Искам да живея... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да живея...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2504 пъти
Здравейте! Първо искам да кажа, че много обичам този сайт. Знам, че няма да се ебават с мен, хората искат да помогнат.

На 17 години съм, завършвам след година. Ще ходя в Англия, след като получа образованието си ще търся работа в САЩ. Дотук добре, нали? НЕ! Много хора би ми завидяли. Но аз искам нещо друго.

Не да бъда поредната с мъж и деца. Знам, че това е едно от най-важните неща в живота. ИСКАМ да изживея мечтите си, да видя известни, които много харесвам от малка, да видя свят, как го правят из страните... И ако ми хареса някоя държава да остана там.

Много приятелки ми казват, вместо право, да запиша журналистика и така ако успея, ще се срещам с много нови хора, ще ме пращат по страните. И тове е вариант, нали?
Вие какво ще ме посъветвате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 94f699fd98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вярно си е това за журналистката, но пък ако искаш право следвай право. Щом те бива и имаш желание ще се справиш и ще постигнеш много.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c33d75db5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами да, запиши журналистика.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a8e8226bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Направи ВСИЧКО което смяташ за добре не зарязвай меятите си!!!! Дано съм ти помогнала!!!

Sunshine

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b83959c866
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До Авторката.
Виж журналистика недей записва, не за друго но най-малкото се предполага, че журналиста трябва да може точно да предаде някаква информация или събитие, а ти въпреки че съм на средна възраст успя да ме объркаш само с три реда във вторият абзац. Но за адвокат ще си супер направо няма да знаят къде се намират и какво да мислят :)))
BV

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d251046b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Екскурзовод иле пък стюардеса не е казано че като си журналистка ще обикаляш света ами ако сте пращат само в райони из Бг? За стюардеса пак не съм сигурна но ако е екскурзовод бай ще обикаляш и бая неща ще разгледаш!

/Маринела/

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 568ed3beb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Напреви това, което сърцето ти иска. Това е твоят живот. Един е. Изживей го!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a529b87529
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката:
Номер 4 - Не знаех, как да формолирам проблема си. Аз съм объркана, има си хас, вие да ме разберете.
Хммм разчитах на право, защото според много проучвания това е една от най-печелившите професии в САЩ. Стюардеса, да наистина ще пътувам, но пък тази професия с, която винаги пътувам, не знам дали ще мога да създам връзка...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f2bff5e1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В САЩ дори имат Court TV. Съдят се за всичко там. Дори ако някой те погледне на криво, можеш да го осъдиш за harassment. Мисля, че право е добре, но не трябва ли да учиш законите на САЩ, а не тези в Англия?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 649efc9dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Добре, че и майка ти не е разсъждавала като тебе, че иначе сега нали се сещаш какво щеше да представляваш?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d7b3567d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зависи. Аз съм си наумила САЩ. Но, ще отида, да уча една година в Англия. Ако обучението, ми хареса ще останa. University of Salvation се казва. Както казвах, ако ми хареса държавата, града, хората-ще остана да уча. Но както каза номер 8, в САЩ са ми по-големи възможностите... ще видим.

Казала съм го и на нашите.Те искат да уча в Англия, защото братовчедка ми беше учеше и се справи добре и няма парични затруднения. НО не беше право и е различно. Различни професии се търсят.

В момента също разглеждам и университети в САЩ, но нещо късмета не ми се усмихва.
Преди бях решена да уча в Cambridge-европейско право. Но оценките не ми достигнаха и се стегнах, но беше късно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9cc336a9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Интересен пост.

При избора на специалност трябва да намериш баланса между това, което ти е на сърце и това, което ти дава някаква удовлетворителна реализация. В смисъл хем да ти харесва прилично много, хем да можеш да си вадиш хляба. Това разбира се е почти непостижимо в идеален вариант. Така че не се измъчвай много. Не мисля, че журналистика е по-добро от право. Ти решаваш.

Ти си на 17. На твоите години разсъждавах идентично на теб. Това че сега разсъждаваш така, не значи, че след време ще е така. Когато се сблъскаш с живота, особено когато ходиш на различни места, то всичко ще те променя. Ти няма да останеш този човек непроменен през всичко, което ще преминеш. На края нямаш никаква идея каква ще излезеш. За това не можеш да допускаш уверено в прекалено дългосрочен план каква ще е твоята личност. Ето, сега ще ходиш в Англия, ще имаш възможност да видиш и да се сблъскаш с нещо ново и различно. Ще те провокира това изживяване и ще научиш нови неща за себе си.

Което мога да кажа със сигурност и от опита ми е: Наблягай на образованието. Колкото си по-добра, толкова повече възможности да избираш ще имаш и по-този начин ще имаш повече свобода. Така ще успееш да идеш на повече места или на места, които предпочиташ, на добри места. Образованието отваря човека към света и света за човека.

Срещал съм не малко хора, които са на върха на професията си, много от тях българи. Всички са успели да видят много повече от света и да изживеят много повече в сравнение с другите хора.

Това твое и мое мечтание в тинейджърските години за виждане на свят макар и да не се осъществи в пълнотата и идеалистичността на първоначалното желание, то поне се осъществи в не малка степен. Наистина имах възможност да се провокирам в интересни ситуации и да видя интересни хора. И причината за това беше именно някакви мои умения и благодарение на образованието. Разбира се можеше и много повече, но и сега съм доволен.

Семейството макар и да ограничава тези неща, то не противоречи. А и да имаш деца само по себе си е доста предизвикателно и доста ново нещо, по-голямо дори от опознаването на света. Ще ти дойде време да искаш и това и да го търсиш. Сега си малка и те влече широкото :).

Като гледам си тръгнала да преследваш именно това си желание, което не е никак лошо. Действай с оптимизъм.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e06b9284d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбираш ме повече, от самата себе си. Целта ми е, когато се върна назад, когато вече съм голяма и разсъждавам по-трезво да не си кажа "Ехх, ако можех да върна времето назад, това и това бих променила... " Както ти каза "Разбира се можеше и много повече, но и сега съм доволен.
" Това нещо може да ме убие. НЕ ИСКАМ, да го казвам някога. Искам да извлека, максимално всичко от живота, защото, мамка му, веднъж се живее! Но пък възможно ли е да взема всичко от живота, което искам да имам? Дали ще стане? Или ще рискувам и няма да успея? Това са въпросите, които ми изникват в главата..
Като чета из сайта различни истории и то на толкова нещастни хора, започвам да се страхувам.. да не се проваля. Както бивши мои съученички, не искараха добри оценки, отидоха в спортното и сигурно, нямат да влязат в някое добро място, ако изобщо влязот. Притеснявам се да не се проваля. Затова и се запитах тук, как да постъпя, как да подходя, защото не мога да отида на частни уроци за живота, нали?

Да, Англия. Но ще видим дали страната ще ми хареса. Няма никакъв смисъл, да остана и да уча законите на държава, която не ми е харесала.
Имам си и свойте глупави желания, но за мен са важни. Поставям си толкова големи цели в живота и не знам дали ще успея да ги изпълня.
Както каза за семейството, да може би с възрастта ще започна да го искам.

Наистина благодаря на 11-ти номер, че ми помогна да разбера терзанията си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ce2543cc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От 11: Няма да успееш да вземеш всичко от живота. Не бъди твърде алчна, защото ще изпуснеш хубавото от всичко. Действай с оптимизъм и надежда. Естествено, че има провали. Всеки го сполетяват, неизбежни са. А и този свят е доста тъжно и нещастно място. Всичко може да се случи. Но колкото и гадно да звучи, често човек научава най-много именно от неприятните неща, които му се случват.

В живота ще ти се наложи да правиш множество завои и дори крачки назад, да се адаптираш към ново, да си в несигурност. Няма сигурно. За това оптимизмът няма да дойде отвън, а трябва от теб да си дойде.

Мечтите се сблъскват с един доста ръбат практицизъм и битовизъм. В смисъл — голямата част от времето в един момент ще ти отива за самия живот, защото все пак ти трябва покрив и храна, а и все пак е човешко. Силно се съмнявам да имаш несметно богатство и да можеш да игнорираш тази битова част. Поне не за сега :).

Всичко се постига с труд. Колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-добре. А и за да правиш тези завои в живота и да се адаптираш по-ефективно винаги помага, ако си по-добре подготвен, имаш повече знания и умения. Иронията е, че точно трудностите ти дават най-много умения. Хубавите неща са трудни и искат пот.

Всички успешни в областта си хора, които съм виждал, са се трудили наистина много и продължават да се трудят.

В крайна сметка, сама ще видиш и ще научиш уроците си в живота. Но за да се случи нещо хубаво, то не можеш вечно да стоиш на сигурното, на брега, а трябва понякога да навлезеш и във водата, далеч от брега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker