Не зная какво искам да следвам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не зная какво искам да следвам!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2767 пъти
Още от сега предупреждавам, че историята е дълга, глупава и със сигурност скучна. Но ако обичате да помагате на хората с каквото можете, помогнете и на мен :)

Ха добър вечер, а и добър ден. На 16 г. съм, момче от малък град - северозападно. Чист натурален циганин съм. Уча в едно от най-тъпите у-ща в града не за друго, а защото давали професии, и защото аз... не че нямах намерение, но може би съм знаел, че няма да имам възможността, финансовата възможност да следвам.

Записах се в паралелка "програмиране", защото мислех, че не е кой знае колко зле. Е, сгреших. Много е кофти. Предмети, от които си нямам никакво понятие и прочие. Няма изб. изкуство, музика, на тяхно, и на др. има други предмети. Един съвет от мен, ако не ви върви "достатъчно добре" по математика, химия и физика не се записвайте в такова училище.

Още преди новата година започнаха моите приравнителни изпити за едно от най-елитните училища в града. Минах ги всичките, ("ЗП" Изб. и музика, математика, "ЗИП" Изб. Изк. и БЕЛ).
Скъсаха ме само по математика. Не успях да ги науча тия задачи.

Завърших основното си образование в едно забутано селце. Не за друго, просто там беше най-удобно на родителите ми да ме изпращат. Не искаха много учене, ама изобщо. Да спиш там на чина и толкоз... Както и да е. Не изискваха въобще кой знае какво, така че не ми се налагаше да си напрягам мозъка никак, а за съучениците ми да не говорим. Минах с 3. 75 и имах много голямо желание да уча в това училище, в което сега издържам приравнителни, но нямаше как сам. Поне един познат да беше с мен, ама нямаше.

Сега съм 10-ти клас, сигурно се досетихте. А и в това училище, в което още уча, не изискват кой знае какво, уш гимназия, не е много по-различно от селото.

Та чудя се аз въобще има ли смисъл да се местя? Да се мъча да уча? Както вече знаете изпуснах адски много от училище, то ако зависеше само от сега нататък, добре, ама... Напр. по химия 100% ще ме скъсат, нищичко не зная. Познати, които учат там казват, че се наблягало на теорията. Ако е така добре, но ако не е, горко ми...

Та вие как мислите хора. Да се местя ли? Както казах, надали ще се намерят някакви пари за следване от страна на родителите ми. Ако зависи от мен, ще работя нон стоп, няма да спя и 1 час, ако трябва, едновременно ще работя и ще уча, нали след 12, но не е толкова просто. Е то пак от мен си зависи, ама...

Та чудя се има ли смисъл всичкото това нещо?

А и не зная как ще стане с новите ми съученици. Това много ме притеснява.

Аз не съм общителен, комплексиран съм и имам много недостатъци.

Пак не зная как ще се справя с ученето. Готов съм да зубря по цял ден вкъщи. Имам надеждна и сигурна интернет връзка. Смятам, че това много ще помогне.

А относно по кои предмети може да ми провърви. БЕЛ, психология или философия там, май всяка година ще се сменя, География, биологията не е чак толкова силна страна, и т. н. Като разбира се изключим математика, физика и химия. Почти съм сигурен, че си направихте някаква представа що за човек съм и по кои предмети ми върви, по кои може да ми провърви и по кои не.

Да си помислим за миг, че ще успея. Ще успея да мина с що годе добра оценка, поне 4:50, в положение, че 9-ти клас го минах с 3. 94, а 8-ми както вече казах с 3. 75. Да си помислим, че си намерих работа и т. н. И опс отново проблем.

Не зная какво искам да следвам, какво мога, и къде евентуално има надежда да ме приемат по някаква специалност.

Влече ме, журналистиката, режисьорството, операторството, психологията, философията. Всичко свързано със студиата по телевизиите. Монтажирането на видео. Правене на филми, каквото и да означава това. (Имам малка практика, документален филм). Както така и това да си редактор на вестник, списание или там каквото и да е. Общо взето това ме влече.

По история бих станал добър, ако зависи от сега занапред. (Казвам го, защото разгледах в интернет някои сайтове и забелязах, че май и историята е често срещана за изпитите за влизане във ВУЗОВЕ, след БЕЛ и математика). А и вие видяхте какво бих искал евентуално да следвам...

Благодаря ви, че стигнахте дотук.

Посъветвайте ме :)

Всякаква информация относно ВСИЧКО би била полезна.

Tnx отново.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4c0a532a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ти си умен циганин такива като теб ме кефят въпреки че ви ненавиждам като раса обаче ти си едно от малките изключения ти си избери момче не съм ти в главата аз пък съм добър по математика имам здрава физика и съм добър по философия география и история и нз кво да следвам искам да печеля много пари само това знам обаче нищо конкретно не ме влече в дскл само ми дай да тренирам ако някой има идея къде да си вложа силите искам висше въпреки че вдигам тежести и бойни изкуства искам висше с изпит физическа подготовка и мн пари
Момче що не станеш даскал мен това ми дойде в главата философия български пишеш даже по грамотно от мен (българина) така че успей


БеЛиЯ МеЧоК

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0daca79c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм така. Не мога да си избера нищо. Дано скоро да разбра какво ще правя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker