнато назад във времето бих ти дал следния съвет.
Запиши се на някой боен спорт, не изглеждай като жертва а му отвръщай колкото можеш. Действай със самочувствие, колкото и да те е страх, направи се че не те е страх от него, знам че е изключително трудно. Гледай го в очите и му кажи, само това ли можеш е? За съжаление с такива малоумници като този, само така може да се действа.

Успех

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 24dcf0eb84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Като момиче, което беше тормозено 5 години в гимназията, много добре те разбирам и знам колко е трудно. Мен спряха да ме тормозят чак втория срок на последната година, но бях станала като машина, или не ги отразявах по никакъв начин и не им беше интересно или направо станах "цапната в устата" и на всеки опит за дразнене реагирах с хумор и много се дразнеха, че не могат да ме изкарат от равновесие. Те това целят! Да те видят, че се чувстваш зле! Ако забележат, че няма ефект, просто няма да им е интересно и ще те оставят на мира.
Примерно аз имах разкошна коса, гъста и дълга, и все ме заяждаха, че съм била като вещица в главата и не знам си какво, че не било модерно да си с толкова дълга коса и дрън дрън... и това го разправяше едно момиче с много къса и буквално изгорена от много изрусяване коса. Мълчах, мълчах и един ден, когато най-малко очакваше и изтърсих "Благодаря за загрижеността за външния ми вид! Ако някой ден хвана въшки, със сигурност ще се пострижа! " Направо млъкна и повече никога не спомена косата ми.
И все такива реплики.
И накрая спряха да ме тормозят, защото май леко ги респектирах и не знаеха какво ще изтърся следващия път.
Ама грам вече не ми пукаше! Отварях си устата и ги затапвах на секундата!
Иначе и моята чанта са я хвърляли и лични вещи за ми взимали, и са ми горили косата и веднъж я олепиха с дъвка, та колкото и да ми беше мъчно трябваше да режа. И с карфица са ме боли (доста самообладание се изискваше да не се издам, че ме боли)...

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 805deec1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Взимаш лютив спрей и другия път го ползваш. Като му залюти почваш да биеш.
Много иска да се направи на голям, пълен простак.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: d5287ec297
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз знаеш ли какво правех като искаха да ме тормозят в училище
Носех си "Оръжия" от вкъщи като джобен нож или метален бокс те са напълно легални за носене но не ги използвай в училище да не те изключат.
Постоянно имах джобно ножче в чантата си като видя, че идват към мене и ме гледат лошо все едно ще ми скочат си приготвях ножа вадех го, но никога вътре в училището а отвън на улицата това все пак е самозащита, не ми се е случвало да използвам самия нож защото още като видят ножа скрит в ръката те бягаха и не вече не смееха да ме закачат
По-добре да ме мислят за психопат убиец отколкото да ме тормозят
Ако не избяга като му извадиш нож и те нападне ще се наложе да използваш ножа в цел самозащита, но първо той трябва да те нападне
Дори и да го наръгаш полицията нищо няма да ти направи защото е било самозащита
В Америка тези които ги тормозят си купуват огнестрелни оръжия и ги стрелят в училище но там е по различно защото има магазини за оръжия през 2 улици
Не ти препоръчвам да го правиш това с огнестрелните оръжия защото ще си съсипеш бъдещето заради един изрод

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 8966f4b5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Веднага смени училището! Аз съм била жертва на тотмоз и знам какво е. Ще ти съсипе психиката. Отиваш и говориш сама с директорката на училището. Ако няма промяна, пращаш родителите си да говорят с нея. Ако няма промяна, сменяш училището! Аз хиляди пъти съжалявам, че не съм го направила.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: ee04ebf768
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хубав съвет давате на автора, няма що - със сигурност знаете, че ако набие този, който го тормози, то може другия да си изкара медицинско и да го осъди. Може и в затвора да се влезне, ако отвърне с побой. Бойните спортове няма да ви помогнат, защото в съда не важи правилото - "ами той ме тормозеше и затова го пребих! "

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 0f114fdf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ами два варианта ще ти предложа, ти си избери кой, защото ти го познаваш и ще знаеш кой от двата е по-подховящ. Вариант 1:Говори с него (но спокойно като все едно ти е приятел) и го питай защо го прави и какво можеш да направиш, за да спре да те тормози. Вариант 2:Следващия път когато те издразни му кажи, че ти е много приятно и се засмей истински (сети се за някой мръсен виц или нещо, което те кара да се смееш). Хулиганите искат да видят страха и омразата у жертвата. Ти показваш и двете. Затова ако покажеш обратното, той ще се откаже от теб и ще спре.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 127afc43ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Разбирам те много добре, защото и аз бях в същата ситуация до преди няколко месеца. В момента съм 7-ми клас и преди учех в училище, където буквално се прибирах разплакана всеки ден. Всеки ден се чувствах зле, отчаяна и дори често боледувах, заради целият стрес, който ми беше налаган. Непрекъснато бях обиждана, иронизирана и подигравана от всеки в класа ми, даже един път стресът ми дойде в повече и изпаднах в нервна криза. Но накрая родителите ми ме изместиха в друго училище и някак си се почувствах съвсем друг човек. Започнах да получавам респект, лека-полека намирах приятели, с които да общувам, спрях да боледувам толкова често и започнах да се чувствам страхотно в нова среда. Да, вярно е, че първоначално е стрес да бъдеш сред нови хора, но повярвай ми, сега се чувствам 10 пъти по-добре от колкото преди. Така че, моят съвет е да пробваш да се изместиш в друго училище. Не си струва да провалиш живота и психиката си, както аз направих в миналото си училище 6 години подред...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker