Какво да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво да избера?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2469 пъти
Здравейте, завърших миналата година средно-специално 2 степен оператор в производството на облекло-производство на облекло от текстил. Исках да се занимавам с мода и имам страшно ексцентричен вкус и стил. Но вече като че ли не ме влече толкова, а и не знам какво бъдеще ме очаква. Въпреки, че то няма да е в България, защото със семейството ми се готвим за заминаване. По всички предмети от специалността имам 6. Балът ми от дипломата ми за средно е 5, 15, от останалите предмети 6 ци имам по математика, информатика и ИТ и са напълно заслужени. И това са ми любимите, редом с география и химия. Учила съм доста езици, но владея само английски.

Също имам сертификат оператор на компютър- текстообработване.
Не знам какво искам, знам какво не искам-а това са изключително много неща.

Искаше ми се да изучавам много езици. Музиката също много ме влече. Не мога да свиря на инструменти. Обожавам да пея и танцувам. В никакъв случай не искам да ставам известна. Всичките ми роднини освен баща ми са музиканти, актьори, или художници.

Харесва ми също да правя изчисления. Харесва ми да решавам сложни ребуси, отдава ми се логическото мислене. Следя статистики и ме вълнуват доста. Харесва ми да знам много подробности за всяка държава, за народа... Обожавам да снимам и да ме снимат.
Любознателна съм.

Ужасно много обичам да помагам на хората, да давам съвети. Имам голямо сърце. Имам страхотна интуиция и съм добър психолог- нужно ми е много малко, за да разбера какъв е човека насреща ми. Имам известни познания по право, защото баща ми е адвокат. Но не ме влече правото, нито психологията- прекаленото задълбочаване в нея, ме кара да полудявам на моменти.

Не искам да ставам също служител на закона, въпреки че това ми беше мечтата от много малка-да съм прокурор, или полицай, сега не искам. Не харесвам историята, физиката, биологията, литературата. Икономиката не ми се отдава особено.

Учителите в училище ми казваха, че аз не ставам за работник, а за началник. Винаги съм справедлива, не понасям лъжата. Държа на точността. Не се сливам с масата, откроявам се. Влечат ме също нумерологията и астрологията. Също и окултизма. Религията също много ме вълнува. Исках да съм стюардеса, обаче не мога да пътувам, повръщам.

Пробвах много неща, за да разбера какво ме влече, но още не мога да се ориентирам. Попитах майка, като съм била малка някакви особени интереси, или да е забелязала нещо необичайно. Тя ми каза, че изключително много съм обичала да рисувам и съм драскала абсолютно навсякъде и също така, че от малка съм играла шах доста добре. Сега не мога да рисувам, не съм се развивала в тази област.

На прощапълника си съм взела гребен с огледало. И сестра ми казва, че значи, че ще бъда фризьорка, но аз като че ли искам повече. А карах и обучение по фризьорство, забравих да кажа...

Пробвах тест за кариерно ориентиране. Там излезна, че трябва да се занимавам със спорт, или музика... Първоначално мислех да се ориентирам към компютри, обаче имам проблеми с очите. В смисъл, че много се раздразняват от висене пред компа.

Все още не знам към какво да се ориентирам, но с тези дипломни квалификаций и интереси какво бихте ми препоръчали като професия, или като специалност.

Както виждате съм доста объркана. Искаше ми се да работя някаква по интересна професия. Не ми се иска дните ми да минават затворена в някакъв офис. Искам всеки ден да е различен. Искам адреналин. Знам какво става с този дето много иска :D
Дано не съм ви отегчила до безкрай. Извинявам се, за евентуални грешки и че съм нахвърляла така грубо нещата, но доста бързах да изразя всичко, което мисля.

Сузи

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7c6a95e35c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И си стоя аз гледам със зяпнала уста към компютъра. Толкова много интереси, редовно и аз съм така, но към други предмети- биология, древна история, литература, география (без икономика), химия, чужди езици, психология... дай ми геометрична задача на ниво 5 клас и ще я гледам умно 20 минути. Както сама си каза- прекаленото задълбочаване в темата ме кара да полудявам.

Често нямам идея с какво искам да се занимавам... после си спомням отделно всеки един предмет и моите успехи в категориите. Сега съм убедена в интересите си. Виж, знам как е на първи поглед- в единия момент си убедена, че си родена за Дизайнер, а в следващия обмисляш Компютърна работа, и в двата случая си мислиш, че е твоята професия.

Сякаш цял живот можеш да се занимаваш само и единствено с това и ако нещо се промени, ако не успееш, сякаш са те убили. Седни на стола, отпусни се, пий кафе (или пък чай) и си спомни не как си се справяла с нещата, а как си се чувствала дока то си го правила. Важното е какво искаш, а не в какво те бива. Това в което си добра е нещо страхотно- защо не? - хоби... но това което ти наистина желаеш си е точната работа... после си се представи на полет в самолета, като фотограф или пък да обработваш статистически данни.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2bf0b48ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж какво, звучи интересно на пръв поглед, но ти си трагичен случаи. Не знаеш, какво искаш, момиче! Накрая ще си останеш със средното.
Какви сертификати имаш, никого не го интересува в чужбина, а в днешно време всеки може да си текстообработва. Забрави за това.
Не пишеш и в коя държава отивате, както и дали знаеш местния език.
Зад многостранните си интереси прекриваш... липсата на всякакъв интерес и идея. На твоята възраст хората вече са в университета.
Всеки един от нас, ако почне иначе да си търси интересите и драсканиците като дете, ще излезне нещо подобно - аз съм искала да съм войник, каратист, стюардеса, учителка, лекарка, адвокатка и какво ли още не и станах нещо съвсем различно, но още на 14 знаех, какво ще кандидатствам.

На теб ти препоръчвам да учиш информатика, икономика, статистика, висша математика, социология, архитектура. Нещо с математика. Не са леки специалности, но пък е интересно, а в архитектурата ще можеш да използваш и математиката, и рисуването, и креативността си. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 12ab6a96a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здрасти :)
На първо място ви благодаря, че сте прочели всичко това.
N1, Разбрала си ме много добре, както виждам.
Сетих се между другото, за още интереси сега, но тези са по-важните;D
Що се отнася до това, в което се чувствам най-добра, в стихията си, немога да определя друго освен музиката. Иначе нещата, които най-силно бих искала може би са -да се занимавам с танци, или да съм барманка, да изобретявам шантави дрешки... все неща, които мога да работя и без висше. Но искам да уча нещо и затова се чудя какво. А и казват, че студентските години, били най-хубавите:)
Здравей, N2!
Ами, или ще заминем при леля в Германия, или те ще отидат без мен, а мен ще ме заточат:D при кака и братовчедите в Кипър.
Така се очертава. Ами какво да направя-интересите ми постоянно се менят. Иначе като бях на 14, исках да стана счетоводител и исках това да запиша. Обаче ме отказаха, защото е суха материя. Също много исках да работя
в наркокомуна... От нещата, които си предложила информатика, висша математика, социология, статистика най-много ми допадат. Архитектура звучи интересно, но са ме наплашили че е мнооооооого трудна специалност, а и както споменах не мога да рисувам добре, въпреки че обичам.
Та ако отида с нашите в Германия, там съм чувала че е адски трудно да учиш и да завършиш. А пък в Кипър не ми се иска много, защото там предимно са хора от третия свят и няма да се чувствам комфортно сигурно. Поне така съм чувала от сестра ми. В България няма при кой да остана, а и нямам приятели вече тук-избягаха. И така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker