Предпазни мерки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Предпазни мерки
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3007 пъти
Искам да ви попитам, може да е тъпо, не съм малка вече, но не съм правила секс до сега, не че не съм имала възможности, но чаках определен човек. Мислим да сме заедно вече...

И сега наистина когато вече дойде времето, искам да попитам кой е най-добрия начин за предпазване от нежелана бременност? Аз четох в интернет неща, но пак и вас питам... защото опита е повече от теорията...
Интересувам се за:
1. Кои противозачатъчни са най-безвредни и ефективни за организма като марки?
2. Кога се пият точно и колко струват?
3. Презервативът по-добър вариант ли е?
4. И има ли други начини?
Страх ме е, ако ги приемам хапчетата 1-2 години и после да не се получи, че да не мога да родя един ден първото ми дете...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9b12a202eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Здравей! Трябва гинеколог да ти предпише противозачатъчните, а не да ги купуваш без лекарско предписание. Презервативът е добър метод. Ако се скъса, взимаш хапче „Ескапел“ /до 72 часа от „гафа“, но колкото по-рано, толкова по-добре/. Аз мисля, че презервативът е по-добър метод, защото може да забравиш да си изпиеш хапчето и да се обърка нещо + това просто отиваш в магазина, купуваш си една кутийка презервативи и си готова, а противозачатъчните трябва да ти изписва лекар, трябва да изчакаш определен период от време след като си започнала да ги приемаш, за да започнат да действат и така..

Айрес

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0c3d0fce97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям мнението на Айрес.
Никога не съм правила любов без презерватив, макар че си имам дългогодишен приятел. Консултирах се с гинеколожката си - тя изрично отказа да ми предпише антибебе хапче, докато приятелят ми си ползвал послушно кондоми. Не само, че те предпазват от нежелана бременност, но и от всякакви болести, предавани по полов път - не само венерически. Нямала съм никога гинекологични проблеми и съм най-здравата гинекологично жена, преглеждана някога в практиката на гинеколожката ми.
Иначе, единствената алтернатива за младо момиче е тъй нареченото „мини“ антибебе хапче. То е ниско дозирано, но все пак надеждно. Моята братовчедка пие такова, по лекарско предписание, разбира се. Нито напълня, нито нищо. Казва, че не чувствала противопоказания. Иначе гинеколожката ми от антибебе хапче е получила пигментация на кожата като при раждали и бременни жени, имала е сериозни проблеми с тях и не ги препоръчва. Раждалите жени ползват т.н. спирала. Изобщо всички методи са добри, освен абортът!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d50bb4ab67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторката(А):"1. Кои противозачатъчни са най-безвредни и ефективни за организма като марки? " Погледни какво е написала Айрес.
А"2. Кога се пият точно и колко струват? " Обикновенно три седмици, веднъж на ден, горе долу в един и същи час, когато си започнала първото хапче и после една седмица почивка, когато би трябвало да ти дойде менструацията.
А:"3. Презервативът по-добър вариант ли е? " Отгледна точка на това, че ако се е скъсал можеш да видиш веднага и да вземеш мерки, поне в България, да.
А:"4. И има ли други начини? " Определено, аз в момента ползвам Нува ринг, действието му е подобно на хапчетата, но се ппоставя директно във влагалището, и се води ниско дозировъчно предпазно среддство, понеже постоянно подава хормони, а не само веднъж на ден както хапчетата. освен това няма опасност да забравиш да го приемеш, нито да го изхвърлиш неусвоен от организма си както хапчето. Сменя се на всеки три седмици плюс седмица почивка, в същия ас, както и при първия пръстен.
Друг вариант е имплантанта, при него се слага нещо като чипче в ръката, което впръсква хормони и действа както при пръстена и хапчетата, само че този чип не се сменя толкова често.
Трети вариант е лепенката, която пропуска през кожата хормони, действащи по същия начин като хапчето.
Четвърти вариант: спиралата, обикновенно се слага при раздали жени, тъй катпо шииката на матката при тях е по-широка.
Пети вариант: спермицид, това е катомалко хапченце, което се вкарва във влагаличето 5/10 мибути преди половия акт и то убива всички сперматозоиди.
Вариант номер 6: Диафрагмата, това е като женски презерватив. Покрива като капаче шииката на матката и така не позволява проникването на сперматозоиди до нея.
Други не се сещам, но сигурно има.
А:"Страх ме е, ако ги приемам хапчетата 1-2 години и после да не се получи, че да не мога да родя един ден първото ми дете"
Едното няма нищо общо с другото. В момента, в който спреш да приемаш хормона, тълото започва да възстановява нормалната си функция и ти можеш да заченеш.
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 993f980a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хапчетата не може да ги пиеш безкрайно.. След 6 месеца например (зависи колко е казала лекарката )трябва да ги спреш, за да се възвърне нормалната дейност на организма...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker