Къде е по-добре? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Къде е по-добре?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 1745 пъти
Здравейте. Историята ми е малко заплетена.

Аз съм момиче и съм на 15 години. Родителите ми са разведени от 4, 5 години. Майка ми работи от 10 години в Австрия и аз всяко лято я посещавам ( цялото лято) това лято (2011) открих отбор в който да тренирам там ( аз съм спортистка) Отбора ме прие много добре, аз също. Може би за два месеца в тази държава открих много повече истински приятели отколкото в България.. Беше ми много мъчно когато се разделях с тях.. :((

В момента съм в България и постоянно мисля Австрия, искам дори другата година да уча там. Споделих тази моя идея с мои приятелки и те ме питаха дори "Подяволите я се омитай от тука" :D или нещо от сорта.. Но въпросът е, че още не съм го споделила с никой от роднините си... Страх ме е реакцията на баща ми.. Майка ми сигурно ще се зарадва.. Дори и аз незнам какво искам.. Много често си применям мнението. Понякога си мисля " какво правя в България" друг път " Какво ще правя в Австрия" Помогнете мИ!
* 1D *

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: cd76d04a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пак пишеш и пак нищо. Вместо да киснеш по форумите, хвани и научи като хората немски, като завършиш средно, Австрия няма да ти избяга. Проблемът е, че доколкото си спомням, ти си в средата на обучението си, не става просто така без да загубиш поне годинка. Къде е било по-добре - това ти трябва да знаеш. Ако искаш да живееш и учиш в Австрия, ами живей и учи в Австрия, какво чакаш - ние да станем, да ти научим уроците и да ти изкараме приравнителните изпити ли? Ние да говорим с баща ти, с майка ти?
Какво чакаш от приятелите си в България? Да им кажеш - ами там намарих по-истински приятели от вас, а те да ти кажат - о, браво, мила, радваме се.

Едно ще ти кажа като човек, който е живял близо 3 години в Австрия - и там не е всичко концерт по желание и лятна ваканция, игра. Хората се борят с живота, а децата с училището. Няма джиджи-биджи - ще се изизква от теб до дупка и никой компромиси не прави. Езикът е предпоставка, но това е началото. Няма лабаво и няма компромиси и изключения. Подпукват те и това е. Колкото до приятелите ти, ами ще видиш, колко са по-истински, когато им поискаш помощ. В спорт и веселби, по време на ваканции, всеки е ларш, като почне училището, стреса, когато родителите почнат да ги спират да гостуват на „българчето“, когато се сблъскаш веднъж-дваш с дискреминацията, която я има във всяка страна спрямо чужденеца, тогава се радвай.
Иначе, който иска нещо много силно просто действа, учи и взима решения. Ти си неуверена в решението си и търсиш някой да ти каже, какво да правиш, но едно ти казвам - само ти можеш да решиш дали да се хвърлиш от моста или не!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1c7212fc0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ти какво искаш да ти отговорят приятелките ти?

ако живееш със баща ти е нормално първо неговото мнение да искаш!
ако не, какво по-хубаво от това да си при майка си?

пък и там ще имаш по-големи възможности

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker