Искам да се върна... но не мога - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да се върна... но не мога
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2874 пъти
Да,
това е. Безпомощна съм и не знам какво да направя. Искам да се върна при приятелите и баща си в Скандинавия (Не ми се иска да уточнявам страната). Майка ми е българка, но татко не е. Родена съм и съм израснала на север. Научила съм се да живея да се държа и да разсъждавам по друг начин. Какво стана?

Родителите ми се скараха и майка ми ме забута в някакво градче в България. До последно я молих да остана, но тя отказа. Разделих се с приятелят си и с компанията. Пристигнах в БГ...

Хора защо сте такива? Още първият ми ден в училище беше истински ад. Класната ми ме представи на класа и на всички им стана супер забавно от името ми. Говоря с акцент и всички ме гледат странно. Учителката ми по бел ме хейтва страшно много. Кара ме да чета, после ми вика, че не си зная родния език. На последното контролно ми беше много лесно, но получих слаба оценка. Попитах я защо и тя ми каза, че български не знае, а имам претенции.

Всичките са жалки материалисти. Гледат как си облечен, какъв ти е телефона и това е важно за тях. Постоянно ме коментират. Да не съм с деколте до пъпа, не си купувам фешън парцали по 15-20лв. Ризите ми са по 30-40 евро, но те големите дизаинери все ме критукуват. Обиждат и произхода ми. Викинг, нацист (нямам нищо общо с Германия)... Разпространяват слухове, че баща ми бил алкохолик и аз го преживявам тежко и се друсам. What the hell?!? Какво съм им направила?

Като свърши проклетото училище се прибирам и не искам да се покажа навън, не издържам. Никога не ми е било толкова лошо. Приятелите ми се обадиха и сега са на ски, а аз? Стоя и се опитвам да разбера защо хората в тази страна са толкова озлобени? Трябва да изчакам 3 години докато стана независима и съм принудена да търпя това.
Просто не разбирам защо се държат така с мен. Въпреки всичко гледам да им помогна и едно мерси не получавам. Защо? Толкова ли е преуспял българин, че да го интересува само материалното. Няма ли съществени неща за вас? Не е ли важно какъв е характера на човека? А лошо ли е да си различен, да си единствен по рода си. Да не подражаваш на другите по акъл, прическа и начин на обличане? Да не те интересуват клюки, а факти? Защо е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: ebc3935851
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   yeah i am different but you are all the same

свиквай с действителността и мен са ме тормозили но съм разбрал едно който мн ти се прави мачкай го за да не те мачка той теб

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8dab58e2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре дошла в България, страната леките жени и тежките мъже, страната на материализма и лицемерието. Обществото не го интересува характер и морални ценности, интересува го колко голяма ти е банковата сметка, какви дрехи носиш, какъв телефон имаш, каква кола караш.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c1b87c0374
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами намери начин незабавно да се върнеш там, защото в България не те очаква нищо добро. Кажи на майка си, че тук всички са наркомани и постоянно те тормозят в училище. Че ти се подиграват и т. н.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2125428f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Сигурно съучениците ти не са много добри, но според мен, им е повлияло и негативното ти отношение към българите. Казваш, че си молила майка си да останеш, вярно е, че си имала живот там, но като цяло никак не си искала да живееш в България. Слагаш всички ни под общ знаменател, заради училището си. Защо се учудваш, че хората не те харесват тогава? Много лесно се усеща какво ти е мисленето за хората, дори да се опитваш да го скриеш. Както казах и съучениците може би не са много добри, но трябва да се вгледаш и в себе си. Номерът си плюенето по българите за всички проблеми ми е добре познат, можеш да го изолзваш сред по-прости хора, които само това чакат.... Кусурите си ги знаем, ти знаеш ли своите?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2617a997df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Обществото дълги векове се е крепяло на вярата си в Бога. Сега изведнъж нямаме никаква вяра, а така упадъкът застига моралът, семейството и цялото общество. Насадил се е силно прeекспониран материализъм. И, което е по-лошо, тези материални ценности ни карат да се измъчваме и озлобяваме, защото сме бедни, а се мислим за голямо.

Доста сме изостанали. Не всички хора са така, но явно масата са. Приеми, че не можеш да го поправиш и не се впрягай.

Не си само ти така. Масата нормални хора (ученици, студенти, работещи и прочие) са в твоето положение — затворени, изолиращи се. Нормалният и моралният човек са в най-голямо страдание в България.

Българският ни роден език не го знаем и ние — хората родени и изкарали живота си тук. Така че не се впрягай.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e258eba7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Добре си написала текста като за човек, на който му обясняват, че не знае български.
Проблемът по - скоро се корени във възрастта на съучениците ти, отколкото в нещо друго. Но, да, вярно е и че тук манталитетът е такъв, масово и все пак не всички притежаваме такъв.
Това, което мога да те посъветвам е да стискаш зъби и да чакаш да мине тази година. И евентуално да успееш да убедиш родителите си, че искаш да живееш не в България, а при баща ти. През това време се опитай да намериш хора, които да те харесват и ти да харесваш. Със сигурност има и такива.
Лошо, ако градът ти е от малките, там простотията е още по - голяма, но все пак винаги има и нормални хора. Ще намериш, само потърси.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0e0561da03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честито! До колкото разбрах си на около 15 (3 години докато си независима). Не точно всички са така, но точно през пубертета е ад. И работата не е за What the hell!? , а за What the fuck!? . Тези, които могат да те разберат, не са от яките, онези с многото приятели, които принципно те обиждат. Трудно ще ти е, стила е много различен ( Тук важи правилото, че не дрехите са важни, а стила и как ги носиш). Като те обидят измисли директно затапяне
-Викинг
- КЕФФФ, ще си купя шапка с рога!

и само запомни - Just be yourself cuz don't have nothing better than it.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ebf263d44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   №2, жалко че твоята България е такава. И си помисли добре, дали хора като тебе не я правят такава.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e39a307ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 4 спри да пишеш щото изобщо не знаеш за кфо става на въпрос! Афторке разбирам те чудесно и аз съм на твойте години и живея в скандинавия вярно разликата междо България и Скандинявия е ОГРОМНА!!! В скандинавия не гледат външния вид а в българия само това гледат! в скандиянавия не се подиграват дали си дебел, слаб, беден. грозен. негар или японец а в България чакат най-малкото за да ти се присмеят. В българия децата на наще години живеят в РАЗВРАТ! (не говоря за всички, но повечето). В скандинавия хората имат култура, респект, разберателство.. от най-малкия до най-големия (е сега и тука има хора който не са нормални т. н. ) Но не както в българия в България всеки втори е.. просто нямам думи! Гадно ми е да пиша и мисля така за собствената си държава, но това е ФАКТ нищо добро няма там и вече не само Учениците нямат култура и респек ами и УЧИТЕЛИТЕ! Направи всичко възможно и се махни от там ако трябва не яш с дни само плачи поговори с баща ти но се махни.. в Скандинавия ще си имаш и доброто учене и уважението и всичко.. И сега знам че доста от вас ще са против мен, но нищо все ми е едно защото аз казвам истената и ви разбирам защото вие живеете по друк начин и с други разберателства.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 22ebac373b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №8 Жалко че има хора като тебе които не гледат реално на нещата.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2fd5d81d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   За жалост повечето са така, хората тук много мразят някой да успява и правят всичко по силите си да го препънан, жалко, но истина.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ebf263d44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №10, все от "реалногледци" нещата са стигнали до тук. И не си слагайте сами оценки - тъпо и комплексарско е, а мнението ви не става по-значимо от това...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 22ebac373b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12. Да и те са виновни, че простащината върлува на всякъде, че всичко е обгърнато от материализъм, лицемерие и алчност.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ea25f81508
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз уча извън България в момента, признавам си тук може би е хубаво но няма живот навсякъде е пълно с камери с полиция и впрочем.. 3Та година съм вече тук и не ми харесва в България е хубаво просто това че не си попаднала на подходящото място не значи че на всякъде е така България може да не е префекта който искаш но не всички сме еднакви и в другите държави има такива хора не са само в България за мен България е най-красивата държава на планетата обичам я!! ..

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c1b87c0374
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, в UK ли си? Любопитно ми е.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ea25f81508
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Да в Англия съм

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a22e3c464d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   мерси за всички коментари
Аз не бях лошо настроена за България просто не исках да ме разделят с моите приятелите и имах планове.
На номер4 ще отговоря- хората са хора независимо от националноста им. Не съм била лошо настроена. Не плюя българите. Страно ми е. Искате респект и да сте наравно с другите а вие какво давате? Респект, разбирателство? Не аз гледам другите с пренебрежение.
Всички сме хора с права. Дори най пробадналия просяк е човек... човек като теб, и заслужава човешки отношение.
На мен е интересно номер 9 от коя страна е? :)
No matter, I can only say this too shall pass!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4fdd17571b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Едва ли мога да кажа, че те разбирам. Аз съм от тази държава - роден и израснал тук, но напълно подкрепям мнението ти. На 19 съм и тази година завърших. Какво виждах от поколението си - алкохол, наркотици, млади момичета, които на външен вид са по-големи от майка ми, сбивания, лицемерие и нищо друго! Вероятно съм по затворен в себе си от колкото приятели ми мислят. Само пред един човек съм успявал да си призная това и съжалявам, че го сторих. Малка си и не мога да ти кажа бъди силна. (не че и аз съм много голям). Защо се получава така ли? Може би защото сме поколението на прехода. Всеки гледа от по-големите батковци и какички. Забележи телевизията - това което виждаш там го има и по улиците. Няма как да ги промениш тези хора. Те цял живот биват промивани. По-лошото е, че много хора като тебе стават като тях - конформизъм, какво да се прави. Искам да ти кажа, че ще се оправи, но не е така. Не искам да ти кажа да напускаш - България е една много красива държава, но ако е само заради красотата... Ще видиш, че скоро ще намериш поне един човек, който да е като тебе. Той ще ти помогне да изтърпиш през това време докато сама можеш да взимаш решения. До тогава само не ставай една от масата!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d80de3e1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз също съм роден и израстнал в България. Вече 10 години ходя на училище тук и знам за какво става въпрос. Истината обаче е, че не всички от нашата родина са такива-аз самия не съм материалист и злобар. Срамежлив съм и нямам приятели. За мен важен е характера, а не кой как изглежда, кой какво носи. Повечето обаче гледат само външността и лигавщините. Обикновенно център на внимание са разни боклуци. Скромните хора не ги смятат за нищо. Не съм ходил в други държави, но сигурно и в чужбина има гадни хора. Националността не толкова важна, защото навскъде има боклуци и свестни хора. Но аз искам да остана в България, защото тя има удивителна природа, уникални забележителности и славно минало. По-добре остани тук, без да обръщаш много внимание на заобикалящата те среда.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e39a307ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 9. ами от Норвегия.. а ти??

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a22e3c464d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   ммм супер
аз съм от Швеция... бях от Швеция :/

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e39a307ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Дано пак да се върнеш... и аз съм ходела в Швеция. ;]]

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a3d008c663
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Мила аз съм си от тук от тази закътана в нищото страна България и аз си задавам същите въпроси като теб - защо не ме харесват, защо са такива материалисти, защо ги интересува само вънщния вид на човека, а не характера, защо се мисллят за голямата работа и за модни дизайнери с дршките си по 10 - 15 лв, когато аз съм - мила, не обиндем никой и т. н. , защо не ги интересува нищо друго освен това оето имаш, защо като не носиш нещо по техния стил те мразят , защо като не си курса не им пука за теб, защо мислят, че са повече от мен когато не са, защо ме тъпчат така!!

В България ако не друго ще научиш как да отцеляваш тук те тъпчат, мразят, обиждат и ненаиждат каквото и да правиш, дори да носиш скъпи дрешки, да не ги обиждаш и т. н.. Българина е едно ужасно същество, особено момичетата на възраст от 13 до 17. Както каза номер 20 не всички са злобари, примерно от моя клас побечето са курви, освен мен и още едно момиче и ето ние двете сме си първи дружки и не ин пука какво говорят за нас!

Намери момиче или момче което прилича на теб, не по произход, а по характер! Успех мила и един мой съвет спи да се друсаш - дрогираш - и гледай чашата но половина пълна, не на половина празна! Весела Коледа!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker