Тормоз от страна на родителите ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тормоз от страна на родителите ми
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 4126 пъти
Та, на 16 съм момче от Перник, живея с родителите си и брат ми.

Моята история е следната- още от малък наще започнаха да ме тормозят бях на около 9 когато ядох як бой за първи път доста рядко ми се случваше да ме пердашат , но пък за сметка на това болеше- не знам защо го правеха, сигурно са прочели някоя книга за възпитаване на деца или нещо подобно. Искам само да подчертая че майка ми е Директорка на училище вече 12 години, а баща ми е електротехник.

Та, минаха години и решиха, че съм достатъчно голям за бой и може да минава само с разправа. От както навърших 13 започнаха скандалите, предполагам знаете как една Даскалица може да се кара и как тя си знае едно и никога не го пуща дори и да говори с нейни набори. Карах се с тях 1-2пъти в месеца. Но вече от около 1 година скандалите зачестиха на ежеднено и това ми срива нервите, карат ми се за всевъзможни неща, те просто намират причина и започват с високият тон.

В момента са на по 44години. За сметка на това по-малкият ми брат получава всичко и никога нищо не му казват. С него отношенията ми са също не чак толкова добри. Както казах майка ми е директорка на училище и сигурно вече предполагате, че иска висок успех от мен. Аз уча усилено в Езикова гимназия и средният успех ми е между 5. 00 и 5. 50. но на нея това хич не й стига. Мислят си, че съм пияница, когато ме пуснат с приятели навън и пийна 1 бира- прибера ли се ми казват -Очите ти светят, какво пи -аз казвам 1 бира, а те не ти си пил много алкохол и то силен.

Последният скандал стана преди около час, защото поисках да отида на рожден ден с преспиване, а те ми казаха не може забранено е със закон. Аз им казвам, че ще има и други деца, а те казват нас другите вобще не ни интересуват. След което се примирих с решението им и отново помолих да преспя тази вечер при братовчед ми, но те казаха забрави, че имаш братовчед отсега нататака и аз попитах дали ще ме пуснат някога някаде, а те - Не, НЯМА. След което и аз започнах да викам и крещя, че има по- добри родители и почнах да обиждам, когато майка ми взе точилката и почна да ме налага с нея. Аз казах, че ще се обадя на 112 да кажа , че ме бият и те ме заключиха в стаята , като преди това казаха, че съм друсан и я преобърнаха наопаки, за да търсят спринцовки, прах и трева.

Преди 2 вечери ми взеха лаптопа, който сам си купих със спестени пари и малко работа. Просто не знам какво да правя вече. Чувството, което изпитвам към тях да може да се нарече обич, но някак си по принуда, защото просто са ми родители и се чуствам задължен да ги обичам по някакъв начин.

Моля ви дайте ми съвети какво да правя, но да знаете че когато започна да разговарям с тях на нисък тон просто не може да се проведе разговор, те ме прекъсват и почват да си говорят. МОЛЯ ВИ, искренно за малко разбиране е помощ. Пиша тези последни думи със сълзи на очи и болка в гърдите, дано ме разберете!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7d1ca26659
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек разбирам в каква ситуация си. Родителите ти наистина не са прави абсолютно. Аз ти предлагам просто да изтърпиш всичко докато си намериш жилище и да се оттървеш от тях. Или пък иди при хора които могат да ти помогнат и да си поговорят сериозно с родителите ти.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: db85eccdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей съгражданино :)
Разбирам те и искрено ти съчувствам, защото и моите родители не са от най-либералните. Остават ти 2 години до навършване на пълнолетие. Тогава ще можеш да решаваш какво да правиш и родителите ти (по закон) вече нямат право да ти забраняват каквото и да е. Дотогава обаче, ще трябва да се съобразяваш с тях, колкото и да ти е неприятно. Те отговарят за теб и ти трябва да се примириш с решенията им, които според тях са правилни. Това е според мен.. с такива родители, дето изобщо не желаят да те чуят (защото според тях само ТЕ знаят какво е най-добро и най-правилно), освен да изтърпиш докато навършиш 18 няма какво да направиш. Опитай все пак да не ги дразниш и предизвикваш - ще ти бъде по-лесно, от опит ти го казвам. Успех!

xperia

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: add34842c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ама какво чакаш бе момче че това си е жив тормоз!!! Отиди да се оплачеш в закрила на детето, то твойто живот ли е!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f605482840
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обърни се към Закрила на детето, но е възможно да те настанят някъде временно, където няма да ти хареса.
Родителите ти не са прави, но ти това си го знаеш.
Все пак не си ли давал повод да се съмняват в тебе? Помисли си, върни се назад във времето. Опитай се да намериш причината за това тяхно държание.
Сара

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 42f2bc95cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Избягай от вас. Друго решение аз не виждам. Само че го обмисли добре, за да не те намерят. Най-добре в друг град. Аз така направих, като бях на 15 и не мога да се оплача от живота си.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8f48808081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хората искат да те предпазят. Но това си го знаят само те и не усещат как ги намразваш. Седнете и поговорете, обясни им, че не се чувстваш добре като се държат така с теб, че искаш шанс да им докажеш, че не си пияница или наркоман. В краен случай им кажи като толкова разбират законите, да ти кажат в кой закон пише, че родителите трябва да бият децата си с точилка???
Да не обидя някого, но Перник напоследък с нищо хубаво не се е прочул. Последно с момче, което уж безследно изчезнало, пък го намерили нищо неподозиращ в игрална зала на другия край на България. Не бягай и не е превръщай в поредната колонка от криминалната хроника. И да избягаш, къде ще отидеш? Кой ще те издържа? Отговори си на тези въпроси, преди да ти е паднало пердето и да се чупиш.
Моя съвет към теб е да говориш, говориш, говориш. Спокойно, убедително. Те и да крещят, като видят, че си спокоен, ще се кротнат и те.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ab6739e56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оплачи се на закрила на детето

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 205d9240b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   И мен са ме ритали,удряли,удряли са ме със сила със обувки,казвали са ми,че ме мразят,че не искат дъщера като мен,казвали са ми отвратителни обиди,че съм тъпа,патка,пикла,тъпачка и още какво ли не.Не искам да ги виждам.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 57c97e177b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Отиди и се оплачи в Закрила на детето това не може да продължава така , това не родители , това са зверове .

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8ce6104de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей:-)
Аз съм в същото положение.... Откакто съм в гимназията нашите ме побъркаха по тема " Наркотици" , не ми дават да изляза с приятели след 18:00 часа, за да мога да поканя някои у дома трябва да го видят първо и да го одобрят..., търсят за кво да ми викат...." Оправи си стаята!! Да не ди някоя мърла!!...Защо се забави толкова!?...сложили са ми програма на компа след 22:00 да не мога да си влизам ..и тем подобни:'( ...
Когато започват с лекциите наново аз се правя на смирена обикновено така свърша по - бързо. Но така като не ти позволяват да бъдеш с приятели и т.н. не го приемай толкова навътре, защото така няма смисъл....:-/
Един път бях забравила вратата отключена и като се прибрах двамата веднага започнаха да ме увикват...мащехата ме наби и то пред баща ми и после като им се развиках, че това не е нормално семейство, ме заключиха в банята...:'(
Просто не се мъчи толкова ако има на когото да споделяш ще бъде хубаво.
Биби

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a981891377
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стискай зъби колкото и да е лошо. Аз съм под адски тормоз колкото и гадно да звучи но търпя. Винаги съм виновен .. Живея с мащеха която е тотално изперкала. Пред приятелите се правя че животът ми е розов. Преди след скандал плаках (смятайте колко гадно ми е било).. но сега съм изпълнен с гняв за това което са ми причинявали и ми идва да им спукам зъбите от бой..късмет

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 94a12435b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей.
Моето е по-лошо :) баща ми е много нервен по принцип често ям бой а съм на 16 години не мисля че това е нормално. Нарича ме със всякакви убиди от сорта на (лека жена ) едва ли не аз съм най-големия боклук на света за него сам ми е казвал че за него съм един разход просто.
(не искам да разказвам просто повече... )
Но което мога да кажа е че тези хора не са хора не съм опитвала наркотик дори и цигара никога имам си сериозен приятел от 2 години и никога не съм била както ме нарича лека жена.
Единственото което изпитвам е омраза чакам с нетърпение пълнолетие за да се махна и не ги видя и търся повече.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: 2f2d1324c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз имам проблем с родителя си, майка ми, която ме изостави, когато бях малка и замина с приятеля си след като баща ми беше починал наскоро. Тази рана не заздравява. Особено, когато се налага да се срещаш с тях. Това може да повлияе на целия ти живот за напред така че по добре обмисли какво да правиш, пак преди още да влошиш отношенията с тях. В такъв случай, мисля най добре постъпи братовчед ми, изтърпя си тормоза и отиде да учи в голям град, почти никога не се връща, но той е едно дете, идва вече с жена си и детето си, но аз още си спомням, как искаше да се махне. Представа нямам каква е тази злоба у българите към децата им, но е често срещано явление. те не само ги мразят, ами искат д ги затрият, поне според мен е така. Нещо в тоя техния набор е грешно и грешно работи, но то не е в нас. Преди години, когато заминах и бях щастлива. Всеки път, когато се връщам в родното си място съм първо щастлива, че се връщам, но после съм нещастна от факта, че ме тормозят, вече минаха 22 години винаги е било така. Тях ги има, тормозът не свършва. Не се залъгвай хората не се променят. Мисли за себе си, понеже няма никой да ти помогне друг. Успех бъди малко цветенце, малко странно цветенце, стани на 18, махни се от там, намери си добро момиче и се ожени, създай си семейство и никога не ги питай за нищо, тези хора не те обичат и ти не си им длъжен с нищо, трябва да са ти благодарни, че си ги избрал за свои родители, понеже много хора по света нямат деца, те не са благодарни, нещо в тях в цялото им поколение е сбъркано. Понеже се случи да живея доста интересен живот видях как хората по света обичат децата си, пази се много се пази, казвам ти го с най добри чувства, понеже мен нямаше кой да ме пази и законът им дава огромна власт, могат да те изкарат всякакъв. Сбъркано им е поколението. Бъди тих изтърпи го и се пази, създай си свое семейство, твой път и си обичай децата, както си искал да те обичат.

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: 42cec0a587
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Направи 18год и се изнасяй!

 
  ...
преди: 6 години, 8 дни
hash: b922b54181
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 14 историята е доста стара преди 6 години. Сега автора е на 22-23 може би

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker