Чувствам се засенчена от нея... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се засенчена от нея...
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2263 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години. Имам много познати и малко приятелки, но само една е специална. Най-добрата ми приятелка, с която откакто се помня сме неразделни. Бяхме заедно в една детска градина, после в един клас в основното училище и сега - в гимназията. Тя живее на горния етаж в нашия блок и просто денонощно сме си двечките. Чувствам се късметлийка с нея. Винаги, когато съм имала проблем, първият човек при когато съм отивала е била тя, както и обратното. Сега също и се доверявам за всичко, освен за едно нещо.

Както казах неразделни сме от съвсем малки, растяхме заедно и ето, че в един момент тя се превърна в най-красивото момиче. Дълга права коса, гладка кожа, синьо-зелени очи, висока (не прекалено), със страхотно тяло - общо взето всичко, за което женската аудитория може само да мечтае. Това е причината голяма част от момичетата в класа да и завиждат и да я мразят. Ще бъда честна като споделя, че и тя малко си го заслужава, осъзнавайки превъзходството си и държейки се надменно с другите. Аз съм единствената, която наистина я познава, защото само към мен се отснася нормално и го оценявам.

Когато сме само двете се забавляваме много, но когато сме сред други хора се чувствам засенчена пред блясъка и. Не се оплаквам от визията си, даже напротив, но пред нея сякаш бледнея. Аз съм от по-срамежливите, а тя излъчва такова самочувствие и самоувереност, за каквито не мога дори да си и мечтая. Хората забелязват първо нея, а после когато погледнат към мен ме възприемат като допълнение (включително момчетата, които харесвам).

Не си мислете, че и завиждам, дори самата аз се чувствам гузна, заради начина по който се чувствам. Знам, тя не е виновна! Винаги се е опитвала да привлече вниманието на хората, към които знае, че проявявам интерес към мен. Просто в нейно присъствие не се получава. Чувствам се недооценена, не ми се дава възможност да покажа най-доброто от себе си. Не бих и го казала, защото знам, че ще я нараня и не искам да се чувства виновна, заради мен и глупостите ми. Не си представям вариант да спрем да се виждаме и не искам да се очуждим. Тя ми е прекалено скъпа.
Моля ви дайте ми съвет как е най-редно да постъпя... : ( Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1c8e96a97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка, не искаш да се разделяте, но може би ще е добре за теб да излизаш повече без нея, да попадаш сред нови хора без нея, да създаваш впечатления без нея.
Приятелството е хубаво нещо, но на твоята възраст го приемате като нещо по - сложно и специално, отколкото е. Ще видиш след време за какво говоря.

Имай предвид само, че мислите, които си изложила тук само ще се задълбочават, ако не промениш положението и е възможно накрая да си развалите отношенията.
А това, че приятелката ти се държи грубо с всички в класа ви, освен с теб, не говори добре за нея, от там и твоите отношения със съучениците ти сигурно не са страхотни.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5d409d5e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами може да излизаш някой път сама с някой момче което харесваш не е нужно тя винаги да е с теб, разбирам че сте неразделни но 1-2 пъти не е проблем да излезете отделно, а пак и ти ако и обясниш, че искаш да излезеш с момчето, което харесваш и искаш да сте насаме не мисля, че ще има нещо напротив ако ти е истинска приятелка така и ти ще можеш да превличеш вниманието на някой.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 499e3c3f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Отношенията ми със съучениците ми са приятелски. Неутрална съм към техните недоразумения с приятелката ми, тя също не ги взима насериозно. Проблемът обаче е, че което момче да познава и нея, и мен няма шанс да излезем на среща. Когато някой ме види първото нещо, което ме пита е приятелката ми.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f5c65477db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти сама си забелязала, че те засенчва не толкова с визия, колкото с поведение.
Просто когато някой се държи отворено и приветливо, когато от него струи настроение и увереност, той става магнит за околните. Почти всички хора имат нормални, хармонични черти, но при някои те изпъкват и "оживяват" повече. Според мен е достатъчен дори само блясък в очите, който идва от радостното приемане на света и себе си. Също и леки движения и изправена стойка, които са най-добър индикатор дали човек е здрав и е пълен с енергия /добива се от правилно физическо развитие, здравословен режим на храна и сън, упражнения/.
Във вашия случай при нея това се получава естествено - сигурно от дете у дома е била обсипвана с комплименти и поощрявана, със сигурност някой и е подсилил първоначално това себеусещане. Вероятно сега не стои много затворена у дома и спортува нещо или често излиза и има разни интереси, които я правят активна.
Сега още повече си е повярвала, виждайки реакцията на околните. Ти пък, бивайки недооценена се затваряш повече и все по-трудно става да "разгърнеш" себе си.

Наистина е необходимо да се сприятелиш с по-обикновени момичета и ще видиш, че вече си усвоила голяма част от чара на приятелката си, който по естествен начин ще се прояви.
Аз съм имала различни периоди и ту съм изпъквала пред свои приятелки, ту съм била засенчвана. Мога да кажа, че в един момент с годините всички добиват достатъчно увереност и собствено излъчване, а и се случва ролите да се разменят - по-свитичките да разцъфнат, доказвайки се в други области от живота, а примадоните се комплексират, когато ги напусне усещането, че са най-желани и красиви.

Но и да не станеш толкова блестяща и колоритна като приятелката си - не е беда. Бъди сигурна, че ще дойде момент, когато някой ще те хареса и ще се влюби истински - именно защото не си първата фръцла, а си Ти.

Освен това имам чувството, че всеки /включително ти/ умишлено си премерва и дозира чара, който разпръсва, защото подсъзнателно усеща, че е малко рисковано да е винаги в центъра на вниманието на всички.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker