Майка ми се държи лошо с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми се държи лошо с мен
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3587 пъти
Откакто се помня, майка ми за най-малкото нещо започва да се кара с мен, да вика и да ме обижда. Повтаря ми колко съм смотана, глупава и как никой нямало да ме хареса. Казваше, че имам ниска обща култура и че няма да успея в нищо. Думите й не са оправдани понеже и мен като всяко момиче ме харесват момчетата. Казват, че съм сладка. Аз наистина не съм грозна, нито пък съм глупава.

Тази година ми е последна в училище и се записах на уроци, за да взема изпитите. Баща ми намери жена, която е била учителка, после е станала инспектор, а сега е експерт по литература и редактор в един от най-известните вестници.
Обяснявам всичко това, за да стане ясно, че това е интелигентна, начетена жена. Тя каза, че си личи от есетата, които пиша, че имам талант да пиша, но и висока обща култура. Както казах, майка ми беше казала обратното.

Нормално е да имам различен вкус от майка ми, но постоянно ми натяква, че филмите, които гледам са глупави. По същия начин ако й споделя за някое момче, което харесвам, тя казва, че това са глупости. Така е било винаги. Думите й са: ,, Престани да се занимаваш с тези щуротии и си гледай ученето.''. Успехът ми в училище винаги е бил отличен. Понякога се е случвало да е под 5,50 , но винаги съм била добра ученичка.
Знам, че ученето е важно за бъдещето, но и аз съм човек и не ме подминават трепетите на сърцето. Мисля, че е нормално да изпитвам увлечения като всеки млад човек.

Дори се бях влюбила в едно момче и имахме връзка, но той ме изостави. Преживях го изключително тежко, а тя не спря да ми се кара, че като не съм в настроение, провалям и нейното. Точно тогава щяхме да заминаваме на почивка и преди това бях тъжна. Тя не се опита да ме разбере, дори не знаеше колко съм обичала това момче и колко много съм държала на него. Той беше първата ми любов и ми беше трудно да се разделя с него, а тя не престана да ми се кара не само, че й ,,развалям кефа'' , но й за други неща, незначителни.

Преживях болката си с помощта на приятелките си.
Единствено от тях получих разбиране и подкрепа.
Ако й споделя, тя започва да крещи. Затова премълчавам всичко, а ако случайно научи, се сърди, че не съм й казала.
Имам по-малка сестра и често я гледам, но тя казва, че това не значи нищо.

Не ходя по дискотеки, не пуша, не пия алкохол и не сменям момчетата като носни кърпички. Обичам да рисувам или да пиша, а тя ми се кара и за това.
Ако се опитам да поговоря с нея, ми казва, че проявявам неуважение. Излиза с оправданието, че имам всичко. Така е, не съм останала гола и гладна, но през тийнейджърските ми години ми липсваха пълноценните разговори, подкрепата. Имам късмет, че приятелките ми са добри хора и са винаги до мен иначе щях да бъда съвсем сама.

Преди оставях скайпа включен. Тя сядаше пред компютъра уж да провери нещо. Тогава се ровела из хронологиите и казваше на баща ми какво е чела и дори ми се караше за някои неща, защото с приятелите ми сме се били занимавали с глупости.
Например, едно момче искаше да му дам съвети как да се хареса на едно момиче.

Тя ме е родила на 23 години, но е забременяла много скоро, след като се е омъжила за баща ми. Имам чувството, че съм се появила в неподходящ момент и затова ме е намразила. Баща ми винаги ме защитава от нея и застава на моя страна, но тя се кара и с него и на мен ми натежава още повече, че заради мен има кавги между тях.

Вече нямам търпение да се изнеса от тази къща. Не ме интересуват парите й. Искам да живея спокойно.
Според вас права ли съм за причината, поради която се държи така с мен? Защо винаги ме подценява и унижава? Толкова ли съм лоша? Благодаря, че прочетохте историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 062e9b71c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така по написаното съдя, че си някъде към 18 година, значи аз съм на 14 и просто докато четях имах чуството, че аз съм го писала! И на мен мама ми казва, че нищо няма да стане от мен, че имам ниска обще култура и дори, че съм тъпа! Из като теб имам високи оценки, а тя пак ми крещи, че съм била слаба ученичка! Ходя на уроци всеки ден преди училище, нямам свободен ден, дори събота и неделя съм на балет! И мамами чете хронологията в скайпа и ми вика, че съм се занимавала с глупости! Просто ми се кара за всичко веднъж ми се скара, че покривката на леглото ми не е испъната! И аз имам чуството, че съм се родила в неподходящия момент, защото мама е забременяла с мен от тате преди да се женят, оженили са се февруари, а аз съм се родила април - родила съм се в седмия месец - и може би затова ми е намразила както и теб! И аз имам малка сестра и определено имам чуствато, че мама се държи по - добре с нея - една вечер ме заболя ухо аз казах на мама, но тя ми каза - нищо ще ти мине - след половин час аз просто умирах от болка, и накрая седнах до радиатора и заплаках, тате ме видя и ме попита защо плача, аз му казах той ме накара да се облека хубаво и ме заведе на лекар, там ми исписака капки и ухото ми се оправи. Миналата седмица така ме болеше гърлото, че нямах никакъв глас пишех на лист, за да кажа какво искам, и мама пак нинаква реакция. Тази седмица сестра ми е болна мама постоянн е с нея дава и топло мяко купила и е доста лекарства а аз бях по - зле, а мама не ми купи дори някакви лекарства за случане. Просто разбрах, че няма оправия трябва сама да се грижа за себе си - и тате естествено ми помага - и затова сега просто се оправям сама - естествено за коледа получих най - малко подаръци, но леля - сестрата на тате - ми беше купила както обикновено много подаръци - тя и тате само ме обичат - и сабо благодаряние на нея имах няколко подаръка от мама получих бонбони от тате ионика - много обичам музика и литература - но да се върнем на темата - и моята майка се държи така, и може би е нормално майките ни да са леко исперкали, но въпреки това трябва да си го обичаме!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 800e161689
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   все едно прочетох моята история с малко разлики, но общо взето - същата! И аз в началото си мислех, че "проблемът "е в мен... че аз съм черната овца в семейството (имам брат близнак). С времето разбрах че не е така, просто се научаваш да не й обръщаш внимание... трудно е, но просто трябва.

И един съвет не се прецапваи да се изнесеш бързо. Първо си намери добра работа, за да си плащаш наема, за да не оставаш гладна и чак тогава го направи. Казвам ти го от личен опит, не бързай.

The MAN 20 г,

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: adf5ca054c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Прочетете първия коментар, колко невинно и по детски е написан. Хубаво си поплаках.
Какви са тези родители, какво е това чудо?
После младото поколение било такова и онакова..
Ти ще си видиш детето разревано от болка и няма да ти трепне окото, баси..

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 19 дни
hash: 2e3d147076
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Знам колко боли, болката е силна пронизваща. Моята майка често се държи доста лошо с мен, при най-малката ми грешка ме пронизват нейните жестоки думи. След това аз се затварям в стаята си.... искам да съм сама, за да не вижда как плача. Обидата е толкова голяма... задушаваме, нищо друго не може да ме нарани толкова много, колкото думите на майка ми, а аз толкова много я обичам. Съжалявам, че съм единствения човек на който може да си изкара, това че животът просто не е справедлив с нея, преживяла е много, за това си казвам, че нямам право да й се сърдя, но ме боли ужасно много. Моля се, само тя да е добре! Искам един ден да се гордее с мен.

 
  ...
преди: 12 години, 18 дни
hash: d1080284b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хаха какво значи"хубаво си поплаках" много ревливи се събрахме тука номер 5 стегни се за кво ревеш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker