Животът е странно нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Животът е странно нещо
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 1880 пъти
Родителите винаги са ми казвали, че при всеки има моменти при които той се чувства щастлив. Чудно ми е дали това е така.

Интересно е как другите ми връстници сякаш вече започнаха да "живеят" така да се каже, а аз още съм като малък. Повечето вече имат гаджета (което ще рече че вече не са и девствени), ходят заедно къде ли не, по кина, по молове, на ски и т. н. а аз си стоя вкъщи като някакъв глупак.

Никога не съм имал приятелка, доста често стоя вкъщи, изоставам от другите и външно, сякаш съм още 13-14 годишен а съм на 16, тоест нисък съм. Чудно ми е дали аз съм си виновен, че съм така или моето поколение просто са такива... и още повече се чудя дали в бъдеще ще бъда същия самотен какъвто съм сега, не общувам много заради характера си, срамежлив съм, където и да отида все мълча.

Сега от прочетеното до сега все би си помислил, че се оплаквам или нещо такова, не, просто питам дали има друга като мен? Дали някой е бил като мен, но сега се е променил? Аз ли права нещо грешно или поколението ми е странно? Ще съм много благодарен ако някой каже мнение по въпроса. :]

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 663b5afe90
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо за ръста ти, имаш още време до 20 години, наблегни на витамин А, рибено масло, и може за година две да се изненадаш и самият ти, пък и дори да си нисък какво от това, не си единственият на този свят, а за приятелите и забавленията, когато бях на твоите годиви и аз бях същият, сега съм 30 години и знам че ако искаш разнообразии ти трябва да поемеш някаква инициатива, не да чакаш само от останалите да те поканят напр. за парти, направи нещо малко като за начало, извикай хората които ти допадат като характер на кафе, колкото по често общувате толкова по силна ще е връзката ви, и ще видиш как ще започнат да те викат и те, просто за да стане това трябва да се положат усилие, да се опознаете по добре.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6b40071d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Хубаво е, че питаш и се интересуваш :) Имаш желание да се
промениш, а имаш и време - не си закъснавал на 16 - колкото по-рано, толкова по-добре.

Първо един съвет много важен - не прави грешката на мнозина, не се подценявай никога, но и не се надеценавай! Бъди какъвто си, и не искай да бъдеш като другите. Разивай себе си, и когато представите ти, еволюират, срамежливотта ти ще намалее.

Аз бях като теб :) Но не отдавам затвореността си на срамежливост а на обстоятелства и много притеснителност в мен. Просто трудно свиквах с новите неща, с нови хора и места. Трудно се доверявах и не можех да намеря правилните думи как да започна разговор, просто бях в различно развитие отколко връстниците ми. Тях ги вълнуваше едно, мен друго. Което сега ми изглежда глупаво, че не съм правим по настойчиви опити още тогава да се приобщя към в тяхните среди. Но днес не ми е до притеснения, не ми дреме. Защото години наред само притесненията ми бяха в ума. И един ден, това писва, омръзва, умаряш се... От цялото напрежение, от затовреността си, от липсата на нормален живот. И този ден започва с думите, и какво толкова ако направя нещо различно, нехарактерно за мен, ако излезья от учеранията на ограничесността си :)

Виж, не търси вина или проблем, търси разлики. А разликата между теб и тях, живеещите, е различния ви живот, те израстват в една среда ти в друга, кому може да е вината, такъв е живота! Но твоя задача е да промениш това което не харесваш в живота и себе си.

Ако не се промениш и в бъдеще ще бъдеш самотниш!!! Научи се да общуваш, не е важно един разговор да е само от умни приказки, може да са пълни безсмислици до глупости, но пак да е общуване. Пречупи упоритостта си която те държиш на страна от хората и близко до страховете ти.

А да, и това че другите имат гаджета, ходят насам на там, правили са го, не ги прави порастнали. Човек е порастнал когато, съзнава действията си, до какво водят и може да поема отговорности.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0085d1ce35
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   пич това с ръста ти няма нищо общо, това че приятелите ти имат гаджета не означава непременно че са правили секс, и не не си виновен за нищо, да трябва да си малко по-отворен за да станат нещата по-бързо, повярвай при мен така стана - и аз бях наистина много притеснителен, и затворен, винаги съм се боял че няма да ме приемат такъв какъвто съм, имал съм гаджета - броят се на едната ми ръка а аз съм на 20 - гаджетата са само още и още проблеми повярвай, но трябва да рискуваш защото си струва болката - поне докато си имаш някой който да мисли за теб, имаш чувството че си обичан и прочие - това ти го казвам аз стойо се казвам, и цял живот се боря с себе си но без резултат. ще ти кажа само едно:ХВАНИ БИКА ЗА РОГАТА!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker