Няколко въпроса за парите към по-големите читатели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Няколко въпроса за парите към по-големите читатели
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3993 пъти
Колкото и изтъркано да звучи трябват ми пари. На 17 съм и онзи ден наще за първи път ми дадоха пари. Е добре, че съм спестовен та имах спестени пари и с тях карах месец. Имам четири въпроса към вас мили читатели:

1. Колко пари са нужни за да идеш на море с гаджето според вас? Според мен 300 са предостатъчни.

2. Колко пари ще са ми нужни, за да се изнеса от наще, имам в предвид като месечен приход, аз мисля че 400 ще са достатъчни, но искам опитно мнение.

3. Предложение какво да бачкам докато съм студент.

4. Може ли редовно учещ студент да гради кариера да работи да учи и да живее с гаджето.

Моля модераторите тоя път да ми публикуват историята.


БеЛиЯ МеЧоК

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 312bf506c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина ли мислиш, че 300 лева са достатъчни да идеш на море и то с гаджето си? В никакъв случай, трябват ти повече, за да си изкарате хубаво, а не да се лишавате от много неща. Освен това едно момиче трябва да има сигурност и да се чувства удовлетворена, да и огаждаш, щом си я взел със себе си - това няма как да се получи с 300 лева! За да се изнесеш от вкъщи, като месечен доход, ти трябват отново повече от 400. Евентуално, ако искаш да си на квартира, се нуждаеш от около 200 лева, за да плащаш само нея, а и си студент. Не може само с 400, трябва да имаш помощ от вашите с парите, защото в България не можеш докато си студент да изкараш достатъчно за твоите нужди, щом искаш гаджето с теб да живее. Не вярвам едно момиче да е толкова влюбено, за да живее с момче с доход 400 лева, в квартира. Трябва да работиш, да учиш и едва ли ще имаш време за гаджето, което вече ще бъде отчаяно от това как двама, уж влюбени, се чудят как да свържат двата края, а нямат достатъчно време да се видят! Не живееш в 90-те, сега нещата с парите са много по-сложни.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6fe60d4ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   300 лева за море за двама човека? ! Зависи за колко дни ще почиваш но тези пари ще ти стигнат за два най-много!
400 лева на месец ти май изобщо не предполагаш какви разходи ще изисква животът без родителите ти... искаш да живееш с приятелката си, която не изясняваш дали работи но да преположим че само ти ще издържаш и двмата да смятаме сметка за ток, парно, вода, сметката ти за гсм-а респективно на двама ви, храна различни битовизми като съдове за новия апартамент, препарати, прахосмукачки ютия (предполагам че ще сте под наем така че поне няма да се налага да купувате и нови ел. уреди като печки и хладилници и телевизори.
Докато учиш, на тази възраст и без опит най-подходящата работа за мъж е барман или сервитьор тъй като може да припечелваш допълнително от бакшиши...
Моето мнение е да продулжиш да живееш при родителите си тъй като само наема който ще се налага да плащаш за да не е пълна мизерия е 300-400 лева които ти си заделил за всички ножди не знам как до смяташ но аз не мога да го разбера! Продължи да учиш ако гаджето ти те обича истински ще е с теб не зависимо дали живеете заедно или не а с тези пари и направи й подарък или някоя хубава романтична изненада която ще помните дълго и двамата!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2b4e2192aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1. 300 лв. ще ти стигнат за два дни на морето

2. 400 лв. може да ти стигнат в Перник, но в София няма. Зависи къде ще се изнасяш, наемът ти ще е обаче дори и в малък град към 150 лв. идват 50 за ток, вода, глупости, телефон? , интернет?
Не, 400 лв. не стигат, поне 600 лв. ти трябват.

3. Не пишеш, нито в какъв град, нито какво можеш да правиш, но по принцип - ниско квалифицирана работа. Сервитьор става, защото е вечерно време, а ти денем си на лекции, ако учиш редовно

4. Не, не можеш да градиш кариера, защото не можеш да работиш на пълен работен ден. Но можеш да работиш и да учиш, много го правят, а да живееш с гаджето е и предимство, ако и тя работи - можете да си делите разходите и така поне квартирата ти излиза много евтино. Парното например - все едно е колко живеете, една е цената и т. н.

Номер 1 не е прав - познавам доста хора, които в София се самоиздържаха, значи може. Нямали са подкрепа от техните. Но по принцип по-добре е човек да е задочник, ако се самоиздържа.
Аз съм учила+работила в чужбина и съм живяла сама, беше някакъв ужас. Тичаш по метрото, за да не закъснееш за работа, за лекция, пълен стрес и ужас - работиш и си капнал, а трябва да учиш за изпити. Гадно е много. Прави си и ти сметката, какво искаш в живота, но в самото начало кажи на приятелката ти, че сте двамата и не можеш да покриваш всички разходи.

Ето, 300 лв. за море на теб може би ще стигнат, но не и за нея и теб, разбираш ли?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f73e6bfb84
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен всичко е много относително. Конкретно за почивката. Някои хора могат и с 2, и с 200, някои с 2000 не могат, а някои и само с 2 могат.

Има голямо значение къде ще е почивката. Пример: Слънчев бряг, Златни пясъци, Китен, Черноморец.
От изброените като цяло в Златните или Слънчев бряг може и за ден да не ти стигнат. В Китен цените са много народни, препоръчвам ти го горещо. И като нощувки, и като атракции (макар да не са толкова много). Съчетани са природа и море, и пак казвам в сравнение с другите курорти в тази посока е най-евтино.
Зависи кой месец ще е почивката, много зависи.
Ако си решил да си водиш гаджето на море, резервирай възможно най-рано, защото ще платиш по-малко.
Но като цяло 300 лв за двама човека са малко, дори за 2-3 дни. Но пък сега се сещам, че една двойка всяко лято ми идва на гости с по 200-300 лева иии си ходят по заведения, ресторанти, е спестяват от нощувки, но пък си купуват и дрънкулки, сувенири. Така, че наистина е относително.
Нямаш ли познати по морето, където да спите и пак да си ходите на море ии т. н?
Пък и вие сте малки, тя е на ясно, че нямаш приходи и не си финансово стабилен, така че малко или много ще се съобразява.

На другите ти въпроси ти отговориха, а и ще продължават да ти отговарят, предполагам.
Хубаво обаче си помисли каква форма на обучение ще запишеш. Много е трудно да учиш, работиш ии да живееш с приятелката си на 18 години, но не невъзможно.
Познавам такива хора, но пак зависи много до човека, както и градът.

Мечо, пък ако толкова са ти свити финансите, хващай жената и ми идвайте на гости лятото, ще спестите парички. :)

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0640037c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   с 300 лв на море двама души може да се оправите, ако ядете само храна от магазина или закусвални и не сядате на заведения. Друг вариант не виждам. То само нощувките са горе-долу толкова. Ние като не сме харчили прекалено, но не сме се и ограничавали прекалено харчим над 1000лв за 6-7 дни. И не мисля, че е много, даже е малко.
За 400лв заплата- наемите в София са по-големи. Ако е за друг град може и да стане, но за София не виждам как. Отделно са сметки и т. н. С 400лв ще живееш, но ще тънеш в мизерия.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1711dcf2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятел, ще ти дам най-добрия съвет, който мога да ти дам от моя житейски опит.
Според мен на 17 години изобщо не трябва да мислиш за съжителство с момичето, което харесваш, нито за почивки на твоя сметка. Трябва да избереш с какво искаш да се занимаваш в живота. Ако трябва си намери кариерен консултант. Това е най-важното. Намери си доходоносна работа или направи фирма. После мисли за гаджета, почивки, деца, памперси и т. н. Освен това не бързай да се жениш. Не и преди 27-28 години. Това е само съвет и не само към теб, а към всеки мъж, който чете това в момента. Имаш хубава работа - високи доходи - висок стандарт на живот - ставаш желан мъж (няма да останеш сам) - семейство - почивки - деца...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f1f86392df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е какво, ние 4-ма човека за седмица сме ходили на море за по-малко от 300 лв., беше супер. Живеем 3-ма човека с по- малко от 400лв., е имаме си собствено жилище ама сме 3-ма. Не съм умряла с толкова малко пари нали?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7aa9d3e777
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Автора :

За Пловдив става дума инъче 200 лева само за мен всеки си плаща за себе си аз да не съм банка ДСК ха-ха Лоша, мерси за предложението ако решим нещо ще ти кажем аз съм смятал за една седмиса по 10 лв за мен на нощувка стават 70 храна 100 и 30 пътни

Няма само аз да бачкам ако тя живее с мен и тя ще бачка макар че ми се иска чесно да ви кажа аз да си се изнеса сам на квартира в нета пише 100 лв наем но може и вие да сте прави ииии затова си мисля че с 350-400 ще се оправя а инъче аз съм набито момче мога да се бия хамалин ми се иска да се фана някъде или охрана мисля като стана пълнолетен да си купя оръжие

За задочно няма как да стане... искам да уча право и ако искам да се реализирам... инъче си мислех да бачкам като хамалин на бензионстанция автомивка

П. П. Иска ми се всички които редовно посещаваме сайта-повече от 3-4 месеца да си направим чат и да си комуникираме ама нз как ще стане най-мн ми се иска да се запозная с Кубрат и Лоша.

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fd7e8eaf74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   :)Така, бяло мече, само на 1 ще ти отговоря

* взимаш гаджето и отивате с влака, или на стоп
* взимате палатки, храна и сандвичи от вкъщи, буркани и консерви, всичко по-подходящо от хладилника на вашите. Палатка има за 20 лв, ако си нямаш, а и не е задължителна-спането на плажа е върха!
Спане и храна осигурени!
Предполагам се чудиш къде ще се къпете и ходите до тоалетна- в морето. А и там има и душчета, така че не е проблем.
Остава какво- пари за дискотеки. Ами това вече според зависи. Аз я карам без пари, защото ме черпят на поразия.
Ходила съм на море и с 20 лв. в джоба важно е купона да е на max. А и това е много по-забавно от разни хотелчета и ресторантчета. Поне за мен. Незнам приятелката ти какъв тип е.
Аз и гаджето сме луди глави, дори миналата година стояхме на центъра на Сл. Бряг и пяхме и танцувахме и хората ни пускаха сумати пари, особено чужденците. Have fun:P

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0518d1348c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мечо на автомивка ще ти плащат повече но как ще ходиш на лекции. Охрана и бензиностанция не повече от 400лв.
Много зависи от приятелката ти, как е свикнала, ако е свикнала да живее в охолство, ще е много трудно да я научиш да живее пестеливо. По принцип може да се живее с 400лв но трябват много лишения дори от храна.
За морето не знам не съм чувала 10лв нощувка но щом си намерил сигурно има. Можеш да приемеш предложението на Лоша ако е сериозна ще ти стигнат парите за седмица.
Кураж и напред в живота, опитай, никога не е късно, ако не се получи да се върнеш при ваще, пък и те може да помагат, като видят, че имаш желание да се справяш.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1ec8c47d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   400 лв са малко, ще ти стигнат, но трябва да се лишиш от доста неща. Аз също живея в Пловдив, живея в гарсониера, наема ми е 170 лв, още 50 лв хвърчат за сметки, . Не знам ти какви обяви си разглеждал, но обикновено тия за 100 лв са стая от апартамент и то с хазаи. Ако не те приемат да учиш тази година, не си губи времето, изкарай категории B и C имаш по-голям шанс да си намериш работа за прилични пари. И ти сигурно знаеш, при наемането на квартира плащаш текущ наем и предплащаш и ако е чрез посредник и за него се оръсваш 30% от наема и т. н.. За почивка не знам, но всяко лято шефа като се върне от морето и е много разочарован и натъжен колко скъпо са му излезли тия 5 дни на морето

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7aa9d3e777
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мерси за съветите да ви кажа чесно ако с наще съм в добри взаимоотношения ще остана в нас ако не ще се оправям сам все пак съм спортист и имам психика да не се предавам ако нещо желая много. Знам как да направя пари стига приятелката ми да спре да ми казва не не и не няма да залагаш няма да ставаш дилър няма да се биеш за пари...

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fd7e8eaf74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мечо, от Пловдив съм 600 лв. разходи-живея сама. Не харча за дрехи и т. н.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a14d8c9055
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   4. Може ли редовно учещ студент да гради кариера да работи да учи и да живее с гаджето.

Не става. Винаги едното липсва. Аз опитах както казваш ти, първата година като бях студентка забрах и гаджето с мен.. квартири хващахме, работа търсех, той също... още в началото само ни трябваха 600 лева за квартира, тъй като се плащат първоначално два наема.. беше ни много трудно и всеки започна да обвинява другия.. много се карахме, така, както никога не се бяхме карали за 4 години връзка. Естествено се разделихме само три месеца по-късно :)) Успех! Ще ти е нужен!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 52c9f85e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, щом сте се скарали за едни 600 лв. може само да си благодарна, че сте се разделили. Много по-трудни ситуации ще ви изникват занапред, ако един тъп наем ви спъва отношенията, значи само си губиш времето с тоя човек. Ако си го искала за сериозна връзка де...

Кубрат

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a0d9b39a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Разбери колко ще ти струват пътните до морето+парите за нощувки+парите за храна(можете и да си вземете нещо от ваши град защото на морето през летния сезон цените за двойни)Сметни горе долу колко ще ти струва всичко.. Пък и до лятото има доста време можеш да събереш някой друг лев.. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a0d9b39a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ако искаш да се изнесеш от вкъщи според мен са достатъчни 400 лева.. Но всичко зависи от това дали ще живееш в приятели, роднини, общежитие или квартира.. ако е на квартира 100, 150 лева+100лева(ток и вода)и останалото за храна, учебни материали.. Според мен ако си намериш някое хубаво общежитие ще е най-добре.. така ще успееш.... и не слушай какво ти говорят че за 300 лева не може да се отиде на море.. Та вие сте 2ма все ще се справите.. пък и кой знае колко ще ви трябват пари за храна най важно е къде ще останете през нощта другите неща са подробности ;)) А и ''булката'' може да се замисли и да те спонсорира, ако не са общи 300лева де!! Е това е от мен.. Дано да си изкарате добре и да не забравяте прекрасните моменти заедно.. :)))

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a0d9b39a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До номер 9:Тва с палатките да не си го слушала в приказките хахахах. Мога да ти кажа че плажовете си имат собственици, , не е като едно време, , къде тоя мъж ще спи на палатка, а момичето в морето ли ще се къпе :Д Божее Господи.. тва са пълни измислици на палатка хахах Какви душчета какви 5 лева.. Всички плажове си имат СОБСТВЕНИЦИ няма къде да си опънеш палатка и да си спинкаш.. Много си хигиенична много.. до тоалетна в морето хахахх немога да повярвам как можете да разсъждавате като 10 годишни..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker