Защо не проявят разбиране...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо не проявят разбиране...?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2416 пъти
Пише Ви едно 17-годишно момиче с много проблеми, доста от които с родителите си…

Никога не ми е допадала идея да пиша по форуми и да търся помощ от непознати. Винаги съм смятала това за глупаво, ненужно и за хора без приятели...
Е извинявам се на всички, явно дойде момента в които "да си излея всичко".

Всичко започна преди няколко години когато видят една приятелка много отслабнала, след дълги разговори разбрах, че тя е започнала да се интересува от здравословно хранене и диети.
Така до днес, 3 години по-късно още има вредни храни, който не съм отказала. Доста път изминах и още толкова прочетох за Био- и здравословните храни.
От известно време обмислям да започна да се храня само и единствено с Биопродукти, няма нужда да ви казвам защо.

Градът ни е малък, но все пак мога да си ги набавя от Kaufland и DM.
Но преди малко всичко ми дойде да гуша когато майка ми донесе царевица, на която пише ПРОИЗВЕДЕНО В КИТАЙ. И тъй като аз съм я била накарала да ходи в това студено време до магазина ме кара да хапна поне малко от нея.

Интересни факти за царевицата:
В БГ 88 % от царевицата е вече с ГМО!
В САЩ 95 % от царевицата е с ГМО!
В Китай 99 % от царевицата е с ГМО!
Note : Не купувайте никакви храни от Китай дори и рибата им е с ГМО!
ДОКАЗАНО Е, ЧЕ МИШКА/ПЛЪХ ХРАНЕНА ВСЕКИ ДЕН С ГМО ЦАРЕВИЦА УМИРА ЗА 3 ДНИ!
ПРАСЕ ВСЕКИДНЕВНО ХРАНЕНО С ГМО ЦАРЕВИЦА УМИРА ЗА 1 МЕСЕЦ!
ЧОВЕК КОЙТО ЯДЕ ВСЕКИ ДЕН ГМО ЦАРЕВИЦА УМИРА ЗА 3 МЕСЕЦА!


Само да отметна, че родителите ми не одобряват този ми начин на хранене и непрестанно ме критикуват, че чета етикетите и буквално знам наизуст вредните Е`та. Не ям месо повече от 1/2 пъти в годината, бял хляб само на сладки, най-много 4 сладки на седмица, много рядко да хапна шоколад и то черен. Не съм вегетарианка, приемам кисело и прясно мляко всеки ден, както и яйца. За мен навиците на хранене са изключително важни и полагам големи усилия.

Потърсих помощ, защото просто вече незнам как да говоря с родителите си. Този срок успехът ми в училище падна на 5, 40 и са ми доста ядосани за двете 4`ки допринесли за това. И сега явно и на тях „тази царевица” им дойде в повече и ми се развикаха и ме заплашиха, че ще ме накарат да ям всякаква храна (по всякаква аз разбирам вредна).
КАКВО ДА ПРАВЯ? !
Благодаря, предварително за съветите и за отделеното време. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7c0c724adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче яж си, да не те интересува, веднъж се живее. Яж пий и не се притеснявай. Аз никога не съм се замислял какво ям и съм здрав като бик. Не съм боледувал от години. Просто докато ядеш мисли за удоволствието, а не с какво се натравяш, защото всичко малко или много е вредно, поне си го направи хубавп.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ec0cafbb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами кажи им "Мамо, татко, на 17 съм вече а вие още се държите с мен като с малко момиче. Но аз не съм такова! Вие може да искате да ям всякакви /вредни храни, но аз искам да отслабна, разберете. "

Това само се сетих. Но ти можеш да им кажеш и още нещо, но го казвай тъжно - така ще ги манипулираш :)

Успех, дано нямаш проблем и да отслабнеш :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0f32cb5670
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма спасение. Аз предлагам всички да минем на слънчева диета.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6d8276b268
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ти не си наред само това ще каже БеЛиЯ МеЧоК

Ваще също не са добре

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f90f167b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да ти имам проблемите...

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 439fd3380f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Момиче аз също съм почитателка на здравословното хранене, подбирам храните, но баш да гледам кое, къде е произведено - не. Отчитам калориите, мазнотите, влиянието върху организма. Капризна съм. Не ям хляб, пържено или неща, които са мазни. Подбирам чисто месо - бяло пилешко, телешко или пуешко. Закусвам с мюсли, черен шоколад или пълнозърнести бисквити. Консумирам изключително много плодове, най-вече ябълки. Спортувам :). И съм 43 килограма. Така че успокой се малко, подбирай, но не се вманиечавай.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dc137faf17
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че много си се вманиячила... прекалено дори... предлагам ти да хапваш от всичко , организма ти го изисква.. е без разни мак доналдс и зрънчота от 20 ст. хаахах. Бих ти препоръчала да прочетеш в нета за 90 дневна диета... това не е диета обаче, а режим на хранене, който включва всички необходими групи храни и е съобразен с здравословния начин на живот, така съчетавайки правилно храните, хем ще спазваш добра фигура, хем няма да вредиш на здравето си. Ако спотруваш... още по-добре! дано да съм била полезна!
Пламсита21

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f9495450b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Подкрепям номер 7. Освен това у нас са забранени ГМО изобщо, откъде стигна до извода, че в България едва ли не цялата царевица била ГМО?

Както и да е. Намерете компромисно решение. Ходете веднъж в седмицата до селата и там директно си купувайте от бабите всичко необходимо. Не само не е ГМО, а и ще им помогнете да си купят дърва.
Е, ако си от гнусливите и искаш и хигиена, не може да ти се угоди.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8465e84eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Знаеш ли това твоето е много глупаво. Човек не трябва да си заема мислите с чак толкова много преценки ами ако не ядеш царевица и на 91 ден те блъсне кола, ще си си изгубила 90 дни в мисъл дали в тази храна има гмо или нема използвай времето си за по-продуктивни мисли учи например. Може след 20 години ядене на гмо и научен труд всъщност да измислиш лекарство против отровите на гмо. Знаеш ли че пастата за зъби е вид наркотик дай да не си мием зъбите. Не може да се живее с мисли ами ако умрем, ние така или иначе ще умрем колкото и здравословно да се храним колкото и предпазливо да пресичаме колкото и високо на чист въздух да живеем така или иначе ще умрем. По важно е да оставим нещо след смъртта си.
Какво правиш ти, бориш се всеки ден всяка храна да е едиси колко процента полезна, бориш се да не умреш. защо не носиш противогаз той въздуха е замърсен?
Стига сте се страхували от това умиране, така или иначе ще умрете, не живейте живота с мисълта за смъртта, като умрете ще имате време да мислите за нея, сега мислете за живота, яжте пийте и се веселете, учете и се развивайте духовно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1ce31cd582
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   СТ1: Само с ядене нищо не става караи си само на диети и след 10 години ще си пак сащата. Тренировки се искат и нормално хранене твоето е някаква побъркана мания. Аз си имам и диета и програма която си спазвам само лятото ям си плодове зеленчуци месо всичко ама тренирам целогодишно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f4b77890fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Човек който яде всеки ден царевица НЕ УМИРА за 3 месеца, той ще умре за един, щото човек само на царевица не може да кара :D.

Момиче, намери си по добри занимания. Вредните ефекти от 'вредната' храна се получават заради невъзможността на метаболизма да се справя с 'вредните' вещества. Не се вманиачавай, глупаво е. Не си подчинявай живота на тия глупости, наистина. Контролирай си яденето но не ставай жертва на маркетинг кампании тип 'всичко освен нашите БИО продукти е вредно за здравето и от него ще умрете за месец. Купувайте си от нашите храни, какво в пъти по скъпи от всичко останало, нали са БИО!'

+това тия БИО храни върви ги разбери колко са БИО, продават ти същите неща по скъпо пък ти си мислиш че правиш нещо. Като с минералната вода, същата история, пълнят я от чешмата, продават я 500 пъти по скъпо от чешмяната вода пък хората си мислят че пият нещо по различно. Аман от неокосени ливади в тая държава...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker