Работа в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Работа в Англия
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3298 пъти
Интересува ме какви са възможностите ми да започна работа в Англия като зъболекар или да отворя аптека. На 17 съм, ще следвам една от двете специалности и категорично не искам да оставам в България.

Дайте ми съвети и препоръки, дали нещо ще се промени за 15 години (докато завърша и натрупам стаж). Как стоят нещата в момента, лесно ли е човек да се установи там? Ако не в Англия, в коя европейска държава (без Германия) бих могъл да се реализирам? Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: f42bef0b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти. Първо, поздравления за избора ти на специалност, сега е важно да те приемат, после да завършиш. Но е добре, че имаш цели и, че не искаш да ходиш като черноработник на Запад, а като човек с образование и стаж.
В момента в Англия нещата не са добре. Имат най-високата безработица от 30 г. Аз съм икономист и с тревога следя събитията там. Проблемът е, че не става само дума за временна криза, а за дълбоки структурни проблеми в тяхното общество и икономика - имат висок дял на неквалифицираното население, образователната им система изолирва големи слоеве от обществото. Сигурно си чул и за размириците там.
Не е добре да ходиш там и като лекар и фармацефт, понеже здравната им система е такава, каквато е била в България през комунизма (питай вашите) - всичко е държавно и се плаща от бюджета, а лекарите са зле платени, чака се с месеци за елементарни операции, хигиената е лоша и имат два пъти по-висока смъртност сред новородените от нас например, което си е срамно за една индустриална държава.
Вярвам по-скоро, че в следващите години проблемите ще се задълбочават. Англия е бивша водеща сила, за съжаление - виж чартовете за БВП от 19 век до сега. Дизастър и само надолу в последните 120 г., , докато нищо и никакви държави преди 120 години като САЩ, Япония и Германия се издигат като велики сили.

Искам да те предупредя и за друга тенденция, която ще те „хване“ след 15 години - ако избереш да бъдеш аптекар трябва да се примириш с работата в някаква лаборатория в някой фармацефтичен концерн, а те са немски, швейцарски, френски, американски... Аптеки няма да има много след 15 години, защото онлайн търговията с медикаменти в страни като Холандия направо са унищожили традиционните аптеки.

Друго - след 2014 г. отпадат всички ограничения за работа на българите в останалите страни от ЕС. Вече не е възможно да продължат сроковете, защото го направиха веднъж. Няма да ти трябват нито виза, нито нищо.
Разбира се, едва ли някой знае, какво ще се случи след толкова много време, но едно е сигурно - населението ще застарява, ще живеем по-дълго и ще сме съответно болни. Ще имаме нужда от повече лекари. Здравеопазването и рехабилитацията са сектори със сигурно бъдеще.
Може Великобритания да не е много добър избор като цяло, но това не значи, че континентална Европа няма да е добре. До тогава въпроса с еврото ще е отдавна решен, а проблемните държави стабилизирани или изхвърлени от съюза. България по стандарт ще е достигнала и задминала подобни държави и нашето образование ще има по-добър имидж, защото наши специалисти няма да са екзотика там, а част от пейзажа от 10 г. Германия, ти изрично не я искаш, тогава само ще спомена, че там ще има по принцип най-голям глад за лекари. Във Франция не толкова, защото те си имат положителен естествен прираст и сега и населението им не застарява в такъв темп.
Убедена съм, че страните от Бенелукс, Русия, Люксембург, Швейцария, Австрия също ще имат нужда от добри лекари. България също ще има нужда от добри лекари и, ако нашите напускат пък от своя страна ще си внесе от Украйна, Молдова, Беларус, Русия, Виетнам, Гърция, Испания, Ирландия и други бедни държави.

Хайде, учи, развивай се и светът е твой - прочети малко и за САЩ и особено за Япония -те не те ли интересуват като дистинации. Който учи, той ще сполучи - Който работи, той ще яде.
Не си мисли, че политическата и икономическата карта на света ще е такава, каквато е днес. Преди 22 години и България я е нямало - имало е НРБ и диктатура с дикатор. Не си мисли, че след 15 г. ще сме най-бедната страна в ЕС. Определено обаче на вашето поколение ще е по-лесно да работи където си иска в Европа, ако има нужната квалификация и желание. Не се застопорявай на едно място, не се ограничавай - образованието е свобода, а като българин ти си и свободен европеец.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 457d215b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   а аз съм чувала, че медицинското образование в сащ не било възможно за чужденци?? някой чувал ли е подобно нещо понеже на мен ми се стори малко абрурдно.. и ако имате повече информация относно следване като медицинска сестра в сащ или на по добрите дестинации ще ви бъда благодарна

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 462ae8177a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   2. - Не е вярно - гледай спешно отделение или доктор Хаус - има там много, които играят чуждестранни студенти, при Хаус май имаше един, който е от Австралия.
Друг е въпросът, че за медицинска сестра не се следва, а се ходи на курсове + практика в болниците. Медицинските сестри само в България и бившия соц. свят имат висше образование, това е иначе работа за ниско-квалифициран персонал на Запад, зле платени са. Има работа, защото има недостък, защото заради ниското заплащане никой нормален човек там не иска да е сестра - трудна работа+лошо заплащане, не е много привлекателно за младите жени и момичета.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9c0ed96067
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много благодаря на №1. Всъщност, най- голямото ми желание е за Съединените щати, но съм чувал, че там вече не можело и муха да прелети. Аз живеех с идеята, че в Англия ще мога да си отворя аптека и да си щракам с пръсти. Четох за заплащате от сорта на 11 000 лири, но не разбрах дали става дума за аптека или за фармацевтични фабрики. Винаги съм се възхищавал на Американците и на нивото им! Насочих се към Англия най- вече, защото имам близки роднини в Лондон. Иначе, за САЩ не смея дори да мечтая..

Автора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker