В търсене на някой като мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

В търсене на някой като мен
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2169 пъти
Омръзна ми да бъда различен. Прекарвал съм безброй самотни нощи, мечтаейки си за момент, в който ще срещна някой като мен. Някой, който да разбира и говори моят език.

Мислих си, че Господ ме е пратил тук, на тази Земя, за да страдам и за да се задушавам със самотата си. Да бъда единствен по рода си и да бъда заобиколен от „чужди” - от хора, говорещи на най-отвратителния език, създаван някога.

Разбирам го, но не мога да го говоря. Не искам и да го проговарям. Той е като бактерия, предизвикваща остро гнойно възпаление в средното ми ухо. Непоносим е! Затова бягам от „чуждите” и се усамотявам с мислите, фантазиите и чувствата си. Сякаш така се чувствам по-малко самотен отколкото тогава, когато съм с тях, преструвайки се, че ги харесвам, а всъщност ги ненавиждам.

Един ден срещнах едно момче... като мен. Като нас. И той търсеше някой, който да разбира езика му и наистина се радваше, че най-накрая беше намерил такъв. Станахме братя, споделящи философиите си за живота. Братя, обсъждащи заблудите на „чуждите”.

Най-накрая мечтата ми се беше сбъднала. Бях намерил някой като мен - мое отражение, и вече не бях самотен. Празнотата в душата ми изчезна... но за кратко. Нали знаеш какво казват хората? - ”Хубавите неща траят кратко! ”.

Той се влюби. Влюби се в „чужда”. Научи се да говори на нейния език и забрави собствения си. Предпочете любовта пред това да бъде себе си.
”А може би това е правилният избор? ” – колебаех се, задавайки си този въпрос.

Вече не можех да говоря с него. Останах сам, но този път с чувството, че съм предаден от единствения си приятел.

Не исках да бъда мишка, криеща се постоянно в мишата си дупка, затова поех по пътя, по който се надявах да намеря такива като мен. Знаех, че пътуването ще е дълго, но не исках до края на живота си да бъда роб на самотата и да бъда всекидневно бичуван от нея. Минах през много перипетии и още повече песимистични мисли ми минаха през главата. По едно време исках да се предам с мисълта, че може би няма останали такива като мен и че мечтата ми е една химера, но се стегнах и продължих да търся.

Радвам се, че не показах бял флаг на слабостта си. В противен случай нямаше да те видя как стоиш седнала на пясъка, наблюдавайки приливите и отливите в морето. Нямаше да усетя насладата, която изпитваш в момента от шума на вълните, от докосването на морския бриз по нежното ти красиво лице и от мириса на водораслите. Нямаше да намеря този някой, който търсих толкова дълго време.

В това ли се състои щастието? В това да откриеш някой като теб? За мен - да! На мен ми е достатъчен един единствен човек, който да ме разбира. Такъв, с когото да говорим на един и същи език и с когото да изпитваме една и съща зависимост един от друг.

Този човек си ти и се радвам, че те открих!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0b755d83ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си спомнял да си ме намирал на плажа :D Добре написано.

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f32ef1829b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Предпоследният абзац е готин.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ab141b0580
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен живота е съдба всичко си има време и начин а тези хора като теб, мен и другите който мислят с "всичкият" си са винаги отхвърляни от обществото защото сега ръзбирането им за живота и за начина по който трябв да го водят е друг и мислят тези хора за ненормални но сичко се оправя с времето точно от такива като нас стават истински хора уважавани от обществото... Съжелявам малко омотано е но немога по друг начин да се изразя....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8187c96254
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Уау... браво, много е хубаво и красиво, това което си описал и споделяш, по точно-исках да кажа начинът по които си го пресъздал. Аз също като теб винаги съм била самотница, в търсене на сродната душа... Жалко е, че в тези сайтове, виждам, че не съм само аз така и това ме прави по-тъжна. Винаги съм се опитвала да не унивам и да имам сили с надеждата, че все някога -може би и късно ще открия тази моя липсваща половинка, с която да се допълваме. Не говоря за любовта, а за приятелството. Но както сам знаеш, пътят е много труден. Не мога да ти кажа дали си заслужава, цялото това страдание и много хора няма да разберат за какво говорим. Отстрани изглеждаме като поредните депресиращи и драматизиращи хора, но от опит мога да кажа, че тези които не са изпитвали самота, просто и да искат няма как да разберат за какво става дума в случая.

Когато ти прочетох историята много ми се прииска един ден да намеря такъв човек като теб -да ме чака и дългото пътуване да си е коствало всички трудности и дните прекарани в самота. Но сам знаеш, че ни всичко е както в приказките и филмите и това именно кара реално мислещия човек понякога да губи надежда, колкото и да се опитва.

Аз искрено ти пожелавам да откриеш това, което търсиш, защото знам, колко силно се нуждаеш от него и разбирам, всяка една твоя дума.
Остани верен на себе си и за нищо не света не се предавай, нито изневерявай на принципите си. Наистина ти го желая от все сърце!!!

Нори_20

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 68e09269f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да, наистина много познато. За съжаление не си само ти, има много други хора като теб. Аз се вписвам в това число. Както каза №5 "Остани верен на себе си и за нищо не света не се предавай... "

Snowman

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker