Накъде отива животът ми? Учене или купони? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Накъде отива животът ми? Учене или купони?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2988 пъти
Здравейте, моля ви за съвет. Аз съм момиче на 16 години, доста обикновена, бих казала дори малко грозна. Пълна отличничка съм, постоянно съм заета с разни дейности извън училище, като например театрална група и екологичен клуб... но ето че наскоро най-популярното момиче от класа ми (и изобщо в училището) ми обърна внимание, а доскоро ме подминаваше, сякаш не съществувах.

Започнахме да си говорим, да си споделяме и така. Помагах и дори с пари, защото тя си имаше проблеми и нямаше как. Скоро ме запозна с приятелите си. За пръв път влязох в света на популярните, но и в света на безкрайните партита, алкохола, секса и наркотиците.

Не знаех, че това момиче се друса (пуши трева, смърка амфетамин, кокаин), но установих че тя не спира-прави го всеки ден и очевидно парите са били затова. Пропуших цигари, скоро след това опитах трева и амфети. Започнах да се карам с майка мми, преди никога не сме имали проблеми, сега я лъжа за всичко - къде ходя, какво правя, с кого.

Зарязах старите си приятелки, които вече ме подминават... но те се държат като четвърти клас, а ние сме 10 все пак... и ги интересува единствено ученето...

Кажете ми какво да правя, да зарежа новата си компания и пак да се върна към старите си занимания... просто не знам накъде отива живота ми... учене или купони?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 21793c04d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо изобщо питаш-ако продължаваш така нищо добро не те чака. спри докато е време че да не съжаляваш

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9f19cd6ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 го е казал вярно, макар и малко твърде кратко.

Въпросът не е "учене ИЛИ купони", едното не пречи на другото. Особено ако си отличничка и не ти трябва по цял ден зубрене, за да вървиш в крак с материала, нищо не ти пречи в другото време да си гледаш кефа по купони. Сега му е времето, след 2-3 години ще ги търсиш тия купони.

ОБАЧЕ!!! Това с наркотиците няма нужда да ти казвам, че е ПАГУБНО. Трева и ние сме пушили едно време, но мен лично не ме изкефи. Обаче от кокаина и от амфетите, както и от всякаква друга химия стой надалеч и бягай като дявол от тамян!

Наркотиците ще ти съсипят живота и тялото. Освен всички други последици, наркотикът е отрова за мозъка. Колкото и тъпо да звъчи, от наркотици се затъпява и то много бързо и силно. Може да се поровиш из нета, има колкото искаш клипове с хора, които едно време са били над средното интелигентни и вследствие на наркотици IQ-то им слиза на нивото на 3-годишно дете. Не могат да вържат едно смислено изречение, забравят да четат и да пишат. Това не е майтап и не преувеличавам!

Купоните са ОК. Сексът е ОК. Пиенето в граници е ОК. И с него трябва да внимаваш, но така или иначе няма нормален тийнеджър, който да не се е напивал до безсъзнание (или почти до там). Въпросът е като ти се случи и като видиш кво е гадно, да спреш.

И още нещо: Не бягай от родителите си и не ги лъжи! Знам, че на 16 е трудна комуникацията с родителското тяло и особено е трудно да си винаги честен за всичко. Но истината е, че майка ти винаги ще те защити и винаги ще ти помага. Може да ти се кара и да те наказва, което е нормално, защото като й ги кажеш тия неща за нея ще се срути света. Но по-добре да й ги кажеш сега, отколкото после да я поставиш пред свършен факт.

Търкулила си се по баира, така че драпай нагоре докато можеш. Тоя шанс няма да го имаш твърде дълго.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3f1459f101
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   E, не може само учене, но не може и само купони. Спри дрогата, доста ще ти попречи. Като за момиче 10 клас е нормално вече да изникват някакви спорове с майка ти. Стой си с компанията, но пропускай тук-там купон за да научиш нещо. Не е невъзможно познавам такъв човек.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 08009d077c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зарежи новата "приятелка", която очевидна е решила, че ще й плащащ дрогата и затова ти е обърнала внимание. В момента, по-важно от това да се подготвиш добре и да стоиш надалеч от дрогата, няма. Тръгнала си по път, който няма да те изведе до нищо добро, но явно си се усетила навреме, за да пишеш тук. Просто разреди контактите, пробвай да не й даваш пари и ще видиш как и тя ще те зареже.
Сара

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a834e01ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм само на 15 и не знам дали ще ти дам най- мъдрото мнение, ама ще се пробвам.
Трябва да разграничаваш. Аз също си пийвам един път в месеца, на купон, но само толкова. Другите петъци си ги изкарвам по- тихичко и скромно. В същото време не забравям да уча.. понеже спра ли, ще го закъсам много жестоко и не ми се мисли. Най- тъпото е, че си започнала да се скапваш с цигари и други боклуци. И аз съм пробвала, а и съм палила по някоя цигара за настроение, но дотам. Не ти казвам да спреш да се забавляваш, а да се научиш да разграничаваш, че иначе лошо става. Без образование- не може, но пък и малко забавление си трябва. Успех :)))

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d77a3fe97d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Явно отличните ти оценки са резултат от множество часове зубрене, а не природна интелигентност. Ти си много глупава. :) Само глупав човек би направил това. Донякъде /дори и рядко/ разбирам наркоманите - имат проблеми: проблемни семейства, неприятности в училище.... Но за да бъдеш "готин", "популярен".. НИКОГА НЕ БИ ГО НАПРАВИЛА, АКО СИ УМНА.
Сега ще отговоря на въпроса ти, но не за теб - защото си утайка, а за други /добри, свестни, УМНИ/ момичета, които дори и подтикнати от други причини се питат същото: Трябва да се научите да съчетавате двете, но нито едното не трябва да се превръща в мания. Учете, но не затъвайте в учебници. Виждам как мои съученици се притесняват за всяка оценка, за всяка забележка - влиае зле психологически. Учете, но и се забавлявайте. Никой не харесва двойкаджии, повярвайте ми! Но и всеки страни от асоциалните - все пак какво могат да получат от вас в общуването? !? :)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6a260ab4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Учене, естествено! Чувствай се напсувана от мен ако тръгнеш по другия път(лошия)! .. А и ще съжеляваш ако го направиш.. А и защо трябва да изоставяш момичетата, които ги интересува само ученето? Точно с тях трябва да дружиш и след време ще можеш да си намериш хубава работа. Да не би да искаш като порастнеш да почнеш да си продаваш тялото или да висиш пред вестникарските бутки? ! .. Учи!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 04eba920ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   "Зарязах старите си приятелки, които вече ме подминават... но те се държат като четвърти клас, а ние сме 10 все пак... и ги интересува единствено ученето... "
Да бе... И аз не мога да повярвам - как може в десети клас да се занимават учене а не с алкохол секс и наркотици... Явно с пълни смотаняци...
Сега сериозно... до къде смяташ че ще стигнеш? Като в десети кас започнеш с трева, анфети в 12ти ще си кръгла нула. Може да не си тотално пристрастена но пак ще си изгубила толкова време в "купони" че ще си на ниво десети клас... После ще има да питаш защо не са те приели да учиш (или защо си се привалила) и защо не можеш да си намериш работа...
Абе караи... купон да става! Нали си в "клуба на полпулярните"....

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a32637b33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Накъде отива животът ми?
Животът ти отива на там на където ти го водиш изборът е в твойте ръце. Можеш да четеш, прочети малко в нета какво им се е случило на копунджийте с наркотиците и какво им се е случило на отличниците и сама избери пътя където искаш да вървиш. Не си мисли, че си по силна от другите и само ти можеш да кажеш край на наркотици цигари лесно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 56dc1c152f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моят съвет е да ги съчетаеш и двете. Ученето е много важно, но е важно също така и да си направиш кефа. Затова съчетай ги и двете! Но зарежи амфетите и кокаина. Трева няма лошо да пушиш от време на време. Доста хора го правят. Също така кажи на майка си, че пушиш цигари. Едва ли ще ти се скара ;) :)

еди - някой си

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 140e04d129
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз учех здраво, без купони, продължавайки по-същия начин след това. След това работех здраво, пак учех, без купони.
Сега мога да "копунясвам" по цял ден, докато бившите купонджии не могат да си позволят да излязат на едно кафи, но дори и да имат нужните пари, най-често са работели 12 часа на някаква черна работа. И ще са така още 35-60 години до пенсия.
Спести си 4-5 години купони и след това ще имаш достатъчно време и пари за тези неща. А и няма да се притесняваш, дали те харессват или не, защото жените обичат успели, целеустремени и богати мъже.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c0223b2f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Знам че темат е стара ако авторката още си спомня за написното моля да сподели как й епродължил жовотът.
Пс ако си пълна отличничк би трябвало да знаеш защо и колко са вредни наркотиците. Сети се за уроците по биология!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker