Все ще се намери някой, който да ти каже, че си задръстеняк... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Все ще се намери някой, който да ти каже, че си задръстеняк...
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3272 пъти
Защо винаги, когато искаш да научиш нещо, или да покажеш, че знаеш нещо, все ще се намери някой, който да ти каже, че си задръстеняк?! Аз съм момиче, на 15 съм и уча в държавно училище. Не знам дали нещата седят така и в частните, но предполагам, че не са. Искрено се радвам, че приятелите ми не са на това мнение и въпреки това се изнервям страхотно ако чуя нещо такова.

Например, ако ми звънне някой съученик и пита какво правя, като кажа, че пиша домашни или уча урок, реакцията непременно е от типа "Апфф, ти не си добре!" или "Излагаш се!". От къде, по дяволите, дойде тази тъпа мода - колкото си по-тъп, толкова си по-готин?! Сериозно?!
А най-много ме дразни това, че хората все повече започват да го приемат за нормално.

Да не говорим, че ако случайно вземеш да прочетеш една книга, веднага получаваш прякор от типа на "зубър", "натегач" и всякакви подобни. Добре е, че с мен никой не се отнася толкова грубо, но съм забелязала, че е така при хора, които познавам от други училища и ми е много гадно, че да си глупав се приема като нещо готино.

Кога това ще се промени?! Отвратително е и ми омръзна. Решила съм когато завърша гимназията, да кандидатствам някъде в чужбина, имам познати - студенти в Холандия, и казват, че там нещата не са такива. Много се надявам.

Та, да ви питам защо според вас се наложи тази отвратителна мода. И моля ви, ако някой смята, че звуча като лелка, или, че съм натегачка, по-добре да си спести коментара - наслушала съм се на глупости!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: f2ebccb7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хората харчат твърде много пари, които не са техни, за да си купуват неща, които не желаят, за да впечатлят хора които не харесват..
Уил Смит..


:) Още си малак да разбереш някои неща - не обръщай внимание на мнения, от хора, които не харесваш/разбираш/приемаш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1f90eed2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля точно като теб, също съм на 15, с единствената разлика, че съм момче!

Интелигентните хора вече се приемат за някакви ненормалници, и се отхвърлят от обществото.

Пълна идиотщина, която и аз не мога да разбера от къде дойде.

Спасението в чужбина, колкото и да не ни се иска. Просто в тази ограничена и корумпирана държава не може да се реализираш и това е.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1104fbed58
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Момиче, навсякъде е така. Няма държава, в която да няма такива хора. Не е проблема в държавата, просто си попаднала на такива хора. И в Холандия може да попаднеш на такива хора, и във Франция, и в Италия и в САЩ и в Германия... Само че понеже си слушала тъпата пропаганда, че в България всичко е зле, затова мислиш така.

Ако толкова ти пречи, смени класа си. Но в класовете винаги има по-слаби ученици, които компенсират оценките си с високото самочувствие. Затова се получава така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 16130b7f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3 ми взе думите от устата. Иначе, има нещо вярно в думите на авторката, но не е само за България. Uncool e да четеш, да учиш, cool е УЖ да не четеш, УЖ да не учиш, а да имаш пак отличен успех (защото си умен, лооого).
В университета ми (в чужбина), всички уж не четоха, уж бяха на ски, а после на изпитите - не им стигат листовете.
Авторке, учи, но не е нужно да го навираш в лицето на хората.
Колкото до частните училища в България - те са само печатници за пари. Там учат глезльовците на мама и тати и те действително не трябва да учат - оценките се пишат така, защото си плащат хората. После отиват да учат в също така частния университет (в чужбина или НБУ) и продължават така...
Обикновенно ги изхвърлят в последния семестър, след като са им касирали таксичките. После отиват другиде, плащат си и си имат дипломи.
Не им завиждай, а учи. Гледай себе си...това научих в университета извън България. Не, и тук не е cool да учиш, или поне да го казваш по телефона...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: deb02f57dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката:
благодаря ви за съветите, въпреки, че съм опитвала доста от тези неща. Всеки път, когато се опитвам да не обръщам внимание и чуя някоя такава глупост, ме жегва отвътре. Става ми гадно. №3, повярвай, далеч съм от мисълта, че всичко в България е зле, но някак си просто ми се струва като нещо присъщо за българите - да се правят на тъпи и само да се оплакват. Всяка вечер гледам новини и от тях оставам с такива впечатления. На никого нищо не му върви, а ако случайно някой тръгне да прави нещо, все ще се намерят някакви хейтъри и злобни хора, та да му кажат, че е наивен. Не искам да ставам такава, не са ме възпитали така и именно затова искам да уча някъде извън България.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1e63ae6d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защо става така ли? Защото в американските детски филмчета главните герои са тъпаци и не учат, тези, които ги "тикат" в тоалетната са умни изкарват шестици. Децата гледат и не искат да са като тези, които ги тормозят затова спират ученето и започват да се подиграват на тези, които учат. Зубър е този, които си учи уроците на изуст и после ги забравят и изкарват 4. НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА. Това е по цял свят всичко е с цел да станем неграмотен народ, лесен за управление.
Синкас

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a740279c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Замисляла си се предполагам, че тези които сега не учат и се правят на интересни утре ще работят като чистачки или в някой гръцки цех като шивачки и цеха като фалира няма да им платят, но без образование те цял живот ще са чираци. Пилците се броят наесен е казал някой. Сега се подиграват а утре ще ги е яд като им станеш директор и тогава ще трябва да ти се подчиняват. Колелото се върти и нещата се променят.

Имахме някога една в класа, на която се присмиваха че е зубърка. Сега тя е главен съдия и предполагам е осъдила, някои от тези които и се подиграваха. Така че учи си и не се притеснявай от модата. По модата се водят овцете. Умните мислят за последствията.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8f5498218e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   номер 7 е прав
точно тези които се учудват че учиш
после ще съжаляват че и те не са учили
и аз съм така но съм на 11 и станах
умникът на класа но все пак най -умните
преуспяват

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker