Не издържам на обидите... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не издържам на обидите...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 6938 пъти
Всеки ден отивам на училище и започват обидите от сорта "Ето я тази грозната" , "Защо имам чувството, че съм те виждал в сериала Живите мъртви?!" , "Много ама много яко се е подиграла природата с теб" , "Ти да не си някаква мазохистка, че идваш всеки ден на училище и търпиш това, което всички ти казваме" и т.н. Супер гадно ми е, прибирам се от училище разплакана, лягам си притеснена за следващият ден, че пак ще бъда засрамена от съучениците си. Да кажа само, че съм момиче на 14 години в момента съм 8-ми клас.

Много често съм опитвала да се защитя, но просто не се получава. Веднъж ми казаха " Абе ти тъпа ли си?" и аз отговорих: "Не колкото теб" и целият клас започна да ме замерва с шишета, хартийки и всякакви простотии, започнаха да ме заобикалят и да ми крещят в лицето просто не смея да им кажа нищо или пък на класният ни, защото започват да ме заплашват, че ако му кажа след училище ще ме причакат и ще ме пребият.

Това не е живот, провалям си цялото детство. Единствено споделям с родителите си, те са единствената ми утеха. Имаше дни, в които обиждаха и тях с какво го заслужиха те? Останах страшно огорчена от това, не спирах да плача и да съжалявам въобще, че съм се родила. Покрай тези разбиващи ми живота идиоти аз не съм човек, супер затворена съм, вече не уча както преди, защото мисля как утре или друг ден ще ме нападне някой от класа ми, ще ме пребие, ще ме обиди както винаги и т.н.

Не знам какво да правя, с кого друг да говоря за да спре всичко. Говорила съм също така и за преместване в друго училище, но никъде другаде в София няма училището с моята специалност, т.е. да си продължа това, което съм започнала.

Отчаяна съм, не ми се живее, с радост чакам събота и неделя да дойде, просто да имах някоя приятелка, с която да споделям... Иначе въобще нямаше да пиша тук. Моля ви, помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: da114e4a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Премести се в друго училище за да си учиш на спокойствие. Какъв е тоя зверилник! Кажи на родителите си и потърси подкрепа от всички възможни възрастни. Непременно трябва да се промени това положение.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2abf988a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нека родителите ти говорят с директора незабавно! Тази агресия и простотия е нетърпима! Това училище ли е или лудница? ! Не се притеснявай, че ще те пребият-ако вашите отнесат въпроса си до директора ще се знае кои са виновниците! Ще им бъде направена забележка!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ecd9a64603
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,
не искам да те разочаровам но не мога да не ти кажа истината - това няма да спре!
Разбра са слабото ти място и те нападат само там....
трябвало е още в началото да им се противопоставиш - не си го направила и това е довело до тук!

След 7-ми кл. ли си кандидатствала ?
ако да, това значи че до 12-ти ще си с тези ? така ли?

ако е така - НЕ ГО МИСЛИ!!!!!!!!!
виж в кои училища може да те приемат и сменй специалността
ако пък толкова я харесва - след 12-ти клас отиваш да учиш такава. Какъв е проблема
с тази диплома независимо какво учиш едва ли ще си намериш хубава работа!

За да се преместиш трябва да говориш с родителите си (мисля, че поне единия трябва да дойде с теб за отпусното).

Ти така си съсипваш ЦЕЛИЯ живот!
не си струва заради някаква специалност което може да учиш със сигурност след 12-ти кл.

Ако оставиш всичко да продължава така - до края ще си съдадеш такива комплекси, че няма да можеш да ги превъзмогнеш цял живот!

И още нещо: ако се преместиш внимавай какво впечеление ще съдадеш първата седмица-две - такова ще остане до края :)

Много късмет и успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a883fbe490
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Запиши се на боен спорт и направи така, че те да разберат. Когато те обидят ти се направи, че не ги чуваш, не им обръщай внимание. Колкото повече им обръщаш внимание, толкова повече ще те обиждат. Стегни се в училище и си гледай уроците и хич да не ти пука за тях.

Аз все си мисля, че ти завиждат за нещо. Хората, които се държат агресивно, обикновено са много уязвими и чрез агресията искат да покажат власт и да се отърват от комплексите.
***Кървавата роза***

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 09c032884d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам какво да те посьветвам.... само знам, че и аз сьм била в подобно полужение... това е и причината поради, която в момента изобщо не искам да общувам с хора.... а сьм на 24 години вече и едно такова поведение не се вьзприема от другите... мнението на хората не трябва да има значение за теб.... но и ти самата знаеш, че това не е така за сьжаление...

Аз вярвам в Бог и не знам до колко това, че Той те обича каквато и да си може да ти донесе някаква утеха, но вьпреки всичко го пиша... отделяй се от тези хора.... не говори с тях няма смисьл... ти трябва да си добра с тях, но щом те не са такива кьм теб по някаква причина не прави нищо.... в момента даже ми идва да напиша направо, че те са под демонично влияние... и трябва те самите да се спрат иначе ти няма как да ги накараш... но не знам до каква степен едно 14г. дете каквото си ти ще го вьзприеме... не се страхувай това накрая сьщо искам да ти напиша... вьпреки, че е много трудно... успех ти желая... и сьжалявам, че излезна може би малко дьлго... но дано го прочетеш.... Бог е с теб точно тук и сега, вьпреки това, в което се намираш...
;( :) :) :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7b71e5381a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Те са абсолютни идиоти. Кажи на класната си и ако не се получи премести се в друго училище, без значение каква специалност. Съучениците ти трябва да бъдат жестоко наказани. Как така ще се държат с теб по този начин. Мен винаги са ме дразнели и обиждали, но такова чудо не съм виждал. Трябва бързо да избягаш от тази простащина.

Помисли си хубаво какво е най-добре да направиш. Сега ти е времето-щом си 8-ми клас може да се преместиш и да се приспособиш към нова остановка. Ако се преместиш в 9-ти или 10-ти клас ще ти е много трудно. Пожелавам ти късмет!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4bb901e6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колко отвратителни са само тийнейджърите. Как може да се позволява подобен тормоз в училищата?! Не вярвам учителите да не го виждат, навярно просто си затварят очите. Това, което ти се случва е просто недопустимо. Аз не съм била тормозена в училище, то беше и преди 10 години, когато учех, но ми е много забавно да наблюдавам какво се случи с тия, които бяха "голямата работа" и се подиграваха на останалите- еми общи работници, строители, наркомани, има двама дори в затвора.

А имаше едно скромно момче на което викаха зубар и там какво още беше, и той като завърши си отвори фирма за софтуер и в момента е милионер - ходи постоянно на екскурзии в чужбина, ски в алпите, море на малдивите и къде ли още не, а другите "отворковците" могат само да мечтаят да живеят като него. Вече всички го уважават и никой не го обижда,. Така че това няма да е цял живот. Обикновено е в основното, по рядко в средното и вече във висшето всичко е ОК. Успех, всичко ще се оправи!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 29a179b8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей! Аз съм на 13, 8 клас също. В старто ми училище ме тормозиха 3 години /от 5 до 7 клас/. Удна тъпачка, която ми завиждаше ги наговори. Аз прди бях весела, но сега станах много затворен и като влязох сега в ново училище, всички ме питат защо съм толкова затворена, но не им казвам истинската причина, за да не се повтори съкото.

Говорила съм преди и диектора и с класната, но нищо не направиха. Подавахме 2 пъти жалба до директора, но бившите ми съученици се озлобиха, а и учителите ме намразиха. Майка ми и баща ми са идвали в училището много пъти, но ниакъв резултат.

Най-добре се махни от това училище. Аз не го направих и съжалявам. Хем станах затворена в себе си, хем се озлобих. Ако се бях преместила, може би нямаше да съм така. Успехът също ми спадна, от 5 и 6, на 2 и 3 и то само заради този тормоз, който ми налагаха всеки ден. Махни се от там, преди да е станало твърде късно.
*Яса

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 497e37d363
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какво казват родителите ти по въпроса писала си, че знаят? Защо се страхуваш от побоя с който те заплашват не е ли по добре да те набият но класният да знае и после и полицията да ги привика хубостниците. Трябва да скочиш на бой, бий се за своето, не се страхувай, целият клас няма да ти скочи, ще гледат, това търсят сейр но това може да те спаси. Друго училище не е решение там също ще има такива ученици.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5ced7493a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличка не се оставяй да те мачкат колкото и да ти крещят! Ако си от Пловдив мога да ти помогна!! Също съм момиче но на 16 г. само да си от моя град ще ги оправя тях. И не вярвам, че си толкова зле смисъл грозна както те казват не съм те виждала, но мисля че си едно добро момиче, което не заслужава тези обиди духом съм с теб (hug) :) ако искаш може да си оставиш и мейл и от там скайп, защото знам че модераторите не публикуват скайп фб и т. н :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e646e622e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Няма ли шанс да учиш като частен ученик в същото си училище, но да се явяваш там само за изпитите, така ще можеш да учиш специалността която искаш без да сменяш училището, а няма да ти се налага да се сблъскваш лице в лице със съучениците ти.

Поговори с класния или директора по въпроса. Знам колко жестоки могат да бъдат децата, а и заплахите съвсем не са за подценяване. Но според мен ако по-горния вариант е невъзможен просто е по-добре да смениш училището. Не вярвам да можеш да издържиш още 5 години в същото училище при тези условия. И струва ли си заради тази специалност да търпиш ежедневно подобен тормоз.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a07693229d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо много ми хареса коментара на Номер 10!
Евалата, пич:)!

Към авторката: Виж този тормоз няма да спре. Моят съвет е да смениш училището. Каквато и да е специалността ти в момента, обидите и униженията не си заслужават. А и сама казваш, че в това състояние не можеш да се концентрираш изцяло върху уроците си. Пък и от опит ти казвам, че всички училища в страната ни са кофти, не ти дават никаква кой знае каква подготовка нито за университета, нито за нищо.
И все пак преди да се преместиш, опитай се да анализираш себе си-дали пък не си ги предизвикала с нещо? Не ме разбирай погрешно, сигурна съм, че си добро и свястно момиче, но някакси си им показала слабите си места и те са ти се нахвърлили като хиени. В новото училище (надявам се, че такова ще има) се дръж с повече самочувствие и веднага гледай да се сприятелиш с някакви хора. Като не си сама никой няма да те напада.
Съучениците ти са наистина ужасни! Изобщо децата стават все по-жестоки, но някакси трябва да се научиш да се справяш!

Успех от мен,
Ginger

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f7a5df8095
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   ОХ стига вече, всеки втори пише за това. Слушай сега- сменяй училището веднага. Какво значение има коя специалност си ти, това не е важно, дава някакъв старт ама какво!? Да не би ученик завършил Търговска Гимназия не може да учи за зъболекар? Дишай имаш 2 избора, оставаш да те мачкат, или си вървиш на някъде към по-елитна гимназия и си живееш нормално.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2ba51ff48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Мило момиче, съчувствам ти много. В днешно време децата са изроди, а не деца. Какво да ти кажа:-опитай се да не им се впечатлявяш много. Ако ги мислиш и си ги втълпиявяш ще е още по-зле. Още бих те посъветвала да се сприятелиш с ученици от по-горните класове, за да имаш подкрепа. И с мен като две тъпачки от класа ми ме мачкаха и се оплаках на по-големите ученици и посочих кои са и ги скастриха. Беше по-добре. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2ba51ff48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   А значи кажи на класния, кажи и, че са ти казали, че ако ги издадеш ще те пребият и той знае кво да направи. А и ме съмнява да изпълнят заканите си.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8d10b28469
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Здравей : )),
все едно чета моята история от миналата година..
Виж, не се предавай, винаги има решение, най-лесно е да се преместиш в друго училище, но така само бягаш от проблемите, мислиш ли, че ако смениш училището, там няма да има поне 1 - 2 като тези тук.. Винаги ги има, знай го.

Единственият начин да се пребориш с идиотчета като тези е всеки ден да влизаш в класната стая с високо вдигната глава, не позволявай да те обиждат, покажи, че имаш самочуствие, за начало просто не стой в стаята през междучасията, те няма да тръгнат да те гонят.. След това се запиши на нещо извънкласно - хем за разтоварване, хем за самочуствие - спорт, музика, театър и т. н

Виж знам как ти звучи в момента всичко това - нереално и недостижимо, не е така, просто знай, че няма да стане от раз. Иска се време, веднъж да започнат да те приемат за една от тях, нещата ще се променят, знам го от опит.. Опитай се да намериш хора от класа, с които да комуникираш, ако ще и едно добро утро сутрин.. След време ще осъзнаеш, че има и свестни. Пък ако не стане с тоя клас, ами смени го, но поне знай, че си опитала и че не си се отказала, в живота трябва да се бориш! Късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 36c22b0c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Смени училището а колкото до специалноста сега и да я учиш и да не я учиш няма смисъл по важно е след 12 клас да кандидатстваш мани го тва даскало животът ти ежедневието което прекарваш в страх нестига че ти оставя лоши сломени ами и от тоя стрес може да си навредиш на здравето при мен стана така имах същия проблем като теб но сега не искам да отварям стари рани и те съветвам колкото може по скоро се махай и като отиваш в другото училище ако някой те направи нещо не му оставай длъжница не се давай те не са нещо повече жт теб че да се притесняваш айде успех и на двете ни и на двички др които са в нашето положение!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5ced7493a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От номер 10 до 12 аз съм момиче :Д и радвам се, че ти харесва коментара ми :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dd5cb225a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Аз пък си мислех, че това е възможно да се случи на мен, моята история е същата може би дори по зле не те познавам и не мога да кажа, но в основното училище от 4 до 8 клас животът ми беше пълен ад, като върха на сладоледа беше 8 клас като оставим обидите който постоянно чувах зад гърба си пък и не само, нон стоп ми драскаха якето с химикали, правеха хартийки и ми тикаха в ушите, хвърляха ми чантата в кофата за боклук, натриха ми гъбата за дъската от която течеше една кило мръсотия в лицето и по скоро устата това беше и си остава деня в който съм се чувствала толкова унизена не толкова заради тази постъпка, а заради факта, че целият клас стоеше отстрани гледаше ме, забавляваше се и се смееше, всяко голямо междучасие, когато другите ходеха да си купуват нещо аз отивах в дамската тоалетна и плачех, молех се този ад да свърши и се питах защо?

Естествено нямах приятели или по скоро тези който си мислех, че си такива започнаха да се държат по същият начин с мен, всяка вечер се прибирах затварях се в стаята си и плачех родителите, , това което мога да те посъветвам е наистина да смениш училището, нужно е и да си смениш нагласите към живота и хората. Пожелавам ти да преминеш през всичко това знам колко е трудно, но не е невъзможно!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5ac8bc58a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Знам как се чувстваш, защото и аз съм преминала през това, а дори и сега в 10 клас се е случвало всички да ми се подиграват. И аз не знам с какво да те посаветвамлНо това не трябва да ти пречи да бъдеш весела и да се забавляваш. Опитай да не ти пука за това какво ти говорят, защото гаднярите нападат добрите хора. След училище си мисли за хубави неща, пей любимите си песни търси си нови приятели в нета. Надявам се да съм ти помогнала с нищо

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e98f69d572
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   И аз знам как се чувстваш. Мен ме обиждат и ми се подиграват вече 6 години (аз съм 6-ти клас ). Постоянно ме обиждат, че съм дребна, ниска и се опитвам да им отговоря, но те продължават да измислят всякакви обиди за да ме засегнат! Всеки ден аз ставам с надеждата, че ще спрат да ме обиждат, но те не спират! И аз като теб се прибирам след училище разплакана, защото все някой ще отвори темата аз колко съм ниска! Писна ми вече от обидите им! Не мога да издържа повече! Но съм длъжна, защото няма как да ги спра. Поне си имам приятелка, която ме защитава, но не винаги трябва да разчитам на това. Това, което мога да ти кажа е да ги игнорираш. Не им обръщай внимание и продължавай напред. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9b1125904c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Виж сега, днешните тийнейджъри сте пълни идиоти. Казвам го от сърце. Болшинството сте просто една кенефна утайка и си го разбрала в най-жестокия вариант на нейната смрад. Аз съм на 26 г, м, учил съм в зверилник, пропаднало тъй да се каже училище навремето и ми е ясна картинката.

Мога да ти дам следните напътствия. Първото е-сбий се. Да, сбий се. Така се оцелява в зверилник, казарма и там където има идиоти. Следващия път, още утре, независимо момче или момиче те обижда или замерва направо без обяснение го дрънваш в носа колкото сила има в момичешката ти ръчица.

Вероятно после ще те набият здраво останалите келемета, но това е пътя. Второ, трето сбиване-ще спрат, недей мисли, че тези келемета са все бойци там, повечето се носят на вълната на 1-2 да ги нарека лидери, които са те надорочили. Сбивания, директори, викане на родители, мислиш ли сериозно, че тези смешковци са готови за това? Ами не. Затова заплашват.

Като мъж ти казвам, че когато смятах да се бия с някой в училище, действително го причаквах, но да го заплашвам? Че да доведе 5-6 човека и да изям аз една гора бой? Тези заплахи са афиф работа. Второто което мога да ти кажа-махни се от това училище. Изобщо защо да оставаш сред олигофрени?

Аз стоях 5 години, оцелях, но ефект от ученето не видях, а това е УЧИЛИЩЕ, а не американско гето да се мерим кой е по-горав. Третото което ти казвам-няма НИКАКВО значение какво учиш сега в средното. Замисли се от сега за висшето, там е истината. Там се развива мисленето, развиваш се като човек, средното образование в днешно време е пълна пародия и работата която би си намерила с него е за 200-300 лева.

И друго за финал - не оставяй да те тъпчат. Никога. По-добре да те набият един път, отколкото 1000 пъти да те унижат. И горното мнение над моето... какво игнориране бе момиче? Сега си оформяш психиката, ХАРАКТЕРА, от вас се очаква да станете жени, дами, да имате авторитет, амбиции. От тука се почва, какво си мислите вие? С това примиренчество, игнориране на насилника ви чака злочестата съдба на смачканата жена, която търпи мъж-алкохолик примерно, търпи боища, на 30 излежда като на 50 и т. н. Я се вземете малко в ръце.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 63beb10551
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Абе момичето не иска да се мести в друго у-ще явно специалността има значение за нея. Авторката, защо не се преместиш в друг, клас намери си там приятелка дори и да е най-простата поне да си имаш подкрепа когато и тези разберат, че са те обиждали и да почнат и те. А ако самия клас е с тази специалност остани си в него не ги случаи какво ти говорят гледай да ги заговаряш, но си избери подходящ момент, прави им услуги така бързо ще започнат да се държат добре с теб.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d6fdd57a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   О, аз съм в същото положение. И аз съм на 14, момче съм. Казват ми, че съм гей. А аз не съм просто имам женски маниери. Вървя по улицата и наборите ми се обръщат, за да ми кажат неща от рода на „ей, пед*раст... ”. Където и да отиде все ме наричат гей, пед
8раст, педал и други. Според мен, не могат да те набият. Кой ще те набие? Напудрените кифли ли? Или „мъжкарчетата”. Ако наистина са „мъже” няма да ударят момиче. Ама кой ги знае и такива има. Знам какво ти е и аз съм така. Но се старай да не им обръщаш внимание. Това, че за тях си грозна не значи, че за другите ще е така
Късмет :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ee1ec27084
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   а, то днешното деца ли са,
навсякъде е така, за съжаление, мойто момиче :( ко да ти кажа, дори и в друго даскало ще е така, не знам как бих могъл да ти помогна :(
ДРЪЖ СЕ (но не за)
дедовия

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e421594372
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   БОЖЕ ГОСПОДИ!!!! Да се мести в друго училище, да влиза с вдигната глава, да се бие, да търпи безобразията на шайка диваци.... ВИЕ ЧУВАТЕ ЛИ СЕ КАКВИ НЕАДЕКВАТНИ СЪВЕТИ ДАВАТЕ НА ТОВА ДЕТЕ? !? ! КАКЪВ ВИД ТЪПИЗМИ СА ТОВА?
Моето момиче, моят искрен съвет е да разкажеш всичко на твоите родители от а до я, след което тримата трябва да отидете директно в кабинета на директора. Ако той откаже да реагира адекватно, ако откаже да изпълни задълженията си(за които му се плаща), и да свика училищния съвет за да намерят решение на този много сериозен проблем, тогава задължително, СРЕЩУ РЪКОВОДСТВОТО НА УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ, трябва да се подаде жалба в полицията, или да се напише писмо до районна прокуратура, да се сигнализира държавна комисия по закрила на детето, ИЛИ ДА СЕ ДАДЕ ГЛАСНОСТ НА МЕДИЙТЕ. Също така можете да се консултирата с адвокат и да се потърсите съдебна отговорност към ръководството и родителите на въпросните зверове.
Бягството и мълчанието не са опция. Надявам се да съм бил максимално полезен. Не се депресирай и не се стеснявай-ти си свестно момиче и горе главата защото където има желание има и начин.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 87138b1213
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   еии! не ги слушай! говоря и за коментарите и за тея лайна от класа ти! Най-главното е да си промениш мисленето но това наестина е много трудно в предвид лошите хора.. но не се мести в друго училище! това означава да избягаш.. а помисли щом понасяш това значи си доста по силна от тях нали..? трябва да си непокис до колкото можеш и вси по-малко внимание да им обръщаш-постепенно ще спрат! и много важно е да си уверена-като те обиждат казвай добре и се успихвай с нагла усмивка-ще им стане тъпо ;) късмет

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 33284ef55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   О, по-добре да избягаш, ти си дете - не мъж, който трябва да се бори за достойнството си...
Била съм в абсолютно същото положение, какво ли не правих, с какви ли учители не говорих, до директорката се стигаше много пъти, опитвах се да се самоубия, разказах на майка си и какво стана в крайна сметка? Директорката ми каза да отида на психолог! Аз - малтретираната да ходя на психолог, а малките садистчета и една забележка не получиха. И всичко това едно от най-елитните училища в София! Майка ми приемаше всичко, като игра. Каза ми даже, че така момчетата си показват любовта. И така от втори до шести-седми клас.
Тогава потърсих подкрепа другаде - отидох в старото си училище, където бях учила в първи клас и им разказах всичко и те ми казаха, че са готови да ме приемат отново и без разрешение на родител.
Поставих го, като свършен факт пред майка ми и когато се преместих осъзнах, че видиш ли ти съм си нормално момиче, като всяко друго и получих нужното уважение от страна на съучениците си и учителите си.
Няколко години по-късно ме глождеше огромно любопитство какво ли е станало с старите ми мъчители... Така, де - учители и съученици.
Вече бях много по-уверена и просто взех една приятелка и отидох да наблюдавам.
Докато обикалях и гледах училището след ремонтът се натъкнах на старият си клас и познай какво стана?
Всичко се повтори - същите обиди, прякори, реплики и жестове! Тези вече млади мъже и жени не се бяха променили въобще! А учителите и директорката дори не ме помнеха....
Сега си мисля какъв ад щеше да е животът ми, ако бях останала там и какво щеше да стане от мен... Тръпки ме побиват.
Бягай, докато не е късно! БЯГАЙ!
Това с какъв профил си в гимназията няма да повлияе по абсолютно никакъв начин, когато завършиш!
Няма оправия веднъж щом целият клас те нарочи и се стигне до насилие!
Знам какво е и колко е тежко да няма с кой да поговориш, така че ако все още следиш темата, искаш и модераторите позволят ми остави някаква връзка за контакт. Но каквото и да стане просто бягай от там. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker