Планове и мечти на едно подрастващо дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Планове и мечти на едно подрастващо дете
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2835 пъти
Хм през годините на ранното ми детство (което впрочем още си тече, да на 14 съм и не се срамувам да се нарека дете, защото съм и нямам нищо против) съм имала много планове и мечти за бъдещото ми развитие в живота. Така де, епичния въпрос "Какво ще станеш като пораснеш". Ами първия отговор е бил "принцеса", разбира се то се очакваше. Но за жалост принц Чарлз и принц Уилям вече са заети и това елиминира шанса ми да пия чай с английската кралица, което всъщност ми е мечта от край време, но това е друга тема.

Та след разочарованието от провала с предния план съм се устремила направо към космоса, решила съм да ставам космонавт... Но поради паническия ми страх от височини бързо съм се отказала от тази мечта, а и скафандърът въобще не ми отиваше. После с гръм и трясък заявих, че ще работя за Интерпол и ще стана таен агент, така де ще спасявам света и ще убивам лошите... признайте си кой не е мечтал да е Джеймс Бонд, агент 007... но и тази бързо я забравих. След това щях да ставам готвачка, не главна готвачка, даже бях решила да влизам в такава гимназия. Това с гимназията не се получи, но това никак не ме отказа.


В крайна сметка влязох във френска гимназия и от там дойде манията ми по Жак Пепен, нали е французин. За мое голямо учудване на майка ми идеята да и помагам в кухнята доста и се понрави, тъй като тя не е от най-страстните готвачки, а и аз се справях доста добре. Но и тази мечта бързо я забравих тъй като ми писна да се разхождам по цял ден с престилка, и в момента правя само пържени яйца, въпреки триумфа ми с легендарното пълнено пиле. Та следващия план за грандиозното ми бъдеще беше леко повлиян от родителите ми и от филма "Професия блондинка", признавам си Рийз Уиндърспуун ми оказа значително влияние. Та щях да ставам преуспяла адвокатка, идеята първоначално ме грабна, но явно не достатъчно и не след много време се захласнах по журналистиката.

Но след малкото ми проучване не бях доста въодушевена от идеята да ходя до Ирак или да съобщавам новините по вечерната емисия на новините, камо ли пък да пиша мижави статийки за световно безизвестни вестници, четени предимно от пенсионери. Бях решила да ставам спортна журналистка, но предубежденията ми към българския спорт бързо ме отказаха. Та стигнах до извода, че колкото повече пораствам толкова повече ми се изчерпват идеите. Но кой знае, може би ще се прочуя като писателка... ще видим.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 22832f3cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хм, трябва да си призная, че за първи път виждам момиче на твоите години да пише толкова грамотно в Интернет.

Сега по темата - мисля, че това с избирането на професията още от малък е най-глупавото неща, които някога са били измисляни.

По-скоро предназначението му е за детските телевизионни предавания, там при бате Енчо, и други такива, а не за реално умуване, камоли на такава възраст.

Когато попораснеш малко, просто живота ще те тласне към една професия, и ще се реализираш в това направление, естествено с много труд.

Аз те съветвам да не се тормозиш за бъдещата ти професия, а по-скоро да продължаваш да мечтаеш, поне докато все още имаш възможност.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4702e3a642
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Все едно аз съм го писала като изкючим какви са точно професиите ;д И аз съм на 14; Като започна да си мечтая и граници нямам, но това което искам да работя си е някакси.. трудно постижимо. Аз имам талант за художник, но просто никой не може да ме накара да нарисувам нещо, дори и аз самата ;д има много професии, които ми се отдават, но или за мен е 'невъзможно' или малко се плаща хД В момента имам идеята да отида в друг град за да уча език, но и от това сигурно ще се откажа и всичко ще отиде по дяволите рано или късно =. =

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7734d1c4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продължавай да мечтаеш и пиши :) Пишеш увлекателно и с малко труд ще постигнеш много...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 137d314373
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Боже май всеки на тази възраст има този проблем, аз съм на 14 - от два дни - и съм искала да стана всички изброен неща + барелина. Сега и аз като теб, незнам какво искам да стана, може би всеки който попиташ, на 13 - 14 години няма да ти даде точен отговор, на това какъв ще стане!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7aaf254d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   ами аз също съм на 14, даже след някой друг ден и на 15 ще стана и знам какво искам в живота, хубаво и ти да се орентираш към нещо, въпреки че още си малка

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0936d0c44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И още колко професии ще измислиш докато пораснеш спри се само на 1 и толкова

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2ad3574b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм на 13 и ВИНАГИ съм искала да стана художничка. Не съм мечтала за нищо друго. Никога не съм искала да стана принцеса, певица или агент. Хората казват, че имам талант, а и рисувам през цялото ми свободно време. Изчетох много книги за изкуството и постоянно измислям нови герои. Баща ми казва, че ако много се трудя и наистина много силно го искам, ще успея да усъществя мечтата си-да замина за чужбина и да работя в Пиксар.

Е, това беше от мен :) Пожелавам ти скоро да откриеш мечтата си и да успееш да я усъществиш!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a77d7320af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Страхотна история, развесели ме.
Ти си неверятно умно дете.
Това да си неорентирана на тази възраст е нещо съвсем нормално. Имаш още време за размисъл и опити.
Сигурна съм, че ще намериш своето призвание, а не е задължително то да е само едно. Успех.

Между другото писането ти се отдава много. :)

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 46286eddc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   9 Нали знаеш, , че почти никъде не се рисува вече на ръка. Все пак рисуването сигурно ще ти помогне. Не съм много запознат, но разгледай програмите CorelDraw, Adobre Illustrator и Photoshop. За анимации програмите на Autodesk - 3ds Max и Maya. Проблемът е, че доста от добрите уроци не са на български, а на английски. Ако не те вземат в Пиксар винаги можеш да станеш дизайнер :)

А към авторката - избери си малко по-реална професия (може да е трудно постижима, но все пак постижима). Наскоро даваха по новините, че е възможно да има 3ти български космонавт и той дори няма да лети под флага на България. Преуспяла адвокатка. За мен няма такова нещо преуспяла. Винаги можеш да успееш и повече :)

Н. Ф. 19

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 017a23f10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не съм напълно съгласен с номер 1. Според мен трябва сама да се ориентираш - ти определяш съдбата си. НЕ ЧАКАЙ съдбата или обстоятелствата, както ти казва номер 1, а сама реши.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2ad3574b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз съм 9 :Р

Знам това за рисуването на ръка. От почти година се уча да работя с Фотошоп и смея да твърдя, че имам напредък. Това за дизайнерството е добра идея, но засега ще си остана с мечтата ми и малките продажби в deviant art...

Piece

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cadf52a623
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хм, благодаря на всички за хубавите коментари.... всъщност в момента съм се ориентирала към писането и се занимавам по малко с учителката ми и честно казано имам напредък. Е може би това не е призванието ми, но кой знае поне е опит. По-добре е отколкото да бездействам. :):):):)


Авторката (Поздрави от Бургас)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker