Трудно ми е в Австрия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трудно ми е в Австрия
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2937 пъти
Здравейте! Първо искам да кажа, че сайта е много полезен! За първи път ще споделя нещо, което съм споделяла само с родителите си.

Преди живеех в България, не я харесвах. Повтарях си като всеки един съвременен тийнейджър 'Искам да се махна! '.. Е, ето че така стана. Баща ми работеше в чужбина, затова се преместихме в Виена в средата на юни месец. Много се радвах.. голям град, места които ги няма в Б-я.. абе знаете как се радва едно хлапе.

Щях да имам прощална на 16 юни. Купих си всичко бях готова, обаче точно на 16 сутринта приятелката ми се обади и каза през рев, че тя се отменя за 21, защото знаеше, че аз ще си ходя по-рано. Отмени се защото е имало катастрофа с влак, починали са много хора. 16 е било ден на траур. Почувствах се ужасно.. щях да изтърва прощалната си вечер. Знам, сега ще си кажете 'какво толкова? ' но за мен наистина значеше много. Щеше да е последната ми забава с великолепния клас. Не само на мен ми беше мъчно, на всички. Толкова съученици ми се обадиха да ми кажат, че им e мъчно. Та както и да е.

Дойдохме тук- във Виена. Цяло лято зубрих немски език. Но пак не можах да го науча като хората. Дойде време за училище. Ужас! Аз не исках да ходя, но няма как искаш - не искаш ще ходиш. Продължавам да ходя на курсове за езика. Адски ми е трудно в училище. Направо се побърквам при мисълта, че не разбирам какво ми говорят. Добре, че има 2 момичета, знаещи моя език за да ми обяснят важните неща. Ужасно е, да нямаш приятели, а още по ужасно е да искаш, но да не можеш да имаш. Всеки ден гледам как децата се прибират след училище с приятелите си, забавляват се.. аз какво правя? ! По цял ден съм в къщи.. имам една братовчедка, която от дълго време е тук. Но не може постоянно на мен да ми обръща внимание момичето. Добре да оставим всичко.. има едно момче в 'БИЛЛА' което работи, на моята възраст. ( ако се питате 'как така на 15 а работи? ! ' Ами ей така, работи.. тука е позволено ) Хормоните ми се побъркват, когато го видя. Почти всеки ден се засичаме в магазина.. Даже веднъж без да искам си изтървах шишето, което имах намерение да купя върху него. Той ми го подаде и ми се усмихна... :) Направо се разтопих.. А това, че не мога да го заговоря.... Имам чувството, че някой ден ще ми каже нещо, а аз няма да го разбера.. и направо ще си потъна в дън земя...

Вече е късно да казвам 'ИСКАМ СИ СТАРИЯ ЖИВОТ! ' Липсва ми България, а не държавата..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6f5455af4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те ПЕРФЕКНО ! и аз съм в друга държава от 2 години вече и да ти кажа от начало беше адцки гадно мечтаех си да имам фр както в бг и някви бе както тебе обаче се радвай че поне братовчетка имаш и 2 момичета който говорят твоя език а аз бях много зле.. напълно сама!

Но всичко се променя сега си имам приятели говоря си езика дори и приятел си имам който ме обича и аз го обичам ест.. а забравих да спомена че съм момиче на 14. И лека полека ще свикнеш не се тревожи най важното е не да зубриш по цял ден ами да общуваш по този език да пшеш с момичета момчета в чатове и така.. аз изобщо не обичам да зубря от четене научих само елементарните неща като например.. животни предмети и такива.. няколко изричения като да попитам някого нещо.. но после започнах да си пиша с момичета момчета в фейсбука и така учех нови думи.. също така казват че помагало като четеш книги весници и гледаш тв по този език, но аз това не го ползвам не ми интересно така..най добри пиши си и си говори по този език..;]]

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1b54a9ac0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, няма нищо лесно на този свят. Трудно е да си чужденец, но ще свикнеш, ще научиш добре езика. Знам, че е трудно, но там има повече възможности за един млад човек като теб. Желая ти успех! :)
Я..

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ac63a8b852
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Запознай се с това момче, дето ти харесва и ходи при него редовно или от време на време в Билла, да си приказваш с него. Ако е съгласен. Питай го дали има против ти да се отбиваш при него и да приказваш с него. Не се срамувай, не се стеснявай, недей нищо повече да очакваш или да искаш от него, и той може и да се съгласи, а на теб да ти стане по-приятно и да ти се промени настроението. или може би някой друг човек да си намериш за приказки - някой с който ти е приятно. Просто за компания.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4787f2d1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей и аз съм в чужда страна (в Германия). Съвсем скоро дойдох през юли в началото... Е както и да е вече ходя на училище, но ми е ужасно трудно пълно е с чужденци но те са родени в Германия и знаят езика.

В моето училище няма нито един българин освен мен. Отначало нямах приятелки, но сега имам една (едвам говоря с нея на немски :Д) Надявам се като науча немския да е както беше в България, но нищо не се знае...

Моята приятелка доскоро и тя като мен стоеше сама, но съм много радостна че се засякохме... Та и ти си потърси някое момиче, което няма приятелки и така ще бъдете взаимно хем за компания, апък и по-бързо ще научиш езика като общуваш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 13bba6dec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4 от къде си и аз съм в тая пробита германия и не издържам :Д

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker