Каква е тази мания тийнейджърите масово да имат айфони? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Каква е тази мания тийнейджърите масово да имат айфони?
преди: 2 месеца, 13 дни, прочетена 2041 пъти
Здравейте, първо искам да отбележа, че по принцип не ме засяга особено кой какво прави, какво има и др. Обаче от известно време винаги съм се чудил над един въпрос, който сигурно някои от вас също си задавате: Каква е тази мания тийнейджърите масово да имат айфони? (както пише в заглавието) Та моето обяснение е, че това е породено от страх да не остават по-назад от приятелите си, както и се страхуват да ги смятат за задръстени и пр. Но е безсмислено! Ако един човек държи на теб и ти е истински приятел няма да гледа какъв телефон имаш, какви дрехи/обувки носиш и др., а ще гледа качествата ти.
А и разбирам да минеш на айфон, защото си бил/а на андроид доста време (и то с малко по-стар модел) и искаш да опиташ нещо по-различно, но да минеш на айфон, просто защото така си решил/а преди малко или защото другите имат и ти се вижда странно да нямаш такъв телефон - е това не мога да го взема на сериозно. Имам чувството, че вече по-голямата част от поколението ми (на 17 и половина съм) разсъждава на принципа "ако нямаш айфон, за нищо не струваш" и това е доста притеснително.
Но както казах в началото, не ме засяга особено. Всеки да ползва каквото си иска. Аз съм си доволен от моя 3-годишен Самсунг и не бих минал на айфон. Не само, защото всички са се побъркали да го имат, просто самата марка не ми харесва (имал съм 7-ца за кратко време).

Вие какво мислите по този въпрос?
М17

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 995061072b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Apple имаха много добра реклама миналото десетилетие и все още са вървежни, въпреки посредствените си продукти - реалността е, че всичко в техния ценови клас е по-добро... Твоите познати са просто материалистични промитаци, които искат да демонстрират лукс, защото няма какво друго да ги направи щастливи в живота им.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: f25357be4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аз съм мъж на 22 г и съм със 6 г самсунг, не че нямам пари да си купя имам спестени пари, предпочитам да ги инвестирам в нещо, което ще ми донесе приход или просто да ги запазя. Като се развали тогава ще го сменя, всички апове си бачкат. А наборите ти са пълни с комплекси, аз на детето си не бих купил никога телефон за 2к, като иска да си го заработи. Масово в Бг са така де, карат коли за 1. 5к, а телефоните по 2к и нагоре.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 732fdb17b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Всичко се гледа дрехи, телефони. По дрехите посрещат

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 6d6fdccb75
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

4.   И аз това се чудя ама не ми пука. И аз имам 3 годишен Samsung и какво? Даже нашите искат да ми взимат нов телефон, и аз отново искам да е Samsung! Пък и Apple попринцип е добра марка като цяло, но последните години мноого се излагат, въобще всичко им е за парите, почти същите телефони ама с двойна цена всяка година. На най-новите модели дори трябва отделно да си купуваш зарядно което ти е около 50 лв. Смешници. Не е баш за парите, а за отношението им към клиентите. Има и още излагации. Естествено, всяка марка има минуси ама няма да мина на "модерното", само за да не ме помислят за "задръстена".
Момиче, 16

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 886018f354
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

6.   Питай ги, така, ще знаеш отговора.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 9eb2ca42eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

8.   Директно ти отговарям на въпроса: простотия до шия. Едно е да си купиш телефона с твои пари и защото ти е нужен заради самото му качество, съвсем ДРУГО Е МАМА И ТАТИ да дадат луди пари, за да може разглезеното му лапенце да поддържа статут, който в действителност няма. РОДИТЕЛИТЕ са виновни, не децата. Всичко започва от възпитанието. Мен не са ме възпитавали, че телефонът изразява и доказва моята стойност. Можеш да имаш телефон за 400лв и да си по-умен от тези с айфоните. Сам си го каза още в заглавието: МАНИЯ.


това колко струва телефонът ти, не показва колко струваш ти.
При момчетата си мисля, че искат айфон, за да може моля ти се да изглеждат богати и с пари, нищо че мама и тати са бачкали. И ето, вината пак я връщаме при РОДИТЕЛИТЕ.

При момичетата... при тях е, , чакай да ме видят какво имам, за да ми завиждат" Телефонът или им е купен от родителите или от баткото на 25г.

и при двато пола общо взето е едно и също. В това да имаш скъп телефон няма нищо лошо. Лошо е ако го превръщаш в нещо повече от телефон. Съвет от мен: не бъдете идиоти. Бачкайте и купувайте каквото ви иска сърцето, но да ми флексваш с телефон за 2 бона купен от майка ти, жалко и тъжно.... И ДА, мания няма по айфони, има простотия и изкривени мисли и убеждения заради лошо възпитание.


Д. 20г

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 67a548c38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

9.   Аз съм горе-долу два пъти на твоите години и по принцип съм съгласен с теб. Дори и аз самият никога не съм имал Айфон, просто защото не ми трябва. Използвам си някакви евтини телефони с андроид, колкото да звъня, да използвам някои чат платформи и прочие неща.
Но, спомням си, когато бях тийнейджър как доста съученици вече започнаха да носят телефони. Тогава масово се носиха Нокиа 3310 (ако си спомням правилно модела). Постепенно някои съученици започнаха да носят телефони с капаче и VGA камера, което беше супер голямата газария.
Тогава си спомням как врънках нашите да ми купят такъв телефон, за да съм бил като другите съученици. Тъпо клише, но такива си бяхме лапетата.
Искам да кажа, че историята се повтаря и ние не сме били кой знае колко по-различни от вас.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 34b9d7b45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

10.   Правилно си отбелязал, че всеки е свободен да използва каквото сметне за добре. "Отхапаните ябълки" не са лоши, просто са силно ограничени откъм ползваемост (особено ако някой вече е ползвал телефони с Android от високия клас), нямат дори копче за връщане назад. В последните години доста копират от Android, но дори и сега си остават ограничени в много отношения.

Относно въпроса ти, най-честите подбуди за превъзхваляване на "ябълката" са три:

1. Досега са ползвали някакви кучи марки евтинджос телефони на 5-10 години с отдавна прецакани батерии, ужасяващо качество на екрана с убити цветове, долнопробна камера, приглушен моно звук, съответно като са пробвали "отхапаната ябълка" на някоя приятелка, си казват "Бах мааму, това е от друга галактика! Андроид пасти да яде! ". Простоватите жени казват "Андроид" на всеки евтинджос стар телефон, който са имали, без да са пробвали телефон с ОС Андроид от висок клас.
Лично съм ставал свидетел как жена с Lenovo нещо си (модел отпреди 10 години за 100 лева) се захласва по чисто нова "ябълка" на 30 пъти по-висока цена и после плюе по ОС "Андроид", без да съзнава, че се касае за операционна система и тя обобщава за всички телефони, макар че е имала кофти опит само с един от най-тъпите и стари телефони, които си е купувала години назад във времето.
Една друга пък имаше Samsung Galaxy A01, модел на 5 години и възможно най-ниския клас на марката, който изобщо не пазеше, тормозеше го с изпускания, одирания, редовно източване на батерията до 0% (което я прецаква скоропостижно) и прочее. А като си взе отхапана ябълка 13, за който спестяваше месеци наред, го пазеше като очите си и веднага се скъса да плюе по "Самсунг", макар че не е имала модел от средния или високия клас, нито нов такъв.
В темите за избор на телефон или за въпросни относно телефони в бегемамата също редовно се виждат подобни предубедени изказвания. Някаква имала много стар и нисък клас "Motorola", "Lenovo" или "Huawei", който след дълга служба почнал да отказва. Накрая всички там вкупом се изсипват да я убеждават как "няма друга марка като ябълката", тя със зор решава да развърже кесията, купува си "отхапана ябълка" и се почва с възхваляванията в темата и сравнява как новият ѝ телефон бил с много по-издръжлива батерия от десетгодишния ѝ куча марка стар телефон с умряла вече батерия. Или сравнява камерата им, звука им, бързината им, паметта им и прочее. Все несравними неща, тъй като се касае за техника от различни години и от доста различен ценови клас, изразяващ се в няколко пъти или дори десетки пъти разлика в цената.

2. Слабоволеви са и се боят, че ще бъдат счетени за "задръстени", ако не подражават на присмехулниците около тях. Водят се по мнението на посредствени хора и някак си мнението на въпросните ги касае, макар че би трябвало да уважават себе си и да странят от подобни типажи.

3. Камерата на "ябълката" има вграден филтър за разкрасяване, който не може да бъде изключен, дори и да искаш. Преиначава формата на лицето и тялото, пренасища цветовете, променя изоснови осветлението на сцената, премахва сенки, намалява бръчките и прочее. Приятелката ми е с "ябълка" и изглежда по различен начин (с филтри за разкрасяване, макар да са изключени от настройките: уголемени очи и устни, засилен блясък на очите, повдигнати вежди, по-дълги мигли, леко стеснена брадичка, малко по-малък нос, възгладка кожа и т. н. ), когато аз я снимам с нейния телефон, спрямо снимките, които ѝ правя с моя Samsung Galaxy S24 Ultra. Поради тази причина много жени предпочитат да живеят със самозаблудата, че са по-красиви, отколкото са в действителност! Харесват се на ябълковите снимки, докато в същото време не се харесват на снимките, заснети с други марки телефони или дори с професионални фотоапарати, чиито кадри улавят истинския им облик с все пори на кожата, бръчки, акне, неподправена форма на черепа и т. н. Даже и Marques Brownlee от канала MKBHD в YouTube, който разбира доста от фотография и има скъпа техника за заснемане, няколко пъти се беше оплаквал от тези неизключваеми ябълкови филтри за разкрасяване, които го изопачават твърде много, с цел да го представят невъзможно съвършен.

Иначе, откъм ползваемост, не съм виждал по-удобно съчетание от OneUI 6, жестовете за управление на "Samsung", приложението One hand operation plus (общо до 12 жеста отляво и отдясно на екрана) и нагласяемите по избор действия с приложението Bixby routines (например да пуска определено приложение с различни яркост и сила на звука, или да включва местоположението само при пускане на Google maps, или да изключва Wi-Fi при загуба на сигнала от домашната мрежа, или да задейства завъртането на екрана само за определени приложения). Бих добавил и удобното смаляване на зрителното поле с плъзгане на долната лента надолу, понеже съм с голям телефон. Но всеки си избира какво да ползва, така че щом на някои хора им харесва нещо различно, важното е да се чувстват щастливи с избора си. Няма нужда от противопоставяне и делене на "отбори" според марката телефони, дрехи, коли и т. н. Щом нещо те радва, ползвай си го със здраве! :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: d0159e27c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

11.   Това е мода. Както всички започнаха да носят дънки. Ползвай каквото си искаш и каквото можеш да си позволиш. Аз не харесвам Айфон. Ползвал съм много Епъл продукти, но не ми допадат.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: cc606018e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

12.   Марката Айфон е хубава безспорно една от най-хубавите, но още по-безспорно е, че продава с яка ценова спекула от минимум 5 пъти реалната себестойност на продуктите си с включената печалба от тях, продавайки един Айфон за над 2000 лв, но което е нищо като ценова спекула сравнено с един стоматолог в България примерно който продава изкуствен зъб или даже коронка на зъб, която е 2 грама оформена в калъп керамика на цената на Айфон. Там спекулата не е 5 пъти както е при Айфон, а над 500 пъти над реалната себестойност на продукта. Айфон са вложили огромни инвестиции за линията на производство и наели най-добрите електронни инжинери на света и страшно скъпи материали за да произведат накрая сложното електронно устройство Айфон, а цървула - Бг стоматолог е взел 2 грама керамика на прах и я е оформил в калъп и после я продава на цената на Айфона. Как ти се струва? Колкото до тинейджърите, абсурдно е да търсиш акъл в тинейджър. Ако ти си от единиците с акъл трябва да се гордееш с това, но не си мисли, че другите тинейджъри ще гледат на теб с добро око. Цялата работа е да се харесат на женските, които също са с акъл на маймунки, затова тормозят мама и тате да им купи Айфон. Айфон реално е телефон разработен за професионални бизнесмени и журналисти за да имат един по-компактен инструмент който да замести по-обемистата им апаратура за работата им. Затова и от Айфон го продават с такава надценка, защото знаят че хората имащи нужда от такъв инструмент за работата си са именно професионалисти бизнесмени с много голям доход на които не би им пукало от цената. Въобще не е за келеши. Ама въобще. Но то като няма акъл в родителите, как изобщо да се надяваш, че ще има акъл в децата им. Няма такава простотия, комплексарщина, олигофрения, хаос и упадък като Булгаристан.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: d3766f21d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

13.   Аз пък се чудя защо като си имаш твоя телефон и си доволен от него, ти е толкова интересно какво и защо ползват другите? Не те засягало, казваш? Ами защо я пускаш тази безсмислена тема тогава?

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 6629b1f84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

14.   Просто са успешно промити мозъци, жертви на корпоративната пропаганда.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 6dee9fe8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

15.   Това е мания на родителите, не толкова на децата. Това го имаше и по времето, когато аз бях тийнейджър т. е преди 20 години. Понеже айфони тогава нямаше, търсеха се други начини родителите на детето Х да покажат финансовото си превъзходство пред другите родители.

Аз съм с айфон, но има две малки разлики:
1. Не съм тийнейджър, аз 40 годишен мъж.
2. Сам съм си изкарал парите за този телефон.

Докато родителите не престанат да избиват комплекси чрез децата си, все повече и повече ще наблюдаваш даже и първолаци с айфони.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: bd0babc5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

16.   Че то други марки телефони, освен Айфон има ли?
Риторичен въпрос. Какъв телефон да ползваме, като това са най-издръжливите и незабиващи телефони? Аз вече 5 години съм с един и същ Айфон, Андроидите с родилни мъки докарват до 2, дори и да са от най-скъпарските.
По-умно е да дадеш веднъж 2-3000 лв и да изкараш 5 години, отколкото всяка година по 1000-2000 за нов телефон.
Ж25

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: c96d871152
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

17.   Може би не е мания кой е по-по, а въпрос коя технология е по-развита. Софтуера на iOS няма нищо общо с този на Андроид, разликата е огромна. Не случайно и в чужбина най-продавани са продуктите на Apple, а това е защото са добри. Но ако питаш някой чичак тук сигурно масово ще ти се отговори, че новото поколение не струва и айфоните са развалили децата.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 488fa88da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

18.   Човечее, снощи видях деца на 6-7-8 годинки с телефон, какъвто имам аз! Та за какво говориш? При децата е такова положението, Петя, Александра имат айфони трябва да имам и аз! Това е.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 739b787b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

19.   Айфон ако продължават така ще го закъсат като Мерцедес, който наскоро изцяло се изнесе от Германия в Китай за да може да свърже двата края там с по-евтината работна ръка. Да се продава Айфон на български тинейджъри, наркомани, на остригани първи номер с мургалява кожа с турска брада с анцуг и маратонки, на цигани и други подобни само, защото имат парите за да го купят е брутално принизяване на престижа на марката и съответно убиването и като престижна марка, защото който види такава гледка ще се асоциира със собственика и. Много турци и мангали с нечистите си пари накупуваха масово S класи и който види такова нещо си казва баси аз на нивото на тоя мангал ли съм, че да карам Мерцедес. И ето кък завърши марката Мерцедес. Стана циганска едва свързваща двата края в Китай. А преди това беше Мерцедес и всички останали след него. Епъл го чака същото, ако не започне да прилага политика като на Ферари, които не продават коли на индивиди които принизяват престижа на марката им. За което и в България досега не съм видял Ферари. Не може всеки с жълто около устата, цървул, мергалявко и абориген да се размотава с Айфон. Много на често взе да става и гледайте как стремглаво ще потегли надолу Айфон. То вече започна. До няколко години ще се е свил двойно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 5cdd982d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

20.   На 41 съм, работя, имам "Samsung S 10 ", 1ТБ, който вече никъде не може да се намери вече, който излезе на пазара през 2019, чиято цена беше цели 3000 лева, сума, непосилна за много хора, затова го закупих за 1000 лева от една обява, едва в края на 2021, а преди няколко месеца си купих "Honor 90! Първия го ползвам основно за мултимедия-игри, клипове, музика, важни документи, а другия го купих само заради това, че камерата му е с 200 Mpx резолюция, ползвам го за разговори, снимки и клипове (да, това е камерата му), а и има още едно преимущество-при заснемане на страница от книга, документ и др., при отваряне на снимката има възможност за копиране на текст и поставяне в нов документ-PDF или WORD! А тези телефони не се купуват за година-две, а за много по-дълго време! Просто се закупуват и дотам, без да се търсят нови, които едва ли ще са по-добри от тези, защото телефон като "Samsung S 10 " едва ли ще се появи скоро, а за "Iphone" никога не съм си мечтал! Защото точно те имат редица недостатъци!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: f84200f6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

22.   Не я разбирам тази мания. Имам финансова възможност за Айфон, но никога не ми е харесвала марката и не бих си купила. Но признавам, че предпочитам да дам много пари за телефон и да го ползвам дълго, отколкото да купувам често евтини телефони. Фен съм на Matе серията на Huawei и от години съм с техни модели. Независимо, че не поддържат GPS. Преди това Edge на Samsung. Ама си карам по 3-4-5 години с тях и даже през ума не ми е минавало да си взема Айфон

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 1a2f4c6638
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

23.   По същата причина, поради която се купуват определени марки обувки и дрехи с огромна надценка. Инстинктът да не останат извън стадото. Даже в щатите скоро имаше някаква мания по термо чаши, ДА ЧАШИ.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: ca3ded2d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

24.   Кифльо не пропуска възможност да оплюе жените. Дори и в темата за Iphone. Личи си къде му е болното място. :)))

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 7df74e6611
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

26.   24, разбира се, че плюе, защото жените имат нещо, което той няма, но винаги е искал - “цветенце”. Ти видяла ли си латентен хомосексуалист да не плюе по жените? :) Аз все още не.
Ж25

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: d658f6e5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

30.   26 - все сте били прости жените, били сте, ама чак така прости както сега, никога не сте били през цялата история. Такива като вас направо си реват да ви бъдат нахлузени бурката и хиджабът, и много скоро наистина ще стане така. Само почакайте... Още малко, и ще дойдат вашите "избавители"...

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: cfded4de94
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   Номер 30 ти нормален ли си? Ти ли си Кифлоприземителя? Ако все пак е друг, за Кифльото не мога да повярвам, че обижда малко или много СОБСТВЕНАТА СИ ПРИЯТЕЛКА. Тоя добре ли е? Ако пък номер 30 е той, ти не си добре, наистина не знам откъде е тази злоба към жените!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 6dee9fe8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   30, аре вземи да млъкнеш с твойте бурки и чаршафи. Във всяка тема пишеш едни и същи тъпотии. Заминавай си в арабския свят и спри да занимаваш хората с тъпотии.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: df2ff43c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

33.   Истината е, че айфоните се харесват от филмирани индивиди и от двата пола, чийто мотив да притежават това устройство е различен от това което представят като реална причина. Не се сещам дори за едно изключение. И много поздрави от мен за Кифлоприземител!
Човек, наистина ги приземяваш! Пишеш по 150 реда и то много интелигентно и запознато, как няма да те хранят.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: de120d65a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Арабите много харесват айфони. Арабските шейхове особено. Имат си custom-made - позлатени, с диаманти и всякакви други лъскави кичозни нещица. :)))

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 246ee0933d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Силно се съмнявам, че на 90% от човечестовто му трявбва толкова мощен телефон, колкото нотивте iPhone Pro, а на останалите 10, просот им трябва, да играя по-малки игри, но... какво да се прави.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 8ef6deb9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Не само в България е така. Аз живея в чужбина и по-голямата част от обществото ползва айфон. Не разбирам хайпа.
Никога не съм имала айфон и съм на 20.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker