Как да се опълча срещу наглите и токсични хора? Как да стана по- респектирана и с по-остър характер? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се опълча срещу наглите и токсични хора? Как да стана по- респектирана и с по-остър характер?
преди: 7 месеца, 24 дни, прочетена 524 пъти
Най-големият ми проблем.... характерът ми. Прекалено съм мила и добра с хората, което в един момент ми изиграва лоша жега. Нямам сили да се опълча на "по-висшата" класа от мен. Не мога да застана срещу наглите и токсични хора, нямам смелост, а много пъти ми се е искало да поставя някой, който ме дразни на мястото му. Помагам на хората, когато имат нужда от помощ и след това почват да ме използват. Ученичка съм и съм заобиколена само от к*рви, " и "катили", които се правят на интересни и мачкат останалите. Аз нямам гащи да застана срещу всички тях, защото знам, че те ще настроят класа и всички ще са срещу мен. Характера ми е много тъп и страдам цял живот, заради него. Моля, дайте ми съвет какво да направя, за да бъда по-отворена? Как да отстоявам позицията си и да бъда респектирана от хората? Как да имам самочувствие за себе си и да променя характера си? Ще ви бъда благодарна, ако ме посъветвате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 23 дни
hash: 87cf027fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Такава не можеш да станеш насила и от днес за утре. Трябва или по рождение да си си такава, или нямаш никакъв шанс. Поискай помощ от някой по-силен човек, който да те подкрепи, не се сещам за друг начин.

 
  ...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: e4bb03c440
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ами първо трябва да придобиеш уменията да се защитаваш в различните ситуации, като например:
- Да усещаш кога те лъжат - за това трябва да бъдеш по-мнителна с хората, но недей прекалява.
- Да разбереш кога те манипулират - това става само с опит, защото трябва да им научиш трикчетата, за да не могат да ги използват срещу теб.
- Да усетиш социалната динамика - често групичките от хора имат един или два изявени лидери. Удряш в тях, останалите се разпръскват.
- Да развиеш умението си да затапваш - тва не е лесно, защото изисква бързо мислене. Имай на в предвид, че в повечето случаи ебавките са провокации. Тъпото е, че ако се вържеш ще те направят на луда. Цаката е да ги провокираш обратно - тва е принципа на затапката.
- Да можеш да се биеш - в случай, че се стигне до физически конфликт. Най-често когато провокираш обратно, ще те заплашат с бой. Тук съвета ми е семпъл - удряш първа. Без скубене на коси и т. н. а един юмрук в носа.
- Да намериш свои хора - по-лесно ще се защитаваш, когато имаш хора на твоя страна, отколкото сама. Всъщност тея "вървежните" нарочно таргетират хора, които са сами, защото няма кой да ги подкрепи.
- Да проявяваш себеуважение - тоест да имаш ясна идея как е редно и как не е да се отнасят с теб. В това число не се дръж тъпо с хора, които не го заслужават.
- Да не се срамуваш от чувствата си - не оставяй да ти втълпяват, че има нещо нередно в начина, по който се чувстваш. Така ще ти вменят комплекси.

Сега ще ти дам един reality check като за начало:
Вървежните хора в училище са като една глутница кучета с изявен един или двама лидера. Лидерите са изключително несигурни, поради което иронично искат одобрение от останалите, заради което се правят на готини. Те са просто един измислен образ. Това е и слабото им място - трябва просто да ги засрамиш публично.
Техните приятелки/приятели са безлични хора, които се преструват на готини, за да се впишат в групата. Те са често безхарактерни хора, въпреки това как изглеждат на повърхността.
Най-добрият начин е да удариш една тупалка на лидера им. След това ще замислят дали да се ебават с теб.

 
  ...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: ccabbf2edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Каза, че си ученичка, така, че това, което можеш да направиш е примерно следващия път в клас, когато някой се заяде с теб, да вдигнеш му вдигнеш един як скандал, ама като ти казвам скандал, да си излееш всичко, на присъстващите чак да им стане неудобно, че са там. И ще видиш как бързо ще започнат да те респектират.. И другия път вероятно ще се замислят преди да се заядат с теб. Нулева толерантност към разни такива нагли заядливци, които си позволяват да се държат така с хората. Да, може би ще ти е некомфортно да го направиш, но това е начина да поставяш идиотите на мястото, а и със сигурност вече ти е писнало.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: b0bcdc98a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Трябва ти воля за да промениш характера си. Предупреждавам те от личен опит, че ако започнеш да им отговаряш, рискуваш да стане по-зле. Отговорът ти трябва да не показва, че ти пука и да звучи насмешливо, сякаш ти се забавляваш от ситуацията. Спри да бъдеш наивна и не помагай на някой, който не те е помолил или не си сигурна, че ще ти помогне обратно. Късмет!

 
  ...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: 808e4f12b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   трябва ти самочувствие, което да дойде от успехите ти в училище в някакво занимание и в личен аспект. и аз цял живот си патя от това, че съм добър, но такива ще си останеме и аз и ти и всички добри. гледам да не се стига до побоища и конфликти иначе си отстоявам позицията.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: 3971dd0428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Намери си човек, да е с теб и да те защитава от такива хора.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 239277eff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Игнорирането върши по-добра работа от опълчването. Проверено многократно през годините. Виж, ако започнат да ти се навират агресивно и да ти се качват на главата, хубаво е да се научиш да си отстояваш личното пространство по някакъв интелигентен начин, който не провокира допълнителна агресия от отсрещната страна.

п. п. Казва се "респектираща" ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker