Как да се грижа за лицето си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се грижа за лицето си?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 4141 пъти
Аз съм момиче на 15 години. От 2 години насам се гримирам, но от всичките фон дьотени, пудри, спирали и т. н. след като си премахна грима лицето ми започва да пари, понякога става много сухо и кожата става червена, излезнаха ми много пъпки, черни точки. Много бих искала да имам хубаво лице, т. е. да не е цялото шарено от тези гадории. Не мога да спра да ползвам гримове, защото се нуждая от тях, както всяко друго момиче бих искала да съм поддържана. Ще се радвам, ако ми дадете добри съвети, т. е. някакви кремове или нещо от сорта, което ще премахне пъпките, черните точки, зачервяването на кожата и т. н.

Благодаря предварително. ^^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: f6d5ae7944
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш много чувствителна кожа. Намали гримовете и използвай подхранващи кремове и за твоя тип кожа. Ако искаш да изглеждаш добре, кожата ти трябва да е в добро състояние, затова не прекалявай с гримовете. Не вярвам да изглеждаш зле и без толкова грим, виждаш че не е много полезно. ;)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 82084bb27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спри да ползваш фон дьо тен и пудра. Повярвай ми, фон дьо тена ХИЧ не стои добре на 15-годишно момиче, особено, ако е по-тъмен. Спри ги тези двете и би трябвало пъпките да намалеят. Ползвай си черния молив, спиралата, гланца, червилата, сенки, но без пудна и фон дьо тен. Мий си лицето често. Ако пъпките не намалеят, отиди на козмемтик.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 69599260c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На 15 години и искаш да си ''поддържана''??? Изобщо каква е тая смешна дума, сто на сто я използваш, защото така е модерно да се казва, на жена грижеща се за външния си вид. Да не сте климатици или аквариуми, че да се поддържате? ! Ужас! На тези години чисто мое мнение е, че не ти трябват никакви такива помади. Фон дьо тен ок, но при положение, че е качествен, а не разни боклучета от магазина за 1 левче и че го ползваш за леки корекции (като пъпки например) а не за маскиране на цялото лице. Пудрата абсолютно не ти я препоръчвам, тъй като предполагам знаеш запушва порите, следователно кожата ти не може да диша, а от там и появата на омразните пъпки и черни точки. Лека и спирала и гланц са единственото от което има нужда лицето ти, не го тормози с всичкия този грим. И знай, че няма универсален крем или маска, която да ти направи съвършенно лицето, докато в същото време се мацотиш с хиляда глупости.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5239bb469b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм съгласна с номер 3. Фон дьо тен не се слага на пъпки!!! Така пъпката става по-голяма и не може да заздравее. И фон дьо тена също запушва порите и става същия ефект като на пудрата.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5cb12273e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Зависи от фон дьо тена, момичета.

Авторке, най-вероятно проблемната ти кожа е заради хормоните в тази възраст. Почти няма момиче без пъпки и проблеми, спокойно.

Инвестирай иначе малко повечко и си вземи на Лореал фон дьо тена 16 h или от новите серии. Не запушва порите. Има и пудри, които не запушват порите - от Манхатън съм много доволна.

Аз започнах да ползвам козметика тъкмо, защото имам проблемна кожа! Така дадох време на хормоните ми да се стабилизират, вместо да си чеша и пукам пъпките. На снимките от онова време не ми личи да имам нещо на лицето.
Сега съм в средата на 20-те, имам перфектна кожа, но ако излизам вечер все още слагам фон дьо тенчето, както...

Иначе - препоръчвам като се върнеш от училище да махкаш грима. Вземи си продукти с Цинк - на Манхатън има кремчета, лосион за миене на лице. Зимата кожата се изсушава допълнително от парното. Аз лично ползвам обикновен крем с розова вода на БиоФреш, но има и от други фирми. Много е освежаващ и успокоява кожата.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fa263026b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   направи си чай (врял), след товаси наклони главата си над него и се похлупи с кърпа. това ще накара порите ти да се разширят и по лесно да се изкарат черните точки. с памучна кърпичка ги изтискваш.

трябва да се храниш здравословно и да си миеш лицетомного често със сапун (или същия процес с раширяването на порите и след това си измиваш лицето със СОДА). запомни!!! никога не си стискай пъпките, защотоще предизвикаш още такива и ще ти излязат петна по кожата. ПОВЯРВАЙ МИ, не е много красиво ):

КЪСМЕТ!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7ec9bd44e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6 така са си изстисквали черните точки бабите едно време после са търкали кожата си с сода, сол или трици, , сега има козметика за тези цели.
Момиче има ексфолиант на гарниер с гумена четчица действа много добре чисти порите дори стари черни точки чисти. После може да си мажеш лицето с крем и изчакваш да попие за да не ти се изсушава кожата.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b6bfd1f78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не мога да ти кажа точно, но мисля че имаш чувствителна кожа.
Трябва да внимаваш какво си слагаш на лицето. Избягвай евтината, некачествена козметика. Премахвай си грима много внимателно. Аз лично ползвам мицеларната вода на "Биодерма". 100мл струват около 8 лева. Има и други, по-скъпи марки, но това вече си зависи от бюджета. Хубавото й е, че е много нежна, не дразни очите и премахва всичкия грим. След като си почистиш очите и лицето с дегримьора, е хубаво и да си измиеш лицето с някакъв почистващ гел за да премахнеш всичко. Не харесвам геловете и ексфолиантите на "Гарниер" за ежедневна употреба - страшно много изсушават кожата. За ето този гел съм чувала много добри отзиви, но самата аз не съм го ползвала --
http://apteka.framar.bg/30019463/%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-150-%D0%BC%D0%BB-#axzz1kbA1EkZT

Ето линк с ориентировъчна цена и начин на приложение.

Накрая, след почистващите процедури, винаги се мажи с някакъв лек, добре овлажняващ крем. Аз НЕ съм доволна от кремове, обещаващи да ти махнат пъпките, черните точки и да намалят лъщенето (говоря за орифлейм анти спот или нещо такова матиращ и за Nivea young кремовете). Не знам дали кожата ти е суха или мазна, но и в двата случая трябва добре да я хидратираш. За черните точки можеш да ползваш лентички или да си приготвиш такива сама вкъщи с малко желатин и мляко (много внимавай да не се изгориш със сместа!! първо леко пробвай на ръката си и чак тогава мажи на местата с черни точки) --
http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE

Пудрата и фон дьо тена трябва да са съобразени с типа на кожата ти. Ако е мазна, то фон дьо тена ти трябва да е oil-free. Най-добре е да идеш в магазина и да помолиш продавачката да ти помогне при избора.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8224b88dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз пък не съм съгласен с Номер4.. аз си слагам фон дьо тен на пъпчици и те се подобряват отколккото да се влушават

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1b7aa5133b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хммм, щом държиш да използваш грим и очевидно си с много чувствителна кожа, ще трябва да минеш на по - висок клас козметика (особено фон дьо тена), ако ползваш масовата няма да стане. Ако не можеш по - добре спри грима или остани само с пудрата.
Освен това задължително и внимателно почистване - пак ти трябва лосион за махане на грим, който да е хубав, крем, съобразен с кожата ти - суха, мазна, смесена. Може и гел за миене на лицето. Въобще много разходи са, казвам ти го като жена с чувствителна кожа (и то много). Обаче я поддържам и изглежда перфектно, но веднъж не си ли махна грима на другия ден съм ужасно подута, ако не се мажа сутрин и вечер с крем веднага ставам на лишеи, ако не се грижа още ми излизат пъпки и зачервявания. Затова и вече грижата ми е траен навик.
Даже нямам нужда от фон дьо тен, но не мога да не си сложа, така че те разбирам, въпреки разликата във възрастта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker