Мога ли да се науча да пея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мога ли да се науча да пея
преди: 6 месеца, 3 дни, прочетена 721 пъти
Здравейте, аз съм на 15 г. Както разбрахте въпроса ми е дали мога да се науча да пея. Много го искам, но баща ми казва, че не мога. Говорила съм не един и два пъти с него да ме запише на уроци, но той казва, че на уроци ходят хора, които имат глас и диапазон. Повечето ми приятели ми казват, че мога да пея, аз също мисля, че пеенето ми не е чак толкова лошо. Чувала съм, че всеки може да се научи да пее. Та вие как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 2 дни
hash: ead4a6aff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Първо да уточним - всеки може да пее!
Но въпросът е дали може да пее вярно и правилно?

Ако не можеш да пееш вярно и правилно, тоест ако пееш фалшиво - и посмъртно не можеш да мръднеш грам нагоре! Ако ще да се упражняваш всеки ден по 10 часа!

Няма как да се НАУЧИШ да пееш, ако по начало пееш фалшиво! Ако така си се родил!

Пеенето и рисуването са таланти, дарба! Или се раждаш с тях - или не!

Аз примерно, до такава степен пея фалшиво, че учителките по пеене ми бяха забранили да пея, когато пеем нещо целия клас - а ми бяха казали само да си отварям устата, но да не пея!

Да, но хората като мен, които изобщо не могат да пеят вярно и пеят тотално фалшиво - не са толкова много.

Повечето хора имат, да кажем, някакви средни способности и възможности за пеене.
Да, такива хора могат да се усъвършенстват и да се учат, и да се развиват в тази област! Но могат само да достигнат до някакво прилично ниво! Няма как да станат като Райна Кабаиванска - да речем!

Тези, които имат дарба и талант за пеене - също трябва да се усъвършенстват и да се учат, и развиват - ако искат да постигнат да станат много добри певци!

Но още веднъж казвам - тези, които още от рождението си пеят фалшиво - така си остават цял живот!

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: f822ef2c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Разбира се че можеш да се научиш!
Гласът и диапазонът, ако са ти ограничени, е има си техники как да ги разшириш и подобриш!
Солфеж задължително запиши - има уроци в почти всяко читалище. Някакъв инструмент също няма да е лошо - не че ще свириш професионално на него, но да се учиш да чуваш звуците, а и да си акомпанираш при пеенето...

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: b6308c66b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Според мен ако имаш достатъчно вяра, воля, търпение и постоянство ще станеш по -добра в пеенето. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: d2142afd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Миличка не искам да те обезкуражавам, но вокалните педагози лъжат. Аз ходих на уроци по пеене при моя учител по музика, давах 35 лв. на всеки урок и той всеки път ми казваше, че пея все по-добре и накрая, когато исках да пея на коледния концерт в училище той ми каза да не участвам, за да не ми се смеят заради ужасния ми глас. Така разбрах как той ми е вземал парите и ме е заблуждавал. Така че се запиши за кастинг в предавания като "Гласът на България" и "БГ търси талант". Там шанса ти да разбереш дали ставаш за певица е най-голям.

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 7fee4e2b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Слушай ме сега, девойче мило. По принцип да се научиш да пееш не е толкова лесно, колкото изглежда. Нужни са десетки репетиции. Освен това, както ти е казал номер 1, някои неща са въпрос на заложба, а и ако искаш да се развиваш в пеене, свирене на инструмент или спорт, трябва да започнеш от малка. Например, дъщерята на един мой колега, която е на твоята възраст, пее много добре, но доколкото знам тя пее вече 11 години, т. е. е била във втора група в детската градина, когато е започнала. А ти, щом си на 15, значи си или девети, или десети клас. Без да се обиждаш, но е късно. Но ако искаш да пееш за удоволствие, прави го. Аз самия си пея под душа и ми действа доста ободряващо. Или пък, ако толкова много искаш да пееш, отиди на прослушване за някой читалищен или училищен хор. Ако те одобрят, значи си добра. Ама пак ти казвам - ако искаш тепърва да участваш активно в конкурси, късно е.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 1225971c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За да има смисъл от уроците по пеене, трябва да имаш поне минимални гласови данни. Иначе си е чиста загуба и на време и на пари и накрая сама ще видиш, че не ставаш за това. Приятелите ти може да смятат, че пееш хубаво, но дали наистина имаш талант може да прецени само музикален педагог. За това, запиши си час за консултация с такъв и ако той каже, че ставаш, тогава мисли за уроци. Обаче, дори и да имаш страхотен глас и с години да ходиш на уроци, това изобщо не ти гарантира, че ще станеш успешна певица или че ще можеш изобщо да станеш професионална певица. На света има сигурно милиони хора, които могат да пеят, но никой никога няма да чуе за тях. За да станеш звезда си трябва и безумно много късмет. Така, че не те съветвам да разчиташ много на това. По-скоро, ако все пак педагогът потвърди, че имаш гласови данни, пей си за забавление. В крайна сметка в Интернет можеш да пуснеш всичко.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: e2b6746c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   От авторката - благодаря за съветите! Говорих с нашите и те ми казаха да си избера песен, която ми харесва, да им я изпея като пусна караоке версия и тогава да преценят дали да ме пратят на уроци.

По принцип губя много надежда, когато някой ми каже, че не мога да пея, особено ако е моя "приятелка". Преди седмица стана на въпрос за това когато бяхме навън и тя ми каза "ами ти не можеш да пееш, за какво ти е да ходиш на уроци".

П. П. Ще пиша отново, когато им изпея песента. Стискайте палци :)

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: d4d608283f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Стискането на палци е езически обичай!

Ние, православните християни не го правим!

Авторке, щом имаш желание, опитай, но не си го възприемай като идея фикс!

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: d2142afd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От авторката - вчера пях пред баща ми, майка ми и сестра ми. Когато изпях цялата песен с караокето, нашите ми казаха да я изпея акапелно. Изпях я, и баща ми каза, че когато пея акапелно, не пея, а рецитирам. Аз му казах, че това да пееш добре акапелно се учи с времето, но той ми каза да не философствам и изпрати мен и сестра ми в стаята ни. Майка ми не каза нищо, защото сме типично патриархално семейство, където баща ни държи и хляба, и ножа. Може би вече разбрахте, че няма да ме запишат на уроци, затова мисля да пусна мой запис в интернет и ако има добри коментари, ще ги покажа на баща ми. Обичам да пея, това ми е мечта и няма да се откажа от нея.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: d4d608283f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, аз вече съм възрастен и родителите ми починаха - Бог да ги прости! - но ще ти кажа нещо важно, а ти сама си направи изводите!

Като млад и аз бях много напорист, имах десетки идеи за десетки неща, но всъщност след години проумях, че "съм хвърчал във въздуха".

И колкото пъти родителите ми са ме възпирали за дадено нещо - винаги са се оказвали прави!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 8ead517730
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Здравей! Първо искам да ти кажа, че надеждата умира последна, така че щом имаш вяра, надежда и желание, всичко се постига.
А сега ще ти разкажа моята история. Един ден както си гледах фейсбука, видях, че един от най-известните хорове в града ни е публикувал, че организира прослушване за нови членове. Исках да се запиша, казах на майка ми и тя ми каза "върви и се излагай, ама после не ми реви, че не са те приели". Няколко дни по-късно, отидох на прослушването с майка ми. (Която с много усилия убедих да дойде с мен) След няколко дни ни се обадиха и ни казаха, че съм одобрена. Записаха се и много други и дори през 2016 хорът ни участва в "Шоуто на Слави" и бяхме в избраната челна петица. Сега, когато вече не съм ученичка, пеенето вече ми е само хоби, но съм студентка по медицина. Така че съветът ми е да направиш това, което си решила, щом вашите не те пускат на уроци.

От Ивана, 19 г.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: d2142afd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   В тоя сайт съм отговаряла на поне 30 такива теми където някакви девойки на по 15-16 години питат дали могат да се научат да пеят. Вече ми писна да повтарям едно и също нещо като счупен грамофон. Ходих цяла година на уроци по пеене при един музикален педагог който е известен в България и нищо не се промени. Единственото което се случи беше загуба на пари и време. Пей си като искаш. Вече всеки втори пее.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 4717f7c21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Я стига глупости! Всеки можел да се научи да пее... Кой ти го каза? Някакви сайтове, които нямат нищо общо с музика? Изкуственият интелект в Snapchat?
Това, че всеки може да се научи да пее, е широко разпространен, но напълно грешен мит! Ти ако можеше наистина да пееш, досега щеше да си си намерила поле за изява, всички щяха да забележат таланта ти, включая и семейството ти. За да ти казват толкова хора, че не можеш, значи това е истината и трябва да я приемеш. Аз също не мога да пея, но съм го приел. Както в спорта, така и в пеенето е късно тепърва да се развиваш на 15-16 г.

 
  ...
преди: 4 месеца, 17 дни
hash: ce13fac991
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, и аз искам да съм като Лионел Меси и цял живот да поставям рекорди, които да не могат да бъдат счупени, и аз си представям, че с впечатляващите си футболни умения ще печеля престижни отличия като Златната топка, ама реалността е друга. Та твоето пеене ще е като моя футболен талант, с една дума: въображаемо. Така че вместо да се чудиш как да се научиш да пееш, започни да се учиш как се работи, защото мама и тати няма да те издържат цял живот.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: d2142afd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не искам да те отчайвам, но си на 15 години, а мисленето ти е като на малко момиченце.
Какво за теб е „да пея ми е мечта и няма да се откажа от нея“? Ако си мислиш, че ще станеш толкова известна, че дори и кучетата на село ще ти се възхищават – избий си го от главата. Ако си мислиш, че с пеенето ще изкараш толкова много пари, че ще станеш по-богата от царица – избий си го от главата.
За да бъдеш певица, е трябвало на 6-7 години да се запишеш в хор или вокална група, която да ти развие гласа, диапазона, тембъра и т. н., но преди всичко трябва вътре в себе си да имаш талант, който да доразвиеш. Това е все едно да си сакат с краката, но въпреки това да умираш за това да станеш футболистка и да очакваш, че някой ще те учи как да риташ топката.
Има една много хубава българска поговорка за такива като теб – от всяко дърво свирка не става. Така е и с теб – не може да си на 15 и да очакваш, че ще извадиш глас като на Лили Иванова, Мадона, Шакира и т. н., освен ако не се окаже, че имаш глас, изпреварил времето си, но в случая не е така.
Стана ми смешно когато прочетох, че имало хора, които ти казват, че пееш хубаво. Точно такива коментари, обикновено давани от приятели и близки, на видимо неталантливи хора, правят мечешка услуга впоследствие.
Както са ти казали по-горе, след като станеш на повече от 10-11 години, е късно да се развиваш не само в пеенето, но и в свиренето на инструмент, в танците, в рисуването, в спорта и т. н.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker