Защо всичко в България е кофти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо всичко в България е кофти?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3738 пъти
Здравейте :)
Искам да споделя с вас мои впечатления и да попитам дали има някакъв шанс да променя нещата, но първо да се представя. Момиче съм на 14 години.

Добре, сега... От 2 годишна живея във Финландия. Майка ми и баща ми са българи. Накратко впечатленията ми оттам: Уникална страна, много добри и сърдечни хора. За жалост обаче в началото на учебната година се върнахме в България.

Ужасно е! Всичко, просто не издържам. Случи се така, че след толкова години живот там нашите решиха, че това е достатъчно. Тук нямаме възможности, но това не е най-важното. Говоря за хората. Защо са такива, защо се държат така? Съучениците ми са ужасни. Постоянно ме коментират и обиждат. Не виждам съществена причина да го правят. Държа се с тях най-приятелски, гледам да им помагам, а те постоянно ме обсъждат. Грижила съм се за фигурата си, много я харесвам. Висока съм 1. 73 и съм 49 кг. В лице не съм първа хубост, ама не мога да го променя, не ми пука! Никога преди не ми се е налагало да мисля за външния си вид толкова. Сега направо се чувствам зле.

Питам се какво съм им направила? Тръгнах да се запознавам с тях един по един, а половината ме изгледаха накриво, другите едва не казаха "разкарай се! "
Във Финландия бях истински щастлива! Естествено и там имах трудности, но тук е направо EPIC! Имах много приятели на моите години, бяхме единни, имах и по-сериозни отношения с едно момче. В смисъл, че постоянно бяхме заедно и се забавлявахме, но нищо повече!

Както и да е, много съм разочерована. Искам да се върна обратно при тях! Не издържам тук. Не успявам да се справя с материала, със съучениците. Нашите са почти сигурни, че оставаме в България и Финландия ще видя, след като навърша 18 и сама мога да взимам решения. Не искат да коментират темата с мен. Няма ли някакъв шанс да се се върна, защото съм тотално отчаяна? На всичко съм съгласна само, за да не се налага да оставам в тая държава!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5f1cc99de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ух, милата не знам как да ти помогна. Аз съм 8-ми клас и да ти кажа и на мен въобще не ми е приятен класа. Всеки ден ме обиждат, измислят ми прякори, но се държа. Гледай позитивно на нещата, не обръщай внимание на нападките - Правят го, защото си по-различна от тях. Ти тепърва ще се разочароваш още повече и повече от тази ужасна страна !

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c0cd33c9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   България е кофти, защото хората са кофти.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e25066500c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не е от държавата, а от възрастта. На тази възраст (13г-17г) всички са така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8d9f149136
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Охх, де да бяха само твойте съученици така в БЪЛГАРИЯ всички са такива бес култура уважение простотийте за тях са газария подиграват се на всеки как се обличал дали бил дебел слаб грозен или красив постояно клюкарят коментирват бе ужас!

БЪЛГАРИЯ е много болна дъжава бес чистота култура и уважение. Аз съм момиче на 14 и от 2 години някаде живея в друга държава тука ако някои не те харесва просто не говори с тебе не те забелязва даже но и не те обижда или да ти се подиграва да говори зат гърба ти сякви неща а ако го попиташ нещо примерно за дскл естествено ти отговарят най културно!

Тук хората не псуват или да говорят някви глупости не се бият е ся някой момчета може но до сега не съм виждала де. ;дд тука даже на криво не се гледат имат уважение чистота култура както всички се лигавят в училище но с мярка знаят кога да започнат и кога да спрат!
Докато в бг е едно нищо срамувам се от българия много бих искала тази държава да се оправи да има ред и дисцеплина, но едва ли някога ще стане.

А да ти кажа спокойно не им обръщай внимание пак поговори с вашите а и може пък някой ден да се върните обратно защото прес тези години семейството ти може би е забравило как е в българия но когато си спомнят по добре ще започне да им липсва сполойствието и т.н.нали знаеш за кво говоря с една дума ВСИЧКО КОЕТО ГО НЯМА В БЪЛГАРИЯ. надявам се да заминете и да си щаслива ако ли не исчакай до 18 и може да заминеш. Късмет ;]]

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f4a37b2993
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мило момиче, по-добре да свикваш... Тука живота е така. Или си гад и мачкаш, или си мармалад и те теб мачкат. Трудно е човек да запази всякакви принципи и т.н. Но този, които държи на себе си няма да го спре нищо, дори и милата НИ родина, велика БЪЛГАРИЯ!

Какво друго да ти кажа. Когато пораснеш, бягай, ако имаш тази възможност. Ако ли не, стой си тук. Няма начин. За щастие има и достойни хора, останаха и свестни, така да се изразя. Но тъжното е, че процентът е много малък. Ако там където си, когато, или ако вече се е случило - съдя по прочетеното, повечето хора, ако не всички са идиоти, то тогава НОРМАЛНИТЕ стават идиоти.

Не се променяй, дръж на себе си, на принципите си. Бори се докрай. И знай, в живота има нещо повече от това :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e8073b38c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Добре дошла, миличка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 51a737f93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може да има нещо вярно, но едва ли в чужди държави всички са цветя за мирисане. Според мен навсякъде с различни се отнасят по такъв начин, възможно е и ти да си ги предизвикала някак.

П.П. Оправете си малко правописа, особено 4. Не помня в този сайт да съм правила такива забележки, но нали 4 претендира за голяма култура....

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 95df112404
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Миличко момиченце,
Това, на което си подложена в момента не се дължи само на кофти хората, а на поне още 2 фактора:
- ти си нова и затова са резервирани
- ти идваш от Финландия и ти завиждат, особено момичетата

Най-неприятното е, че дори един човек от класа да има лошо отношение към теб - това влияе и на останалите. На тази възраст много се влияете от мнението на връстниците си, и аз помня някога как като обявят един за аутсайдер, всички се отвръщаха, даже и симпатизиращите..

Но положението не е толкова страшно - уверявам те, че всички тези разглезени пубертети, които сега се държат отвратително, само след 5 години ще се превърнат в нормални гражани, които много добре знаят как да се държат в обществото.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 651ed7ec57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз съм на твоята възрасти и живея във Финладия от 1 година. Няма особено да ти помогна както горните коментари, но ще ти кажа, че финландците там където съм аз изобщо не ги интересуваш, те са студени хора и всеки си гледа себе си. Вярно е, че не те обсъждат както простаците българи, ама съм изпадала в ситуации в които един българин състрадателно ще ти помогне защото и той знае какво е мъчението в БГ докато финландците си имат всичко и не им пука от никой. Много студени и умрели хора. Имам чувството, че са ходещи умрели. Зомбита.
А твойте измислени нови приятели в Бг им кажи да си го начукат!
И между другото, много си слаба, трябва да качиш поне десет кила, хич да не ти пука!

Ара

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d77175efce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти поне си имала късмета да срещнеш истински приятелски отношения( както го описваш). Аз също като порасна много искам да живея в друга държава и да намеря такива отношения. Пожелавам ти да се върнеш по-скоро. момиче на 14 г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker