Къде да отида... вече се отчайвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Къде да отида... вече се отчайвам
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3336 пъти
Здравейте,
за разлика от повечето романтични балади из, "тинейджърски", аз имам един нормален проблем за годините ми. У нас родителите ми са ми мачкали самочувствието за да може, видиш ли, да не съм надута госпожица. Което се е отразявало зле на социалния ми живот, така от зор на зор осъзнах, че всъщност не вярвам в себе си, когато се отнася до успехи.

Годините си отминаха, започнах училище, бях си супер с класа. Естествено имало е обиди, , Борбата момчета срещу момичета" вече 5клас се изваях като личност, вярвам в себе си и това, което мога да постигна. Вярвам на мен самата, моята преценка, моят живот и моите избори повече отколкото на всеки съвет от приятел. Ако ще съвета да е от най-печената ясновидка. Имам си доста добър социален живот, нищо, че в даскало съм си свободен електрон. Вече съм 7клас и ми предстой важен избор накрая на годината.
Коя гимназия да избера?

Спрях се на две, все елитни, искам да се занимавам в определена зона. Проблема е там, че едната е целодневна. Ученето е адски много, говоря за езикова гимназия. От тъмно до тъмно, да не говорим че втората смяна е чак до сутринта. С доста домашни, висока летва за всеки ученик, по 300 думи и изключително висока концентрация. От 9клас нагоре учиш останалите предмети на езика, на който си записал. Натоварването е огромно, хиляди тинейджъри, които влязат там, съжаляват за избора си. Но от друга страна дава такъв хубав старт, че няма на къде. Излизаш със самочувствие, увереност и думите, , Беше ужасно, но аз успях! ".

Отначало бях силно против нея, после така се запалих... Доста хора ми казват че съм издръжлива натура. Това е така, защото се познавам толкова добре, че още преди месец си казах, , Дръж си на мнението за езиковата, защото всички ще говорят против нея и ще те разубедят", както всеки път аз познах! Абсолютно никога не съм грешила //винаги има 1-ви път//, познавам успехите и грешките си. За жалост наистина ме разклатиха, не съм сигурна че ще мога, нито че ще си струва, още по-малко за съучениците //ако са позьорчета ще съм с тях по доста време на ден//. За по-точно ще ви кажа, че и преди да ми се намесят не бях сигурна, но исках да рискувам.
В смисъл, знаете : The one who afraid of mystery will never be able to reach happyness

Колкото до другата гимназия, тя си е просто супер. Има точно специалността, която искам. Учи се нормално, на 2 смени. Убедена съм, че ще вляза веднага. Но някак не е като другата, не ми дава такъв старт и сякаш в нея бих се чувствала приклещена м/у 4стени, няма да имам такъв широк избор занапред. Няма да мога да отида на толкова места, на който искам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4a7eb8ad1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен по-добре е да избереш втората. И без толкова да те натоварват можеш да постигнеш много неща, но все пак това си е твой избор. Аз бих предпочела втората.

Айрес

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 00222b2bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, коя е първата гимназия?
Иначе и аз подкрепям първото мнение.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: eb2786e478
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз бих избрала втората. За мен гимназията е важно да ти даде обща култура и да попаднеш в добра среда, а не сред някакви не амбициозни деца, че като гледам ккава емладежта и на колко раждат... Иначе Айрес е права, важен е успеха - никой не гледа толкова гимназията в живота по нататък. Каква гимназия си завършил, не определя в какъв университет ще отидеш, така че просто не е толкова фатално. А това са хубави години, които не трябва да пропиляваш. нали знаеш златната среде е най-добре - нито да си претоварена, нито пък да не учиш нищо :)
Ана

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d6730f9e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хм. Не знам. Аз бих избрала първата гимназия. Е, ако те приемат де.
Защо не кандидатстваш и на двете места, а после да решиш. Освен това, не вярвай на провалените ученици на гимназия номер 1 - първо, няма гимназия, в която да се учат 300 думи на ден, защото скоро думи няма да останат. Те лъжат, за да се оправдават.
И не се страхувай от думите, те не са един език. Скоро почват да си се учат от само себе си. Не се страхувай и от целодневното обучение, особено, ако у дома не ти е приятно, а в училище си друг човек. Не се учи по цял ден само нов материал, спокойно - просто учиш в училище с помощта на учители и съученици. Весело е. Такъв старт ще ти даде, такава подготовка, че университета (дори в чужбина да е), ще ти се стори лесен. Нашите забравиха, как изглеждам в гимназията. И те са подобни на твоите родители за съжаление - само са ми слагали спирачки, за да не се разочаровам, за да не съм се почувствала повече и т. н. Обратно на амбициозните родители, които ръчкаха децата си по уроци, моите родители дори не искаха да ми гледат бележника, че само шестици там. Научих се като теб сама да си взимам решения и да поемам последиците. Не винаги съм била права, но определено по-добре стана, отколкото да слушам нашите. След завършването си си прибрах багажерите и почнах следване в чужбина. Сама се издържах, после сама реших да се прибера, когато ми предложиха добра позиция. Имам още планове за образованието си и винаги са противоположни на мнението на нашите. Е и? Ако ги бях слушала сега да бях самотна майка, да бях учила в някакъв провинциален университет и да бях безработна!
Деиствай и не ги слушай, но не се и карай с тях, просто деиствай!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6092ce90f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Благодаря за коментарите, номер 4 ме изуми!
Значи сега да обясня, защото и аз от бързане не успях да се изразя нормално и забелязвам на последното изречение, , който" вместо, , които".
1-вата гимназия е езикова, много учене, трудно влизане, общо взето нещата са сериозни. Половината се отказват още първата година, други пък се депресират заради лоши оценки в началото ( то тва е защото се плашат и иначе, в ново училище т. н. ). Обаче научаваш 2 езика от-до. Почти всичките след езиковата са заминали по чужбина и си изкарват невероятна диплома, висше, добър успех, доста тлъста заплата. Ако свикнеш бързо, ти дава уникален стар, много възможности, стотици шансове за развиване и най-вече много самочувствие. Какво да ви кажа има колкото + толкова и -.
2-рата си е елитна гимназия, отново хубаво, стабилен старт, стабилни знания, всичко 6. Знам, че ще вляза. Знам, че вече 9клас се учи абсолютно всичко, което ме вълнува и ще ми трябва. Не е толкова натоварено, но не ми дава и половината от шансовете на другата.
Писах тук защото знам че каквото и да избера ще има частица от мен която да съжалява, но понеже аз не мога да погледна нещата от друг ъгъл, не знам как е през очите на страничен човек, дали не бих постъпила глупаво ако избера 1, не знам и дали е глупаво заради някакви съмнения да изпусна 2?

Единственото в което съм убедена е само едно едничко- каквото и да направя, то ще си е на моя глава, аз ще си сърбам попарата, ако ще да си съдера кожата от работа ще направя така, че да НЕ съжалявам за избора. Кандидатствам и за двете места, яд ме е само че все още ми се иска да ме приемат само в едното и да не ми се налага да мисля толкова. Вероятно не ме плаши дали ще ме приемат, колкото кое бих избрала.

//От Авторката//

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f2c7ebab8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторке, КОИ са тия гимназии ? Вземи изплюй камъчето най-накрая, като нищо някой от нас ще е бил в тия гимназии или ще е имал познати от там и ще може да даде конкретно мнение с примери. Така като говориш на теория и хипотетично е много трудно да ти дадем смислен съвет!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2f8fcdee9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, казваш, че втората гимназия е елитна, но истината, е че освен математическите, някои специализирани гимназии и някои езикови няма елитни училища. На пръстите на ръцете се броят. Аз бих избрала първата гимназия, защото тя ще ти даде посока, навик за учене, стремеж към ефективност, тъй като ще имаш малко свободно време и трябва да се организираш добре. Не се притеснявай, вероятно ще влезеш и в двете и сама ще усетиш накъде трябва да поемеш. Сега се съсредоточи върху подготовката си. Сега в езиковите гимназии не се учи така, както преди 20 години. Ще оцелееш...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9808a35276
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти ще си прецениш къде да отидеш. Но при всички положения отиди на мястото, което ти дава по-добра перспектива. Това, което за други е ужасно трудно, за теб може да е доста по-поносимо. Много хора само се оплакват и нищо не им спори. Страхът често е лош съветник. Бори се. Само със страх ще останеш в кочината.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d81857975f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 7 именно за това става въпрос. Езикова или Математическа? Интересува ме биологията химията и чуждите езици.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 54623710b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 4 - сега разбрах и ревизирам мнението си.
Определено математическата при тези обстоятелства. И в тази гимназия се изучава, няма как иначе, усилено език особено 8-ми клас (Подготвителен по мое време).
Аз завърших икономическа гимназия с засилено изучаване на езици. Мога да ти кажа, че много спечелих за разлика от възпитаниците на чисто езиковата гимназия. Зависи си и от гимназиите де, но честно - език се учи, но къде ще научиш математика, за да можеш да кандидатстваш нещо повече от езиците?
Много от по-възрастните охкат и пъшкат, че езикът бил важен, най-важен, това ги било спирало. Не е така. Гол език също не ти помага - немски знаят над 90 мил. човека като майчин език, милиони други като чужд език, за английски не ми се мисли - значи, трябва да предложиш повечко от езика. Математиката просто си трябва за всички специалности, извън философия, логика, право... Дори социологията е 50% статистика т. е. математика. Икономиката ти е 90% математика, кой каквото и да ти говори. Изобщо - аз съм за природо-математическата гимназия, сега като се конкретизира. Медицина например без такава гимназия може да забравиш като опция за по-нататък. Запиши първи език английски, втори да ти е задължително немски или руски. Успех. (е, това е само моето мнение, ти си знаеш най-добре)

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 80304cbe6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Първа немска не е НАЙ-ДОБРАТА езикова. Да, балът е висок, но да знаеш колко идиотчета са влезли с пари.. Лично познавам. Да, балът е висок. Но тази гимназия след като смениха директора не е това, което беше. Познавам един десетокласник от там, който е останал без учител по немски. Има някакъв, ама е заместник. Освен това и други учители ще напускат. Не е толкова от значение, но и сградата е стара и гадна.
Според мен избери математическата.. Първо това те влече и ще ти е много приятно да учиш. НО всичко зависи от теб. :)
Айде късмет с изпитите! Дано влезеш там, където искаш! :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6092ce90f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В математическата има паралелка Биология и Английски и Биология и Химия, така или иначе ще е едно от двете. Математиката не ми е от най-интересните предмети, изкарвам високи оценки (стига да не сме на раздел геометрия), обаче не ме влече. За сметка на това, ако трябва да пресметна разболелите се от депресия през последните 3 години мога да се занимавам с часове, само и само да е точно до най-леката подробност. Няма да ми омръзне даже няма да усетя времето.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker