Не ми се живее - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121575)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ми се живее
преди: 1 година, 4 дни, прочетена 1557 пъти
Момиче съм, скоро станах на 16. Имам 2-3
по-добри приятелки. Винаги успехът ми е бил отличен в училище, но напоследък просто ми липсва мотивация. Не само за учене, а почти всичко. Вършене на обикновени задължения, излизане от вкъщи. От малка съм притеснителна и ми трудно да завързвам нови приятелства.
Чувствам се гузно понеже от няколко месеца насам започнах да лъжа близките ми. Често пия алкохол вечер вкъщи, когато останалите спят. Пробвах куп нови глупости, от които любими са ми райският газ и тревата. Купих си HHC вейп, такъв с капсула, удобно е. Пуша всеки ден, по цял ден. Дори ефекта не е същият като в началото, но ме успокоява. А пък диазотният оксид ми идва скъпичък и по-рядко си взимам флакони.
В продължение на 2 години се самонаранявах, режех си бедрата, колкото и тъпо да звучи. Нашите разбраха и се наложи да спра. От време на време намирам начин, който няма да остави дълготрайна следа. Харесва ми, че се наказвам, самата болка е приятна и заслужена.
Преди спортувах активно. Не мога да определя точната причина за мързела ми сега. Нямам хобита, май съм пристрастена към телефона ми и мрежи като ТикТок и инстаграм. Самочувствието ми е доста ниско, момчетата никога не са ми обръщали внимание. Ако трябва да съм честна, не очаквам да стане човек от мен. Нищо не ме радва, сигурно преувеличавам и е заради възрастта. Не знам защо го пиша. Съжалявам, ако има грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 дни
hash: b34766f8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако цикъла ти е редовен няма какво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 дни
hash: 0ee92fdd00
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мило момиче, ти си на възрастта на сина ми. Представям си, че и моето дете може да страда така и ми се свива сърцето. Остави ги тези наркотици и алкохол. Започни да спортуваш отново, там е истината. Аз като малка не съм спортувала, нашите все ме натискаха да чета. На 40 и кусур открих спорта и да ти кажа е най-доброто нещо, което съм направила за себе си в последно време. Потърси и връзката с природата. Не е казано, че трябва да имаме хиляди приятели, за да се чувстваме добре. По-добре сама, отколкото зле придружена. Но знаеш ли, скоро си бях в България, защото не живея там. Това, на което се натъкнах е голямата злоба и безчовечие на хората. Не се учудвам, че младите членове на това общество страдат от такива депресии и желания за смърт.

 
  ...
преди: 1 година, 4 дни
hash: ed1605a2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторке, пише ти човек с много богат житейски опит. Ще се опитам да ти помогна, затова прочети внимателно това, което ще ти напиша:

Преди всичко друго ще ти кажа: никога повече недей да лъжеш близките си хора! Това са хората, които те обичат и ценят, и винаги ще бъдат до теб и ще ти помогнат!

Второ, също важно: никога не пуши цигари, не пий алкохол сама и в неумерени количества, и никога не вземай наркотици или други упойващи вещества! - Това си го запиши в сърцето и го спазвай - и ще ми бъдеш благодарна цял живот!


Виждам, че си още много млада, неориентирана и просто ти тежи, че си самотна и нямаш близък човек, с когото да споделяш и който да те разбира. Но това не е причина човек да се демотивира и отчайва до такава степен!
Всъщност такава причина - няма!

Защо?

Защото човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Ти си млада, здрава и права девойка! Нямаш причини да се отчайваш!
Знаеш ли, има хора в много по-тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца. Давам връзка към този уникален филм, казва се Форпост.

https://www. youtube. com/watch? v=29xuxhFueJg

Изгледай го непременно!

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живем в мир и любов.

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Пиши, ако имаш някакви въпроси!


Странник

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 дни
hash: 9f619e3e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Дано не е фейк, за да не съм писал напразно.

На 16 и не ти се живее? Нишо не си видяла още от тоя живот, а вече се отказваш от него. И защо ще се довършваш, като така или иначе всички ще умрем един ден?
За да излезеш от депресията първо трябва да хвхрлиш всички тия боклуци, които взимаш. Казвам ти го като човек, който е минал през алкохола, тревата, пушенето. До нищо не води това.
Води единствено проблеми след себе си. И ти също го знаеш.
Още си толкова млада, че идея си нямаш как можеш да ти се промени животът за нула време.
Освен тия неща, задължително, на всяка цена спирай инстаграм и тик ток. Те са точно за тази цел, да свалят самочувствието и да карат хора като теб да се чувстват още по-зле. Социалните мрежи водят до антисоциално поведение и депресия.
Няма да ти пълня главата с още клишета. Умно момиче си, имаш добър изказ и се надявам да не е писано от някоя лелка бвз работа. На един лист напиши какво искаш да промениш и започни да го правиш. Промяната винаги носи удовлетворение.
Но ако седиш вечер в стаята, пиеш тайно, пушиш и се нараняваш, няма да стигнеш далече. Стягай се, животът не е приказка, но не си го усложнявай излишно. Можеш да си щастлива, но трябва малко усилия, за да спреш "демоните" в главата. Не се отказвай. Чарът на живота е да минаваш през трудностите и после да се усмихнеш, когато се сетиш, че са в миналото.

 
  ...
преди: 1 година, 3 дни
hash: a39970cbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Съмнявам се, че си това, за което се представяш - пишеш грамотно, а и знаеш понятия като "диазотният оксид", като синоним на райския газ...
По-скоро си търсиш внимание, с някаква бомбастична темичка - да ти отговорят и "съчувстват", понеже в живота вече никой не ти обръща, нали? Всъщност, има за какво да ти съчувстват, но не е за това, за което пишеш.
Посети психолог...

 
  ...


...
преди: 1 година, 12 часа
hash: c112fc7bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Търси си хоби, там ще откриеш хора, като за теб и ще имаш по - интересен живот, игнорирай разни хора, които не са подходящи за теб, търси си подходящи хора за общуване, има такива. Работа или живот в чужбина е добър шанс за успешна реализация в живота ти, също и разнообразие. Намери си гадже, живеи си живота, това е точното нещо за щастие в живота.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: 8b113c9f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Опитай вместо нараняване да спортуваш до отказ и спри всичко допаминово, като мастурбация, алкохол, цигари, вейпове, готова храна, като чипсове и дюнери, шоколад, както и балони и всички тъпни за период от 90 дни без спиране и ще ти се обърне живота само нагоре.

Сама си пречиш и сама си го правиш.

Изборът от тук е твой.

Успехи!

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 39fca785ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторката пише. Бях забравила, че съм писала тук. Като цяло нищо от преди 2 месеца не се е променило

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: aa6793e963
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Прочетох темата и коментарите, и ако нищо не се променило - значи нищо не си и направила!
Дадени са ти добри съвети, особено от номер 3, така че -просто ги следвай!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 1ca75d1c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Оф, знам, че в България има страшна стигма върху психическото здраве. Но дали не изживяваш депресивен епизод, не е срамно, не е краят на света, дори не можеш да си представиш колко много хора страдат от депресия. Включително и аз съм вървяла по този път и да ти кажа да се консултираш с психолог, няма как, ваще трябва да дадът парите. Училищните психолози обикновенно са страшно дъно и търсят лесното, разбираи веднага звънят на родителите и те да се оправят.
Аз като бях зле се пробвах да се лекувам с разни бабини деветини, дето четох в нета, пиех чай от жълт кантарион, ядях шоколад и банани и супер много са разхождах, е така, напук с воля. Не казвам, че ми е минало веднага, но нещата сега са по-добре.
Алкохолът и тревата правят нещата по-зле, нямам намерение да чета разни морални лекции, просто ти бъркат в химията на мозъка и ставаш по-зле от преди.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 39fca785ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Реално се оптивам или поне така си мисля, не знам. Чувствам се тъпо, че пиша тук.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: c54d34d138
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторке, авторке, и ти си същата като оная лъжкиня-авторка на темата "Защо харесвам само музиканти" - пишеш тъпи, отвратителни, фейк истории за да привличаш внимание върху себе си и си мислиш, че сме тъпи и няма да се усетим, че са фейк. Със сигурност не си и на 16, а поне двойно по-голяма! Изказа не прилича на такъв на 16-годишна малка курвичка, а на някоя 30-годишна мома с типичните оплаквания, че живота не й е провървял по нейния начин. Доказва го израза "диазотен оксид". Колкото и отлична ученичка да си, няма да употребиш тоя израз в ежедневието си. Вместо да пишеш глупави истории, надявайки се да заблудиш другите и да ги мяташ по върбите, налягай си парцалите и се стягай, защото в противен случай ще пропаднеш в живота и наистина няма да стане човек от теб.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 091ee57179
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До номер 14: Не съм авторката, но винаги съм се питала - защо винаги трябва да обвинявате хората, че пишат фейк истории, като нямате доказателства, първо! Второ, още повече да започваме един и същ човек да обвиняваме за няколко истории! Окей, онази и аз се съмнявам дали не е фейк, ама защо го намесваш тук! Нямат нищо общо, по стил на писане и такива. И другото- като някой почне да ми говори "Ама то 14/15/16 годишно не може да пише толкова грамотно". Абе, вие тъпи ли сте? Като вие сте неграмотни, не значи, че и ние трябва да сме. И за протокола - на 15 съм :)

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: b59040e30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Като човек, който има научни познания за дрогата, съм убедена, че това състояние при теб се дължи в много голяма степен на тревата и райския газ. Те влияят на мозъка и нервната система. В последните години зачестиха случаите на отключили психични заболявания, вследствие на трева и синтетични наркотици.
Сподели със семейството. Те ще помогнат.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 737f4b0a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Авторке, не си сама! Аз съм една година по-малка от теб и знам какво ти е в момента. И аз имах такъв период, в който пред хората слагах маска на щастлива, а вкъщи всеки ден плачех и се затварях в себе си, защото животът ми сервираше само гадости - подиграваха ми се, че приличам на щека, че съм грозна, а най-силно ме заболя, когато разбрах, че момчето, което харесвам, ме е наричал "тъпа", "бавна", "забила" и прочие. Имах чувството, че никой не ме обича. Няколко пъти правих опит за самоубийство - правих опити да си режа вените с най-острия нож вкъщи, почти се покатерих на покрива на блока, в който живея, но не се осмелих поради ред причини. Опитах се да поговоря с родителите ми, но всичко, което ми казаха, е да изляза от филма, в който съм се вкарала. Накрая се обърнах към най-добрата си приятелка, която ми даде доста ценни съвети и сега ще ти ги кажа и на теб:
1. Когато се почувстваш зле - напиши на лист как се чувстваш, ще ти олекне много. Лично при мен това помогна доста и дори вече съм изхабила две тетрадки, в които съм записвала доста чувства и мисли.
2. Говори с някоя от добрите ти приятелки, може и с някой любим учител, на когото имаш вяра (аз съм го правила) или ако нещата загрубеят, се обърни към психолог, но първо опитай с първите две неща.
3. Съсредоточи се върху някое твое хоби, както разбирам, ти обичаш да спортуваш. Дай си някакъв стимул, който да те подтиква към желание да спортуваш. Важно е да не мислиш за нещата, които те тревожат, докато спортуваш.
4. Когато през главата ти минат мисли от рода на "не ми се живее", "животът ми губи смисъл" и прочие, си припомни за нещата, които обичаш, защото те би трябвало да те правят щастлива и да правят и живота ти по-хубав. Ако искаш, си направи списък с нещата, които те разведряват. Колкото по-дълъг е списъкът, толкова по-добре, защото можеш да мислиш за повече неща и следователно да ставаш по-щастлива. Важното е да вярваш, че живота ти има смисъл. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: ef4e1a1f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От номер 14 към номер 15
Аз нямах предвид, че авторката е една и съща, нито съм обвинявал авторката на тази тема, че е писала и онази. И друго - онази тема повече ми звучи като реална, а тази като измислена. Преди да обвиняваш някого и да пишеш глупости, помисли.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: c8d939cbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здрасти, напълно разбирам как се чувстваш. Преди години на твоята възраст се чувствах по същия начин. Имах много сериозни проблеми с храненето и изключително ниско самочувствие. От опит ти казвам, че донякъде е от възрастта и по-нататък става по-добре - особено по отношение на самооценката и способността да се справяш с емоциите си. Но само донякъде. Не е нормално да се чувстваш по този начин и не бива да лъжеш близките си. Съветвам те да говориш с тях или някой друг човек, на когото вярваш, и в краен случай да потърсиш професионална помощ, защото описаното от теб звучи като симптоми на депресия. Това, което можеш да направиш ти сега, е да противодействаш на това усещане за безсмислие. Ограничи социалните мрежи, спортувай (дори да е съвсем малко), старай се да изглеждаш добре. Животът ти е ценен, можеш да постигнеш изключително много. Не се предавай.

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 3d67618e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Да, аз тотално си измислям, нямам си друга работа. Много благодаря на всички, които отделиха от времето си и ми дадоха съвети. На теория звучи доста по-лесно за жалост.
Струва ми се, че непрекъснато повтарям едни и същи грешки в ежедневието си и си скапвам живота. Може би, най-големият ми проблем е социалната тревожност, която усещам, че изпитвам от много малка. Адски трудно ми е да говоря с хора, преплита ми се езика. Срамувам се от съвсем нормални неща, все мисля, че изглеждам, ходя, говоря, та дори и дишам по странен начин. Случвало ми се е да не мога да изляза от блока ми, просто да седя 20 минути пред вратата и да се въртя в кръг като пълен идиот.
Също, не съм живяла заедно с родителите ти повече от 2-3 месеца. Късметлийка съм, ме имам други роднини, така добри буквално да ме изгледат. Нашите са разведени и баща ми не контактува с мен, освен ако аз не му се обадя.
Много се надявам да е от възрастта, да се филмирам зверски и реалността да е различна. Вече нямам мечти, нито хобита. Вероятно търся внимание и аз самата не знам. Авторката пише, то е ясно.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: 3a3e290c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторке, самонараняването ако го правиш във дългосрочен план можеш наистина сериозно да си навредиш на здравето. Иначе депресията и паденията във живота се случват на всякаква възраст - няма значение дали си тийнейджърка или голям човек.
И ти откъде знаеш че нищо няма да стане от теб? Еми ако продължаваш да се съсипваш, да затъваш и да не правиш нищо по въпроса за да си подобриш положението без съмнение съвсем ще пропаднеш и ще си си скапала живота, да не се чудиш на акъла си после. Аз разбирам да бе примерно на 100 години със куп болести и да си напълно неподвижна, тогава можеше и да се съглася със теб, но ти си на 16, млада си, живота е пред теб и стига да положиш усилия и да си помогнеш можеш да си стъпиш на краката. И на 30-40 ако ще на 50 или 60 да си пак няма да си престаряла и стига ти да си здрава възможностите са много.
Като за начало, спри всякакъв алкохол и наркотици - от надрусване и постоянно пиене в големи количества хубаво няма да видиш , побърква мозъка ти и ти влияе на психиката а е възможно и някоя глупост да направиш ако вече не си направила. Ако не можеш напълно да се откажеш от алкохола, пий по-малко и по-умерен алкохол който няма да те напива толкова бързо
Втората стъпка е да огледаш своята компания с която излизаш. И те ли ползват наркотици и тежък алкохол, излизат ли със хора които се надрусват и напиват, пушат ли, агресивни ли са? Стой далеч от такива ако не искаш да си като тях. Смени средата и приятелите си ако трябва и усещаш че те те дърпат назад
Трето, промени навиците си. Прекрати всякакви самонаранявания - може и да изпитваш наслада да се режеш и да си причиняваш болка но отнема само веднъж да прекрачиш границата и последиците може да са опасяващи за тебе. Да загубиш крайник, някой орган или сетиво не е нито готино нито хубаво. Да не говорим че ще побъркаш вашите от притеснение и грижи за тебе освен ако не им дреме много -много или още не знаят. В никакъв случай не се обръщай към този си навик отново. И не, не минавай към вреда на останалите защото те ще страдат от цялата работа и освен което да си спечелиш врагове
Четвърто - гледай да се наспиваш и ако не се храниш или се тъпчеш със боклуци опитай със по-здравословно ядене. Пробвай за един-два месеца и ще забележиш резултата. Опитай се да бъдеш заета и да не му мислиш кой те харесва и кой не те харесва. А за момчетата не се притеснявай че не са те харесали - да не мислиш че са много зрели на тези години. Не че няма свестни младежи които да са на акъл но и незрелите не са изключение. Започни да спортуваш отново - ще влезеш във форма, а и ти самата ще се почувстваш по-добре за самата себе си. Спорта е велико лекарство
Започни да учиш. Оценките не са най-важното и невинаги определят твоето бъдеще но не е оправдание да си двойкаджийка. Ако трябва се запиши на уроци по предметите по които се затрудняваш да учиш и да разбираш уроците сама
Запиши си на лист своите качества и недостатъци и се самоанализирай къде ти е силата и върху какво да работиш. Поговори и със родителите си й. Можеш евентуално да помислиш и за психолог което би ти било от полза ако не можеш сама да превъзмогнеш ниското си самочувствие.
Пътят който ще извършиш обратно към себе си няма да е лесен но ще си струва. Ти си знаеш как да действаш. Аз мога само отстрани да ти давам съвети
Успех

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: b8605a876e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Имам въпрос:имате ли доказателства, че историята е измислена. Ако имате, кажете ги.
До авторката:виж, и аз понякога съм си мислела за самоубийство, заради кавгите обаче. Аз не употребявам алкохол, нито цигари, нито наркотици. И не смятам да го правя. И на мен ми е трудно да завързвам нови приятелства. Нямам много приятели. Нямам ТикТок и Инстаграм, защото мама ми забранява. И аз понякога съм пристрастена към социалните мрежи, като Ютуб и Вайбър. Съветът ми е да се откажеш от тези свои вредни навици и да си намериш едновременно полезно и приятно хоби, като например спорт, танци или нещо друго, каквото си избереш. Дано да съм била полезна с мнението си.
От Теодора, 13 г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker