Режим на хранене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Режим на хранене
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3045 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 13 години. С наднормено тегло съм (висока съм 1. 60 и съм 60 килограма). Не изглеждам дебела, по-скоро изглеждам едра. Искам да стана поне 53 килограма. От скоро си измислих режим на хранене:

- закуска - 1 пакет солети
- обяд - зеленчукова супа
- следобедна закуска - плодова салата
- вечеря - ориз (без никакъв хляб)
А когато съм по-гладна може да изяждам и по още 1 пакет солети. Също ще пия и поне 1. 5 литра вода на ден.

Най-много искам да отслабна в горната част на бедрата. Изобщо не си ги харесвам. Имам също и коремче, но то не ми прави голям проблем. Знам, че всички ще ми препоръчате да бягам, за да си стегна бедрата, но не ми остава никакво време. Понеже съм 7-ми клас, трябва много да уча, защото ще имам матури. Нямам време и да ходя на някъкъв спорт... Затова мисля да правя вкъщи по 100 коремни преси на ден (за да си сваля корема), но не знам какви упражнения да правя за бедрата...

Моля ви, ако някой знае някакви ефективни упражнения за вкъщи да сподели :)

Също искам и да ми кажете какво да добавя към режима ми на хранене или какво да премахна? Нуждая се за 2 месеца да съм свалила тези 7 килограма... Дали е възможно? ;/
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: bf5ffd74cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно възможно е да свалиш тези килограми. Първо трябва да избягваш мазни и сладки храни и да ядеш типов хляб. Той по-лесно се храносмила и не надува корема, а към упражненията можеш да добавиш клякане около 200 или повече пъти. Така ще можеш да си стегнеш бедрата а коремните преси ще ти помогнат да си стегнеш корема. Надявам се да бях полезна това съм го пробвала от личен опит действа :))

angela_dark

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ee332cf701
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле 60 кг, колко са много та ти се търкаляш, ужас... Слушай, изобщо не си с наднормено тегло.


МАКИ-ЧАН

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e558ce0e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От авторката до номер 2:
За моята възраст съм с наднормено тегло. Но не ми е за това, че килограмите ми са много, просто не се чувствам добре.

До номер 1: ще избягвам мазни и сладки храни, а хляб изобщо няма да ям. Благодаря ти, много, ще изпробвам това с кляканията :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ea3e986f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласен съм с коментар номер 2. Понеже тежа 65кг и съм висок 167 искаш да кажеш, че и аз ли съм дебел.

Даже сама се опровергаваш като казваш че не изглеждаш дебела не ли е така. Изобщо не се опитвай да си измисляш режими по този начин най-много да си навредиш с неправилна диета. За себе си мога да кажа, че не съм се записвал на тренировки в клубове но тичах много бързо, бях като ракета. Друго вместо сутринта да ползвам градския транспорт тичах до училището. Но всичко зависи от условията не може примерно училището да ти се намира на 20км и ти да тичаш до там много е. Аз например обичах да слизам на спирка Алабин от трамвая и да премина през църквата св Неделя после през ЦУМ и да се кача отново в същия трамвай на халите. Ако ще правиш и ти подобни лудории е добре да си огледаш маршрута през, който ще минаваш и ВНИМАВАЙ как пресичаш, че един път се озовах върху капака на една кола за щастие се отървах единствено с асфалтна екзема ха ха и си вземи по здрава раница че се късат презрамките от друсането.
Ето ти и моят режим на диета, който изпълнявах в продължение на 4 години.
Сутрин-понеже съм на работа не ям нищо към 11 часа имам обедна почивка. Изваждам от раницата 3 наденици (около 300-350гр) половин хляб ако не и целия. За десерт една ябълка може и всякакви плодове и 1 литър чай. После към 16 часа още една обедна почивка този път с 3 кюфтета с по-малко хляб също да има плодове и чай. Ако глистите в стомаха ми настояват може и до 7 кюфтета. Има една поговорка, че за вечерта храната се дава на враговете послушай поне поговорката няма да сбъркаш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1382ecb8f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако го караш на прекалено строги ограничения, 100% рано или късно ще ти дойде в повече и ще налетиш с пълни сили на това, което си избягвала. Принципът за отслабване всъщност е прост, но изисква воля и дисциплина: трябва да приемаш по-малко калории отколкото изразходваш (като е важно и от каква храна идват тези калории, за да бъдеш здрава).

Като цяло общите правила са - по-малко вредни въглехидрати (вредни са белите въглехидрати, а полезни - пълнозърнестите, но като цяло, дори и да са от полезните, с въглехидратите и захарта не е добре да се прекалява, защото не са особено хранителни за организма ти, а енергията от тях, която не си успяла да изразходиш през деня се трансформира в мазнини), напитките е хубаво да се сведат изключително до вода, която помага за храносмилането и пречистването на организма ти, по-голямата част от менюто ти е хубаво да включва свежи и полезни храни (много плодове и зеленчуци, естествено, сурови ядки, риба, леки меса - пилешко, пуешко).

Като цяло не е лесно да спазваш такъв режим докато още живееш с родителите си, затова ще те посъветвам на първо време просто да избягваш полуфабрикатите и преработената чрез всякакви химии храна (колкото по-естесвено, толкова по-добре), да внимаваш с количеството и качеството, да попрочетеш малко за здравословния начин на живот и да станеш по-активна. Желая ти успех! Но истината е, че по този въпрос, според мен, е хубаво да подходиш като към цялостна промяна в начина на живот, за да си здрава, красива и пълна с енергия (а не като към 2-месечна диета). :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 886d167c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много добре, че си решила да се погрижиш за себе си.
Но това със солетите не ти го препоръчвам-1во защото е тесто все пак и 2-ро, защото имат много сол.

За междухраненията можеш да си приготвяш различни неща: например моркови на тънки резени; ябълка или друг плод (избягвай бананите); някакъв друг зеленчук или чаша бульон.

Също и ориза... Вечер е по-добре да избягваш въглехидратите.

За закуска пробвай с мюсли.

1. 5 вода е малко, трябва поне 2 л.

Успех към мечтаното тегло:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c82f7bcfb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата. Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане, важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.

Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първита 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля. Продължавайте диетата до края на, тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни. След като приключите е необходима 90 дни почивка. След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове (през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организмът черпи плодова захар, необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене. Изследванията показват, че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4. 00 до 12. 00 ч. - цикъл на чистене на организма
• 12. 00 до 20. 00 - цикъл на хранене
• 20. 00 до 4. 00 - храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА (4. 00-12. 00)

По време на този цикъл се консумира минимално количество храна (задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки. По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ (12. 00-20. 00)

По време на този цикъл се храним неограничено. Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа. В деня за бобови растения и варива, както и през въглехидратния ден - 2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене. Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.

ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ (20. 00-4. 00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо. Ако не можете да издържите и сте много гладни, вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата. Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден. Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден, въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.

ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни се консумират в този ден:

МЕСО, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, ЯЙЦА, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, СПАНАК, РЯПА, СОЯ И СОЕВИ ПРОДУКТИ, ЗЕЛЕ, ДОМАТИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО, КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини. Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход. 8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да полчаваме от храната, която консумираме. Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло (коса, нокти, мускули и т. н. ). Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: За закуска се консумира само един вид плод (2 ябълки, 2 портокала, 2 праскови, 2 мандарини, 2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т. н. ).

Много важно е да се знае: НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД: За обяд консумираме белтъчни. Примери:

1. Две печени пържоли (свински, пилешки, говежди). Може риба или морски животни (калмари, миди, раци и др. ). Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци (може задушени-моркови, карфиол, зеле, чушки и др. или неограничено количество салата - домати, краставици, чушки, зелена салата, може и шопска). Желателно е да не се смесват белтъчни храни (месо и яйца;месо и млечни продукти;яйца и млечни продукти) или поне да не са в големи количества, когато определено ястие налага комбинацията им в сосове, панировки или др.
В салатата не слагайте фасул, царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2. 2-3 по големи парчета сирене или кашкавал (може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3. 2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4. 2-3 яйца варени, на очи или бъркани с малко сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб, вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи (зеленчукова, гъбена, пилешка и др. ), но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ: За вечеря консумирайте това, което е било за обяд, но задължително само половината от количеството. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!
ОБЯД: За обяд консумирайте варива. Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ: Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО: На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус. Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма, подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система. Ако консумираме повече въглехидрати, отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген, те се натрупват в масни депа. Делят се на: Монозахариди, Дизахариди и Полизахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми, през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ (БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС, КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР. БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ, КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ, А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ! Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Плодове имат много витамини и енергия, затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести. Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене! За закуска-един вид плод, за обяд - друг вид, за вечеря - трети вид.

Можете да консумирати всички видове пресни плодове, сухи плодове, за които се препоръчва да бъдат накиснати предварително в малко вода, за да са по-лесно смилаеми. Желателно е да не са озахарени. Разрешена е консумацията на компоти, приготвени с малко захар, плодови сокове. През този ден е позволено, ако не издържате само на плодове, да консумирате ядки и семена, но в ограничено количество - 25-30 грама, като ядките и семената не са осолени или карамелизирани.

29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН, ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА. ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ. ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ. СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1, 5 ДО 2 КГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден, ден за варива, въглехидратен ден и плодов ден.
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте.
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате таблетки за високо кръвно, не ги спирайте без съвета на личния лекар.
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки.
5. Спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много огладнеете, изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок.
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене.
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки и алкохол.
8. Кафето и чаят се пият без захар.
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на превилното разграждане на храната. Вода или чай пийте половин час след хранене.
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол.
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движите, защото движението е здраве.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 10479af988
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Леле, това е режим за някой 250 - килограмов слон, който има адската нужда от диета, а за момиче като теб си е направо убийствено... Просто се храни здравословно и по малко и ще стане....
Какво ти пречи на закуска да хапнеш сандвич, на обяд ориз с пилешко и т. н.? Нормалните храни?
Просто не прекалявай... ай вие децата с тези диети....

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 583966c4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Увеличи зеленчуците когато огладнееш за вечеря вместо пържено хапни 1 салата, за закуска филийка с пастет или топено сирене, за обяд някаква яхния. Повече вода и колкото можеш повече движение.

Иви

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6c6a3352be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   оффф САМО не слушай повечето хора които са писали тук! :Д.. щот излязоха мн спортисти и разбирачи.. тъс Но1 "по 200" клякания.. ХАХАХахуа :Д ако на ден правиш по 200 клякания ще си одрежа главата :д ии тоя другия пии по 2 литра - ГЛУПОСТИ 1литър500 ти е предостатъчно за килодрамите и начина на живот(без много движение и потене) и сега от мен да ти кажа нещо ако имаш волята да си изпълниш своята диета за 2 месеца ще свалиш доста (зависи и грамажа какъв е не си отбелязала), но тази твоя диета е много изтощителна може да ти се вие свят от глад в началото.. но със сигурнас ще има резултат а относно упражненията те са за стягане "корема не ме тревожи" а ти просто нещеш това ти искаш да си свалиш килограмите -и все пак като ставаш и като лягаш да си правиш по 30 клякания в по интензивно темпо ще има ефект вху горната част на краката

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7e2a878e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте!
Трябват ми някакви предложения за закуска.. Понеже ходя на училище и винаги закусвам примерно 2 филии, защото иначе ми става лошо и ми прилушава.. През деня нищо не ям, ям чак към 2 часа и то салата, варен картоф, ориз нещо подобно и за вечерта може същото или плод.. Бих желала да ми дадете някоя друга "рецепта" за закуска, с която хем да се наяждам, хем да не е много калорична.. Благодаря :))

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1cf7f13e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До авторка :
- медицинските норми за момичета са кг. минус 110- max кг.
- до номер4 при момчетата е има други норми
- яж само неща които ги има в природата тоест не солети
-прави стоте коремни без да спреш отначалото ще се измориш но после е лесно
-изкачвай стълби пробвала съм всякакви упражнения и клекове но стълбите най много ще ти помогнат
-за да отслабнеш успешно и да задържиш резултата трябва да си представиш че ще се храниш така до края на живота си такаче когато си представяш че си слаба си представяй зеленчуците супата...
- аз просто отслабвах като ядох портукали и грейпфрути вечеря без ограничения
- кото съм на училище преди да тръгна ям закуска и после нещо в училище и това е

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker