Съвет за избор на гимназия в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Съвет за избор на гимназия в София
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 5382 пъти
Здравейте читатели :)

Аз съм момиче от София предстои ми кандидатстване, но съм много срамежлива, притеснителна и новото поколение за жалост е ужасно всички пушат, пият, гримират се, правят това.. онова ;д. Аз не съм такава добричка съм и в моето училище много ме мачкаха и понеже съм много чувствителна изгубих желание за живот, сега разбирам че е било глупаво че съм драматизирала. За щастие всичко се пооправи ''но'' развалих си хубавите оценки :( и края на срока е малко се стегнах ще уча усилено за 2 срок и ще видя къде ще се насоча.

Та така, понеже тук почти винаги пишат хора които знаят какво да правят в живота, интелигентни :)) реших да попитам някои знае ли някаква гимназия в София в която пропадналите хора са по - малко, и се изучава география или история, изобразително, биология накратко разказвателните предмети без математика! Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7bc7ef2c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хммм... гимназия без математика надали ще намериш. В класическата гимназия, доколкото знам, наблягат на историята.
Като цяло се цели в елитните гимназии, ако искаш да има по - малко пропаднали хора. Немската, френската, испанската, английската, втора английска. Кварталните като цяло са най - зле, но и това, че е в центъра също не е гаранция.
Та цели елитните. Но много учене ще ти трябва за там...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6c68694052
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   НГДЕК. Математиката ти е до 10 клас вкл. (или поне по мое време беше така, може сега да са я увеличили леко заради министерството, но като цяло е малко часове седмично).
Нямаш изобразително, но пък е рай за всеки, който е настроен хуманитарно. Не е лесно впрочем - доста се учи, но пък хората и учителите са страхотни. Учи се история, литература, древни езици (старогръцки, латински и старобългарски), до 11 клас са застъпени и общообразователните предмети, но с по малък хорариум. В 11 се профилирате - имаш избор между профил история, българистика, някой от езиците, философия, културология (като при последния, доколкото знам, часовете се зачитаха като кредити май в НБУ).
Освен това всяка година има практики в чужбина - Италия, Гърция, Турсия, сега май са вкарали и Париж... Скъпички са, но ако вашите могат да си ги позволят, е страхотно преживяване.
За прием ти трябва хубава оценка на изпита след седми клас по литература + трябва да се ходи и на устен по история в самата гимназия (но, повярвай, устният не е никак страшен и темите се научават бързо и лесно и за месец-два преди самия изпит, който е някъде края на юни или юли). В момента няма такъв наплив към НГДЕК, както беше едно време, така че и с по-ниски оценки се влиза (разбира се, не някакви тройки) - така че ако се стегнеш втория срок, имаш пълен шанс.

Моят съвет е изцяло за там, след пет години излизаш с мили спомени, страхотна обща култура и си израснал като личност. Разбира се, имай предвид, че като цяло в т. нар. елитни гимназии обикновено хората са по-свестни и където и да се окажеш, има шанс да си намериш подходяща среда.

Успех :) И пиши на лято къде са те приели и какво си избрала.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9c224fd297
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   мерси много аз исках да влезна в НГДЕК но ми е много далеч :(( а във всяка гимназия има математика знам, търся някоя в която да не е чак толкова.. Благодаря много :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9c224fd297
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   спгт е много хубава гимназия но май е след 8-ми клас виж в гугал ;д а ако не национална гимназия по приложни изкуства или някоя езикова :)))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9c224fd297
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   езиковите са най - хубавите, но не влизай в немската! Според мен най - хубавата е 9 френска или испанската но не знам.. хайде успех!
испанската е много хубава но не влизай в немската или първа английска гимназия там учителите са злобни а децата лигави, разглезени..

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 97a246efae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От личен опит-недей в Испанската, освен ако не търсиш място къде да те смачкат напълно като човек. Немската е много добър избор. Английската също е добре. Френската не е на това ниво, което беше, но пак е по-добро училище. 2ра немска също е вариант. Хайде, стягай се и успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 75eb667b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ако искаш пробвай НПМГ има паралелки с биология и биотехнологии, география и икономика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker