Прекалява с компютърните игри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Прекалява с компютърните игри
преди: 2 месеца, 17 дни, прочетена 548 пъти
Аз съм майка на 14-годишно момче, което играе по цял ден Fortnite. С приятели комуникира само чрез компютъра, Тик ток и Инстаграм, вече почти не излиза, не се среща почти с никого. Не учи, по цял ден е на компютъра. И събота, и неделя си стои вкъщи и играе. Има ли други тийнове с подобен проблем? Посъветвайте ме какво да правя. Това продължава почти от миналото лято.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 94ad200b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Напълно нормално, средата в БГ за тинейджъри е подтискаща особено ако сте от малък областен град. Сигурно няма къде да ходи, няма компания или приятелите му са като него. Ако вие сте интелигентно семейство и не сте обладани от чалга "културата" най-вероятно сина ви също не е и попадате в малцинство. Той няма среда защото буквално почти всеки е обладан и му остават компютърните игри да умекоти самотата. За сведение, на 25 съм и преди 10 години бях като него докато завърших средното. Настоящем съм завършил висше в БГ, работя си по специалността, изкарвам ставащи пари, но пак съм си сам защото просто не се вписвам в тази чалгарска кочина. Дори от време на време с някой приятел си припомняме за "доброто" старо време дето сме висяли по 12 часа пред компютъра да играем. Просто такива като нас сме отритнати от обществото. Съветът ми е да си направите фонд за чужбина за детето ви още от сега за да не му се налага да се сблъсква с бруталната БГ реалност освен ако не сте от родителите тип да му харижете някой бизнес и да го побутвате докато не станете на преклонна възраст.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 94ad200b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Пак от Н1, даже си направете експеримент да го питате защо толкова дълго стои пред компютъра и не излиза с приятели. Обзалагам се, че доста от нещата, които изписах ще го сподели като причини.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 8d416ac890
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Спираш му нета на телефона и компютъра. Ако му се играе, да ходи навън. Запиши го на спорт - плуване, баскетбол или нещо подобно.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: a4381ce1d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Мерси за отговорите. Днес се видя с приятели, даже на кино отиде. Отдавам това с компютъра на опит за бягство от действителността заради едно момиче. Ще видим...

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 48592931dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Познавам мъж на 30 също обсебен от компютърните игри и това нещо няма оправяне. Мисля, че е добре детето да се заведе на специалис, за да може по някакъв начин да се спре зависимостта от компютърните игри.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 94ad200b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От Н1 и Н2 към Н3, това е най-голямата грешка, която може да направи родител ако не иска детето му да развие някоя зависимост и да намрази родителите си. Пътят към решението на проблема е като родителите разберат източника за него и има взаимно споделяне! Пълни глупости пишеш.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: dbe287b3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До 1 - Не знам какъв фактор играе средата, но е същото и в Западна Европа. Всичко под 20 не спира да дъни Fortnite. Бе знам, лакво е толкова депресиращото, защото е при бедните и по средната класа.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 04415779f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До автора на историята:


На 35 години съм. През целия ми съзнателен живот играя на игри - телевизионни, компютърни, бордови, социални и прочее. Бързам да подчертая, че съм изключително социален човек и поддържам изключително близки отношения с повече от 20 души - приятели. Дори не включвам в това число мои близки от семейството (фамилията).

Всеки от нас има някакви "демони" или така наречените негативни страни.

- Едни пушат цигари;
- Втори пият алкохол;
- Трети обикалят по мъже или жени;
- Четвърти пушат трева;
- Пети употребяват наркотици;
- Шести имат хазартна зависимост;
- Седми са агресивни и налитат на бой или обиждат;
- Осми крадат;
- Девети насилват;
- Десети убиват и прочее.

Кое си избирате Вие, родителите му? Някое от гореспоменатите или да стои вкъщи и да играе по цял ден на компютърни игри? Било то и "Fortnite".

Моят брат има две дъщери. Те и приятелите им по цял ден висят на телефоните и таблетите си. Гледат непрестанно ТикТок, YouTube, играят на игри, но намират време и да излизат. Обикалят по моловете и чат-пат около блока.

В такива времена живеем. Не е проблемът само във Вашето дете. Този проблем е глобален. Казвам го, защото всеки ден гледам така наречените стриймове, където различни личности забавляват милиони зрители из цял свят. Хората прекарват ужасно много време в интернет, защото или разпускат, или имат някакви проблеми - било то в семейството, в училище, в университета, в работата и т. н.

Поради тази причина много YouTuber-и, Streamer-и и други, получават умопомрачителни пари, защото те забавляват хората - разсейват ги от проблемите. Игрите действат по същия начин - дават допамин, който е опасен, но... лесно достъпен и човек се пристрастява.

Не е изобщо хубаво, ако се отиде в едната крайност или другата, но понякога така се развиват събитията. И не винаги зависи само от нас - играят както вътрешни, така и външни фактори.

Вашето дете има ли приятели? В кой град живеете? Каква е средата, в която то расте? Има ли проблеми в семейството Ви? Има ли проблеми в училище? Проблеми с други деца, където се намирате?

21 век е и живеем в забързани времена - на технологиите. Малцина са онези, които четат книги и излизат да играят навън, както ние го правехме преди години. В градския транспорт забелязвала ли сте колко много хора четат, разглеждат или играят на телефоните и таблетите си? Почти не виждаме някой да държи книги или вестници вече. Те са табу, едва ли не.

Ако наистина се притеснявате за Вашето дете, то моят съвет е следният (в няколко стъпки; точно в този ред):

1. Комуникация - разговаряйте с Вашето дете, но спокойно го изслушайте и му задавайте въпроси;
2. Разбиране - опитайте да вникнете "Защо" то отделя толкова време на игрите;
3. Уважение - детето Ви вече е в пубертета - тресат ги хормоните на неговата възраст. Тийнейджърите се бунтуват, отговорят, трескат врати някои сред тях, викат, крещят и се ядосват, че не се зачита тяхното мнение. Постарайте се да уважавате неговите интереси, хобита и граници. Разбира се, това не означава, че трябва да Ви се качва на главите - все пак сте му родители и определяте какво да се случва до огромна степен, докато живее под Вашия покрив или поне, докато не навърши пълнолетна възраст;
4. Приемственост - приемете личността, в която детето Ви се е превръща (оформя). Дори да не сте съгласни с него. Всеки има право на личен избор - включително и той. Споделете му какво мислите Вие, но не налагайте своето мнение - накарайте го да се замисли над думите Ви.


Пожелавам Ви успех! Ще следя коментарите с най-голям интерес!

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 42ab9bd921
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм на 31 г. и играя електронни игри (видео или компютърни) от както се помня. Първо беше на Тетрис и Нинтендо, след това и на PC. От както започнах работа, а това беше преди 13 г., играя само за разпускане, главно сингъл плейър. Иначе още помня с умиление края на 90-те и началото 2000-те години, когато LAN клубовете още бяха на мода и комуникацията беше "на живо". После интернет връзката стана достатъчно достъпна и разпространена и вместо да се събираме по клубове, всеки играеше от тях и комуникацията наистина се промени. Разбира се събирали сме се да играем футбол, баскетбол и други спортове. По кафенета и молове не съм ходил. Намирах го за загуба на време и действително сега работата ми е свързана с компютри, така че времето прекарано пред екрана, като дете го смятам за кръжок. Съветът ми е да оставите детето си само да си избира интересите. Ако му се излизаше по дискотеки и кафенета с кифли и кварталните гамени, ползата за личностното му развитие щеше да е отрицателна, дори може някоя беля да направи. Сега поне знаете че е на сигурно място и не взима наркотици. Колкото до приятелите, аз в момента имам тесен кръг от приятели, с които се познаваме вече от 20 г. Поддържаме се и държим един на друг. Поне веднъж в месеца се виждаме и "наяве". И повярвайте, не съм с е запознал с тях по кафенетата и чалготеките!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 9d88bc6db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Родителите никога не сте доволни от децата си и това е! Той е на 14 години, стои си вкъщи и играе! Какво ви пречи това? От кога е така? Може да има проблем? Може да е по-затворено дете? Има ли някакви други интереси? По-добре ли щеше да е, на тези години да пуши, да пие, да води полов живот? И да надува балони. От онези "новите" балони. Говорете с това дете, не го притискайте, всичко ще мине и премине! Не допускайте, да се почувства сам и отхвърлен, бъдете му и приятел освен майка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker