Всичко е свързано с шибаните пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Всичко е свързано с шибаните пари
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3071 пъти
Привет! Момиче на 16 съм. Винаги съм обмисляла нещата как ще протекат, по какъв начин и т. н. Но вече съм почти на 17 и ми стават ясни много работи. Че не така лесно се успява в живота; че няма я илюзията от приказките; че всичко се постига с труд, обич и пари... Толкова много неща искам да постигна; толкова много върхове искам да покоря. Но как като всичко е свързано с пари... Не мога да трърдя, че нашите са бедни, но просто парите никога не стигат. От 5 години понеже строим къща и всичко отива там. Имаме много разходи, но все пак преживяваме. Не съм лишена от нищо, както и сестра ми. И също пестя много-откакто се познавам аз пестя от всичко по много. И да де да се върна на темата.

Сега примерно след 1-2 години искам да си изкарам шофорските курсове, даже ако мога и кола да си купя ще е чудесно; искам да уча в чужбина, но за там трябват много средства; искам да пътувам навсякъде; искам да имам професионален апарат, защото смятам, че имам някакъв талант с фотографиите; искам да помагам на нащите финансово, зада завършат къщата. И искам още безброй неща. Но как ще стане това, като всичко е свързано тясно с парите...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0f42d12709
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те напълно :) И аз съм в твоето положение и ние също строим къща и там заминават всички пари. И аз искам да уча в чужбина. Честно да ти кажа и аз не знам как ще потръгнат работите. Просто трябва да мислиш позитивно и да гледаш напред.
-WarGlaive-

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e47346da1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кво да ти кажа и Стив Джобс не е имал много пари

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8f98762ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Така си е всичко опира до парите. И до секса. Това е живота.
А теб ще те посъветвам да си подредиш приоритетите и да не се разпиляваш. И аз искам всичко, ама нямам нищо.
Неможе да искаш хем кола, хем да учиш в чужбина. Или едното, или другото. Да предположим, че отидеш да учиш в чужбина, няма да може да имаш кола там, защото излиза доста скъпо за плитките джобове. Запиши специалност свързана с влечението по фотографията.
Живот и здраве като завършиш висше, ще си намериш работа по специалността и лека полека кола, пътувания и помощ на родителите. Едно по едно мила.
Айде, успех! Животът е пред теб! Всичко е постижимо. Но внимавай! Понякога цената, която плащаме за да постигнем това което искаме е прекалено висока. Дали си готова да я платиш? А дали си заслужава?
Умната!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c9d94b4e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кола за какво ти е? Носи прекалено много разходи: няколко хиляди за самата кола, бензин, винетки, зимни и летни гуми, поддръжка (много често се чупят разни неща и по много пари вземат за да ги поправят). По-добре за сега ползвай градски транспорт. Иначе си права. Три неща управляват света: парите, властта и секса. Като разбира се, ако имаш много пари лесно можеш да имаш и от другите две ;) Такъв е живота. Успех ти желая.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 027f880ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2 е прав. Има хора, които са имали много малко пари и пак са успяли.
Ще ти кажа, как аз успях и шофьорски на 18 да взема, и да завърша в чужбина.
1. Когато навърших 18, взех книжката, в която нашите ми бяха внасяли пари от детските за бала ми и... се записах на шофьорски. Нашите като разбраха ми се развикаха - кой щял да плаща бала. Е, отказах се от екскурзия до Турция, нямах бална рокля, но имах шофьорска книжка.
2. Учих в чужбина като първо отидох там да работя. А не беше лесно - и визи не се даваха тогава лесно, не можеше да се пътува както е сега, да отидеш в университета, да изкарваш изпити... Началният капитал ми беше един еднопосочен билет и точно 40 евро - две банкноти по 20 евро. И един куфар със турски дрешки, два чифта обувки, едно яке.


Постигнах всичко, за което пишеш в поста си - и повече. Пътувам прекалено много дори, нямам глътка спокойствие. Завърших висше, разбира се, но работих до пълно изтощение за това.

И нищо не съм постигнала в сравнение с други като Стив Джобс. Имам и познати, които си имат фирма, работници, а сме страшно млади още. Просто хората имат мечти и работа, работа, работа и учене.
Само с много труд се постига. И с желание да постигнеш мечтите си.
Парите са просто дребен проблем, когато имаш мечти. Пари се изкарват, но когато имаш нагласата, че изобщо нищо не зависи от теб, защото нямало пари - тогава нищо няма как да постигнеш.
Не се сърди на родителите си - те са решили да си изпълнят своя тяхна мечта, да се подсигурят за старини. Мисли ти за себе си - къщи ли ще строиш, ще учиш ли, какво искаш?
И не - не всичко е до пари, всичко зависи само от нас. И малко късмет, признавам. Можеха да не ми дадат виза например. Наскоро стоях в посолството на САЩ и гледах как не даваха визи, не знам на какъв принцип, а на мен дадоха, макар че не ми беше важно, на екскурзия ми се ходише - имаше хора, който трепереха. Останаха без виза.
Не, не всичко е пари. Всичко зависи от теб.
Успех.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c2feb12344
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторке, хубаво е, че си на почти 17 и имаш чувството, че ти стават ясни "много работи" - това е знак, че поне НЯКОИ работи започват да ти стават ясни. Но далеч не много. Има още много, които не са ти ясни.

Коментарите над мен са го казали много добре (особено номер 5), така че неминуемо ще се повторя отчасти с тях, но все пак да си кажа моята версия на нешата:

Хубаво е, че имаш толкова много мечти и амбиции. Това е, което движи човек напред в живота и му дава енергия. И да, голяма част (но не всички! ) мечти са свързани с пари. Но не мислиш ли, че ако сега имаше достатъчно пари да изпълниш всичките си мечти, щеше да е малко тъпо? ОК, да приемем, изкарваш книжка, купуваш си лимузина (или там каквато кола искаш), даваш на вашите пари да си построят къщата, купуваш си як фотоапарат (например Canon EOS 1D), тръгваш по света, обикаляш, снимаш... след 6 месеца си обиколила света, направила си 10 000 снимки, връщаш се в България... и ся кво?

Тогава какво ще искаш? И какво ще правиш в оставащите 50 години от активния си живот, ако на 20 си си изпълнила всичко, което имаш?

Това, което искам да ти кажа, е че всичките тия неща, дето си ги пожелаваш, ще се сбъднат, но няма да е утре и няма да е вдругиден. Ще си ги изпълняваш едно по едно, лека-полека, с много труд и усилия. И това е добре. Ако не беше така, нямаше да усетиш стойността им. Чувството на еуфория, когато си постигнал нещо, което много си мечтал, идва от усилията, които си положил за някаква кауза и удовлетворението, че си постигнал целта си. Това е, което те кара да скочиш до тавана и да крещиш "YESSSS! ". А не самата цел - крайния резултат. Казано нагледно - ще се изкефиш, че си си купила кола, когато си се бъхтила 2-3-4-5 години, за да изкараш пари за нея, и накрая е в ръцете ти. А не когато, ти я подарят за рождения ден. Едното ще го помниш цял живот, другото 3 дни.

Не се сдухвай и не бързай за никъде. За начало имаш още 2 години да завършиш училище. След това ще отидеш да учиш някъде. Да учиш в чужбина не е лесно, но не струва ЧАК толкова много пари - разбира се зависи къде и какво искаш да учиш. В повечето европейски държави има прилично държавно образование с поносими такси. Естествено и животът струва пари, и ако вашите не могат да те издържат, ще трябва да работиш - което и без това е за предпочитане. Това ще те оформи като човек и като характер, ще ти даде житейски опит, ще ти покаже как работи едно общество "отвътре", като бонус ще видиш и къде се коренят разликите между другите европейски държави и България. Това последното е особено важно, ако решиш един ден да се върнеш обратно в БГ - което много силно се надявам!

И вървейки по целия този път, фотоапаратът и колата, за които сега мечатеш, ще ти се видят толкова нищожни и дребни, че не е истина. Може би въпреки това няма да може да си ги позволиш - един хубав апарат ще ти е 1/3 от заплатата, но наемът ще ти е колкото два фотоапарата. Всеки месец. А може и да можеш да си ги позволиш. Но няма да има значение - тогава ще имаш други интереси, други мечти, и ще гониш тях.

Що се отнася до къщата на вашите - там не се бутай. Това е ТЯХНА мечта и те трябва да си я изпълнят. И те ИСКАТ да си я изпълнят сами. Но от друга страна, недей да "ревнуваш" от къщата, че поглъща всички пари и за теб не остава нищо. Дай на другите (вашите) правото да следват техните си мечти и не им пречи. Защото дори на възрастта на родителите ти, човек още има какво да мечтае и не го е изпълнил. И след къщата пак ще има. И ти един ден като имаш деца абитуриенти, ще имаш още какво да искаш от живота.

Животът не свършва на 30, че да се състезаваш да постигнеш всичко за 5-10 години. Той тогава започва.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4a13e38415
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На днешно време и в чужбина не е лесно, казвам ти го, живея в Испания от 6 години и тук взе да става много трудно. За сега баща ми има редовна работа, но 1/3 от заплатата му отива само за бензин за да може да иде на работата си, майка ми ту има работа ту няма. Аз съм на 17 и също имам голямо влечение към фотографията и дай боже да имам късмет, да се запиша в някое училище тук, ще съм много благодарна. Незнам ще мога ли да искарвам пари с които да преживявам след като завърша, но фотографията е единственното нещо което така силно искам да уча. Радвай, се, че имаш семейство и, че строят къща въпреки, че парите им отиват във нея, има хора които и това нямат. Щом си решила да се изучиш, учи, от това по хубаво няма. И аз исках да карам шофиорски това лято, но няма да имам възможност, а и в крайна сметка, шофиорски могат да се карат винаги, не е нещо чак толкова належащо, че да се притесняваш от сега. Родителите ти искат да ви усигорят по добро бъдеще, не да плащате квартири цял живот, като построите къщата ще знаеш, че до гроб ще имаш покрив над теб и никога няма да останеш на улицата. Имам един учител който винаги ни повтаря, че нашето поколение, ще имаме нещастието да живеем по зле от колкото са живели родителите ни навремето и мисля, че е прав до някъде, все пак зависи от много неща, но сега просто времената са такива, че трябва да се бориш със зъби и нокти за да постигнеш нещо. Аз от 4 до 10 годишна не помня да съм била редовно с двамата си родители, винаги пътуваха по чужбина, да работят за да може да имам по добро бъдеще, сега сме заедно, правят каквото могат, дори да се лишаваме от някои неща сме заедно и това ни крепи, това трябва да крепи и вас. Мисля, че сме достатъчно големи за да ги разберем и да им влезем в положението.

cheRRy***

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 930a2129b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Има хора, които не могат да си купят хляб и няма къде да живеят пък ти ревеш, че няма да може да изкараш шофьорски курсове, защото строите къща. Не осъзнаваш ли колко неблагодарно и нелепо звучи?
Стийв Джобс без образование и пукната пара е създал Ейпъл, после, когато е на 30 го уволняват (да, от собствената си компания), но той пак успява да създаде НеКСТ. После по ирония на съдбата Ейпъл закупува НеКСТ...
Мадона също зарязала колежа и отишла в Ню Йорк само 10 долара.
Мат Ле Бланк завършил средното си образование и почнал да се снима в реклами, буквално за стотинки. От първият си чек за ролята в 'Приятели' си купува... Храна.
Джони Деп напуска училище на ~ 15, за да се занимава с музика, не се задържа на една работа и един ден Никълъс Кейдж случайно го посъветвал да стане актьор.
Дори Хитлер през ранните си юношески години е гладувал, а после дори е живял без покрив над главата, но даже след, като го отхвърлят от художествената академия е успял да се издигне, че даже почти е завладял светът.
И още милиони хора са станали известни и успешни без пуканата пара и даже без образование. Ако наистина си добра в нещо ще постигнеш много и ще забогатееш и без мама и татко да ти платят курса или да ти дават по 20 лева джобни на ден.
Бедността и мизерията мотивират, но ти не си бедна и не живееш в мизерия.
Ти си една богата пикла на която действително парите никога няма да й стигат.
Като искаш шофьорски курсове и пътувания толкова много просто си хвани един богат мъж и всичко ще ти е уредено.
Но си помисли ти върхове ли искаш да покоряваш или да си хванеш лифтът до върха? Защото по-лесно от това няма и няма нищо лошо да го искаш, но поне не се самозаблуждавай..
В тези времена трябва да си благодарен за покрива над главата си и манджата в паницата си, но вие, дето се оплаквате, че родителите ви не ви дават пари, защото ви строят къща никога няма да го разберете.
Не си представям как въобще можеш да се смяташ за жертва.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4d3dcf5918
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8, прав си за всичко, но не забравяй, че авторката е на 16, не на 30. Току-що е започнала да проумява как стоят нещата в живота и е нормално да не е на прав път от сефте. Според мен като за сефте дори е на много прав път, но все пак трябва да се коригира в някои отношения.

Така като я насоляваш сосно нищо няма да постигнеш, най-много да си държи на своето напук. Виж, ако беше възрастен човек, тонът ти щеше да е абсолютно оправдан.

Надявам се да не подхождаш по същия начин с децата си, ако имаш, а ако нямаш, се надявам да подхождаш психологически по-мъдро, когато проимаш :-)

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3f30c44232
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 тези хора са единици. А май не си чувал за милионите който са пробвали и са се провалили и никой не ги познава.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9e5c816f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравеите, включвам се и ако трябва да сам откровен
за вторипат пиша по форумите а и чета от три дни!
Пиша заштото вийдам интелигентни и разумни хора в
поста! Авторке аз сам много богат човек, постигнал сам всичко за което ти мечтаеш дори и повече, От всичко написано тук можеш да се поучиш и моят савет е да ги препрочетеш внимателно има много истини в написаното
аз сам доста по голям от теб, еидял сам какво ли не,
отраснах сирак, изучих се без никаква помощ. говоря 8 езика, живях в много тежко време, построих си кащи да кащи, подарих каща, апартамент, построих си хотели, и какво от това, мислиш ли че сам штастлив човек, отговарям, НЕ СЪМ, и затова не са виновни "шибаните пари " Парите трябва да се уважават, но не са всичко има много по цени неща в живота! Както ти писах за да не повтарям горните постове, прочети ги внимателно има прекрасни савети от интелигентни хора.
Пойелавам ти успех и ти повтарям парите са необходимост, но не са всичко в живота, казва ти го човек които има много но не е штастлив по начина по които би желал вапреки че сам изключително позитивен , според хората около мен!
Опитаи се да бадеш щтастлива тогава може би ще виждаш живота по друг начин!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 930a2129b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кубрат, ако тя беше на 30 години тонът ми щеше да е далеч по-мек, защото щях да си имам работа със зрял човек. Тя се мисли за зряла и осъзната, едва ли не хванала цаката на живота, но твърденията й са много грешни и повърхностни.
За един човек на 30, семеен или не, парите няма как да не са важни, но се очаква да осъзнава точно какво представляват, най-малкото, защото вече мама и татко не го издържат.
Не съм чак толкова по-голяма от авторката, имаме няколко години разлика, но си спомням, че когато аз бях на 16 парите бяха последното нещо, което ме интересуваха.
Когато ми трябваха се хващах на работа, но не съм си и представяла да искам от родителите си... А те не строяха къща, просто ме възприемаха за самостоятелен човек. Млада, здрава и работоспособна млада жена, очакваща от мама и татко да я водят в чужбина, не върви.
Щом днешно време на 16 някой е достатъчно зрял за секс, дискотеки, цигари, алкохол и шофьорски курсове защо да не е достатъчно зрял да ходи да работи и да си изкарва парите сам?
Или просто само, когато им е удобно да са зрели и осъзнати?
Явно момичето е разглезено, така че от добра дума нямаше нищо да разбере.
Щом толкова я интересуват шибаните пари, колкото и да е глупаво от нейна страна, да отиде и да си ги изкара сама.
Мама и татко са й дали възпитание, образование, отгледали са я и щом тя толкова много иска да ходи в чужбина да почне да си събира пари, не да очаква от родителите си - те й строят къща, но тя пак е недоволна.
И твърди най-нагло, че иска да покорява върхове, което означава със собствени усилия и труд да постигне нещо. Най-лесно е да очаква от мама и татко да я носят на гърба си.
Вече явно не се възприема, като дете, но се държи, като такова.

Номер 10, от седем милиарда души на света не може всички да са известни и успели. По-силните, амбициозните и талантливите винаги се издигат, а слабите просто ги гледат от страни. Такъв е животът и светът от векове.
Важното е поне да си щастлив, ако за теб е успех и наслада да си чистач и се опитваш да си най-добрият чистач на света пак ще си постигнал нещо.

-Номер 8.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4d3dcf5918
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 12/8, за пореден път съм абсолютно съгласен с тебе, и аз съм минал по тоя път. ОК, не от 16, от 19 годишен работя. Взех малко "начален капитал" от нашите, който след няколко години им върнах обратно, и след това съм им дал многократно повече.

Само не си права за 30-те години и мекия тон: Ако човек на 30 разсъждаваше като авторката, щеше да е всичко друго, ама не и зрял. Щеше да е пубер. Какъвто е авторката, и това е ОК, защото наистина е такава.

И пак ти казвам, с този тон при един тийнейджър много вероятно ще удариш на камък. Не защото не си права - права си, но като тропаш по масата и си навиваш на пръста на твоето не звучиш много убедително. Когато искаш НАИСТИНА да убедиш някого в нещо, а не само да се покажеш колко си прав, тогава се стремиш той САМ да стигне до извода, до който ти искаш. Това става с такт, с подход и с много психология.

Но ако си само малко по-голяма от авторката, значи и на теб ти е простено да мислиш така :-) С времето ще разбереш какво имам предвид. И дано да го разбереш преди ти да имаш деца - във ваш общ интерес е.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 930a2129b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря ти, Кубрат, за урока по ораторско изкуство и съветите как да си отглеждам децата.

Мен не ме интересува дали тя ще ми повярва, то си е за нея.
Ако ще се инати и ще ми се зъби, както ти казваш - най-важно е как ще си възпитам децата, а не как ще превъзпитавам принцески по интернет, най-малкото не е моя работа. Тя, ако си е решила да се инати, каквото и да кажа и както и да го украся пак ще се инати, по-добре да поставя истината кратко и ясно... Такава, каквато е.

И явно нейните родители не са й държали такъв тон и резултатът е черно на бяло пред теб - чуди се момичето защо с годините мама и татко постепенно почват да й осигуряват само най-необходимото и не я глезят, както преди.

Това на колко години съм аз няма никаква връзка и ми звучи много предубедено. Мнението ми не е по-малко значимо, защото е изградено на опит, а не на... Цифра.

Не мисля, че това е сайт в който да си правим приятели и да упражняваме психологически похвати, така че твоите съвети по какъв начин да пиша и как да общувам с тинейджърите ми се струват излишни.

Напоследък често попадам на твои коментари и в деветдесет процента от тях не пишеш нищо смислено, а просто се лигавиш с един дразнещ бащински тон на човек видял всичко, така че не мисля, че точно ти си подходящият човек да ми прави забележки.

Аз ще използвам тактът, подходът си и наученото от часовете по психология в истинският живот, а ти използвай твоите в анонимният сайт и си мисли, че си полезен.

А децата си и без твоя помощ ще си ги възпитам, не се притеснявай.

8/12

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8b97a63b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, много ирония, много докачливост, много нещо.

Нямам никакви претенции да казвам на никого как да си живее живота или да си възпитава децата. И въпреки това, целта на този сайт е да се дават съвети, обикновено такива от житейски опит, така че неминуемо коментарите имат съветващ характер. И аз не съм съгласен с всичко, което се пише, но не съм тръгнал да раздавам правосъдие кой как да пише и как не. Ако смятам за нужно, отговарям, ако не - си трая. Като гледам и ти инвестираш не по-малко време от мен в коментарите си, така че надявам се и ти си мислиш, че си полезна по някакъв начин. Ако не си го мислиш и въпреки това пишеш, е съвсем тъпо.

"Мен не ме интересува дали тя ще ми повярва, то си е за нея. " - Ако теб ти харесва да говориш, без да те интересува дали те слушат - ОК, твое право.

И да, естествено, че имаш право да възпитаваш децата си, както сметнеш за добре. И родителите на авторката също имат това право. Аз нямам претенцията да им го отнемам, като гледам и ти нямаш. Въпреки това като страничен наблюдател не съм доволен от резултата, а май и ти не си доволна.

За едно си права - възрастта и опита не са тясно свързани, но имат известна груба връзка едно с друго, и ти го доказа: Коментар 8 звучи като 30+ годишен човек, коментар 14 бих казал 12 годишно дете, което са му изяли баничката.

EOD

Кубрат

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 930a2129b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Да, дават се съвети на нуждаещите си, аз в случая не ти бях поискала такъв.
Това, което й написах беше достатъчно полезно. Просто мога да си направя сметка, че по какъвто начин и да й го бях обяснила щеше да има един и същ ефект.
Това да знам, че няма да ме слушат и въпреки това да се престаравам в отговора си ми се струва по-глупаво.
Точно, защото мисля това, което пиша смятам, че не е нужно да го разкрасявам излишно, очаква се истината сама по себе си да е достатъчно убедителна и ако някой не е узрял достатъчно, че да я приеме по колкото и съблазнителен начин да я предложиш няма да я разбере. За всичко си има време.
Тя не ми е дете, че да се съобразя с чувствата й или да търся подход, най-малкото е нелепо да се опитвам да правя такива неща през интернет, тя е авторка на тема в анонимен сайт с конкретна дилема и аз й давам анонимният си отговор с моето мнение. Анонимността изключва до голяма степен личното отношение между потребителите и това не е случайно, така че отново си помисли уместна ли е твоята 'тактика' в подобен сайт.
Аз отделям време, защото в момента го имам в излишък поради здравословни причини, а твои коментари виждам в теми и от преди пет години и от преди пет часа всеки път...
Явно след толкова усърден труд в този сайт вече даже гледаш да се съобразяваш с индивидуалността на автора дори и да задава фундаментален въпрос.
Това разбира се е твое право...
Да, всъщност родителите й може да са я отгледали много хубаво, но явно на нея й има нещо щом не може да го оцени.
А, ако прочетеш своят фатален тринайсти коментар ще забележиш как ти даваш съвети за децата и отглеждането им, нещо не особено свързано с темата и което останалите не коментират.
Хайде, моля ти се, започваш някакви спорове за щяло и нещяло, винаги извън въпросите на автора и после аз съм се държала незряло, за дето съм ти отговорила.
Не ти ли се струва нагло?

8/12/14

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2b94ab585d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Данооооо да оздравееш по-бързо, че не се издържа вече.
Аз съм в този сайт от самото му създаване почти и Кубрат е сравнително нов посетител, къде ги видя тея коментари от преди 5 години?
Явно имаш висока температура.
Сега излязаха нови теми, бързо и там да спориш с всеки втори, че да разберем всичко колко си интелигентна и разбираща от всичко - като се започне от философия, секс, астрология, религия, възпитаване на деца, ремонт на перални, химични реакции, софтуер, политика - и всичко.

Лоша

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker