Разпуснат младеж, има ли надежда? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Разпуснат младеж, има ли надежда?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2451 пъти
Здравейте, аз съм на 16 години. Вече съм 10ти клас и съм притеснен. Не съм амбициран по никакъв начин. Нямам чувство в себе си, което да ме кара да уча. Просто не виждам смисъл в нещата, които не са интуитивни. Трябва да уча. Нямам никакъв интерес от това, което се прави в училище. Чисто любопитство и нищо повече.

Имам чувството, че ми липсва дисциплина, тъй като съм оставен от родителите ми да правя собствени решения без тяхното разрешение. Добър човек съм, нито пия алкохол, нито пуша цигари. Моето поколение е свикнало всичко да му се дава на готово. Абсолютно навсякаде... поне така си мисля, докато в учебниците информацията хич не ми изглежда смлята.

Не искам да разочаровам родителите си, нито искам да ги виня по никакъв начин - благодарен съм за дадената свобода от тяхна страна.
Как да се амбицирам да уча?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3b7b85eea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами например 1-во расходи се малко из улиците погледни просяците... хората който бъркат в казаните... и тези който чистят тоалетни и улици. И се замисли малко... защо тези хора са така... охх, аз се сетих... "МАИ" щото НЕ са УЧЕЛИ и сега искат не искат ще правят мръсната не заплатена добре и гадна работа! или има някой просто си просят...

Виш на 16 си... вече трябва да мислиш какво ще стане в живота ти... твойте родители няма винаги да са до теб и да те прехранват... един ден за жалост ще се разделиш от тях за винаги... както аз и всички хора по света... за това трябва да земеш нещата в свой ръце... е аз например съм на 14 уча не съм отличничка но съм пак добре... в дскл... се държа прилично в часовете съм тиха и така...

Започнах да си търся работа... дори вече си спестявам пари от децките си за да започна шофиорски курс (НЕ ЖИВЕЯ В БГ)... И това е защото знам че един ден ще остана сама... и аз ако не си остроя живота и не го усигоря та кой друк да го направи... За това първо учи... никой не е казал да си зубър... после започни да следваш за нещо хубаво нали което е по заплатено... примерно ако научиш 2 езика бг и англиски... ставаш за преводач или нещо такова... но за да постигнеш това първо трябва учене за това се стегни! ако искаш по добър живот и ако искаш родителите ти да са горди с тебе един ден... (сорри ако съм писала малко несвързанно, но в момента ми е малко нервно и сорри ако има правописни грешки.)
*Луната*

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 802ee4ff77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво мило дете си ти! Бих се радвала и моя син да може така да осмисля. Не всички богаташи са висшисти. Ученето не е само заради професия в бъдеще. Това което се прави в училище те подготвя за живота от всяка гледна точка. На мен ми се струва, че ти си добър ученик. Ти си човек, който мисли и разсъждава. Защо ли не ти стига чувство, силен интерес към нещо. Да не би да се притесняваш, че не можеш да чувсташ достатъчно? Огледай се наоколо, виш с какво се занимават хората, как се прави, как живее твоето семейство, как върви домакинството - как се осветява вашата къща, как се отоплява. Колко пари се плащат и за какво, на месец примерно. Как се готви. Какво се готви и как се готви всеки ден. Би ли сготвил ти нещо за вашето семейство? Намери рецепта, купи си продуктите и следвайки рецептата сготви на майка и татко и ги зарадвай. Ти май много ги обичаш. Това е живота.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c89e43c705
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Винаги има надежда остава само желанието.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker