Да направя ли аборт ?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да направя ли аборт ?!
преди: 15 години, 7 месеца, прочетена 7504 пъти
Здравейте на всички .. Имам проблем и не знам как да го разреша .. На 16 години съм ..имам приятел от 7 месеца и съм бременна във втория месец... Преди няколко дена разбрах ..Бях на лекар с една приятелка и просто се е случило.. Моля ви кажете ми какво да направя ?! Да кажа ли на приятеля си или да го запазя в тайна ??? Чувствам се ужасно ..Не мога да родя защото няма кои да мизволи, но в същото време искам ужасно много това бебе .. Моля ви дайте ми някакъв съвет .. Просто ме е страх да не направя някоя глупост ..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 7 месеца
hash: 3f0e4a07a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добре кажи на приятеля ти и на родителите си. Щом искаш бебето го роди. Не прави аборт. Ще се справите стига да искате и ще дадете нов живот, което винаги е по-добрия избор. Успех.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: c27b67678b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си на 16, а и не се знае след 1 година дали ще си със същото момче... Какво ще предложиш на това детенце? Според мен сподели на приятеля си и направи аборт... Но съдбата е в твоите ръце...

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 267a8e3d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Кажи му, естествено! Той има право да знае.Но имаш ли представа как ще се грижиш за това дете, много си малка още и сигурно учиш. Аборт е разумното решение, имаш цял живот пред себе си за деца и семейство! Ако го запазиш целият ти живот ще се превърне в ад и една голяма бъркотия! Та ти самата си още дете! Направи аборт и след това се предпазвай. Има хапчета, презервативи, всякакви средства! Аз съм на 24 и още не мога да се реша. Детето е голяма отговорност. Помисли добре. Как ще се издържаш,и ти, и детето ти?Каде ще живеееш? Как ще завършиш? Какво ще работиш? Има много по-важни въпроси от този дали да го родиш. Всеки може да направи дете,въпросът е какъв родител ще бъде?! Малка си още, не си опропастявай живота! Успех :)))

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: fdbf644981
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поговори с него и с родителите ти не взимай решение сама!

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 12eedc0eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей миличка.. прочетох проблема ти ..искам да ти кажа че разбирам колко тежко ти е... преди време в моето У-ще прожектораха филм за абортите и последиците от тях.. Миличка бебетата усещат болка още от 4-тата седмица, а аборт в такъф напреднал стадии като твоя изисква разчленяване на бебето преди да се извади т.е. да му се отрежат първо крачетата, после ръчичките и т.н., или пък да бъде изсмукано с вакуумна тръба ..налягането в нея е толкова силно че откъсва главичката на бебчето.. бях потресена когато видях всичко това на видео.. ако искасх да ти го покажа и на теб или просто да споделиш с някой скайпа ми е SsSsSimonka : )

 
  ...


...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: bebcaec3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Тук е много лошо. Ще се опитам да одаря едно рамо:) Като за начало, объркана си и не взимай решение сама, каквото и да е (говоря ако е свързано с детето). Поговори с приятеля ти (това е най разумното решение за сега) колкото имаш право ти да знаеш за детето, толкова и той. Мисля че детето сте го правили заедно, трябва да решите заедно какво да правите. Поговори с вашите ако прецениш, че ще ти помогнат и са добри родители и се разбирате естественно, ако не потърсете помощ от неговите родители, ако са по харни:)) Запомни от мен едно, казвам ти го от личен опит. Във повечето случеи абортът не е решение !!! Запомни това, абортът във повечето случеи е грешката:) Желая ти успех и после ни пиши :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 142d03e2cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сподели с родителите си! На 16 г трудно ще гледаш дете сама, ако не разчиташ на тях! Още не си си стъпила на краката. Как ще се издържате с бебето? Лошото е, че не си се пазила, а самата ти си още дете и е можело да изчакаш да пораснеш малко преди да станеш майка. майчинството е отговорност, пълно отдаване на живота ти в името на друго същество. Готова ли си да пропуснеш всички хубави мигове на младостта без да съжаляваш после за тях?!

Освен това сигурна ли си че това момче е готово да бъде и иска да бъде баща на вашето дете? Ами ако не е? И той ли е на 16 като теб? Трябва да поговориш и с него, но побързай защото нямаш много време преди да дойде третия месец и вече да е късно. Ако въпреки всичко решиш да запазиш детето те чакат много трудности. Дано си силна и готова за тях. Не мога да те посъветвам да абортираш. Абортът би бил най-лесния ти изход, когато си на 16, но на твое място не бих го направила. И все пак разсъждавам така от позицията на жена близо на трийсет, омъжена, чиито опити за дете от години са неуспешни. Каквото и да решиш ти трябва много вътрешна сила и спокойствие!

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 364ed1310f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   КАЖИ МУ.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 72c9cdea8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 5. Заинтригува ме сфилма, за който пишеш. Свържи се с мен на dvmiv@abv.bg
Ще ти дам и скайпа си.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 9f298fe0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Не знам дали все още четеш коментарите и дали не си взела решение, но бих искала да ти дам моя съвет. Аз съм момиче на 19 години и често съм си задавала въпроса какво бих направила аз. Ако трябва да съм честна, винаги съм се молила да не ми се случва такова нещо, докато не го пожелая сама. Решението наистина е много трудно, задаваш си хиляди въпроси... ако, дали, как... Виж, родителите ми са лекари, и са ми казвали, че до края на третия месец плода не е въобще достатъчно развит, за да може да се нарече човек. И мисля, че номер 5 е написала прекалено пресилени неща, още повече като се има предвид това, че и без друго си толкова изплашена в момента. Според мен си много малка за такава отговорност, защото си усложняваш живота.

Детето не е просто едно раждане, ти трябва да го възпиташ и да можеш да му дадеш всичко. Което извинявай, но ти не си способна да направиш все още. А и не се знае дали ще останеш с приятеля си. Не ти казвам какво да направиш, но помисли добре кое е по-добре за ТЕБ самата, а не за бебето, колкото и егоистично да прозвучи. Само ти казвам да не мислиш за този филм и за това как "му режат крайниците". Стига глупости, да не сме във филм на ужасите. И още нещо, ако решиш да правиш аборт- избери добро място, където работят професионалисти. И кажи на майка си- тя ще ти помогне да минеш през трудния период. Имам приятелка, която също като теб забременя на 16. Направи аборт, всичко мина нормално, сега тя е добре и е щастлива. Мисли...и много късмет! Ако може, кажи какво решение си взела.
Хриси

 
  ...

...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 8bbdf79a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен направи аборт, наистина си много малка, кажи на родителите ти, те ще ти помогнат най много от всички нас, също кажи и на приятеля ти :) успех ;) Ж18

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 7399c13d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моля ти се не прави аборт.каквото и да е ,погледни го от страната,че нямаш право да отнемеш един невиннен живот,още повече,че искаш детето!можеш да се справиш,сподели с вашите,няма да те изоставят сигурна съм и на приятеля си кажи,той има право да знае!успех
той също е родител като теб и трябва да се включи в отглеждането,да поема някоои разходи и т.н
номер 5 ,би ли ми показала филма и на мен,моля те!скъпе ми е sineoka1що се отнася до аборА,изтъквам ти още една причина-ако абортираш сега поемаш 99% риск нокога повече да не можеш да родиш бебе!не го махай,приеми го с отворени обятия,ще е жестоко да го направиш
смятам,че ,ако направиш тази грашка никога няма да си го простиш и това вечно ще помръчава щастието ти.номер 10 и моите родители са лекари ,така,че и аз съм запозната и знам за това,което си писала в първата част на коментара,но съм абсолютно несъгласна с другата.Всеки си има право на мнение все пак!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 22ba23aa27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Глупости!!! Не прави аборт. Аз съм на 15 имам дъщеря на 4 месеца и много у обичам, цялото си свободно време прекарвам с нея. Щом аз съм се справила ще се справиш и ти! Спокойно.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: ea05d19b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Кажи на всички! Според мен е най-добре да напраиш аборт не мисля че тои ще иска дете и че ти си готова да живееш с това момче (аз съм само на 15 :))

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: c2e91666b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не НЕДЕЙ! темета е стара може би вече си го направила.

Просто хора вижте това и сами преценете какво вършите! Трябва ли децата да плащат за нашите грешки? Станало станало, Ок.. Не мога да си представя какво е да трябва да избереш дали да промениш живота си така, Но е толкова егоистично да направиш такова нещо на детенце което дори не е имало шанса да отвори очи.

Сега може да мислиш че няма да се справиш че живота ти ще е различен че ще е трудно... И ще е така.. Но какво е направило детето че да му го причиняваш!? Просто помисли малко! Това е убийство отнемаш шанса на детето да види света! Като е станало не можеш да го върнеш, не трябва!

Просто помисли като видиш очичките на бебето си да си го гушнеш убедена съм че би било много трудно да гледаш сама дете,но в крайна сметка като си го правила ти е било добре нали!? Не трябва детето да ти плаща грешката..Не искам да те съда и не те съдяи нямам и право да го правя просто не ти ли става гадно като гледаш снимките на бебчетата и твоето ще е като тях..

Убедена съм че майка ти и баща ти ще ти помагат познавам едно момиче на 17 лятото роди дъщеричка майка и много и помага.. Бащата не детето се държи с момичето като с курва не у дреме за бебето ама на нея не и пука гледа си детето и се справя и точно този клип гледа като търсеше в нета нещо което да и помогне да вземе решение аз бях с нея беше се скъсала да реве мислеше че родителите и ще я убият но просто им каза и не беше така майка и го прие нормално общо взето и каза че решението е нейно и ето сега гледа си бебето и нищо не и липсва Така че МИСЛИ ако имаш на кой да разчиташ роди си детето пък в крайна сметка и за осиновяване да го дадеш пак е по добре..

Въпреки че може да съжаляваш и да си го искаш след време като съзреш малко (: Много много успех и щастие желая и не искам да се изкарвам че знам всичко за живота все пак преди 2 дни навърших 14 все още нищо не знам и не искам да ти казвам какво да правиш но според мен детето не е направило нищо че да заслужава да умре и то по такъв начин....

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 77fd5cd166
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравейте отново .. Късно прочетох коментарите ви, взех грешно решение .. Направих нелегален аборт в 3 месец .. ;( колко тъжно ... Чуствам се като убиец .. дори ми казаха, че може би повече няма да мога да забременея.. Лутам се безцелно в света на дрогата и алкохола ... ;( провалих сее ...

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: b801ba440f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ненормалницо как можеш да искаш това тъпо бебе АМИ ЖИВОТ КАРИЕРА ФИГУРАТА ТИ ВСИЧКО ЩЕ ОТИДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ ЗАРАДИ ТОВА ПРОКЛЕТО БЕБЕР СЕГА ЩЕ ТИ ДАМ ЕДИН ТЕЛЕФОН КЪДЕТО ПРАВЯТ АБОРТИ НЕ ПРОПИЛЯВАЙ ЖИВОТА СИ

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: ea05d19b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Тва са тъпотии никво убииство не е. Ако искаш деца ще имаш няма значение сега или по късно решението си е твое. Само не разбрах защо вече няма да можеш да забременееш :X

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 5b0dabdac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Как защо няма да може да забременее?!! Защото е направила аборт нелегално и кой знае какви некадърници са го направили!

Да, миличка, с право се чувстваш като убийца, то това си е чиста проба убийство и убийците са двама - лекарят, който извършва аборта и ТИ!
Не мога и не искам да си представям как се чувстваш, мила, обаче аз съм никоя да те съдя и да ти казвам кое е правилно и кое не за теб самата.

Може би ако бях на твое място и аз бих постъпила така, нямам представа, надявам се и да не разбера какво е чувството, но след като ти си решила, че така е най-добре, значи така трябва да е.
Трудно ще го преживееш, това е така, но животът продължава, не бива да се отчайваш. Мисли си за колкото се може повече позитивни неща и не се връщай към този момент.
Пък и не се знае на 100 % дали няма да имаш деца. В един момент, когато си по-зряла и улегнала може би отново ще забременееш и ще бъдеш щастлива. От сърце ти го желая! :)

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 7399c13d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Абе, номер 17, извини ме ама си бахти путката!!! Ти ква си, няква снобарка или безмозъчна манекенка, която се бои за фигурата си? Баси и повърхностния човек, ти си мн зле, наистина ли мислиш така? Оди се гръмни и оттърви света от едно нещастно и ненужно създание!!! Толкова си тъпа, че дори се чудеше защо нямало да забременее, няма смисъл, обаче, да се занимавам с кухи манерки като ТЕБЕ!!!

Мн съм съгласна с номер 19

 
  ...

...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 72c9cdea8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 20, не се извинявай на 17 като започваш да пишеш. 17 е братовчед на дявола.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: ea05d19b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Bие тука напълно се побъркахте

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 039e41df66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Hякой може ли да ми напише къде мога да гледам този филм

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 248ba75e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Бъди силна и роди бебето си!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 7540d60492
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Мило момиче, вече са ти се случили много неща за тези 2 години от аборта, но ако решиш, пиши и мога да поговоря с теб или да те свържа с някоя организация, която да ти помогне и да запази анонимността ти.

Искам да ти кажа, че вече си взела решението си и не трябва да съжаляваш и да спираш да живееш заради това! Бебето вече го няма, някой ден вероятно ще си имаш друго - когато си готова. Решила си да не родиш, и това да ти даде шанс да учиш, да се развиваш, да имаш кариера - не бива да пропиляваш този шанс заради чувство за вина. Важно е да поемеш отговорността си и да продължиш напред!

Жалко е, че анонимно (а и не само) се изказват много хора и променят живота на човек с мнение, необосновано и неаргументирано, понякога и много неразумно. Това момиче е имало нужда от подкрепа, а не от хора, които да защитават крайни позиции, да я карат да се чувства виновна и да я объркват допълнително.

По отношение на аборта - да, точно така се прави, както е написала н.5 - и зародиша още в края на първия месец си има сърчице, а в края на третия си е напълно развито бебе.

Но не е в това въпросът - всяко момиче, изпаднало в такава ситуация, трябва само да вземе решението. Не е нужно различни познати и непознати хора да му казват - "прави аборт" или "задръж детето".

Глупаво е да се крие от родителите. Ясно е, че страхът е голям, но те са хората, създали всеки от нас и заслужават да знаят за това. Почти всеки родител би подкрепил дъщеря си и би й помогнал, особено съзнавайки здравословните и психични рискове от решението й.
Ако изборът е аборт, тогава с тяхно знание и помощ той ще се направи в квалифицирано заведение. И там има риск от стерилност, но е значително по-малък, отколкото при нелегален аборт.

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРАВЕТЕ НЕЛЕГАЛЕН АБОРТ!!!

Що се отнася до бащата на бебето - естествено, заслужава да знае и да поеме отговорността да приеме бебето и да му бъде баща или да бъде страхливец и да се откаже. Но неговото решение не е задължително да повлияе на решението на бременното момиче!

Момичета, има много организации, които могат да поговорят с вас, да ви информират за възможностите и да ви подкрепят, и ще запазят анонимността ви. Това е трудно и важно решение, недейте да рискувате да решавате в състояние на афект.

Успех на всички!

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 2aa31b93d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   По добре не прави аборт, защото аборта може да те увреди занапред...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker