Агресията между момчетата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Агресията между момчетата
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2442 пъти
Наскоро гледах филма Tyrannosaur / Тиранозавър (2011) и нещо ми направи впечатление. Пича в филма беше някакъв озлобен, анти-социален, с проблем с гнева, абе социопат. Въпреки това адски много ме изкефи персонажа му.

Замислете се - почти всичките ви проблеми в живота и ядове са причинени от крадливи политици, надути задници в училище и по работните места и нахакани кучки. Защо на хората, които като мазохисти търпят всичките тези глупости през живота си им викаме нормални, а на тези, които се бият, които отмъщават, които следват инстинктите си и не се дават на нек'ви лекета им викаме комплексари, ненормалници, психопати.

Пиша го, защото наскоро се сбих с едни смешници(те ми скочиха няколко на един без да ги провокирам) и някаква ми викаше, че се правя на интересен. Предпочитам да ме потрошат, но и аз да ги ощетя хубаво, че да помислят следващия път, отколкото да им дам сигнал, че няма да отвърна и един вид да ги опълномощя да ме тормозят всеки път. Даже като се замисля най-големите боклуци са тези, които уж искат да запазят мира. Някой ме напада, аз му отвръщам и още 20 души ме карат да спра, защото на агресия не се отвръщало с агресия? !? !

Драги хора, това ''химикалката е по-силна от меча'' е глупост. Щяха ли българите да позволят след освобождението да ни разделят държавата на части, ако не ни грозеше още една война в противен случай? Зад всеки договор стои страха от последствията, ако не се спази, а те винаги водят до физическо насилие. Защо не крадем? Защото не искаме да отидем в затвора. А как ще ни вкарат в затвора? С пистолети и палки.

Цялата идея на историята ми е, че това са дълбоко вградени в личността ни факти. Затова толкова много момчета се надуват и се правят на много яки, затова жените се правят на курви, за да ги наебе някой социално доминантен. Няма значение колко си умен или изискан или добре облечен или колко са ти добри оценките, трябва да имаш социална доминантност, което задължително означава да всяваш страх в другите мъже. Много е смешно като някой изръси цитат от рода на ''насилието не е отговора'' или ''ако отвърнеш, ще продължат по-късно''. Ако не предоставяш заплаха към физическото им благополучие, тогава кога мислиш, че ще спрат? Никога. Къде мислите, че отиват най-много пари в световната икономика? Оръжия.

Също някои казват неща от рода на ''По-късно в живота тези хора ще пропаднат. ''. Не е така. Или дори и да пропаднат, какво, да похабите половината от младините си търпейки простотии? Дори и да си по-слаб е по-добре да отвърнеш с всичко, което имаш срещу такива говеда. Не само, че ще се оттървеш от тях, но и може и да започнат да те уважават и даже и да се сприятелите. Помните онова момче, което си загуби бъбрека след побой, нали? Всички знаем защо онзи другия гамен му се нахвърли - защото гамена е по-голям, по-надъхан и има по-голяма репутация на бияч, а на тоя дето го пребиха му се е носела репутация на беззащитен. В момента в който чуеш някой да тича към теб отзад, се обръщаш и го халосваш, ИМАШ ЗАКОННОТО ПРАВО да отвърнеш със същата сила. Ако 70 кг 16 годишно говедо ти се засили, имаш пълното право да му избиеш зъбите. Това, че сега е в затвора не го грее оня, дето до края на живота си е с един бъбрек.

Та извода е - демонстрирай алтруизъм към приятелите си, но бъди безмилостен към копелетата, които се опитват да те прецакат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: d40a21e23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм на същото мнение като тебе авторе.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b4b7d494e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   не знаеш, колко си прав

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3139c0b12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Къде мислите, че отиват най-много пари в световната икономика? Оръжия. "

Това изречение прави всичките ти аргументи безвъзвратно неопровергаеми. Има един голям проблем обаче. Колкото и да си прав и колкото и да осъзнаваш механизъма на една социална ситуация, качествени промени няма да се постигнат. Доминантните ще си бъдат доминанти, субмисивните ще си останат субмисивни. Възможни са единствено кратковременни насила показани промени, които бързо затихват.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9f92104033
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно съм съгласен с теб. Каквото и да постигне човешката цивилизация, вътрешните процеси си остават едни и същи. Защо мислиш, че младите момичета всички са влюбени в кврталния побойник ?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 96da89bdaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз честно нямам много напротив такива като теб доминантни да си избиват зъбите един на друг, обикновено това са хора с нисък интелект и първични реакции, които си мислят че владеят света но всъщност са едни вредители. Ти сам си противоречиш и дори не се усещаш, тези с които даваш примери въобще не са миролюбиви а ТОЧНО ТАКИВА КАТО ТЕБ. Лошото е че някой подобен на теб ощетен и комплексиран си го изкарва на хора които не са такива. И да трудно ти е да го проумееш но "Перото е по-силно от меча", защото ти разбираш само от бой толкова ти стига акъла.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d7f0ce7914
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5 не си прав
към автора-унижението също играе голяма роля миналата година се бих с един с 1 година по-голям от мен
верно че си счупих китката ама му направих лицето на гъз и сега всички му се подиграват че го е бил по-малък
НАЙ ВАЖНО Е МЕКЕРЕТО ДА ЗАПОЧНЕ ОТТАМ НАТАТТЪК Е БИЛО САМОЗАЩИТА

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a2b9f53edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С теб съм, авторе :) Абсолютно си прав
№5 ако си беше направил поне труда да изчетеш поста нямаше да се излагаш така...
"Перото е по-силно от меча" има съвсем друго значение. Далеч не означава, че с миролюбивост ще се надвиеш агресивните. И още нещо, кои реакции според теб са "непървични"?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 96da89bdaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   от 5) до 7
Мисля че ти не си прочел внимателно написаното от автора. Ти разглеждаш нещата от гледна точка на самозащита, за това нито аз нито който и да е разумен човек би спорил. Но автора казва съвсем други неща
"Замислете се - почти всичките ви проблеми в живота и ядове са причинени от крадливи политици, надути задници в училище и по работните места и нахакани кучки. "
Т. е. да набием и претрепем всички които смятаме за надути, които ни казват неща които не ни изнасят и т. н. От такова мислене умират хора пребити до смърт защото са бутнали някого в дискотеката, и някой "доминантен" е решил да се докаже - това е безумие. Заради такива с такова неандерталско мислене живота на нормалните хора който и без това е тежък става непоносим. Затова нормалните хора са измислили затворите за да държат животните които им пречат да живеят, там в - клетка. За огромно съжаление обаче това става само след като са осакатили или убили някой. Не знам за вас но аз не искам да живея в Дивият запад. А за да разбереш кои реакции са "непървични" ще ти опиша с думите на любимият ти автор кои са първични:
"тези, които се бият, които отмъщават, които следват инстинктите си"
BV

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a2b9f53edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   @№8

Това, че държавите притежават ядрени оръжия не означава, че ги използват срещу мирното население. Само че, ако нямаха ядрени оръжия, никой нямаше да ги бръсне за слива. Факт. Колкото до значението на "доминантен", прочети малко психология, има голяма разлика между това и човек, който просто раздава юмруци. Доминантността не се изразява само в това. "Миролюбив" далеч не е антоним на "доминантен". Нямат нищо общо двете думи. Гледаш много първосигнално на нещата самият ти. Закона как мислиш се налага? От хора, които са по-силни чрез качество и/или количество от теб и ти го налагат. Ако тези, които налагаха закона, бяха като тези, които описваш за нормални, престъпността щеше да бъде до небето. Всичко в крайна сметка опира до умението да налагаш своето, а физическото състояние играе много голяма роля в това, дори да не е толкова съзнателно и пряко като да се сбиеш с някого.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d7f0ce7914
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти твърдиш че не искаш да си в дивия запад но там е било далеч по-просто
ако някой не спазва правилата само му вкарваш 1 оловмо м/у очите и готово

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker